View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
Sevgili Jineop; maşallah çiçekler coşmuş. Süs elması kırmızı bir gelin tacı gibi tüm güzelliğini sergilemiş.Şakayık, haseki küpesi muhteşem. Keşke senin bahçe komşun olsaydım....:(
Adalet Yağcı
25-04-2012, 22:41
Harika görüntüler, özellikle ağaç şakayığın pozuna bayıldım.
Fotoğraf makinan profesyonel galiba.
Rahmetli annemin bir sözünü hatırladım, önemli olan yemeği güzel pişirmek değil, güzel sunmaktır derdi.
Sen bu işi çok iyi yapıyorsun, ellerine sağlık ve yarın için hayırlı yolculuklar diliyorum sana.
Dilerim Paris'te güzel seralar bulursun :)
Hepsi o kadar güzel ki hangisini beğenecemi şaşırdım...Harikasınız...Ellerinize ve yüreğinize sağlık...sevgilerimle...
Sabah bahçe suprizlerle doluydu. Clematis John Paul2 ve Miss Batemanlar açmıştı. Ve sabahın suprizi minicik bir unutma beni açmış. Ya tohumlardan, ya önceki tohumkardan. 5 yapraklı minicik bir tür. Çiçeklerde minicik yapraklar da...
Çok mutlu oldum. Haftaya görüşmek üzere hepiniz hoşcakalın.
Resim yokmu arkadaşım bekliyorum.
Dicentra geçen seneye göre daha bol çiçeklendi.
290337
Haseki küpesi çiçeğinin bu rengi ve çiçekleri çok güzel. Yalın katlı olanların çiçeği daha büyük oluyor.
290338
Pembe olanında çiçekleri büyük.
290343
Ceonothus, Kalifornia leylağının iki türü var. Çiçekleri birbirine çok benziyor. Rengi deli mavi dediklerimizden, dona dayanıklı ama çiçeklenme süresi yılda bir kere ve kısa sürüyor.
290344
Weigela florida, Gelin Tacı da çiçeklenenlerden.
290345
Clematislerden Piluu,
290354
290355
John Paul2,
290356
The President
290357
ve Miss Bateman şovlarına başladılar.
290360
Çay ağacı, leptospermum hala çiçekleriyle göz dolduruyor.
Aslanağzı geçen seneden, bir sürü de kendiliğinden çimlenmiş yeni fideler var. Toprak seçmiyor, su nerdeyse istemiyor, güneşe bayılıyor.
290368
Gelincikler kendiliğinden her sene çimleniyor . Onlar dokunulmazlığı olanlardan. Bu dönemde bahçe genelinde düzenli yapıyı bozuyorlar. Ama olsun, çok güzeller. Daha sonra sevgili Hozat'ın tariflerine başvurularak değerlendirilecekler.:D
290369
Heuchera, İzmir Oyası her sene daha güzel çiçekleniyor. Uzaktan bile çok net çiçeklerinin pembesi dikkat çekiyor.
290370
Satı Ablamın eşintileri ajugalarında çiçek rengi deli mavi olanlardan. Serada sarkıtlara koymuşlardı. Çok da güzel görünüyordu. Seneye sarkıt arajmanlarına katmayı düşünüyorum.
290371
Nemophila, geçen sene tohumdan yetiştirmiştim. Kendiliğinden değişik yerlerde çimlenen nefis bir tek yıllık bitki. Fakir toprakları seviyor.
290372
Sevgili jineop diyecek kelime bulamıyorum, bahçeniz yine cennete dönüşmüş.Ellerinize, yüreğiize sağlık.Clematisler ve beyaz haseki küpesine bayıldım.
Sevgi Durul
03-05-2012, 10:48
Nemophilaları sonbaharda bahçeye ekmiştim, şimdi nereye ektiğimi bulamıyorum.:( Çiçekleri çok güzelmiş. Bir kere ektikten sonra kendiliğinden yetişmesi benim için artı özellik. İnşallah tohumları kaybetmemişimdir.
Sevgili jineop, bahçen sanki cennette bir köşe.:cool: Hangi birisini sayacağımı bilemedim. Orada olmak istiyorum.:p Sevdiklerinle sağlıkla tadını çıkar inşallah. Sevgiler...
Mete Tiren
03-05-2012, 11:19
Hocam ne diyeceğimi kaç sefer şaşırdım bilmiyorum annem kardeşim hala ağızları açık sayfada bir aşağı bir yukarı dolanıp duruyorlar haksız da değiller hani böyle güzelliğin karşısında şapka çıkarılır diyeceğim yetmez kelimeler kifayetsiz işte hocam gerisini siz düşünün ;)
Saygılar
Sevgili jineop, sihirli deyneğin nereye deyse orası muhteşem oluyor.
Cılematisler coşmuş maşallah.
Canım sevgiler.
fatihbiber
03-05-2012, 14:05
özellikle Clematislerden Piluu ve president hasta oldum. Çok tertipli düzenli bir bahçe güzelliğine diyecek kelime yok. Elinize sağlık ben resimlere bakarken bile rahatladım ki sizin bahçe içersinde uğraşırken alacağınız hazı düşünemiyorum
Hepsine bayıldım ,çok güzeller..
kartal124
03-05-2012, 15:31
Sayın jineop,
Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, büyük bir emeğin ürünü.Kolaylıklar diliyorum.
Size clematislerin arkasına serili olan kafes teli-file şeklindeki malzemeyi soracağım.Bunlar Bauhause'ta satışa sunulan plastik file şeklindeki malzeme midir, clematisler bu malzemede sorun yaşatıyorlar mı?
Selamlarımla.
Sayın jineop,
Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, büyük bir emeğin ürünü.Kolaylıklar diliyorum.
Size clematislerin arkasına serili olan kafes teli-file şeklindeki malzemeyi soracağım.Bunlar Bauhause'ta satışa sunulan plastik file şeklindeki malzeme midir, clematisler bu malzemede sorun yaşatıyorlar mı?
Selamlarımla.
Evet plastik, fileler. Komşum aynı malzemenin metal olanını yapmış. İnce uzun şeritler halinde metal olan çok uzun ömürlü olur. Sadece metal olması sıcaklarda bitkiyi yakabilir diye düşünüyordum. Geçen sene bitki üzerinde metalin olumsuz etkisi olmadığını gözlemledim. Kolay gelsin.
rhepsag67
03-05-2012, 15:39
Sevgili Jineop, bahçenize bakılmaya doyulmuyor, herbiri ayrı bir güzellik. Çay ağacı, leptospermum ne kadar şirin duruyor, şahane :)
Adalet Yağcı
03-05-2012, 16:14
Ah Jineop ah...
Bahçe şaha kalkmış gibi, Haziranda ne hale gelecek acaba.
Öyle güzel görüntüler sunmuşsun ki yine, ağzım açık kaldı inan.
Bu bahçeyle fazla oynama artık, bu hali fevkalade güzel, her şey çok yerli yerinde, ellerine sağlık canım.
günebakan
03-05-2012, 18:05
Sevgili Jineop muhteşem görüntüler bu bahçeyle ev bahçe dergisinin yarişmalarına katılmalısın bence:) Saksılardakilere bayıldım.
Bahçede henüz çözümlenmemiş çok yer var. Bitkileri yerleştirirken boyu, yaprak döküp dökmediği, ışık özellikleri gibi bir sürü konuyu araştırıp düzenlemey çalışmama rağmen yine de istediğim gibi olmuyor. Bitki toprağın organik maddece zenginliğine, sulama durumuna göre yazılanlardan farklı büyümeler gösterebiliyor. Bu tarz aksilikleri not alıp uygun zamanda düzeltmeyi planlıyorum.
Veronicanın en güzel zamanı...
290604
Veronicaya eşlik eden campanula glomerulatalarda çiçeklenmeye başladı.
290605
Büyük saksıda muehlenbeckia, Lysimachia nummularia, İris reticulata, çiğdemler kalıcı olanlar. Küçük kokulu menekşe tohumları atmıştım onlar çiçeklendiler.. Tohumdan yetişen latin çiçekleri, petunya , yıldızpatı ve ancusa capensis ilerleyen zamanda çiçekleriyle bu tabloya eşlik edecekler. Sonuçları bekleyip göreceğiz :cool:
290626
Sevgili Jineopun bahçesindeki çiçekler baharın ne kadar güzel bir mevsim olduğunu bize anlatıyor.
Baharın insanın nasıl içini ısıtığını, nasıl mutlu ettiğini söylüyor.
Böylesine emek verilmiş oya gibi işlenmiş bir bahçede içilecek bir bardak çayın keyfi nasıldır sizce!..
Elinize gönlünüze sağlık sayın Jineop..
günebakan
03-05-2012, 20:25
Mavi renkli çiçeklere bayılıyorum googleden baktım da ancusa capensisin rengide harikaymış İnşallah çabuk açar. Nemophilalar ve kırmızı kurdela sarmaşığı 2 tane tohumun 2 side çok güzel çimlendi umarım çiçeklerini de görürüm:)
Her bitki ayrı güzel, peyzaj ve düzenleme bambaşka güzel. :)
İnsan ne diyeceğini şaşırıyor. ;)
Beğen beğen nereye kadar? Sevgili jineop gelip görmem lazım bahçeni? :))
Bu arada bahçenin ilk sayfalarında girişin ilk resimlerini gördüm. İlk hali bile çok güzelmiş ama sonradan yeşil cennet olmuş. :)
Önce: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/74121d1240434313-giris.jpg
Sonra: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/290327d1336030598-img_6243.jpg
Bu bahçeye girdiğimde bakakalıyorum her kare sanki usta bir ressamın tablosu sabah sabah yine bu kadar güzellikle güne başlattığın teşekkürler.
Çok haklısın. :) Ne zaman isterseniz diye yazacağım yine hava da kalacak. Güler Ablamdan bu konuda yardım almalı...
Gerçi sen sadece bir telefon açsan yeter.
Hepinize çok teşekkürler.
Eser İlhan
04-05-2012, 09:21
Kesinlikle katılıyorum bu sözlere. Hatta öyle çaya filan değil, elde kalem kağıtla gelmek lazım..
Kesinlikle katılıyorum bu sözlere. Hatta öyle çaya filan değil, elde kalem kağıtla gelmek lazım..
Yok artık, çok hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çok öpüyorum...
Sevgili jineop çay ağacı dediğiniz tohumu varmı?:D kırmızılı çiçekleriyle harika görünüyor..
Eser İlhan
04-05-2012, 10:41
Sevgili jineop, genelde fotoğrafların gücünün farkında olsam da senin bahçende bunun asgaride olacağına eminim. Güzelin, mükemmelin sınırı yok. Gönül hep daha iyisini istiyor. Ama hiç de hayal kırıklığı yaşamayacağımı düşünüyorum doğrusu. Bahçen türler açısından botanik bahçesi gibi olmaya aday ;) Ayrıca çok da estetik. Birgün gelip görmeyi gerçekten istiyorum. Kalem kağıdımı sana göstermem, çantama saklarım :p
Eser İlhan
04-05-2012, 10:47
Bu arada bahçenin ilk sayfalarında girişin ilk resimlerini gördüm. İlk hali bile çok güzelmiş ama sonradan yeşil cennet olmuş. :)
Önce: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/74121d1240434313-giris.jpg
Sonra: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/290327d1336030598-img_6243.jpg
Harika ;) Bu önce / sonra resimlerini çok seviyorum. Kendi bahçem için de çekip arşivliyorum. Sonra bakıp şaşırıyorum.
Burda da öyle olmuş.Bahçe oturmuş, bitkiler gelişmiş. Muhteşem...
Sevgili jineop çay ağacı dediğiniz tohumu varmı?:D kırmızılı çiçekleriyle harika görünüyor..
Sevgili dünyam1 , tohum oluşumu hiç dikkatimi çekmedi. Ama tohumdan yetiştiren arkadaşlarımız var. Sizin için takip edeceğim. Sevgiler.
Nemophilaları sonbaharda bahçeye ekmiştim, şimdi nereye ektiğimi bulamıyorum.:( Çiçekleri çok güzelmiş. Bir kere ektikten sonra kendiliğinden yetişmesi benim için artı özellik. İnşallah tohumları kaybetmemişimdir.
Sevgili jineop, bahçen sanki cennette bir köşe.:cool: Hangi birisini sayacağımı bilemedim. Orada olmak istiyorum.:p Sevdiklerinle sağlıkla tadını çıkar inşallah. Sevgiler...
Sevgili arkadaşım çimlenen bitkisinde ilk yaprakları ince oval ve beyaz benekler var. Eminim yakında gözüne çarpar.
Mavi renkli çiçeklere bayılıyorum googleden baktım da ancusa capensisin rengide harikaymış İnşallah çabuk açar. Nemophilalar ve kırmızı kurdela sarmaşığı 2 tane tohumun 2 side çok güzel çimlendi umarım çiçeklerini de görürüm:)
Senin elinden çimlenmeyen olmuyor. Kırmızı kurdela sarmaşığı geçen ay bu aylarda çiçek açmıştı, kışı atlatamayanlardan:( İlk kışı aynı yerde başarılyla geçirmişti. Şimdi clematislere askı görevi yapıyor. Eline , diline sağlık.
Gerçek mi bu bahçe? diye iç geçirmeden edemedim. :eek: Bakmaya doyulmayacak bir düzenleme, sevgiyle yetiştirilmiş çiçekler. Maşallah sevgili jineop, elinize emeğinize sağlık, ağız tadıyla çıkarın inşallah keyfini. Bahçevan yardımı alıyor musunuz? Yoksa hepsi sizin eseriniz mi? Sevgiler.. :o
günebakan
05-05-2012, 13:56
Eğer yaşatmayı başarırsam birini sana vereyim arkadaşım:)
Sevgili jineop , 1261 nolu mesajdaki fotolara hayran kaldım.
Muhteşem görünüyorlar.
Tanrım!!!Bahçenizde yok yok her şey çok güzel ve ahenkli,sayfanıza ilk girdiğimde sonu tıkladım,gördüğüm güzellikler karşısında ilk sayfadan başlamam gerektiğini anladım ve gördüklerime inanamadım adeta cennet...
Bahçenizin müdavimi olacak ilgi ve merakla yaptıklarınızı takip edeceğim.Emeğinize sağlık,sevgiler.
Güzel gönülleri ve sözleriyle beni yalnız bırakmayan tüm dostlara...
İşte cleamatis diye buna denir. Tebrikler görüntü şahane :)
Geraniumlara ilgim çok fazla. Geranium pratenseyi tohumdan yetiştirdim. Dona dayanıklı, şu an tomurcuklar içinde.
Geranium Johnson Blue, resimlerde rengi tam yakalayamadım ama resmen mor bir sardunya...
292167
Geraniumları bahçe düzenlemelerinde Campanula, Phlox, Penstemon, Veronica gibi bitkilerle öneriyorlar. Benimkinin ön tarafında küçük yapraklı yayılıcı kekik ve pulsatilla , ön sol yanında campanula, sağ yanında phlox, Heuchera, arkada anemone japonica var.
292169
3 tür geranium yan yana Geranium sylvaticum ve Geranium vivace diğerleri. Onlar henüz küçükler. Ama tomurcuk oluşturdular.
292168
Geranium pratense phloxları olduğu Clematis montananın olduğu duvar dibinde. Onu da diğerlerinin yanına taşıyacaktım ama belle derine inmeme rağmen bütün olarak çıkaramayacağımı anlayınca vazgeçtim. Belki daha sonra...
Veronica Royal Blue ve Campanula Glomerulataları fidanlıktan topladığım tohumlardan yetiştirdim. 3 yılda 4 yerde büyük öbekler oluşturdular. Kendiliğinden düşen tohumlarla ve veronica buna ek olarak yan dallarla hızlı yayılarak istediği alanları kapladı. Arsız bir bitki.
Mavi gözlü çim olarak bildiğimiz Sisyrinchium açtı. Sevgili oceanheart tohumdan yetiştirmiş. Dona dayanıklı.
Obrizya arkasında campanula ve diascalar var. Somon ve beyaz diasca tek tük açmış. Beyazı çekmeyi unutmuşum.
Sevgili Jineop, sevdiğim çiçekleri arka arkaya sıralamışsın, zaten mor ve maviye bayılıyorum. Ellerine sağlık.
Sanvitalia mevsimlik yer örtücü . Bol güneş seviyor, su isteği az ve tohumdan kolay ve kendiliğinden çıkabilenlerden.
292197
Komşusu çalı Potentilla o da sarı çiçekli
292198
Pazar günü eşim bahçe peyzajında bana yardım etmeye karar verdi.:p
Bisikleti daha görsel bir alana taşımam gerektiğini söyledi. Sözle de olsa bu çok hoşuma gitti.
Yürüme yolunun sağ tarafındaki şimşirleri küçükken çok sıkı diktiğim için şimşir gibi değil bütün bir çit görüntüsü almıştı. Şimşirleri takiben alacalı hebeleri sıralamıştım. Son kış soğukları hebeleri çok hırpaladı. Mecburen budamak zorunda kaldım. Haliyle görüntü kötü oldu. Eşim her gün bunlar ne zaman toplanacak, en görsel yeri bir türlü düzeltemedin, olmadı sök bunları gibi sayısız serzenişlerde bulunuyordu. Pazar günü bu şimşirler diye söze başladı...
Gerçekten şimşirler konusunda haklıydı. Ve ben bunu görüyor nedense kılımı kıpırdatmıyordum. O an beli aldım, şimşirleri düzenli aralıklarla seyreltim. Onları hebelerin arasına yerleştırdim. İlerleyen zaman bakalım nasıl bir görüntü oluşturacak. Şu an çok güzel görünüyorlar. Daha sonra görüntülerim.
günebakan
08-05-2012, 16:25
Ahhh bisiklete ve üstündekilere bayıldım bu bisiklet bizim taraftan geçermi acaba önünü kessem:))) Çok güzeller arkadaşım yaa bu güzelik senin fotoğraflarınla daha bir güzel görünüyor eline sağlık Tohum oluşturan bitkilerinden benim için tohum toplarsan çok sevinirim:)
Sizin yaratıcılığınızın sonu yok...
Bahçenizi her dolaştığımda, aklımda dolaşıyor...
O an beli aldım, şimşirleri düzenli aralıklarla seyreltim. Onları hebelerin arasına yerleştırdim.
Helal olsun size ben de aldım beli verdim eşime ile başlayan bir cümle bekliyordum.Ben öyle yapıyorum ya eşime ya abime verip sorunumu çözüyorum.Ama biraz vakit alıyor tabi:rolleyes:
Çiçekleriniz ve düzenlemeleriniz bir harika..
Muhteşem, harikulade, olağan üstü, daha güzelini ancak peyzaj kitaplarında görürsünüz... :)
Bence Kitaplardaki peyzaj düzenlemeleri profesyoneller tarafından yapılıyor o yüzden sizinki daha değerli.
Kendi adıma sizi öenek alıyorum. Başka sözüm yok..
Sevgili Jineop, bitki çeşitliliğine söyleyecek söz yok. ;)
Bir ara mavi gözlü çimin genel fotoğrafını da çeker misin?
Diasca'yı internette çok yıllık diye okudum ama tipi çok tek yıllık gibi duruyor. Sendeki ne zamandır var?
Bir de gerçekten bu kadar çeşidi nereden buluyorsun? :) Yurt dışı gezilerinden mi?
Sevgili Jineop, bitki çeşitliliğine söyleyecek söz yok. ;)
Bir ara mavi gözlü çimin genel fotoğrafını da çeker misin?
Diasca'yı internette çok yıllık diye okudum ama tipi çok tek yıllık gibi duruyor. Sendeki ne zamandır var?
Bir de gerçekten bu kadar çeşidi nereden buluyorsun? :) Yurt dışı gezilerinden mi?
Sevgili kardeşim Gilan, mektup yazar gibi:p
Mavi gözlü çimin yaprakları 1 karış bile değil, ortadan uzun bir sap çıkıyor yaklaşık 2 karış ve çiçekler onun üstünde açıyor. Yarın görüntülerim.
Diasca çok yıllık sarkıtlara uygun olduğu kadar kaya bahçelerine de çok yakışıyor. Dona dayanıklı, yaprakları bozulsada yaprak dökmüyor. Sürekli bahar ve yaz hatta sonbaharda bile çiçekli. 3 senedir giderek artan renkler de var:p
Fidanlıkları dolaşırken denk geliyor. Genellikle onlar tam adını bilmiyor. İşte o zaman benim google maceram başlıyor. Tabi bitki cepte:o Bu sayede çok bitki öğrendim. Tohumdan çok bitki yetiştirdim.
Yurtdışına çalışmaktan hiç gitmemiştim ki, yakın geçmişte açılışı yaptım. 6 tanecik mini fidelerden getirdım.
Sağlıcakla kardeşim.
kamelyavadisi
08-05-2012, 21:48
Bahçenizde gezinti yaparken huzur buluyorum. emeklerine sağlık.
Adalet Yağcı
08-05-2012, 22:00
Sevgili Jineop'um, bu ne, inanılmaz güzellikler yaratıyorsun.
Resmen nefesim kesildi, dönüp dönüp baktım.
Canım, hem böylesine harika bitkiler yetiştiriyor hem de onlarla ilgili tüm bilgilerini paylaşıyorsun, harikasın.
Clematislerin güzelliğini ifade edecek kelime bulamadım :(
Geraniumlar harika, benim minişler bu hale ne zaman gelir dersin?
Sevgili Jineop'um, bu ne, inanılmaz güzellikler yaratıyorsun.
Resmen nefesim kesildi, dönüp dönüp baktım.
Canım, hem böylesine harika bitkiler yetiştiriyor hem de onlarla ilgili tüm bilgilerini paylaşıyorsun, harikasın.
Clematislerin güzelliğini ifade edecek kelime bulamadım :(
Geraniumlar harika, benim minişler bu hale ne zaman gelir dersin?
Ablam tohumdan geranium pratense yanlış hatırlamıyorsam 6-8 ay sonra çiçek açmıştı. 2. yılında 2 kök oldu. Çok beklemen gerekmiyecek diye düşünüyorum.
Bu senin için
kartal124
08-05-2012, 22:26
Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel.Ama yabani ot sorunu oluyor mu? Oluyorsa nasıl üstesinden geliyorsunuz?Maalesef bizde her yeri yabani ot basıyor.Ne diktiğimizi de karıştırıyoruz.
Bahçeniz için söylenicek o kadar çok şey var ki, başlasam sabaha kadar yazarım sanırım. Ama kısa kesicem, tek kelimeyle anlatılabilirse eğer MUHTEŞEM:)
Ben sana inanamıyorum,önce sana maşallah sonra bahçene, bu kadar işi birlikte nasıl beceriyorsun hem çalışıpta pes diyorum.
Herbiri rüya gibi.
Maşşallah maşşalah maşşallah.
Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel.Ama yabani ot sorunu oluyor mu? Oluyorsa nasıl üstesinden geliyorsunuz?Maalesef bizde her yeri yabani ot basıyor.Ne diktiğimizi de karıştırıyoruz.
Sevgili kartal124, yanmış koyun gübresi kullanmak ve komşuluk yoluyla yayılma bence en fazla istenmeyen otlara yol açıyor. Bahçe sınırının arka tarafını her yıl kış sonrasında yardımcıma yaklaşık 50 cm belle ters yüz ettirip üzerine ağaç kabuğu örtüyorum. Her gün en az 1 saat istemediğim otları temizliyorum. Ne zaman görürsem eldiven bile giymeden başlıyorum yolmaya... Sağlıcakla...
Ben sana inanamıyorum,önce sana maşallah sonra bahçene, bu kadar işi birlikte nasıl beceriyorsun hem çalışıpta pes diyorum.
Herbiri rüya gibi.
Maşşallah maşşalah maşşallah.
Güne saat altıda bahçeyle başlıyorum. Yaklaşık 3 saat çalışıyorum. Sonra kahvaltı sonra iş. İş sonrası yine 1-2 saat yine bahçedeyim. Hava karardığında içeri giriyorum. Bazı zamanlar gece mesaisi de oluyor tabi:)
:p
Bahçe çoğu zaman benim sırdaşım, arkadaşım. Güzel olunca haliyle insan mutlu oluyor. S ya da ters S uygulamaları çok estetik oluyor. Aynı zamanda yaptığım hataları daha az farkedilir kılıyor. Bahçe düzenleyecek tüm dostlara öneririm
Haksız mıyım ?
Yakın ve uzak görünümler...
Aysel abla bahçenizin hayranıyım.(Sözün özü)
Clematis ve Gül aşkı. Gül inanılmaz güzel kokuyor.:p
Tohumdan yetiştirdiğim geumlar ve genel görüntüleri
Kapı girişi şimdilik böyle. Hindistan alıcı, Rhaphiolepis x delacourii kendi kendine her yerde çimleniyor. Yaprak formu ve çiçeği çok hoş.
293142
Satı ablamın karışık Almanya tohumlarında büyüttüğüm Tradescantia Andersoniana dona dayanıklı, gerçek moruyla sevdiklerimden.
293143
293144
Daha baston gül ve bu bölgedeki clematisler açacak . Şimdilik böyle;)
293145
Adalet Yağcı
09-05-2012, 18:21
İşte budur, emek veriyorsun ama onlar da sana böyle teşekkür ediyorlar.
Ben hayal ediyorum sen yapıyorsun, aramızda gizli bir hat var herhalde :)
Veronica Royal Blue ve Campanula Glomerulata tohumlarını toplamayı unutma, özellikle campanulaya bayıldım :)
İşte budur, emek veriyorsun ama onlar da sana böyle teşekkür ediyorlar.
Ben hayal ediyorum sen yapıyorsun, aramızda gizli bir hat var herhalde :)
Veronica Royal Blue ve Campanula Glomerulata tohumlarını toplamayı unutma, özellikle campanulaya bayıldım :)
Ablam nasıl bir renk değil mi?
Saksılar ve gün sonu kalan az dağınıklar:cool:
Gilancım , mavi gözlü çim:p Akşam çiçekleri kapanıyor, güneşle tekrar açıyor.
4-5 gündür çiçekli , bakalım ne kadar sürecek.:confused:
alacakaranlik
09-05-2012, 18:43
Ablacığım, diyecek söz olmadığı düşüncesindeyim :)
Adalet Yağcı
09-05-2012, 18:45
Ablam nasıl bir renk değil mi?
Bütün renkleri çok seviyorum ama mavi bir başka duruyor bahçelerde.
Mükemmel fotoğraflar için emeklerine sağlık, Fotokritik de söyendiği gibi "ışığınız bol olsun" .
bal kabağı
09-05-2012, 18:54
Hepsi çok güzel. Emek veren ellere sağlık.
Hasekiler muhteşem gül clematıs harıka ellerin dert görmesin.
Sevgili Jineop, senin bahçeni toptan Örnek Alabileğimiz Bahçe Düzenlemeleri başlığına taşıyalım bence. ;)
Bitkilerin boy sırası çok güzel. Böylece hepsi kendini sergileyebiliyor. :)
Bir tek, acaba renkli yapraklı bir çalı tipi araya iyi gider mi diye düşündüm. :confused:
Şu fotoğraf tam bahçe dergilerinden fırlamış gibi: :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/293152d1336580719-img_6342.jpg
günebakan
09-05-2012, 20:07
Yaa en çok bu bahçeyi gezdiğim zaman bir bahçe isteğim çoşuyor. Jineop'cuğum hepsi harikalar Adalet ablanın dediği gibi tohumlarını lütfen topla ben ancak bu şekilde ulaşırım bu güzelliklere:)
Sevgili Jineop, senin bahçeni toptan Örnek Alabileğimiz Bahçe Düzenlemeleri başlığına taşıyalım bence. ;)
Bitkilerin boy sırası çok güzel. Böylece hepsi kendini sergileyebiliyor. :)
Bir tek, acaba renkli yapraklı bir çalı tipi araya iyi gider mi diye düşündüm. :confused:
Sevgili Gilan, aslında 3 adet farklı alacalı salvia hostaların önünde . Henüz küçükler 1 ay sonra eminim yapraklarına bayılacaksın. Heucheralı fotograflarda
sola doğru bak. Yarın sabah görüntülerim. 3 renkli adaçayını, iki renkli hostalar ve 1 ay sonra alacalı yaprakları ile arkada çimlenen üçüz çiçekleri eminim çok hoşuna gidecek.) 1ay sabret:cool:
Hepinize çok teşekkür ederim.
Sevgili Gilan,
Küçültüğüm fotograflardan bir kesitte görülüyor.
Kırmızı şakayık, beyaz diasca, çan çiçekleri, gül sardunya ve ceylan diğer çiçekli olanlar.
kartal124
09-05-2012, 22:04
Clematis ve Gül aşkı. Gül inanılmaz güzel kokuyor.:p
Sayın jineop,
Nihayet bahçenizdeki gülü de gördüm.Bahçenizi her gezdiğimde içimden "hepsi çok güzel ama benim için çiçeklerin şahı olan güller acaba yok mu, nerede bu güller?"diye geçiriyordum.Zira bir türlü güle denk gelememiştim.Ama bu gülü görünce bir hayli sevindim.Demek ki gül de varmış.Tamam clematisler de çok güzel ama bir gül tutkunuolarak ben illa da gül diyorum.
Selamlarımla.
Sevgili Jineop,
Bahçeniz tek kelime ile muhteşem.. Verdiğiniz emeği gözler önüne seriyor. Bahçenin peyzajı, çiçekler, ağaçlar, clematisler, mor salkım, şakayık hepsi harika görünüyorlar.
Ellerinize sağlık. Sayenizde güne güzel bir başlangıç yapıyorum.
Hem bu denli kutsal ve ağır bir mesleğiniz olup hem de böylesine özveri ile şahane güzellikler yaratmanız, engin bilgi birikiminiz ve bu birikimi hayata geçirmeniz hayranlık uyandırıyor...
Cemo sayesine başlayan sukulent sevgim sizin ve alcen'in sayesinde clematis sevgisi ile devam ediyor.
Şimdilik balkon ile idare etmeye çalışıyorum. Gidebilirsem yazlığın bahçesinde bir şeyler yapmayı umut ediyorum. İlk işim mavi yasemin, şakayık, clematis ve mor salkım dikmek olacak.
Acaba Dikili bölgesi için yazın çiçek açan hangi clematisi tavsiye edersiniz ?
Sevgilerimle...
Sevgili Jineop,
Acaba Dikili bölgesi için yazın çiçek açan hangi clematisi tavsiye edersiniz ?
Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim. Sorunuzu tüm arkadaşlar faydalansın diye clematis başlığında yazacağım. Sevgiler, memleketime selamlar...
İstanbul'da bahçe:) hem çok şaşırtıcı hem de çok güzel. Neresi acaba?
Bahçeniz çok güzel, böyle giderse kısa zamanda daha da güzel olacak eminim. Ellerinize emeğinize sağlık... Tadını çıkarın sevgili Jineop...
Sevgili jineop bahçeniz her zamanki gibi tek kelime ile muhteşem. Her şey o kadar düzenli ki yerli yerinde. Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Bahçenizde güle güle oturun İnşallah. Bu arada gönderdiğiniz tohumlardan şimdilik ekinezya çimlendi çok sevindim. Diğerlerinide bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum. Ayrıca haseki küpeleriniz de çok harika duruyor. Sevgilerimle.....:)
İstanbul'da bahçe:) hem çok şaşırtıcı hem de çok güzel. Neresi acaba?
Bahçeniz çok güzel, böyle giderse kısa zamanda daha da güzel olacak eminim. Ellerinize emeğinize sağlık... Tadını çıkarın sevgili Jineop...
Bahçe İstanbulpark yani formula yolu üstünde;)
Sevgili jineop,
Clematis arşivi için çok teşekkürler.. Anlaşılan bizim tüm yaz çiçek için John Paul II dikmemiz lazım. İzmir bölgesinde biraz zor diye okudum Mine Hanım'ın mesajlarından.
Umarım başarılı oluruz.
Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, #1321 son fotoğraf sanki yabancı bir bahçecilik kitabından alınmış gibi duruyor. Siz ve bahçeniz süpersiniz.
Sevgiler
Sayın jineop, benim idolümsünüz. Hem çalışıp, hem koskoca bahceyle ilgilenmek gercekten büyük özveri. Ben ne yalan söyleyeyim ufacık balkonum var, işten gelince sulamak icin bile halim kalmıyor. Enerjinize hayranım. Sayenizde bitki dağarcığım her gecen gün artıyor. Hiç görmediğim, duymadığım çiçekleri bahçenizde öğreniyorum. Uzun lafın özü supersiniz..
ipektuğçe
13-05-2012, 18:07
Tek kelime ile muhteşem,bayıldım hepsinede.Emeklerinize sağlık,sevgiler...
serkan_istanbul
13-05-2012, 18:27
kocaman bir maşallah. hepside harikalar.
Bu iki rengin hayranıyım.
O zaman sizi kutluyorum. Şampiyonluğunuz hayırlı olsun.
ipektuğçe
13-05-2012, 18:57
Aaa o renklerin bende hayranıyım ;) :)
Vildan Sönmez
13-05-2012, 19:55
Sevgili Jineop ben de Siyah-Beyaz severim ;) ama emek verip kazananı da tebrik ederim...Bu iki rengin hayranıyım.
nuray topcu
13-05-2012, 21:02
Aysel ablacığım,şampiyonluğunuzu tebrik ediyoruz .Kerem dün akşam gs li idi.Onun desteği olmasaydı olmazdı değil mi:))
Aysel ablacığım,şampiyonluğunuzu tebrik ediyoruz .Kerem dün akşam gs li idi.Onun desteği olmasaydı olmazdı değil mi:))
Sevgili Nuray, bundan emindim. Lütfen ona teşekkürlerimi ve öpücüklerimi ilet.
Sn. jineop bahceniz kim bilir tam sıcaklarda nasıl bi renk cümbüşü yaşatacak bize. Kısmet olursa görücez tabii. Ama benim bu halde bile gelip bi güzel dagıtasım var
Maşallah....
nuray topcu
13-05-2012, 23:40
Sevgili Nuray, bundan emindim. Lütfen ona teşekkürlerimi ve öpücüklerimi ilet.
iletirim.onun sizler tarafından önemsenmesi beni çok mutlu ediyor.sadece beni değil onu da çok mutlu ediyor,sizlerden çok bahsediyor.
Çok zorlu ama sonucu güzel olan bir yıl bitirdik.
Bu iki rengin hayranıyım.Bende hayranıyım;)
Sn. Jineop bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/293143d1336580072-img_6323.jpg) bitkinizi tohumdan üretmişsiniz ama, telgraf çiçeği gurubundan olduğuna göre daldan da üretiliyor değil mi?
Sn. Jineop bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/293143d1336580072-img_6323.jpg) bitkinizi tohumdan üretmişsiniz ama, telgraf çiçeği gurubundan olduğuna göre daldan da üretiliyor değil mi?
Kök yapısı soğanlılara benziyor diye hatırlıyorum. Çelikten üretmeyi hiç denemedim. Kökler küçük küçük soğanlıların bir araya gelmesi gibi. Kolaylıkla ayrılabiliyor ve çoğaltılabiliyor. Kendiliğinden düşen tohumlarla da çoğalıyor. Çok çelikle üretilebilecek bir bitki olduğunu sanmıyorum. Kök ayrılması en kolay yol olmalı.
O bitki bende de çiçeklenmeye başladı sevgili Jineop, o ne göz alıcı bir renk... Gönderdiğin grubu tek tek ayırıp diktim, yazdığın gibi kökler tıpkı tohumdan yetişmiş yeşil soğan gibi. :) Ezan çiçeklerinde de tomurcuklanma var. Astilbe de iki yerden çiçekleniyor. Tekrar çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Jineopcum eğer bu da, geçen yıl benimkinin (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=40754&catid=member&imageuser=14854) adını senin bulduğun Commelina ailesinden ise kesinlikle yumruya benzer köklü bir bitki.Aslında yumru mu denir onu da tam bilemedim bir tuhaf kök yapısı var. Uzun uzun saplar halinde olup tepeden birleşmiş. O birleşen yerden bitki yeşeriyor. Pek toparlayamadım ama ben ilk kez öyle bir kök yapısı görmüştüm.
Tohumdan yetiştirdiğini yazmışsın o zamanlar, çelikten de denemekte yarar var.
Nevsunecim Commelina coelestis kök yapısı netten baktığım kadarıyla dahliaya benziyor. Limoncum çok güzel tarif etmiş. ;) Çelik belki eklem yerinin hemen altından olabilir diye düşünüyorum. ;)
Cahil biri olarak imrendim.. Aynı konuda herkesin bir fikri olması ne güzel.. :)
Çelikten deneme yapabilirim demek ki..
Anladığım kadarıyla da çok yıllık..
Zeki Yağlı
15-05-2012, 21:04
Sevgili jineop,
Uzun zamandır bahçenizi ziyaret istiyordum. Bugün fırsat bulabildim.
Bitki çeşitliliğinize, yenilik arayışınıza, deneme heyecanınıza ve bilgi birikiminize hayran oldum.
Ben de aynı yollardan geçmiştim diye heyecanlandım, mutlu oldum.
Bu gayretle çok daha güzel şeyler yapacağınza gönülden inandım.
Kolay gelsin.
Selamlar, sevgiler.
Sevgili jineop,
Uzun zamandır bahçenizi ziyaret istiyordum. Bugün fırsat bulabildim.
Bitki çeşitliliğinize, yenilik arayışınıza, deneme heyecanınıza ve bilgi birikiminize hayran oldum.
Ben de aynı yollardan geçmiştim diye heyecanlandım, mutlu oldum.
Bu gayretle çok daha güzel şeyler yapacağınza gönülden inandım.
Kolay gelsin.
Selamlar, sevgiler.
Sayın Zeki Bey, dün geceden beri ne yazacağımı düşünüyorum. Yazınızla beni çok sevindirdiniz, onurlandırdınız. Sizin bahçenizin ve bilgi birikiminizin hayranıyım. Yazılarınızdan bir sürü yeni bitkiyi öğrendim onları tohumdan yetiştirmeye çalıştım, çalışıyorum. Çok ama çok teşekkür ederim. Saygılar, sevgiler...
Ben de.
Teşekkür ederim
Şakayığın bu sabahki güzelliği .şimdi yağmur yağıyor herhalde bozulmuştur
Selamlar
Teşekkür ederim
Şakayığın bu sabahki güzelliği .şimdi yağmur yağıyor herhalde bozulmuştur
Selamlar
Hoşgeldiniz abim, bu çok güzel ve anlamlı ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Beyaz şakayık çok güzelmiş. Hürmetle ellerinizden öpüyorum.
Çok şiddetli kesme şeker büyüklüğünde dolu yağdı. Sebze bahçesindeki tohumdan yetiştirdiğim fidelerin yarısından fazlası telef olmuş. Godetialar, çalı clematisler yeni tohumdan büyüyenler hep kırılmışlar. Manzara çok sevimsiz. Güzel güneş yüzünü gösterince bakalım ne kadar toparlayacaklar. Halbuki sabah resimlemiştim hepsini...:(
Geranium pratensenin ilk çiçekleri...
297395
Hazeranlar açmaya başladı.
297398
Thalictrum Aquileqifolium çok hoş...
297399
İpomea batataslar güzelleşmeye başladı.
Sarıkız, Lysimachia nummularia çiçekler içinde:)
kartal124
18-05-2012, 22:24
Çok şiddetli kesme şeker büyüklüğünde dolu yağdı. Sebze bahçesindeki tohumdan yetiştirdiğim fidelerin yarısından fazlası telef olmuş. Godetialar, çalı clematisler yeni tohumdan büyüyenler hep kırılmışlar. Manzara çok sevimsiz. Güzel güneş yüzünü gösterince bakalım ne kadar toparlayacaklar. Halbuki sabah resimlemiştim hepsini...:(
Geranium pratensenin ilk çiçekleri...
297395
Hazeranlar açmaya başladı.
297398
Thalictrum Aquileqifolium çok hoş...
297399
İpomea batataslar güzelleşmeye başladı.
Ah bu aşırı yağmur ve üstüne dolu.Bahçedeki güller ve ağaç fidanları için yağmur yolu gözlerken, şimdi bu kadarı da fazla oldu diyorum.Aşırı yağıştan terastaki güller dahi etkilenmiş, boyularını bükmüşler.
Sizin de kayıplarınıza üzüldüm, ama sağlık olsun kalan sağlar kısa zamanda kendilerini toparlarlar.
Selamlarımla.
Bahçenizde her şey çok güzel ellerinize sağlık. umarım bizim bahçemizde bir gün böyle güzel olur :)
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 22:57
Hani ne denir?
'' Üff üff üf!'' Bu ne güzel renklendirmeler. Hepsi ilginç, bir o kadarda harika renkleri olan bitkiler.
Aslında ''tüh tüh tü!'' demek gerekirdi. Nazar değmesin diye...
Ellerinize ve beyninize sağlık. Bu güzellikleri ortaya çıkardığınız için.
Canım geçmiş olsun, üzülme onlar senin ilgin ve sevginle yine toparlanırlar.
Yine mor maviler göz alıyor. Ben bu yıl hiç tohum çimlendiremedim, oysa senin geranium yavrularını balkonumda görmek isterdim. Ankara'nın iklimi iyice tuhaflaştı. Gerçi her yerde bu sorun var artık. İklimler çok keskinleşmeye başladı. Soğuğun, yağmurun, sıcağın, herşeyin aşırısını yaşıyor tüm dünya. Umarım insanoğlu dünyaya yaptığı yanlışların farkına varır da düzeltme çabalarını arttırır. Bugünlerimizi de aramayalım, dilerim.
Sarıkızın ne çabuk açmış. "Benimki daha yeni dal uzatmaya çalışıyor. İklim farkı nasıl gösteriyor kendini. Seninkilerden en az 1 ay geride benimki." diye yazmıştım. Bir de baktım o yeni dallarımızda tomurcuklar belirmeye başlamış:)
Adalet Yağcı
19-05-2012, 10:44
Canım, zayiat epeyce fazla anlaşılan.
Ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum, aylardır uğraşıyorsun.
İyi ki önceden fotoğraflamışsın, geçmiş olsun, dilerim çabuk toparlanırlar.
Geranium pratense tam bu renkse harikaymış, doygun maviler çok az bulunuyor, bazan clematislerde renkler mavi çıkabiliyor ama gerçekte mor gibiler.
Bize biraz daha fotoğraf göster de zayiatları unuttur :)
Canım geçmiş olsun, üzülme onlar senin ilgin ve sevginle yine toparlanırlar.
Yine mor maviler göz alıyor. Ben bu yıl hiç tohum çimlendiremedim, oysa senin geranium yavrularını balkonumda görmek isterdim. Ankara'nın iklimi iyice tuhaflaştı. Gerçi her yerde bu sorun var artık. İklimler çok keskinleşmeye başladı. Soğuğun, yağmurun, sıcağın, herşeyin aşırısını yaşıyor tüm dünya. Umarım insanoğlu dünyaya yaptığı yanlışların farkına varır da düzeltme çabalarını arttırır. Bugünlerimizi de aramayalım, dilerim.
Sarıkızın ne çabuk açmış. "Benimki daha yeni dal uzatmaya çalışıyor. İklim farkı nasıl gösteriyor kendini. Seninkilerden en az 1 ay geride benimki." diye yazmıştım. Bir de baktım o yeni dallarımızda tomurcuklar belirmeye başlamış:)
Sevgili arkadaşım, geraniumların iki rengi de çok güzel. Johnson blue tomurcuk hali tam mor açmış hali mor ışıkta hafif lavanta rengi gibi. Pratensenin çiçekleri azıcık ondan küçük ama yapısı şeffaf ışıkta tüm kılcal damarları görülüyor. Mavi-pembe arası ışıkta. Ama akşamüstü açık mavi . Taze tohumdan geranium çok kolay çimleniyor. Gerçi ben yüzlerce tohumdan çimlendirememiştim. Umudumu kesip bahçeye atıvermiştim. Çimlenenlere fazla meraklı olunca bahçede rastgele çimlenenlerin arasında farklı bir sardunya olduğunu farkettim. Ve ellemedim. Belki daha fazla çimlenen ot zannedilip yolundu kimbilir :)
Yeni aldığım vivacea da çiçek açtı ama çiçeği küçük koyu pembe bizim yabani sardunyalardan şimdilik bir farkı yok. Belki zamanla güzelleşir. Çünkü küçük çiçekliler çok sayıda çiçeklenerek pek güzelleşiyorlar.
Şiddetli yağan dolu çok enteresandı. Dışarı çıktığımda özellikle açık alanlar ve rüzgarla savrulduğu için evin yan dıvarında sanki kesme şekerleri birisi dökmüş gibi bir görüntü vardı. Önce ne olduğunu anlıyamadım bunları buraya kim dökmüş dedim. Hiç aklıma dolu olacağı gelmiyor. Sonra yürüdükçe her yerin dolu kapladığını gördüm. İnanamayıp elime aldım. Resmen buz:)
Çok üzüldüm ama doğal temizlik bu olsa gerek.
Aklıma sloganımız geldi.
Siz onu umursamazsanız, doğa sizi hiç umursamaz...
Ne kadar doğru ...
Sevgiyle...
Canım, zayiat epeyce fazla anlaşılan.
Ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum, aylardır uğraşıyorsun.
İyi ki önceden fotoğraflamışsın, geçmiş olsun, dilerim çabuk toparlanırlar.
Geranium pratense tam bu renkse harikaymış, doygun maviler çok az bulunuyor, bazan clematislerde renkler mavi çıkabiliyor ama gerçekte mor gibiler.
Bize biraz daha fotoğraf göster de zayiatları unuttur :)
Ablam, sebze bahçesi felaket domates fidelerimi sanki bir almış eline dallarını sıyırmış, üstüne uç budaması yapmış. Küçük biber fidelerim yerlere serilmiş, tüm yapraklar kopmuş. Campanulalar tomurcuk içindeydiler dallar kırılmış. Obrizyalar, godetialar, küpe çiçeklerinin dalları , clematislerin tomurcuklarının bir kısmı hep gitmiş.
Öyle ki toprak, düşen ve dal ve yapraklardan görülmüyor. Enterasan olan bazı bölgelerde sanki yağmur bile yağmamış, bazı bölümlerde de sanki hortum olmuş. Sağlık olsun , yine uğraşırız. Bugün gidip 3-5 çiçek alıyım , keyfim yerine gelsin ...
Geranium pratense bu renk ablam. Işıkta saydam bir görüntüsü var sadece...
Sevgi Durul
19-05-2012, 18:25
Sevgili jineop ben de üzüldüm, geçmiş olsun. Ama çabuk toparlarsın sen. Sevgiler...
serkan_istanbul
19-05-2012, 19:35
Geçmiş olsun ama eminim ki toparlanırlar ve daha güzel olurlar. sevgiyle kalın.
Sevgili Jineop; çok geçmiş olsun. İnşallah biran önce toparlanırlar.
Hepinize çok teşekkür ederim. Bahçede temizlik devam ediyor. Boşalan yerleri doldurma çabalarım da. Bugün seralardaydım. Her tür küpe çiçeği gördüm. Yarını bekleyin , bir pembe ki anlatılmaz. Hepinizi çok seviyorum. Hepiniz iyi ki varsınız.
Doğayla Barış
19-05-2012, 20:17
Canım geçmiş olsun, neyse ki sen hepsini gördün. Yarın kim bilir ne güzellikler sunacaksın , hevesle bekliyoruz. Sevgiyle :-)
Sevgili Jineop geçmiş olsun çok üzüldüm, çabuk toparlanır inşallah bütün çiçeklerin. Sevgiler.
Adalet Ablam, Geranium pratensenin gerçek rengi bu.
Clematis Hakurei kırılan dallarını temizledim. Etrafına cıtalarla ek destek yaptım. Hava çok yağışlı olmasına rağmen ve geçirdiği dolu fırtınasına inat gayet keyifli görünüyor.
acemifüsun
20-05-2012, 13:56
Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun. Sizin ellerinizde onlar hemen toparlanırlar:)
Hemşooooo..sarıkızları kıskandım:)) Benimkiler açmıyor, yolup atacam bak:)))
Her bir kare masal gibi, kutlarım seni canım. Ellerine emeklerine sağlııkkk.
Bahçemdeki tek açan şakayığı sana yolluyorum. Alcen vermişti gecen sene. Rengini bilmeden. Garibim, tek kök beyazı vermiş bana:))
Ahmeter ağbeyimizin şakayığını görünce aklıma geldi. Hemşoma bir beyaz şakayıkta benden olsun dedim:)
Hemşooooo..sarıkızları kıskandım:)) Benimkiler açmıyor, yolup atacam bak:)))
Her bir kare masal gibi, kutlarım seni canım. Ellerine emeklerine sağlııkkk.
Bahçemdeki tek açan şakayığı sana yolluyorum. Alcen vermişti gecen sene. Rengini bilmeden. Garibim, tek kök beyazı vermiş bana:))
Ahmeter ağbeyimizin şakayığını görünce aklıma geldi. Hemşoma bir beyaz şakayıkta benden olsun dedim:)
Kismetin hep böyle açık olsun hemşom. Senin sarıkızlar açar merak etme . 2 hafta sonra en geç hepsi açar. Çok azgın bir çiçek. 3 yıl önce zeferan yollamıştı. 1 tutam bıraksam bahçeyi kaplardı. Çok öptüm.
Bahçede çok hasar yoktur inşallah,yeni farkettim çok geçmiş olsun nazar değdi bahçene
maşşallah kırkbir kere maşşallah....
En sonunda bende clamatise bulaşacağım sayende sevgili jineop. Hepsi çok güzel. Eline yüreğine sağlık...
-15 lere dayanan türler hangisi?
loveflower
20-05-2012, 18:45
Çok geçmiş olsun, en kısa sürede toparlayacağından hiç birimizin şüphesi yok sevgili jineop.
Sevgili Jineop,
Her zaman ki gibi büyük keyifle bahçenizi dolaştım. Emeklerinize sağlık.
Bu arada geçmiş olsun. Aynı sıkıntı bizim bahçede de olmuş. Üstelik hafta sonuda gidemedik. Bakalım haftaya nasıl bir manzara bizi bekliyor.
Tüm bahçesi bu yağışlardan ve doludan zarar görenler olarak umarım en kısa sürede bahçelerimizi yeniden düzenleriz.
En sonunda bende clamatise bulaşacağım sayende sevgili jineop. Hepsi çok güzel. Eline yüreğine sağlık...
-15 lere dayanan türler hangisi?
Çok geç kaldın arkadaşım. Armandii ve bazı bijou türleri dışında hepsi -15 lere dayanıklı canım.
Dün aldığım küpeliler:) Pembe olana bittim. Pembe baston güle astım.
ciceksever70
20-05-2012, 20:19
Çok geç kaldın arkadaşım. Armandii ve bazı bijou türleri dışında hepsi -15 lere dayanıklı canım.
Armandii -20 leri de gördü bende sevgili jineop.
Armandii -20 leri de gördü bende sevgili jineop.
Armandide -23 lere dayanıklıymış. Nedense aklımda -5 olarak kalmış:o
Eser İlhan
20-05-2012, 20:53
Bu seneki karda benin bijou tamamen kar altında kaldı çok korktum donacak diye ama şimdi full çiçekli :p
Jineop kırmızı olan küpe çiçeğinin yaprakları farklı mı bana mı öyle geldi?
Başka bir bitkiyle yan yanalar herhalde.
Jineop kırmızı olan küpe çiçeğinin yaprakları farklı mı bana mı öyle geldi?
Başka bir bitkiyle yan yanalar herhalde.
Yaprakları koyu renkli mor damarlı:p
Adalet Yağcı
20-05-2012, 21:53
Yeni küpeler hoş gelmişler, yerleri de çok güzel olmuş.
Ben de erik ağacına asacağım, ağaç gölgesinde mutlu oluyorlar, Cemo'dan biliyorum.
Güle güle büyüsünler canım.
günebakan
21-05-2012, 13:57
Arkadaşım çok geçmiş olsun ama sen onları toparlamaya başlamışsın bile harikasın ellerine sağlık:)
Kayıplarınıza üzüldüm,yenilere de sevindim.
Emeklerimizi zayi etmesin Rabbim...
dağ çiği
21-05-2012, 22:19
Sevgili Jineop,bahçeniz büyük bir ressamın elinden çıkmış tablo gibi.Renklerin uyumu muhteşemm.
ilksenozturk
22-05-2012, 07:31
sevgili jineop,
bahçeniz 'beğen'mekle bitmiyor ki,
adresi alabilir miyim? bir de gündüz evde kimsenin olmadığı saatleri iletirseniz çok sevinirim :)
dolu sonrası tamir ve bakım (ve hırsızlık) için müsaitim :)
Sayın jineop,
Çok geçmiş olsun. Üç sene önce bu zamanlarda bizdede olmuştu çok yıllık bitkilerdeki verdiği hasar ancak iki yılda düzelebildi.
Koyu yapraklı arap küpelisi çiçeğinizde güzelmiş.
Allah hiç kimseye doğal afet yaşatmasın.
Sisyrinchium striatum mavi renkli olan gibi ufak tefek değil. Boyu 75 cm civarında, katsız küçük çiçekli glayöle benziyor ama çiçekleri çok zarif.
Gönül kapımız bahçe kapısı gibi tüm dostlara açık.
Baston gülün açmasıyla bu bölge daha güzelleşti. Gölge kesimlerinde küpe çiçekleri var.
Zorlu kış sonrası ancak yapraklanan küpe çiçekleri 30cm civarındalar ve çiçeklenmeye başladılar.
299855
299856
Biraz önce sevgili smnunaldan öğrendiğim arap küpelisi yeni alınanlardan. Teşekkürler...
299857
Petochoa ve petunia birbirlerine yakıştılar. Ana kız gibiler...
Şiddetli don yağışı sardunyaların yapraklarını nerdeyse tamamen sıyırdı. Yine de çiçek açıyorlar:p
Bahçe buram buram çiçek kokuyor. Çiçek renklerindeki uyumu harika. Ellerine sağlık.
rhepsag67
24-05-2012, 14:07
Sevgili Jineop, bahçeniz her zaman ki gibi neşeli:) Çok neşeli, seyrine doyulmayan gülen bir bahçeniz var. Ve de güçlü, doluya bile aldırmıyor.
Sevgili Mevlana ne demiş? :)
Gökler ağlamasa yeşillikler gülemezdi.
Selam ve sevgilerimle...
acemifüsun
24-05-2012, 14:10
Sevgili jineop maşallah bahçeniz çok güzel:) Güzel fotoğraflarını gördükçe içimiz açılıyor:) Teşekkürler:)
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. Duvar dibleri, kuytu bölgeler ve büyük ağaç olan bölgeler nisbeten doludan korunmuşlar. Yaklaşık 1 cuval yaprak ve dal kırıntısı toplamıştım.
Çan çiçeği koca bir saksı aslında ortasındaki dallar hep kırılmıştı. Ortası göçük şimdi. Ama yeni filizler çıkıyor. Kenarlarındakiler açmış. Az hileyle güzel görüntü alabildim. ;)
Sayın Jineop, bahçeniz mükemmel.
ipektuğçe
24-05-2012, 18:10
Hepside çok güzeller,doğanın hediyeleri olan çiçeklerden, son karedeki hem yaprak, hem çiçek yapısı mükemmel.İsminide merak ettim şimdi ;):o
Yeni çiçek açmaya başlayanlar,
Verandanın sol yanı için bir türlü çözüm üretemiyordum. Sevgili kirazın bahçesinde aynı bölgede gördüm kaya parçası bu bölgenin bitmeyen su fazlalağı problemi için çözüm getirebilecek gibi geldi. Dün bu bölgeyi küçük kaya bahçesi haline soktum. Diasca,muhlenbeckia, obrizya ve sarkıcı gazanya ektim. Şu an güzel görünmüyor. İlerleyen zamanda bakalım ne olacak:)
Hepside çok güzeller,doğanın hediyeleri olan çiçeklerden, son karedeki hem yaprak, hem çiçek yapısı mükemmel.İsminide merak ettim şimdi ;):o
Çiçekler kuşgözü, glia yapraklar hebeye ait:D
Verandanın sol yanı için bir türlü çözüm üretemiyordum. Sevgili kirazın bahçesinde aynı bölgede gördüm kaya parçası bu bölgenin bitmeyen su fazlalağı problemi için çözüm getirebilecek gibi geldi. Dün bu bölgeyi küçük kaya bahçesi haline soktum. Diasca,muhlenbeckia, obrizya ve sarkıcı gazanya ektim. Şu an güzel görünmüyor. İlerleyen zamanda bakalım ne olacak:)
Sizin eliniz değmişse mutlaka güzel olur.
delete61
24-05-2012, 18:37
Tek kelimeyle muhteşem sayın jineop, ellerinize, emeğinize sağlık
Bence minik kaya bahçesi şu anda da çok güzel görünüyor. :)
Tıpkı diğer her şey gibi. ;)
[QUOTE=jineop;972154] Yaklaşık 1 cuval yaprak ve dal kırıntısı toplamıştım.
Sayın Jineop, bahçenizin ve bitkilerinizin hızla toparlanmasına sevindik.
Yukarıya alıntıladığım ifadenizdeki yaprak ve dalları sakın çöpe atmış olmayasınız. Belki zamansız da olsa o topladığınız dal ve yapraklardan köklendirerek sizde olupta bahçelerinde olmayanlarıda sevindirebilirsiniz.
Dün Regaib kandili dolayısıyla dua edipte elinde olmayan bitkilere kavuşmak isteyenlerin dualarının kabul olmasınada vesile olabilirsiniz.
Size sevdiklerinizle beraber bol çiçekli huzurlu ve duaları ve yardımları kabul olarak yaşanlardan olmanızını Rabbimden diliyorum.
:D Valla ben de bir yerde hata yapıyorum ama nerede diyordum. Meğer kandillerde çiçek duasına çıkmıyormuşum.:dilli:
Tuttum ben bu duayı.:D Bundan sonra her kandilde elimde olmayan çiçekler için de dua edeceğim. Olan var olmayan var değil mi? :D
Koyun can derdinde, kasap et derdinde gibi olacak ama.:p
korhan_ulku
25-05-2012, 14:16
tam bir ziraat mühendisinden hiçbir farkınız yok bu kadar çesitlilik bu kadar türlülük bu kadar harika bir bahçe bence bir ziraat mühendisi diplomasını çoktan almışsınız siz tebrik ederim galatasaray amblemi çok hoşuma gitti aynısını bende yapayı planlıyorum ilham kaynağı olduğunuz için teşekkür ederim. :D
serkan_istanbul
25-05-2012, 18:11
Daha önce görmediklerim sizin sayfanızda maşallah ellerinize sağlık. Clematislerinizde harikalar. Bende iki adet bu sene aldım bakalım ilkinin çiçekleri geçti boylanıyo şimdi.DR.RUPEL) diğeri r.cardinal boylandı 2 metreyi geçti bir sürüde tomuruk var üstünde bakalım yalnız benim korkum inşallah kırmızı ve aldığım cins çıkar. sevgiyle kalın.
Ana gibi
25-05-2012, 19:13
İnsanlar, bir meslekte zorlanırken, sizin, benim tesbitime göre, üçünü bir arada başarıyla götürmeniz, kocaman bir maşallahı hak ediyor. (peysaj, ziraat) asıl mesleğinizle yarışıyor gibi. Saygılar, selamlar.
#1414 bu nasıl bir mavi,bu nasıl bir güzellik,bu nasıl bir ziraatçilik.Çörekotunu salata dahil herşeyde çok severim amma hiç çiçeğini yiyesim gelmemişti :)
Çok fazla yorum yazmasamda bahçenizi dikkatle takip etmekteyim sevgili jineop,pratik zekanızın yansıması uygulamalarınızı zevkle takip etmekteyim ellerinize,aklınıza sağlık ...sevgi ve sağlık dileklerimle.
Bahçe için en büyük hayalim dört mevsimin güzel yaşanması. İnsan önce her gördüğü bitkiyi almak istiyor. İsteklerine , ulaşacağı büyüklüğü , renk uyumu gibi konularda hataya düşüyor. Gözüne çirkin görününcede panik halde hemen düzeltmek istiyor. Tabi bu bitki kayıplarına yol açıyor. İşin en büyük sırrı sabır. Şu an bahçede uygunsuz konumda bazı bitkilerim var. Örneğin 4 kök hosta potentillaların arkasında kaldı, yaprakları bile görülmüyor. Potentilların bu kadar boylanacaklarını hiç düşünmemiştim. Hostaların o bölgeden yerlerinin değişmesi gerekiyor diye bahçe günlüğüne not aldım. Bitkilerin boylarını, çiçek açma zamanlarını not almaya başladım. Daha önce renk uyumunu ve olası boy durumunu düşünerek düzenleme yapmaya çalışıyordum. Aynı anda çiçek açabilecekleri birlikte kullanmak oldukca estetik görüntüler oluşturuyor. Benim zamanlama hatası yaptığım çok çiçek var.
Geçen sene bir arada güzel olur düşünerek bir araya diktiğim sarıkız, hebe , pitosphorum, coreopsis ve sarı kantoron çalısı iyi bir karışım oluşturdular. Aklınızda bulunsun;)
Sözün kısası sabırlı olup, not alıp uygun zamanda yer değiştirmeyi yapmak , bitkilerin boylarını, çiçek açma dönemlerini not almakta fayda var.
Hepinize çok teşekkür ederim. Hala istediğim güzellikte bir bahçeye ulaşmış değilim. İnşallah olacak:o
Kervan yolda düzelir demişler sevgili jineop.;)
Kolay gelsin, hevesin gücün hiç tükenmesin.. Ellerine sağlık..
"Kervan yolda düzelir." bahçe işleri için ne kadar da yerindeymiş. :)
Jineop, aynı zamanda açanlar ile değişik zamanda açanlar da bir ikileme neden olmuyor mu? Birlikte çok güzel oluyorlar ama farklı zamanda açsalar da daha uzun süre görsellik olabilir. Bilemedim... :confused:
"Kervan yolda düzelir." bahçe işleri için ne kadar da yerindeymiş. :)
Jineop, aynı zamanda açanlar ile değişik zamanda açanlar da bir ikileme neden olmuyor mu? Birlikte çok güzel oluyorlar ama farklı zamanda açsalar da daha uzun süre görsellik olabilir. Bilemedim... :confused:
Gilancım çok haklısın. Zaten yapmaya çalıştığım bu adalarda herdem yeşil ve uzun süre çiçek açan bir bitki- bitkiler olmasına gayret ediyorum. O zaman görüntü güzel oluyor ama hepsi açtığında seyrine doyum olmuyor. :D
Minik kaya bahçeleri görüntüyü çok değiştirdi.
302254
Çan çiçeklerinin bu türünün çiçekleri büyük ve uzun yan dalları var.
302255
302256
302257
Bunun çiçekleri küçük .
302258
Sebze bahçesini büyütüyorum;)
Adalet Yağcı
29-05-2012, 21:02
İyi ki varsın Jineop'um, sizlerin bahçeleri sayesinde içim sevinçle, ilhamlarla doluyor.
Kaya bahçesi yapmak şart oldu.
Beyaz campanulam var ne olsa, mavisini de bulurum elbette :)
kartal124
29-05-2012, 21:39
Minik kaya bahçeleri görüntüyü çok değiştirdi.
302254
Çan çiçeklerinin bu türünün çiçekleri büyük ve uzun yan dalları var.
302255
302256
302257
Bunun çiçekleri küçük .
302258
Sayın jineop,
Kaya bahçeleri çok güzel oluyor ama sümüklü böcek ve salyangozlar için de bulunmaz bir yuva oluyor kayaların kuytulukları , sizde de sorun oluyorlar mı bu canlılar.
Selamlarımla
İyi ki varsın Jineop'um, sizlerin bahçeleri sayesinde içim sevinçle, ilhamlarla doluyor.
Kaya bahçesi yapmak şart oldu.
Beyaz campanulam var ne olsa, mavisini de bulurum elbette :)
Ablam bulamazsın:D Bu mavi için kardeş ziyareti şartı var.:cool:
Sayın jineop,
Kaya bahçeleri çok güzel oluyor ama sümüklü böcek ve salyangozlar için de bulunmaz bir yuva oluyor kayaların kuytulukları , sizde de sorun oluyorlar mı bu canlılar.
Selamlarımla
Çok haklısınız , taşların yürüme yolunun kenarında olanları zaman zaman oynatıyorum. Sümüklü böcek ve salyangoza rastlıyorum. Ama onlar taş olmasa da saklanacak yer buluyorlar. ;) Onlarda bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.:)
Eser İlhan
30-05-2012, 06:58
Sevgili jineop, campanulaları yere mi diktin? Ben de bir tane var. Artık saksılara sığmıyor. Kışın üzeri kar kaplı kaldığından bu yana adeta çıldırdı (bu birgün bizi yiyecek diye şakalaşıyoruz aramızda:p) Onu toprağa dikmeyi düşünüyorum ama cesaret edememiştim.. Senin bahçende görünce yeniden bu fikri hatırladım.
Bu iri çiçekli campanula çok güzelmiş. Kayadan sarkan görüntüsü de harika. :)
Clematislere zaten söyleyecek söz yok. :)
Sevgili jineop, campanulaları yere mi diktin? Ben de bir tane var. Artık saksılara sığmıyor. Kışın üzeri kar kaplı kaldığından bu yana adeta çıldırdı (bu birgün bizi yiyecek diye şakalaşıyoruz aramızda:p) Onu toprağa dikmeyi düşünüyorum ama cesaret edememiştim.. Senin bahçende görünce yeniden bu fikri hatırladım.
Sevgili arkadaşım, hiç düşünme, kaya üzerinden daha hoş görünüyor. Normal toprakta olan biraz dağınık görünüyor, yine de güzel. Saksıda bıraktığım 4 kök var . Türleri farklı ama yine de bu kadar fark olmaz. Bir küçük kaya bahçesine onlarıda aktarayım diyorum. :D
günebakan
30-05-2012, 21:28
Bu campanulaların cinslerini de yazsaydın keşke arkadaşım elimde hangilerinden var sayende öğrenmiş olurdum:) Şu iri çiçekli benimde çok hoşuma gitti çok hoş görünüyor:)
Dona dayanıklı, yaprak döken , budanabilen çalıların içinde en fazla sevdiklerimden biri potentilla. Uzun süreli çiçekli kalması, toprak seçmemesi nedeniyle diğer renklerini de edinmek istiyordum. Pembe renklisi ailemize katıldı. O henüz çiçekli değil.
Mete Tiren
01-06-2012, 21:41
Dona dayanıklı, yaprak döken , budanabilen çalıların içinde en fazla sevdiklerimden biri potentilla. Uzun süreli çiçekli kalması, toprak seçmemesi nedeniyle diğer renklerini de edinmek istiyordum. Pembe renklisi ailemize katıldı. O henüz çiçekli değil.
Hocam bahçenizi annemle beraber gezerdik hep zaten baştan sona gezdiklerimizi anlatmıyorum bile ama şu en son dolu olayından sonra annem nazar değdirdim daha da bakmam kimsenin bağına bahçesine bak kadıncağız o kadar uğraşmış ne hale düşmüş dedi dahada baktıramadım :o ...
Bu güzelliğin bahçenizden ve gönlünüzden eksik olmaması dileklerim ile Saygılar
Hocam bahçenizi annemle beraber gezerdik hep zaten baştan sona gezdiklerimizi anlatmıyorum bile ama şu en son dolu olayından sonra annem nazar değdirdim daha da bakmam kimsenin bağına bahçesine bak kadıncağız o kadar uğraşmış ne hale düşmüş dedi dahada baktıramadım :o ...
Bu güzelliğin bahçenizden ve gönlünüzden eksik olmaması dileklerim ile Saygılar
Annenize lütfen sevgilerimi iletin, sevginin nazarından birşey olmaz. Herşey eskiye döndü bile. Beklerim:)
Sevgi Durul
01-06-2012, 22:02
Sevgili arkadaşım, benim potentilla da tomurcuklanıyor gibi. Çok güzelmiş, aynı mı açacak benimkiler de? Bendekilerin yaprakları çilek yaprağına benziyor. Sevgiler...
Sevgili arkadaşım, benim potentilla da tomurcuklanıyor gibi. Çok güzelmiş, aynı mı açacak benimkiler de? Bendekilerin yaprakları çilek yaprağına benziyor. Sevgiler...
Canım sendeki potentillanın ot türü böyle açacak:)
Günün renkleri
303356303357
303358303359
303360
Renkler bitmiyor:) Deutzia, coreopsis, clematisler ve pembe gece mumu:D
Sevgi Durul
01-06-2012, 22:33
Son fotoğraf hangi bitkiye ait arkadaşım? Mesaj kirliliği olmaması açısından daha sonra bu mesajı silerim.:)
Hepsi birbirinden güzel,birde nasıl resim çekmek bu anlıyamadım, kursamı gitsem..
Kırkbir kere maşşallah.....
1458/1. fotoğraftakini de ben sorayım.. Satıcı mısır patlağı demişti..
Jineop sizin bahçede hiç boş yer yok mu ?:p
1458/1. fotoğraftakini de ben sorayım.. Satıcı mısır patlağı demişti..
Jineop sizin bahçede hiç boş yer yok mu ?:p
Deutzia, çoban püskülü:) Boş yerleri hemen saksılarla kamufle ediyorum:p
Son fotoğraf hangi bitkiye ait arkadaşım? Mesaj kirliliği olmaması açısından daha sonra bu mesajı silerim.:)
Pembe gece mumu.
Hepsi birbirinden güzel,birde nasıl resim çekmek bu anlıyamadım, kursamı gitsem..
Kırkbir kere maşşallah.....
Ooo hemşom senin hiç ihtiyacın yok, senin kareler zaten nefis.
Satı Uğurtan
01-06-2012, 22:56
Clematisler:)
Oooohhh ya bende clematisim, bahçemde güzel bitkilerim var sanıyordum, seninkileri gördükten sonra hayal kırıklığı oluştu bende;)
Jineopcuğum her kare ayrı güzel sağlıkla keyfini sür sevgiler.
Jineop, ben de üç tanesinin adını soracağım, o yüzden sen hepsini ekleyiver bence. :D
Çalı potentilla'nın yaprak şekli de çok hoşuma gidiyor.
Duvarın üstündeki pembe gül fotoğrafını çerçeveleyip assak mı acaba? ;)
Jineop, ben de üç tanesinin adını soracağım, o yüzden sen hepsini ekleyiver bence. :D
Çalı potentilla'nın yaprak şekli de çok hoşuma gidiyor.
Duvarın üstündeki pembe gül fotoğrafını çerçeveleyip assak mı acaba? ;)
Tembellik yapıyım demiştim. :o Yarın çok güzel kareler olacak. Söz ;)
Eğer bugünküler çok güzel olmayanlarsa yeni geleceklerden korktum ben. ;)
Vildan Sönmez
01-06-2012, 23:54
Beğen, beğen, beğenler yetişemiyor bu güzelliklere. Merak ediyorum, komşularınıza ilham oluyor mu ? Ya bizde neden olmasın deyip, bahçesini geliştirenler var mı ?
Oooohhh ya bende clematisim, bahçemde güzel bitkilerim var sanıyordum, seninkileri gördükten sonra hayal kırıklığı oluştu bende;)
Jineopcuğum her kare ayrı güzel sağlıkla keyfini sür sevgiler.
Ah ablam sende yok yok. Ama fırsat vermiyorsun ki 2 dal uzatsın, biraz büyüsün hemen yolluyorsun bana , ona:p
Beğen, beğen, beğenler yetişemiyor bu güzelliklere. Merak ediyorum, komşularınıza ilham oluyor mu ? Ya bizde neden olmasın deyip, bahçesini geliştirenler var mı ?
İlham oluyor, hatta fazla etkilenmeye başladılar. Önceden yurtdışından başka şeyler getiren arkadaşlarım bakıyorum çiçek almışlar ya da bir şekilde çantalarına gördükleri bir bitkiyi koyuvermişler:o
Cıngıl cıngıl benim bahçe karşısında ilk söyledikleri bahçelerinin biraz renklenmesi gerektiği. Yardım istiyorlar, fikir alıyorlar. Tanımadığım aynı sitede oturduğumuz kişilerle tanıştırırken hani bahçesini göstermiştim ya diye ekleme yapıyorlar. :p
Sevgi Durul
02-06-2012, 11:45
Komşularınız çok şanslı sevgili jineop, doğrusu ben de komşunuz olmak isterdim.:p
Benol Hazaroğlu
02-06-2012, 19:08
Ben de, ben de. Onu tanıdıktan sonra daha çok.
Komşularınız çok şanslı sevgili jineop, doğrusu ben de komşunuz olmak isterdim.:p
Canımsın, ben de sizlerin bana yakın olmasını çok isterdim. Benol bana geldiğinde ikinci görüşmemiz olmasına rağmen çok özlediğimi fsrkettim. Sanki uzun yıllardır tanışıyor da çok uzun süre ayrı kalmışız gibi.
Pembe gece mumu, Oenothera speciosa
Çiçeklerini yaklaşık 15 gündür açıyor, kışa kadar da devam edecek. Nane gibi yan dallarla her yeri sarma eğiliminde. Toprak altında kökler yanlara doğru ilerliyor ve kökler her yerinden yeni sürgünler veriyor. Ben bıraktım istediği kadar yayılsın diye:p
304059
Saksılara küçük kökleri sokuşturdum. Her yerden uçuk pembe kendini gösteriyor.
304062
Rouge cardinal gerçekten övgüyü hakedenlerden. Çiçekleri çok büyük, aynı zamanda çiçek ömrü uzun, çiçeklenme süresi de uzun. Clematisseverler ;)
Montana tek küçük çiçeği ile beni şaşırttı.
304067
Penstemonun serada rengini görünce, Rouge cardinalle çok güzel görüneceklerini düşündüm. Ben ikisine bayıldım.
304065304087
Sol tarafında Clematis piluu, sağ tarafında Clematis wyela var. Wyela henüz açmadı tomurcukta.
Wyelanin önünde Clematis hakurei var.
304088
Uzaktan, yakından çok hoş görünüyorlar.
304066
Yaseminler açtı, o kadar çok kokuyorlar ki başımı döndürüyorlar:p
Phlox ilk çiçeklerini açtı
304143
Areneria
304148
Dicentra üst dallarından çiçeklendi
304147
Oonethra fructiosa
304149
Sarıkız
304150
Mavişler ve genel görüntüler
Hostalar, doludan zarar görenlerden...
Sebze bahçesini büyütme çabalarım devam ediyor. Bugün canım çıktı. Çogu bitti..
Yardıma gelelim... ne olacak iki kürek atarız.
Yardıma gelelim... ne olacak iki kürek atarız.
Ah keşke, elimden tutacak yanımda sizler olsanız... Dün başıma güneş geçmiş . Bütün gece ellerim, belim ve başım zonkladı. Sanki arkamdan kovalayan var, illa bitireceğim. Sabahın ilk ışıklarıyla yine işime döndüm. Çok az kaldı. Artık kalanı 2 gün sonra yardımcım yapsın. Doludan sebze fidelerim zarar görmese belki bu büyütme işini yapmazdım.'' Her musibette bir hayır vardır '' diye boşuna dememişler.
Bahçe çeşmesiyle mutfak kapısı arasına 45x45 taşlarla yürüme yolu yapacağım. Her iki tarafınada 45 derece açı ile başlayan , hafif iç bükey kayraklarla yürüme yolu yapmayı düşünüyorum. Bu sabah kompost materyallerimi, eski beklemeye aldığı çim kurularını ( torf amaçlı) yeni gelen 20 cuval toprakla harmanladım. Eski kısımlarda toprak fazla yükselmişti. Üstteki fideleri kaldırıp, fazlalık toprağı diğer karışıma attım. Sonra hepsini harmanlayıp yaklaşık 2x4 metrelik bir alanın toprağını karıştırıp, yaydım.
Biberlerin tatlı olanları boylu poslu olduklarından donda yarılarından kırıldılar. Artık onları unutmaya karar verdim. Bugün Pendik'te kendi bahçesinde yetiştiren bir teyzeden fide almaya gideceğim.
Yürüme yolunu sebze bahçesine başlayan yolun sonundaki su probeleminden dolayı mecburen kayrakları o bölgede daha büyük küme tarzında yapmıştım. Onları yine teke düşürüp kenarlarına kadife çiçekleriyle biraz görsel güzellik yaratmayı planlıyorum. İlerleyen zamanda görüntüleri sizlerle paylaşacağım. Şu an hala savaş alanı gibi:o
Adalet Yağcı
04-06-2012, 13:45
Sevgili Jineop'um, zor işlere soyunmuşsun yine, kolay gelsin.
Hep daha güzeli olsun diye uğraşıp duruyoruz, bu sevda bitmez canım.
Fotoğrafların kalitesi ve bizlere yaşattığın duygular muhteşem, tabii ardında yatan büyük emeği bütün kalbimle takdir ediyorum.
Dünyada cennet yaratmak böyle bir şey olmalı.
Canım, bana gönderdiğin bitkilerden potensillaya bakarmısın, bu ne güzellik ya :)
304443
Bu da senden geldiğinde maydonozdan küçük üç yaprakçığı olan bitki, ben heuchera diyorum, sen ne dersin?
Yaprak yapısı diğer heucheraya benzemiyor.
304444
Bunlar da senden gelen gece mumu, biraz gölgede kaldığı için sanırım, çiçekleri çok iri.
304445
Bahçeme kattığın tüm güzellikler için binlerce teşekkürler canım.
Sayın Jineop, herşey mükemmel sizden öğrenilecek çok şey var.
Bahçeyi ziyarete açarsanız şimdiden merakla görmek istediğimi belirteyim.:o
nuray topcu
04-06-2012, 17:29
Ah ah,neler neler ortaya çııkacak kim bilir.
Ablacım yardımcın da diyordur ki...ya millette ne hanımlar var,süslenir püslenir kahve içer,benim hanımıma bak:))kazma kürek,gübre,acıyordur haline:))
kolay gelsin,ağrın sızın kalmasın...
Ben bu bahçenin tiryakisi oldum. Bakmadan yapamıyorum.
Jineop, bu kadar molozu kendi başına çıkarmış olamazsın! :eek:
Diğer toprak hazırlama işlerini de okudum da, çok kolay gelsin. Bir süre her yerin ağrıyacak sanırım. ;)
Bu yürüme yolu yapmayı planladığın yerin bir fotoğrafı var mı? Nasıl bir şey düşündüğünü çok merak ettim.
Bence sen bu enerji ve bitki aşkıyla yakında ortadaki geniş çim alanı da yeniden düzenleyip, aralara patikalar, adalar, köprüler yaparsın. :D
Bu arada genel görüntülere, çiçeklere, düzenlemelere de bayıldım. :)
Elinde arenaria olmasına çok sevindim. Sezon boyu çiçekli olması nedeniyle fare kulağına alternatif olarak iyi olur gibi geliyor ama kendisi hakkında hiç tecrübem yok. Seninle birlikte gözlemleme şansım olacak. :)
O yukardaki molozları ben taşımadım . Ama bahçedeki yaklaşık 10 cuval molozu iki duvar arasındaki yükseltmek istediğim kısıma valla ben sürükleyip, boşaltıp yaydım:p
Yarın şu hali yani nerdeyse bitmiş halini görüntüleyeyim. Söylemesi benden gözünüz korkmasın:cool:
Sevgili Jineop'um, zor işlere soyunmuşsun yine, kolay gelsin.
Hep daha güzeli olsun diye uğraşıp duruyoruz, bu sevda bitmez canım.
Fotoğrafların kalitesi ve bizlere yaşattığın duygular muhteşem, tabii ardında yatan büyük emeği bütün kalbimle takdir ediyorum.
Dünyada cennet yaratmak böyle bir şey olmalı.
Canım, bana gönderdiğin bitkilerden potensillaya bakarmısın, bu ne güzellik ya :)
304443
Bu da senden geldiğinde maydonozdan küçük üç yaprakçığı olan bitki, ben heuchera diyorum, sen ne dersin?
Yaprak yapısı diğer heucheraya benzemiyor.
304444
Bunlar da senden gelen gece mumu, biraz gölgede kaldığı için sanırım, çiçekleri çok iri.
304445
Bahçeme kattığın tüm güzellikler için binlerce teşekkürler canım.
Ablam sen herşeyin en güzelini hakediyorsun.O maydanoz dediğin Anemone japonica , işte ona bayılacaksın...:cool:
Sayın Jineop, herşey mükemmel sizden öğrenilecek çok şey var.
Bahçeyi ziyarete açarsanız şimdiden merakla görmek istediğimi belirteyim.:o
Nevzat Bey, her zaman açık, beklerim. Şu sebze bahçesini bitireyim. Tüm dostlarla bekliyorum.
Ah ah,neler neler ortaya çııkacak kim bilir.
Ablacım yardımcın da diyordur ki...ya millette ne hanımlar var,süslenir püslenir kahve içer,benim hanımıma bak:))kazma kürek,gübre,acıyordur haline:))
kolay gelsin,ağrın sızın kalmasın...
Nuraycım valla ona iş kalmadı:p
Canım arkadaşım, ne sihirdir ne keramet, el ve gönül becerisi marifet. Hepsi çok güzel ama ben en çok çoban püskülüne bayıldım.
Bu arada genel görüntülere, çiçeklere, düzenlemelere de bayıldım. :)
Elinde arenaria olmasına çok sevindim. Sezon boyu çiçekli olması nedeniyle fare kulağına alternatif olarak iyi olur gibi geliyor ama kendisi hakkında hiç tecrübem yok. Seninle birlikte gözlemleme şansım olacak. :)
Gilancım, areneriayla yeni tanıştım. Garibimi fırsat bulup, yerine bile aktaramadım. Ben kaya bahçesini düşünerek almıştım. Demek yer örtücü olarak kullan diyorsun. Valla ben onu kaya parçalarından sarkıtacağım;)
Yok yok, bence de tam kaya bahçesi için biçilmiş kaftan. Zamanla artar da bol bulursak belki yer örtücü olarak da düşünebiliriz ama şu an için kayalara çok yakışacak. :)
Ben bu bahçenin tiryakisi oldum. Bakmadan yapamıyorum.
Sevgili ayşiş, kısa süreli tanışmamıza rağmen yaydığın pozitif enerji ile beni mest ediyorsun. Agaclar.nete ilk üye olduğum sıralar sevgili Güngör Salman kendiliğinden bana kocaman bir paket göndermişti. Gözlerime inanamadım, sevinçten havalara uçmuştum. Ardından Güler ablam .... Yani eskiler bizlere paylaşmayı çğretti. Sevgiyi, bitkiyi...
Sen de içinden gelerek bana çok özel bir hediye yolladın. Her gün bakıyorum, bahçemdeki ayşiş ne zaman açacak ve neymiş diye. Özel bir köşeye yerleştin. Çok teşekkürler.
acemifüsun
04-06-2012, 21:14
Jineopcuğum 10 çuval molozu nasıl duvara kadar da olsa sürüklersiniz arkadaşım. Yazık o kadar yüklenme kendine canım. Kıyamam. Valla ben yükseltilen yerin fotoğraflarını görmeden korktum.
nuray topcu
04-06-2012, 22:13
Nuraycım valla ona iş kalmadı:p
benim imkanımda olsa aynen ona bahçede iş bırakmazdım,o eve baksın,ben bahçeye...seni tanımayan biri bahçedeki halini görüp,evim hanımıyla görüşecektik demesinler..:p
Konu başlığını biliyorum ama normal yoncadan yaprakları çok farklı, çiçekleri çok güzel olan bu bitkiyi görünce sizlerde görün istedim. Gilancım lütfen bulursan haber ver:p
Biraz bakındım ama pek tutarlı bir satanı yok. İngiltere'den bir kaç site çıktı:
Şu sitenin eski tarihli kataloğunda var:
http://www.slacktopnurseries.co.uk/pdfs/PlantList.pdf
Şurada da var gibi:
plantlist (http://graplant.co.uk/plantlist.html)
İstersen bir iletişime geç jineop, oxalisi göndermesi zaten kolay, belki gönderirler. :rolleyes:
Yalnız bakınırken bir kez daha fark ettim ki, dünyanın bitki, sera, bitkisel fuarlar ve bitkisel kulüpler cenneti İngiltere. Amerika falan halt etmiş. :)
Dönmeden bir sene de İngiltere'de mi çalışsam ne? :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.