View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Bahçenin bulunduğu şehir
İstanbul
Bahçenin büyüklüğü
200-250 metrekare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
Ön kısım genel alana baktığı için önü açık bol rüzgarlı ve güneşli. Diğer bölümler yarı gölge ve korunaklı.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
8a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
Hiç çalışma yapılmamış, inşaat artıkları ile doluydu.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
4 yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
Alt yapı, çim , cit bitkilerinin yapılmasında profesyonel destek aldık.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Haftada 1 gün öğleye kadar yardımcı profesyonel tarafından çim biçme ve ilaçlama işlemleri yapılıyor.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bir kısmını sebzelik olarak kullanıyorum. İki duvar arasında olan 1x2 metre olan yeride saksı sebzeciliği ile değerlendirmeye çalışıyorum.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Renklerin her mevsim dansettiği kıpır kıpır bir bahçe..
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Karayemiş
Kekik türleri
Hardy kivi
Ahududu
Dikensiz yaprak dökmeyen böğürtlen
Physalis
Pepino
Yaban mersini
Kaymak ağacı
Hünnap
Zeytin
Elma
Surinam kirazı
Guava
Bamya ağacı
limon
Nar
Taflan çeşitleri
Zakkum
Lavanta
Salvia
Lavantin
Pitosporum
Frenk üzümü
Üzüm
Goji berry
Çilek
Clematisler
Tarçın sarmaşığı
Şakayıklar
Fallobia
Selluka
Anemonlar
Helleborus
Brugmansia
Abutilon
Begonvil
Mor salkım
Hanımelli
Pasiflora
Acem borusu
Potentilla
Jasminum polyganatum
Beyaz yasemin
Çikolata sarmaşığı
Gül
Manolya çeşitleri
Deutzia
Hosta
İspirya
Solanum rantonetti
Lavantin
Pitosporum
Solanum jasmoides
Kamelya
Campanula
Convolvulus sabatius
Convolvulus Cneorum
Gülhatmi
Kızılçanak
Europs
Bodrum papatyası
Aklarotu
Parfüm çalısı
Mahonia
Fatsia
Acer Palmatum
Hebe
Rhaphiolepis x delacourii
Akebia quinata
Mavi ladin
Limoni servi
Leylandi
Alev çalısı
Manolya yapraklı kartopu
Ateş dikeni
Kartopu
Cassia
Astilbe
Ayı pencesi
Haseki küpesi
Açelyalar
Kamelya
Nandina domestica
Weigelia
Grevilla
Ortanca
Aster
Mazı
Anisodontea hypomadarum
Malva neglecta
Liriope
Muehlenbeckia
Bindallı sarmaşığı
Polygonatum
Aconitum
Ormangülü
Gaura
Berberis
Kanarya gülü
Ortanca sarmaşığı
Pieris
Kennedia rubicunda
Fırça çalısı
Aubertia
Cornus Florida
Pasifik kasımpatısı
Tradescantia Andersoniana
Tradescantia zebrina
Geranıum çeşitleri
Phlox
Fuscia
Cicas
Maviyasemin
Crocosmia
İxia
Oenothera çeşitleri
İris
Zambak
Yukka
Geum
Felicia
Kelebek çalısı
Sarıkız
Lavetera oblıqua
Ceanothus
Potentilla
Diasma
Leptospermum scoparium
Diasca
Çiğdem
Sukkulent ve sedumlar
Ve hatırlıyamadıklarım.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Clematisler , çan çiçekleri
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Çoğu özel benim için.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
Sürekli..
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
Çim alan otomatik sulama, süz bitkilerinin olduğu kısımda damlama sistemi birde sadece el ile sulama yaptığım bölüm var.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Yağmur suyu biriktiriyorum.
Toprak özellikleri
Balçık toprağımı çoğu bölgede torf , yanmış koyun gübresi ve kompost materyali ile harmanladım.
Kompost yapıyor musunuz?
Sürekli katı ve sıvı kompost uygulamaya çalışıyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Çok. Bitki düzenlerinde yaptığım hatalardan dolayı çok yer değiştiren bitkilerim ve kayıplarım oldu.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Hayır. Profesyonel ekip tarafından ilaçlamalar yapılıyor. Kişisel olarak sadece kükürt ve diğer ev yapımı uygulamaları bazen ben yapıyorum.
Bahçeniz organik mi?
Hayır
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
Yanmış koyun gübresi, organik kompost
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?
Hayır. Bu sene danaburnu ile karşılaştım.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Otomatik sulama ve damlama.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
Havadar bir bahçe, önü açık.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Toprağı iyileştirme çabalarım.
Arkadaşlar Merhaba
yaklaşık 10 aydır bahçem var.Çok mutluyum.Bahçedeyken zamanı unutuyorum..Her noktasını kendim yaptım .Toprağını taşımak ,bitkileri seçmek ve düzenlemek tamamen amatörce .Kaz ,ek olmadı çıkar tekrar ek..Becerebildiğim kadar..Önerilerinizi bekliyorum.saksıları ağaç kabuğundan ve yürüme yolunun yanında ki taş bordürleri kendim uydurdum
Merhaba,
Bahçeniz çok hoş. Keşke önceki halini de koysaydınız.
...Her noktasını kendim yaptım...
Elinizin değdiği her nokta güzel olmuş.:rolleyes:
.. yürüme yolunun yanında ki taş bordürleri kendim uydurdum..
Bunlar silikonla yapıştırdığınız taşlar, değil mi? İnanamıyorum, ne sabır, tek tek uğraşmışsınız.
Adalet Yağcı
09-04-2009, 15:28
Sayın Jineop, ne kadar güzel geniş bir bahçeniz varmış, doğrusu emek çektiğiniz belli oluyor.
Kamelya olduğunu düşündüğüm fidanınıza bayıldım, kaya bahçeniz, çimleriniz, beyaz bordür taşlarınız harika, hepimize güzel fikirler verdiniz.
8 nolu mesajınızdaki ilk fotoğraf düşündürdü beni, sanırım gece uzaylılar girmiş bahçenize :)
günebakan
09-04-2009, 18:01
Sayın Jineop bahçeniz çok güzel çiçeklerinizi güle güle büyütün hepsi birbirinden güzel:)
ahmetsahip
09-04-2009, 20:11
limoni servi ve yanılmıyorsam leylandiler duvara çok yakın büyüdükleri zaman duvara bakan yerleri kararma ve körelme yapacak o güzelim agaçların bir tarafı yeşil diger tarafı kahverengi olacak,birde dikkat ettim epey taflan var aman dikkat hassas bir yapısı vardır kabuklu bite dikkat.
Çok sağolun .Çimlerle ,leylandiler ne yazıkki bahçenin altyapısı yapılırken dikilmişti.Duvara yakın kısımları budasam faydası olur mu? Taflanları yeni ilaçladım umarım faydası olur.Aslında o kadar büyük değil.Sanırım resimler biraz abartılı oldu.Akfırat 'ın toprağı çok taşlı ve balçık gibi.Ama sizlerden öğrenene kadar üzüldüğüm yüzlerce solucan var .Şimdi onlara daha bir şefkatle bakıp nerdeyse elime alip seveceğim:)Bahçenin önceki hali tam bir çamur deryasıydı.Onları da en kısa zamanda inşallah paylaşacağım .Sevgili Sabah,Adalet Hanım ve Günebakan çok teşekkür ederim Şimdi daha bir istek geldi.Tohumlar çimleniyor bakalım bir ay sonra neler olacak.
Ellerinize sağlık, doya doya tadını çıkartın.
Göreceksiniz biraz zaman geçsin çok daha güzelleşecek bahçeniz.
Sahi çimi özellikle mi öyle biçtiniz? Size ufak bir hatırlatma yapmama müsade edin.
Çim biçerken bu sefer daima boyuna doğru biçiyorsanız, bir dahaki sefer, enine biçme yoluna gitmelisiniz ki kafesleme yani birbirine iyice girişme olayı olsun, o zaman halı gibi olur.
Bir nokta daha gözüme battı, beyaz kamelya, maşallah çok güzel ama ektiğiniz alan fazla güneşli gibi geldi bana.
Emek verdiğiniz her haliyle belli, devam arkadaşım. Yeni yeni fotoğraflar da bekliyoruz.
berduray
09-04-2009, 22:43
Çok hoş, sıcak bir bahçe ,taşlar, çam kabukları tam benim tarzım, özellikle çim sahaya bayıldım, emeklerinize sağlık.
Sevgili Güler Hanım
Çim konusunda tavsiyenize uyacağım .Haberim yoktu .Çok sağolun.Kamelya yarı gölge hatta gölgeli süre daha uzun.Uyarılarınız harika sizlerden öğreneceğim çok şey var.Tekrar teşekkürler.
fikreteren
10-04-2009, 06:38
çok güzel bir bahçeniz var.bitki çeşitinizde fazla. galatasaray ambleminide yerleştirmişsiniz.güle güle oturun.
Harika bir bir bahçe olmuş, güle güle büyütün doğa asla nankör değil emeklerinizin karşılığını kesinlikle verecektir. Vermişte
Bir de GS için önerim Balıkcı'dan duyduğum Gaillardia çiçeği ile harfleri yazabilirsiniz.
71889
Olmazsa sadece sarı ile g ve kırmızı çiçeklerle s gibi bir uygulama da olabilirdi.
Çiçekler solunca ne olurduyu bilemiyorum. Bakalım belki bir öneri çıkar. :rolleyes:
Not: Noktadan sonra konulan boşluklar unutulmuş. :-)
Sevgili Sabah
Gülen yüzünüz hiç solmasın.Amblemi 2 gün önce yaptım.Planım sarı-kırmızı taşlarla bir uygulama yapmak .Ne dersiniz?
Bence çiçek zamanı çiçekler olsun, onlar bitince taşları koyun.
Sarı ve kırmızı kümelenmiş ipek çiçekleri (kedi tırnağı, portulaca ) de çok hoş olur.
71898
Not: Bu sitede noktadan sonra boşluk koymak serbest. :-)
Sevgili Sabah önerinize uyacağım çok teşekkürler. Esen kalın. :)
Elinize sağlık bahçeniz çok güzel olmuş, belli ki çok da emek harcamışsınız. Dikkat ettiniz mi son mesajlar nedense GS ile ilgili:D ne çok dikkat çekiyormuş meğerse. Şaka bir yana sağlıkla keyfini sürün.
Elinize sağlık bahçeniz çok güzel olmuş, belli ki çok da emek harcamışsınız. Dikkat ettiniz mi son mesajlar nedense GS ile ilgili:D ne çok dikkat çekiyormuş meğerse. Şaka bir yana sağlıkla keyfini sürün.
Evet :) Bayanlarımızın Avrupa Şampiyonu olmasından dolayı sanırım ... Sevgiyle kalın.
peyzaj1974
10-04-2009, 12:56
Çok güzel bahçeniz...İçnde mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmeniz dileğiyle...Belki birgün bizde paylaşırız kendi bahçemizin yapımını....
Sevgili Jineop, her köşesine emiğiniz sinmiş, ellerinize sağlık, yeni fikirler görmek çok güzel.
Çimdeki amblem de ayrı bir hava katmış, taş ve çiçeklerle süsleyeceğiniz zamanı da çok merak ediyorum.
Çiçeği uzun süren sarı ve kırmızı bir bitki, her harf için ayrı ayrı kullanılsa nasıl olur acaba?
Hay Allah beni de heyecanlandırdınız.
Vildan Sönmez
10-04-2009, 16:23
Bahçeniz çok güzel. Sağlıkla keyfini çıkarın.
7 numaralı mesajda 2. fotoğraftaki sarmaşığı bilen arkadaşımız var mı ?
Büyükadada bir bahçeden aldığım karakuru dallar yeşerdi.Merak ediyorum çiçek açacak mı ?
Bahçeniz çok güzel. Sağlıkla keyfini çıkarın.
7 numaralı mesajda 2. fotoğraftaki sarmaşığı bilen arkadaşımız var mı ?
Büyükadada bir bahçeden aldığım karakuru dallar yeşerdi.Merak ediyorum çiçek açacak mı ?
Merhaba
Çok sağolun. Sorduğunuz çiçek
JASMİNUM OFFİCİNALE L.-GERÇEK YASEMİN-KOKULU YASEMİN-BEYAZ ÇİÇEKLİ YASEMİN-TÜRK YASEMİNİ
Latince Adı : Jasminum officinale L.
nurcanaybay
10-04-2009, 19:12
Bahçeniz çok ferah ,elinize sağlık.
6 nolu mesajda ki son resimde ,çimin bittiği toprağın başladığı kısımlar da Alisyum kullanmanızı tavsiye ederim.Çok çabuk çimleniyor ,rahatlıkla toprak görüntüsünü kapatıyor.
Huzurla oturun.
Sayın Jineop, ne kadar güzel geniş bir bahçeniz varmış. Çok emek vermişsiniz. Ellerinize sağlık.
ahmetsahip
10-04-2009, 19:44
bana göre mutlaka duvardan en az 2 mt uzaklaştırılması gerekli leylandiler budamaya gelir ve güzel şekil alırlar,etrafında hava sirkilasyonu olması gerekir bahçeyi düzenlerken bitkilerin büyümüş hallerini gözönünde bulundurmak gerekiyor mesela alev agacı gördüm orada sonra potisporum bunlar uygun budama ile en az 1.5 m2 yer kaplar birde duvar yanında fırça çalısı duruyor ondada aynı problemi yaşayacaksınız.Bence duvar ile çim arasına bıraktıgınız boşluk yeterli degil ben cesaretinizi kırmış olmak istemem bahçeninizi görünce nasıl bir doga sever oldugunuzu anlıyorum ama yarın bitkileriniz zarar görmesin duvarlarınızda clamatis sarmaşıgının iyi duracagını tahmin ediyorum böyle güzel bir bahçenin sulama sistemine tahmin ediyorum özen göstermişinizdir.
Bahçeniz çok ferah ,elinize sağlık.
6 nolu mesajda ki son resimde ,çimin bittiği toprağın başladığı kısımlar da Alisyum kullanmanızı tavsiye ederim.Çok çabuk çimleniyor ,rahatlıkla toprak görüntüsünü kapatıyor.
Huzurla oturun.
Merhaba
Sevgili Nurcanabay bahçenin bir tarafında bol miktarda değişik renkli alisyumlarım var.Ama kışın yapraklarını kaybettiler yeni yeni yeşilleniyorler.Yarın akşam uğrarsanız belki de yeni yerinde onlar sizi burada karşılar... :)Esen kalın.
Sn Ahmetsahip ağaçların uzaklaştırma sırasında olabilecek kayıplar beni ürkütüyor,ama aynı zamanda sürekli bir ikilem yaşıyorum. O yüzden arka dallarını komple budasam mı diye düşünüyorum..Duvar diplerinde 2 tane şarmaşık gül, mor salkım,yalancı yasemin, acem borusu var ama daha henüz küçükler. Klematisi çok seviyorum ama henüz bulamadım.Şu anda tohumlanan ve yaklaşık 8-10 cm olmuş bol miktarda latin sarmaşığı,çan şarmağı ,petunya,zinnia , gül hatmi ,gazanya ve papatyalarım var .Sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum. Önerileriniz için teşekkür eder tüm arkadaşlarımdan devamını beklerim.
ahmetsahip
10-04-2009, 21:11
kolay gelsin iyi çalışmalar.clamatis için http://www.fidanistanbul.com/index.php?shop=urunler&id=577&ad=İthal Süs Bitkisi Fideleri Perakende&page=0&no=1
mormenekşe
11-04-2009, 00:52
Harika tek kelimeyle harika olmuş sayın Jineop çok beğendim bahçenizi, inşallah birgün bende böyle bi bahçeye sahip olurum.Emeğinize sağlık ama bu gidişle yapacaklarınız bitmeyecektir agaclar.net üyesi olmaya devam ettikçe yeni fikirler yeni çalışmaları getirecektir.Bahçenizden çiçekler,yüzünüzden gülücükler evinizinden mutluluk,huzur ve bereket eksik olmasın.
nurcanaybay
11-04-2009, 09:05
Ortak siparişler bölümüne bir bakın ,clematis için sipariş toplanıyor.
Ortak siparişler bölümüne bir bakın ,clematis için sipariş toplanıyor.
Sevgili Nurcanabay
Clematis durmuş.Biraz önce netten Bauhaus kataloğunda 14,900 olarak buldum bugün uğrarım inşallah. :) Sağolun .Bu arada sabah dayanamayip alisyumlardan ekim yaptım.
denizined
11-04-2009, 11:08
Sayın Jineop bahçeniz tek kelimeyle harika olmuş,resimlere bakarken geçen sene hatam sonucu kuruyan bitkiyi gördüm aşağıya resimde işaretledim eğer bitkini adını biliyorsanız öğrene bilirmiyim..tekkürler..
resimde işaretledim eğer bitkini adını biliyorsanız öğrene bilirmiyim..
Merhaba sormuş olduğunuz ;
Alev ağacı ( Photinia fraseri redrobin). İyi günler.Teşekkürler
Nazik ve hazik eller:D, isteyince neler başarıyor, güzel bir örneğini gördük.
Bol çiçekli, sağlıklı bir ömür dilerim.
[QUOTE=nurcanaybay;397512]Bahçeniz çok ferah ,elinize sağlık.
6 nolu mesajda ki son resimde ,çimin bittiği toprağın başladığı kısımlar da Alisyum kullanmanızı tavsiye ederim.
Sevgili Nurcanabay bugün söylediğinizi yaptım. Resimde alisyumlar. Bakalım begenecekmisiniz.
Bu arada soğanlı ve rizomlu ektiklerimden Hostalar hayata merhaba diyorlar.
Bunlarda Geranium 'Johnson's Blue' ve GERANIUM CINEREUM BALLERINA göz kırpıyor bizlere .Resimlerini netten bulduğum büyümüş haliyle birleştirerek yolluyorum. Yaklaşık 1 ay önce ekmiştim. 3 hafta sonra görünmeye başlamışlardı ,artık belirgin görülüyor.:p
nurcanaybay
11-04-2009, 21:25
Elinize sağlık ,büyüdüklerin de çok hoş olacak.Hostanın kenarında ki çizgileri görmesem
(Hemoracallis sandım) yanlış yazdığınızı düşünecektim.Benim Hostalara hiç benzemiyor.
Koçtaştan aldığım yaklaşık 1 ay önce iki çeşit soğanlı ve yumrulu paketlerden çıkanlar.Adlarını unuttum .:o
Bodrum Papatyam açtı rengi uçuk sarı çok farklı.
Bu arada feslegenlerim yaklaşık 5 cm oldular.
Benim güzel mor çiçeğim sanırım şakayık.Tam 3 tane şakayık ağacım olacak çok mutluyum... Ve beyaz muscarilerim..
merhaba
Dün klimanın ambalajının tahtasını koyu yeşile boyadım ve saksıları tekrar düzenledim.. Yine geçen senenin artan sırıklarından acem borusu için bakın ne yaptım.
Hafta sonu begonyalarımı ve sınırlara allisyumlarımı ektim. Galiba açmayacak dediğim manolyam mor bir renkle beni karşıladı,hostalar hızla büyüyor ,kırmızı şebboy ve pembe açelya açtı ... bu arada çeşme için daha değişik bir dekorasyon düşünüyorum yapabilirsem paylaşacağım.Mutlu günler
Adalet Yağcı
20-04-2009, 08:41
İşte bahçe böyle olur, görsel şölen için teşekkürler, sizin de elleriniz dert görmesin.
Çok güzel köşeler oluşmuş.
Fotoğrafları birer birer yerleştirin de haklarında rahatça konuşabilelim.
.. bu arada çeşme için daha değişik bir dekorasyon düşünüyorum yapabilirsem paylaşacağım. ...
Sizin uygulamalarınız için ayrı başlıklar açılmalı. :rolleyes:
Sevgili Sabah
Çok haklısınız . Bahçeyi bölümlere ayırıp söylediğiniz sistematik olarak yapmaya çalışacağım .Birde ilk halinin resimlerini hala bulamadım .3-4 ay sonrası var ,eskilerini arıyorum.Sevgiler
Süsenin olduğu köşede önde saz gibi olan bitki nedir?
Süsenin olduğu köşede önde saz gibi olan bitki nedir?
Sevgili Sabah
o bitkininn ne olduğunu bilmiyorum yeşilliği hoşuma gittiği için de yok etmiyorum.Dış bahçeden bezelye tanesinin yapısal formunda ama daha küçük tohumlardan ürettim .herdem yeşil.sanıyorum çiçek açan küçük su kenarlarını örten zambağa benzer bir bitki .Hemen araştırmaya başlıyorum.
Bahçenizde huzurlu ve mutlu günler geçirmenizi diliyorum. Çok güzel bir bahçeniz var.
Sevgili Sabah önerdiğiniz gibi yeni görüntüler
Giriş ve yürüme yolu
yolunun solundan arka bahçe ve sebze bahçesi
Adalet Yağcı
22-04-2009, 23:27
Her şey o kadar güzel ve düzenli görünüyor ki, alkışlıyorum sizi...
Evet, ben de aynı fikirdeyim, herşey çok güzel.
Adım Güler, yine de bir kusur (!) bulurum. Son resimde ekilmesi gereken iki sandık çiçek var, neden ekilmedi?
Sevgili jineop, şaka bir yana bahçeniz çok güzel elinize sağlık.
Evet, ben de aynı fikirdeyim, herşey çok güzel.
Adım Güler, yine de bir kusur (!) bulurum. Son resimde ekilmesi gereken iki sandık çiçek var, neden ekilmedi?
Sevgili jineop, şaka bir yana bahçeniz çok güzel elinize sağlık.
Sevgili Güler Hanım
Onlar tam altı kasaydı,yaklaşık 264 tane alisyum ve begonyalardan oluşuyordu .Ayrıca 3 tane bodrum papatyası,2 tane mahonya,6 tane ortanca,2tane abelya,2 tane sarı kantaron, 1 tane filbahri,6 tane büyük cam güzeli ,20 tane küçük cam güzeli almıştım. Yaklaşık 1 hafta da çok şükür hepsini yerlerine yerleştirdim .Ek olarak çiçeklik ve çiçek merdiveni yapıp boyadım. :)) Çok yoruldum ama eksiklerimi tamamlamanın verdiği bir rehavet var şimdi. Sevgiler
Ev kapısı ve yan bahçeden
Bu haliyle bile çok, çok güzel. Hele ağaçlarınız biraz daha büyüsün, çiçekleriniz tam coşsun, seyretmenin zevkine doyum olmaz.
Eviniz de çok güzel görünüyor. Sağlıkla ve sevdiklerinizle beraber çok seneler tadını çıkarın inşallah.
(Yine bir kusur :p hortumu çim üzerinde öyle bırakırsanız, güneş çimde iz bırakır, hortum altı sararır, ha haaaa)
Cingöz Güler ;)
Jineop, elinize sağlık, şahane görünüyor her şey. Güler Hanım'ın yazdığı gibi o çiçekler bir ay sonra büyüyünce seyrine daha da doyum olmayacak. Seneye aynı konumlardan yine fotoğraflar çekip karşılaştırınca ağaçların gelişimine çok şaşıracaksınız. (Bende öyle olmuştu da ;) )
Sayın Jineop,
Bahçenize ondan daha da çok azminize bayıldım. Tam hayalini kurduğum bir görüntü oluşturmuşsunuz, tebrikler. Lütfen benim yerime de sefasını sürün :)) Aslında küçük bir havuz ve bir de kamelya olsa şöyle güzel kokulu bir sarmaşıkla (çok sıradan belki ama mor salkım ya da hanımeli veya yasemin olabilir) sanki daha da bir güzelleşmez mi? Keyfini sürmek açısından diyorum çay içerken bahçe de:)))
Sayın Jineop,
Bahçenize ondan daha da çok azminize bayıldım. Tam hayalini kurduğum bir görüntü oluşturmuşsunuz, tebrikler. Lütfen benim yerime de sefasını sürün :)) Aslında küçük bir havuz ve bir de kamelya olsa şöyle güzel kokulu bir sarmaşıkla (çok sıradan belki ama mor salkım ya da hanımeli veya yasemin olabilir) sanki daha da bir güzelleşmez mi? Keyfini sürmek açısından diyorum çay içerken bahçe de:)))
SevgiliZüleyha girişin solunda mor salkım,sağında arap yasemini,ön arka köşe birleşiminde hanımeli ,acem borusu ve kapının sağında kamelya var .Küçükler daha.Ve nihayet şu an dışarda yeni aldığım clematisler var. Bauhausta yaklaşık 80cm cıvarında ve 9.90 ...Çok mutluyum şimdi clematis yazılarını okuyorum ,yarın ona göre yerleştirceğim inşallahh. Herkesi çok seviyorum .TEŞEKKÜRLER...
Harikasınız Sayın jineop, tek kelimeyle harika...Bir tek yeni gözdemiz Selluka eksik. Onunda tohumları, eğer öldürmezde çiçek açtırabilirsem, benden ama ancak seneye.Benimki biraz yüzsüzlük olacak ama tek başına sürmezsiniz heralde bu güzelim bahçenin sefasını, ne biliim bir çay içmeye çat kapı gelsek :D
Adalet Yağcı
23-04-2009, 20:37
Ve nihayet şu an dışarda yeni aldığım clematisler var.
Sevgili Jineop, Clematissiz bahçe bahçe olurmu, şimdi güzel oldu işte.
Sevgili Züleyha'nın önerdiği gibi, bahçenize, etrafını çardak gülleri Heucheralar, Ortancalarla süsleyeceğiniz bir kameriye çok yakışırdı.
Clematisleri güllere sardırırsanız kontras renklerle çok güzel görünüyorlar.
Her şey süper görünüyor, kolay gelsin.
Harikasınız Sayın jineop, tek kelimeyle harika...Bir tek yeni gözdemiz Selluka eksik. Onunda tohumları, eğer öldürmezde çiçek açtırabilirsem, benden ama ancak seneye.Benimki biraz yüzsüzlük olacak ama tek başına sürmezsiniz heralde bu güzelim bahçenin sefasını, ne biliim bir çay içmeye çat kapı gelsek :D
Valla kapım açık Çarşambaları çalışmıyorum ,Bekliyorum. Anlaşılan şimdi sellukanın peşine düşeceğim....Sevgili Adalet Hanım fikrinizle ufkumu açtınız.Acem borusu ile hanımeliyi dibdibe dikmiştim. Acem borusuna hanımeliyi sardırıp yeşil görünsün diye..Ve hariha fikir 2 tane sarmasık gülüm var beyaz ve kırmızı .mor clematisi kırmızıya ,pembe olanı beyaza sardırmaya ne dersiniz girişin sağ sol duvarı ne dersiniz? Sevgiler
Adalet Yağcı
23-04-2009, 21:02
Gerçekten güzel olur, ben clematislere doyamıyorum, harika şeyler.
Bir de bu siteye bakın (http://www.baldur-garten.de/searchResult.jsf)daha güzel fikirler verebilir.
Sevgili jineop, size ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Belki illâllah şu Güler hanımdan diyeceksiniz ama, başıma geldiğinden yazmak istedim.
Siz, siz olun, çok dekoratif olduğunu kabul ediyorum ama Acem borusunu hem evinizden hem de çiçeklerinizin bulunduğu yerden uzak bir yere dikin.
Mesela, yapacağınız bir kameriyeye sardırın, çok güzel bir görüntü verir.
Şimdi geleyim zorluklarına;
Hanımelinize yakın ise, mutlaka istilâ eder, ve hanımeli birkaç sene içinde yok olur.
Eğer bir ağaca sardırırsanız, ağacın bütün öz suyunu emer, ağacın içi boşalır-mantarlaşır ve zamanı gelince küttt, devrilir.
Evinize yakınsa, emin olun ne beton dinler, ne taş. Bir de bakmışsınız, salonunuzun ortasında yer karolarının arasından bir filiz vermiş.
Bahçenizin çimleri arasında yer yer filizlerini de görebilirsiniz.
Yer altında su deponuz var, suyu orada depoluyorum diye düşünürsünüz, ama bakmışsınız ki kökleri fiber depoyu bile ortadan ikiye bölmüş, suyun depolandığı filân yok.
Kameriyede oturmuş bir çay keyfi süreceksiniz, çayınızın içine ya karınca düşer ya da arıların hücumuna uğrarsınız zira, bu güzel sarmaşık, hem arıları hem de karıncaları çok çeker.
Evetttt, bütün bunlar başına gelmiş bir kişi olarak size yazmak istedim, haberiniz ola.
fikreteren
24-04-2009, 08:41
Evet.Güler hanım haklı çok arsız bir bitki heryerden çıkıyor.Bende baş edemiyorum.60 cm derinliğindeki beton yolları bile sağından girip solun çıkıyor.bahçcenini heryerine kök atıyor.koparmakla baş edemiyorum.
Sevgili Güler Hanım
Dediklerinizi hemen yaptım ve oraya clematisleri diktim.Acem borusunu da yan bahçe duvarının bittiği noktaya taşıdım. Tekrar teşekkür ederim. Dün tohumdan yetiştirdiğim sırık domatesleri ve maydonozları ektim. 2 adet palet (forkliftle kullanılan tahta taşıyıcı ) aldım(20ytl),sabah astar boya ile boyadım. Sebze bahçesinin bitimin de iki duvar arasında kör bir boşluk var bahçe aletlerini koyduğum ,araba parkından bakıldığında çok kötü bir görüntü oluşturuyor.Kriz geçince tahta aksanla çitler,kapı inşallah yaptıracağız ama bu görüntü beni çok rahatsız ediyor, o yüzden bizi 1-2 yıl idare edecek ucuz bir çözüm düşünüyordum. Bu paletleri bu boşluğu üstten kapatmak ve ileride büyüyen sebzelere askılık görevi yapması için hazırlıyorum.Üstüne de elimde olan plastik saksılar da çiçekler yerleştireceğim. Bittiğin de paylaşırım.Sevgiler
Adalet Yağcı
25-04-2009, 12:56
Sevgili Jineop, anlatmakla olmaz, illakide fotoğraf isterük.
Bir de çok hoş aplik saksılar var, Akyüz plastikte satılıyor, duvarlara monte ediliyor ve içine sardunya petunya vb. sarkan çiçeklerden koyabilirsiniz, çok hoş görünüyor.
Ben Mersin'de malesef bulamadım, Koçtaş yetkililerine defaatle söylememe rağmen getirmediler, siz İstanbul'dan kolayca bulabilirsiniz, bulamazsanız, sevgili Ferda Ülkümen arkadaşımızdan rica edin size adres verecektir.
Sevgili Adalet Hanım
Acele etmeyin onunla ilgili de ucuz ve kolay bir düşüncem var:) Beraber yapacağız inşallah. Ana fikir tamam malzeme arayışı için gözüm atıklarda.
Ferda Ülkümen
25-04-2009, 14:30
Bir de çok hoş aplik saksılar var, Akyüz plastikte satılıyor, duvarlara monte ediliyor ve içine sardunya petunya vb. sarkan çiçeklerden koyabilirsiniz, çok hoş görünüyor.
Ben Mersin'de malesef bulamadım, Koçtaş yetkililerine defaatle söylememe rağmen getirmediler, siz İstanbul'dan kolayca bulabilirsiniz, bulamazsanız, sevgili Ferda Ülkümen arkadaşımızdan rica edin size adres verecektir.
Akyüz plastiğin sayfasına (http://www.akyuzplastik.com/store/list.asp?action=category&idCategory=80) baktım, internetten satışa başlamışlar. (Birkaç ay önce fiyatlar çok daha ucuzdu)
Koçtaş'ta da plastik değil de, değişik elyaftan yapılmış aplik saksılar görmüştüm.
Elyaftan yapılan saksılara çiçek dikimlerini, pratikbahçe bölümünde resimlemiştim.
Sevgili jineop,
bahceniz mükemmel. Uğraşıların karşılığını fazlası ile almışsınız, inşallah cok daha fazlasınıda alırsınız. İnşallah bir gün benim tarlamda böyle bahce olur.
GS amblemine ise bayıldım hatta bittim.
Adalet Yağcı
26-04-2009, 19:42
Ben geldim, ortada ne mangal var ne de sucuk, hani çeşmeyi de göremiyorum.
Ben de sucuk ekmek kokusu alıp gelenlerdenim.
Bahçenin ne tarafında mangal ve çeşme?
Adalet Yağcı
26-04-2009, 19:53
Bu yorgunluğun üzerine size iş çıkarmayalım sevgili Jineop, şimdilik bir kahve ya da çayla idare edelim.
Adalet Yağcı
26-04-2009, 19:56
En iyisi ben size yadım edeyim, sucuklar hazır siz ekmeği alıp gelin.
Adalet Hanım doğru söylüyor, çok yorulmuşsunuz, bir kahve yeter.
Havalar ısınsın, gündüz gözüyle bahçenizdeki güzellikleri seyrederek yeriz sucuk ekmeklerimizi... diyecektim ki,
Hazırlanmış bile, ben de ekmekleri kapıp geleyim, Jineop'a iş bırakmayalım.
Ne yani şimdi biz buraya boşu boşuna mı geldik?
Çok özür dilerim, bağlantım da sorun oldu bilgisayardan sanıp bilgisayarı değiştirdim yine aynı.
Adalet Yağcı
26-04-2009, 20:26
Yaratıcılığınız sınır tanımıyor sevgili Jineop.
Birazdan sucuk ekmek kokusunu alanlar gelirler, ellerinize sağlık.
paletler boyandı saksılar yerleşti.orchid peacockslardan 4-5 tanesinin bana merhaba dediği görüldü.
Yaratıcılığınız sınır tanımıyor sevgili Jineop.
Birazdan sucuk ekmek kokusunu alanlar gelirler, ellerinize sağlık.
Sevgili Adalet Hanım
bu bilgisayarda resim programı yok o yüzden kötü görünüyor.Birazdan daha iyi görüntüleyeceğim sağolun.
Sucuk ekmeğimizi yedik, yanında ayranımızı da içtik, hepsi mükemmeldi ama, en güzeli çeşmenizmiş, içinizde bir sanatçı yaşıyor, ellerinize sağlık.
Orkun Kırcı
26-04-2009, 21:03
Bu palet işi gerçekten çok iyi. Benimde hep aklımda, uygun yerin olsa hemen kullanırım bunlardan. Tebrik ediyorum ve de kolaylıklar diliyorum.
Bu palet işi gerçekten çok iyi. Benimde hep aklımda, uygun yerin olsa hemen kullanırım bunlardan. Tebrik ediyorum ve de kolaylıklar diliyorum.
Gerçekten öyle Orkun Kırcı
15 tl ye bundan iyisi cansağlığı .. Teşekkürler
Sevgili Jineop,
Madalya takacağımız dedlilerin arasına hızla girmişsiniz, yaratıcılığınız almış başını gidiyor, ne diyebilirim, ilham perileriniz eksik olmasın.
Sucuk ekmeğimizi yedik, yanında ayranımızı da içtik, hepsi mükemmeldi ama, en güzeli çeşmenizmiş, içinizde bir sanatçı yaşıyor, ellerinize sağlık.
Sevgili Ülker
Üniversiteye ilk girdiğimde 3.tercihim kimya mühendisliğiydi ,zannediyordum ki ,ilk günden bizi laboratuara atacaklar elimize bir madde verecekler bunun ne olduğunu bulacağız.Neyse kimya mühendisliğine başladım tam bir hayal kırıklığı ve tekrar sınava girdim. Afiyet olsun yine beklerim ve teşekkür ediyorum.
Sevgili Jineop
Gercekten cok güzel bir çeşme yapmışsınız, o çesmeden ve musluktan arsenikli su bile içilir.::)))
Sevgili Jineop
Gercekten cok güzel bir çeşme yapmışsınız, o çesmeden ve musluktan arsenikli su bile içilir.::)))
Sevgili Birol Bey
Siz İzmir de arsenikli suya alıştınız sanırım.:p Çok naziksiniz .Sizin bzhçenizden de değişikllikleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Gönülden teşekkürler.
Sevgili jineop
Teşekkür ederim ama benim işim bir hayli zor. Meyve zamanı geldimi hiç bir iş yapamıyorum hele birde o meyve şeftali ise hepten zor. Şimdi seyreltme işlemi başlıyacak ardından ilaçlamalar. ardından toplama ve pazarlaması. En güzel tarafı ( para yaparsa )
Yaptığının karşılığını hem maddi hem manevi alması oluyor. Sevgili güler hanımda işe el attı kaçış yok yani bana . :) Ama altından nasıl kalkacağım inanın bilemiyorum, bazen kendi kendime iş aldın olum sen Birol, ne vardı sanki resimleri koyacak bak sen işine, meyvelerine diyorum, ama güler hanımın , sizin ve diğer arkadaşların bahceleri görüncede içim gidiyor yapmak istiyorum ne yapayım. Sizlerden tek ricam ne olur fazla sabırsızlanmayın bana acıyın ve zaman verin. :))
Bahçenizde gezerken hem keyif hem de huzur buldum. Herşey yerli yerinde, ne eksik ne fazla. Zevkli, kadın eli değmişi belli eden bir bahçe. Yalnız saksı alışkanlığınızdan kurtulamamışsınız hala. Benim bahçem olsa saksılara hiç yüz vermezdim gibime geliyor da:rolleyes:
51 no'lu mesajınızdaki o güzelim mavi çiçeğin adını hatırlayabildiniz mi?
51 no'lu mesajınızdaki o güzelim mavi çiçeğin adını hatırlayabildiniz mi?
Merhaba
Anemone blanda, Dağ lalesiymiş ,bitki veritabanımız imdadıma yetişti.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4998
Saksılardan vazgeçmek mümkün değil... Ben de çiçek hastalığı var her çiçekten olsun istiyorum bunun içinde benim bahçem küçük ..Birde saksıdakilerin hepsi tohum **** çelik yoluyla yetiştirmeye çalıştıklarım ,gereken durumlarda yerlerini değiştirerek yetişmelerini kolaylaştırıyorum. Çok teşekkür ederim ,yine beklerim.
. Sizlerden tek ricam ne olur fazla sabırsızlanmayın bana acıyın ve zaman verin. :))[/QUOTE]
Sevgili Birol Bey
sizi çok iyi anlıyorum. Küçük bir önerim olacak. Öncelikle küçük alanı gözünüze kestirin farzedin ki bahçeniz sadece orası ve sadece o bölgeyle en ince ayrıntısıyla uğraşın ,ne zaman orası içinize tam siner sonra yeni bir alan seçin. Ek olarak diğer bölgelere istediginiz yavaş büyüyen bitklerin küçük hallerinden alıp dikin ve unutun. Kolay gelsin.Umarım hasatınız , kazancınız bol olur.
Herşey çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Gözlerim ortanca aradı, ama göremedim. Eğer yoksa mutlaka bir ortanca köşesi yapın derim, çok güzel olacağına eminim. Kolay gelsin.
Çeşmeler ikilendi mi? Yoksa ilkinde değişiklik mi oldu.
Sn Uzman ortancalarım var 5 tane bir tanesi alacalı ..ama daha küçükler. Öneriniz için teşekkür ederim.Verandanın sağ ve sol arka tarafındalar..
Sevgili Sabah
Ben de kaç gündür sizi merak ediyordum. Hoşgeldiniz. Bakın nasıl imlaya dikkat ediyorum :) Aynı çeşme önceki çok yer kaplıyordu ve dayanıklı olmayabilirdi bunu uzun soluklu olacak şekilde inşa ettim.:) Sevgiler
Koyu yeşil
27-04-2009, 12:41
Sevgili Jineop, herşey çok çok güzel olmuş. Çeşme sanateseri gibi :) Elinize emeğinize sağlık. Arkadaşımıza katılıyorum. Küçük bir süs havuzunda nilüfer yetiştirmek istemez miydiniz? Etrafında da şöyle su bitkilerinden bir grup :)
Sevgili Koyu Yeşil
Ah bana kalsa çok az çim bırakırdım ,eşim ise hep çimden yana... Eminim çok güzel olurdu . Kaya bahçesini biraz genişletip içine çok küçük bir süs havuzu yapalım mı diye düşünmüştüm aslında ama bahçenın yaklaşık 50 adım ötesinde 2 tane büyük gölet ve şelaleler var yazın su sesleri içindeyiz onlarla yetiniyorum şimdilik .Teşekkürler sevgiler
Koyu yeşil
27-04-2009, 13:56
O kadar yakınınızda gölet varsa durum değişir :)
Sevgili jineop
Ne güzeldir güne su sesi ile uyanıp başlamak. Göletteki kazlara, kuşlara yem vermek.offfff offffffff yaramı deştiniz yine.
Sevgili Birol
söz size kaydedip yollıyacağım tabi ek olarak muhteşem kurbagalarımızın korosu .
Ooooooo birde kurbağa korosu haaaa, muhteşem.
Aracımda bile Ata DEMİREL in küçük kurba, küçük kurba kasetini dinliyorum.:D:D:D
Harika bir bahçe güle güle oturun sayın jineop. Zevkiniz her milimetrede kendini hissettiriyor. Bu bahçeye lilium eklemek isterim.
Sevgili Selete
yan duvardaki leylendilerin aralarında boşluğa öne doğru 5 tane liliumlar şu topraktan çıktılar yaklaşık 7-8cm oldular sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum liliumlardan 2 tanesi daha kalın üstünde çok miktarda yaprakçıklar varken diğerleri daha ince ve az çentik var.Sanırım renkleriyle ilgili bekleyelim görelim.
Bu arada isteyen arkadaşlar bol miktarda acı baklamız var. Yol kenarında yabani olarak yetişmiş bugün yarın kazma kürekle gidip bahçenin ön tarafındaki boşlığu doldurmayı planlıyorum .Çok yakın yerde oldukları için ortama uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Sevgiler
Merhaba
Küçük plastik saksılardan daha büyük saksılar yapıp boyadım ve domates ve biber fidelerimi ektim. Yeni saksı almak istemedim çünkü ev de o kadar çok küçük saksı varki.. Yani yine uçuk kaçık birşeyler yaptım...
Güngör Salman
01-05-2009, 13:55
Sayın Jineop bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık peki bu saksılarn fotoğrafını görebilirmiyiz?
Sevgili Güngör Salman akşam resimlerim. Sevgiler
Adalet Yağcı
01-05-2009, 17:56
Küçük saksılardan büyük saksı?
Çok merak ettim, benim de bir sürü küçük saksım birikti, fotoğrafları merak ediyorum sevgili jineop.
Sevgili Adalet Hanım
İnsan benim gibi uydurukçu olunca böyle şeyler çıkıyor ortaya,şimdi aynı boyda küçük saksılardan enine büyük saksı yapma aşamasındayım ,akşam sabah yaparım.Birbirinin içine tam geçmeyen iki farklı büyüklükte saksı alıyorsunuz,üstteki saksının dibini bıcakla tersten kırarak çıkarıyorsunuz üstteki olan büyük olan,sonra içiçe geçiriyorsunuz ikisini birden ters çevirip kuvvetlice bastırarak içiçe geçmesini sağlıyorsunuz sonra da alttakine komple geçecek tarzda toprak koyuyorsunuz.Ben 15 dk da 3 tane yaptım çok özenli şeyler değil,eldeki malzemeden .Sebze bahçesinin içindeki rogar kapagının üstüne ,içinede domates biber ektim .Hava çok yagmurlu olduğu için komple çekip yollıyamadım size. Büyük boy saksıları bu şekilde içiçe koyup dev bir saksı yapmayı planlıyorum :)Dışına da sanırım yaglıboya resim yapacağım.Mesela akan büyük bir şelale..Sevgiler;)
nurcanaybay
01-05-2009, 19:39
Derinlik isteyen , kazık köklü bitkiler için ideal olmuş.Elinize sağlık:)
Teşekkür ederim Nurcanabay,
Bakalım Güler Ablam ne diyecek:)
Güngör Salman
01-05-2009, 19:46
Fotoğraf için teşekkürler benim bu bilgilere çok ihtiyacım var 2-3 ay içinde benimde bahçemin düzenlemesi başlayacak işte o zaman vay gele ağaçlar.net ailesinin başına:)))
Güngör Salman
01-05-2009, 20:01
Şu an bile faydanız oluyor inanın bahçelerde dolaşırken epey bilgi ediniyorum sayenizde burdaki tüm bahçeleri dolaşıyorum:))
Adalet Yağcı
01-05-2009, 20:28
Sevgili Jineop, uydurukçuyum diyorsunuz ama gerçekten de derinlik gerektiren çiçekler var, mesela, aldığım clematisler küçük ama derin saksıdaydılar, ben marketlerde küçük ve derin saksı görmedim, siz bunu yapmışsınız çok da güzel olmuş.
Daha büyük saksılar da yapılabilir, bu gün bana hediye gelen bir ağaç şakayıkı da aynı şekilde derin bir saksıdaydı.
Anlaşılan sizi sıkı takip etmemiz gerekiyor.
Sn. Jineop, ''uydurukçu'' değil, 10 numara.
fikreteren
03-05-2009, 06:12
Elllerinize sağlık.Yaratıcılık çok önemli herşreye para verirsek bu işin altından çıkılmaz.böyle güzel fikirlerin örnek teşkil etmesi çok güzel. Bende kullanırım tencere.tava,çaydanlık ayakkabı,çizme ne bulursam bakıyorum çevrenin hoşuna gidiyor.onlarda atmayalım değerlendirelim diyorlar.Tekrar teşekkürler.
Koyu yeşil
06-05-2009, 16:41
Tebrik ediyorum, gerçekten derin saksı cinfikir olmuş:) Domates bu saksıyı çok sever eminim.
Sevgili Koyu Yeşil
Bugün yaptığım gerçekten 10 numara oldu.Sitenin girişinde bir peyzajcı var bizim ev girişleri için yaklaşık 3 kasa uzunluğunda eni biraz dar tahtadan bir saksı yapmışlar hoşuma gitti ,fiyatını sordum 178 liraymış,gözlerim yerinden fırladı .Ben bunu yaparım dedim ,bugün yaptım sonuç gerçekten mükemmel oldu.Yarın paylaşırım sizlerle ,uyduruk muyduruk ama valla çok begendim. Çiğdemlerimi yerlerinden söktüm,hepsi 5-6 yavru vermiş.4 paket dikmiştim bir paket 4 paketlik olmuş onları az sulanan ,gölgelere aktardım.Kapının sol ve sağ yanı duvar dibi,ve clematislerin olduğu köşenin yanlarına ve önlerine. Ama yaklaşık 20 çiğdemi daha ayıramadım onlarda bu kadar arttılarsa yaklaşık 100 çiğdem daha var dikilecek. Buraya ilk geldiğimde her tohum dağıtana yazdım bir kişi hariç hiçbiri yollamadı tohumları eger isterse bana tohum gönderen arkadaşa büyük bir zevkle çiğdemlerimden yollıyacağım .:) Sabah oğlumu bıraktıktan sonra yol kenarında koyu mor renkli muhteşem yabani çalılar dikkatimi çekti sanırım yabani lavanta böyle bir güzellik ve koku çekti beni ,sabahın altısı kimsecikler yok ,dayanamadım tırmandım,bir tarafta lavantalar,diğer tarafta yabani çan çiçekleri,diğer tarafta acı bakla,diğer tarafta da hey yeri sarmış ve mor mor açmış kekikler...Dedim kendi kendime ben cennetteyim. Hepsinden usulca çektim. Acı bakla,lavanta kazık köklü idi .Hepsini ektim bakalım ne olacak... Tohumdan ektiğim çiçeklerim yaklaşık 5-6 cm olmuştu onları bahçede belirli noktalara ektim. Yine domates ,salatalık ,kavun,karpuz,kabak fidelerini ektim.Pazardan beri çabalıyorum hala çok iş var. Çenem düştü iyice. Sevgiler
sayın jineop bahçeniz hayırlı olsun çok güzel
huzunperest
06-05-2009, 21:57
Sevgili jineop, bahçenizdeki gelişmeleri adım adım takip ediyorum. Derin saksı fikriniz de oldukça güzel. Kolaylıklar dilerim.
huzunperest
06-05-2009, 22:07
Bende kullanırım tencere.tava,çaydanlık ayakkabı,çizme ne bulursam bakıyorum çevrenin hoşuna gidiyor.onlarda atmayalım değerlendirelim diyorlar.
Bu cümlenizi okuyunca hemen aklıma Amasra'da çektiğim bir kare geldi:)
76802
Söylediklerinizle tam paralellik gösteren bu görüntü çok hoşuma gider.
Bir de çakıl taşları ve deniz kabuklarıyla yapılmış bir bahçe duvarı düzenlemesi ekleyeyim dedim belki arkadaşlara fikir verir.
76804
Sevgili Fikret Eren
Sizin bahçenizde beni çeken kendi el emeğinizle yapmış olduğunuz nefis uygulamalar. Yenilerini bekliyorum...Kolay gelsin. Sevgiler
Sevgili Jineop,
Resim göndemeyi bilmediğim için yazarak anlatayım.Ben de temizlik işçilerinin giydigi sarı çizmelerin içinemor beyaz vebanalar ektim çok şık oldular.
bahçeye inen merdivenlere koydum aşağı inen iki ayak görünümü verdiler.Resim gönderebilirsem ilginizi çekecek görüntülerim olacak
Merhaba
Dün telli rulo tahtalardan yaptığım dev saksı
Koyu yeşil
07-05-2009, 14:13
Sevgili Jineop, bu saksınızda çok güzel, acaba alt kısmını nasıl kapattınız? Yoksa kapatmayıp içine saksıları mı oturttunuz?
Biliyorsunuz, bitki delileri diye bir başlığımız var. Bence yarışmalar kısmına bir başlık açıp, her ayın bitki delisini seçmeliyiz. Muhteşem çözümleriniz ve çabalarınızla, mayıs ayı için sizi aday gösteriyorum müsaadenizle :D
Sevgili Koyu Yeşil
Yan sıradakilerden 2 tane yanyana koydum onları evdeki iki çelikli metal parçalarıyla birleştirdim ,isterseniz akşam evdeki Pc den resimleri yollarım.
Koyu yeşil
07-05-2009, 14:31
Evet, çok sevinirim.
Ne yazık ki John Paul da 3 yerden kırık vardı. Tıbbi yöntemler dikkate alınarak alçıya alındı. Bakalım ne olacak:o
Koyu yeşil
07-05-2009, 14:45
Clematisin o duvarı sarmasını düşünüyorsunuz sanırım yanılmıyorsam. Çok güzel bir köşe olmuş, elinize sağlık.
Bahçeden yeni görüntüler
Mor salkım ,manolyam, bodur karayemişim,sardunyalar,paptyalar ,gazanyalar çiçek açtılar
füsunANK
07-05-2009, 15:25
Asıl çiçek en sondaki fotoda galiba Sn. Jineop. :p Çok hoş, çok beğendim. Hiç solmasın inşallah o çiçek.
Vildan Sönmez
07-05-2009, 15:50
Her şey çok güzel, duvarda menekşelere bayıldım....
Koyu yeşil
07-05-2009, 15:56
Menekşeler ve asıl çiçek muhteşem :)
Sevgili jineop,
Bana pek çok fikir veren bir başka bahçeyle tanışmış oldum :) Yaratıcı fikirlerinizi çok beğendim. Ortasında sardunya olan ağaç kabuklarıyla kaplı köşe çok hoş. Kırmızı devasa saksı da çok çok güzel. Bu zamana kadar nasıl görmemişim burayı bilmiyorum ama artık takip edeceğime eminim. Tebrik ederim sizi :)
Sn. Jineop, ''uydurukçu'' değil, 10 numara.
Bu sefer yıldızlı 10
Üstat,
Kırmızı saksı da clematis köşesi de çok hoş olmuş.:rolleyes:
Artık 178TL cepte kaldığına göre onu harcama planları yapabiliriz, değil mi? :-))
Adalet Yağcı
07-05-2009, 17:07
Ay, bu ne, sürpriz harika...
Ne güzel bir fotoğraf olmuş, böylece hayata merhaba dediği ilk saniyelerde Ağaçlar Net ile tanışmış, kesin bitki delisi olacaktır.
Adalet Yağcı
07-05-2009, 17:12
Sevgili Jineop, clematisin kök kısmını etraftaki ağaç kabukları ile malçlama yapmanız gerekecek, köklerin ısınmaması gerekiyormuş.
sevgili Adalet
Ben sitede bitki delisi başlığını bir türlü bulamıyorum.Acaba hangi başlığı açmalıyım, mutlaka okumak istiyorum da..
Adalet Yağcı
07-05-2009, 18:59
Sevgili Hozat, başlık burada. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8436)
Asıl çiçek en sondaki fotoda galiba Sn. Jineop. :p Çok hoş, çok beğendim. Hiç solmasın inşallah o çiçek.
Çiçeklerin arasına karışmak istemiş... Ben işimi çok seviyorum,bebekleri çiçekleri ,herşeyi... Yaklaşık 6000 e yakın bebeğin doğmasına yardım ettim ve 1 yıldır 19 seneden sonra işi rölantiye aldım ve bahçeye daldım:)Yenidoğan bebeğin ilk saatlerde ki teni,kokusu muhteşem... Teşekkür ederim Füsun Hanım ve sizleri sosyal gruplaraki kadına dair grubumuza da bekleriz. Yine özel mesajla soruların her soru cevaplanır...
Not:Ücretsiz:cool:
Her şey çok güzel, duvarda menekşelere bayıldım....
Sevgili Vildan Sönmez
O poşeti 7-8 gün önce fidanlıktaki görevli hediye etti ,solmuş,kendini bırakmış onlar da bir kenara atmışlardı.Bunu al abla ,burda kalırsa çöpe gidecek ,sen bunu adam edersin... Menekşem iki söze,iki damla suya kandı ve 2 gün de yapraklarını ve çiçeklerini bana doğru uzattı..Bu ara da bu posetleri görünce kalın posetlerden neler yapılır diye içimden geçmedi değil. Yapılacaklara birşey daha eklendi.Tabi önce çay tenekelerinden duvar apliği sırada .Sevgiler .
Sevgili Koyu Yeşil
Oğlumdan fırsat kaldığında onun PCsini alıp cep telefonumdaki yapım aşaması resimlerini aktaracağım. Bu iş dönüşü sebze bahçesinin rogar kapaklarına saksı yapımında kullandığım telli agaçlardan çaktım. Yan komşumla bitişik rögarlarımıza değişik bir çakış uyguladım. Kayrak taşlarını düzenledim... Ya tutmazsa diye domates ve biber fidelerini sık dikmiştim.Hepsi tutmuş. Yarın eldeki malzemelerle bu boşluğu küçük sebze saksılığına dönüştüreceğim.Evin arka kısmı çok rüzgar almıyor.Rüzgar alsa uyduruk bir yel değirmeni yapmak isterdim.Döndükçe suyu çevirecek. Ön Bahçedeki ağaç kabuklarını topladım ,altındaki toprağı belleyip havalandirdım,sadece dış sınıra ağaç kabuklarını sıraladım .Sonuç Tohumdan gelenlere bol mekan,bana da koca 1 cuval ağaç kabuğu.Duvar apliği için malzeme.:p Yapacak çok iş var...Sevgiler
füsunANK
07-05-2009, 21:05
Çiçeklerin arasına karışmak istemiş... Ben işimi çok seviyorum,bebekleri çiçekleri ,herşeyi... Yaklaşık 6000 e yakın bebeğin doğmasına yardım ettim ve 1 yıldır 19 seneden sonra işi rölantiye aldım ve bahçeye daldım:)Yenidoğan bebeğin ilk saatlerde ki teni,kokusu muhteşem... Teşekkür ederim Füsun Hanım ve sizleri sosyal gruplaraki kadına dair grubumuza da bekleriz. Yine özel mesajla soruların her soru cevaplanır...
Not:Ücretsiz:cool:
Ben davetiniz için teşekkür ederim . En kısa sürede gruba katılacağım.
Bu arada yeni bebeklerinizin (bitkileriniz) sayısıda 6000 leri bulacak gibi. :o Bahçeniz de güzel günler dilerim.
Sevgili K0900
Herzaman ki gibi çok naziksiniz. Bu kadar aktivasyondan sonra sizin bahçeniz için motivasyon hediyesi şart oldu. Sevgiyle kalın.
Sevgili Sabah
Bizler Cerrah olanlar ihtisasa başladıktan sonra sizden önce gelen 1 gün önce bile gelse kidemliniz olur . O hep kıdemlidir askerlik gibi,siz de çömez. Yani birgün için fazladan ayda 5-6 nöbet tutabilirsiniz,tüm dosyaları doldurursunuz ta ki sizden sonra ki gelene kadar. Üstad çok hoş bir kelime ,kulağa çok sıcak ve hoş geliyor. Ama daha çok fırın ekmek yemek lazım.Sizi çok öpüyorum herşey gönlünüzce olsun..
Sevgili Adalet Hanım
Yaparken sizin söylediğiniz aklıma geldi ama ilk sulamasını rahat rahat yapayım dedim ve fırlayıp gittim... Sonra da unuttum. :( Hemen şimdi uçarak dışarı gidip söylediğinizi yapacağım... Çok teşekkür ederim .Bu arada sizin ceylanları görünce ,dayanamayıp 2 tane ben de aldım . Bakalım nasıl olacak. Küçücükler ama ben büyük bitki almayı sevmiyorum .Nedense hazır alınınca sanki birşeyler eksik kalıyor .Örneğin ben hiç leylandilerime ya da mazılarıma gidip konuşmuyorum :( Çok öpüyorum sizi ceylanlarınıza selamlar
Hiper enerji jineop; sizi tebrik ediyorum. Zevkiniz, sabrınız, enerjiniz ve hayat ışığınız hiç solmasın. :)
Sevgili Koyuyeşil
Dev saksı projesi resimleri ve yanyana iki rögara yaptığım değişik deneme..
Şu an benim çalışmalarımdan ortam kötü görünüyor sanırım 2 hafta sonra herşey yerine oturacak. Sevgiler
Bu enerji form sayfalarının dışına taşıyor ; gidip bahçede biraz ot yolayım.
Şimdi, bu resmin son halini (veya bitkilenecegi halini) hayal ediyoruz.
Bir tanesi (telli çit Agaçların dışı) yemyeşil çimmi :)
Sevgili k0900
Benim bahçede tek bir çit yok. Bitişik komşum çok yakın arkadaşım onlar tatillerde geliyorlar dolayısıyla onların bahçesi de benim. Bu görüntü her iki evin sebze bahçesi..
Bahçenin ön tarafı sitenin genel yeşil alanıyla birleşiyor burda çok sayıda göletler ve şelaler var.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=24660&catid=member&imageuser=40120
Sınırda sadece herdem yeşil çalılar var ortalar yemyeşil çim.
Sn.jineop, bu tam 10 numara, sağlıkla oturun, çok beğendim.
Güngör Salman
08-05-2009, 12:28
Merhaba sevgili jineop sizin için birkaç dal ceylan suya koydum köklensin göndericem sanırım çok sevdiniz ceylanları.
Sayın Jineop,
Sizin yaşam felsefenize hayran olmamak mümkün değil, doğaya olan hayranlığınızı o kadar güzel yaşama geçirmişsiniz ki bahçeniz ve bitkileriniz betonların içinde kaybolmadan bir uyum ve ahenk içinde adete modern bir cennet görünümünde.
Tabii bu oluşumların kaynağı sizin yaşam felsefesinden beslenerek şekillenmesi ve pratikteki gerçekleşmesi de sizin teknisyenlik anlayışının başarılı bir yönünü sergiliyor. Ruhunuzun incelikleriyle şekillenmiş pratik çabalarınızın ürünü olan bu yalancı cennete nasıl bir övgüyle belirtecek kelime bulamıyorum, övügülerin en büğüyle ödüle laik cennet bahçende sağlık,esenlik ve mutluluk içinde yaşaman dileğimdir sevgi ve saygılarımla hoşça kal.
Sevgili Epsody hepimiz yaşama tutunmak için doğaya sarılmalıyız.Bahçem olmadan ben sürekli bilgisayar başındaydım.Oyun oynayarak sanal puanlar için ömrümü tüketiyordum. Şimdi küçücük bahçemde o kadar mutluyum ki. Önceleri yaşadığım apartmanında çok büyük bahçesi vardı ve ne enterasandır ki orada hiçbirşey yapmamıştım. Şimdi düşünüyorum da biz doğa delileri neden parklarımıza, apartman önlerimize sahip çıkmıyoruz. Çok teşekkürler.
Sevgili Epsody hepimiz yaşama tutunmak için doğaya sarılmalıyız.Bahçem olmadan ben sürekli bilgisayar başındaydım.Oyun oynayarak sanal puanlar için ömrümü tüketiyordum. Şimdi küçücük bahçemde o kadar mutluyum ki. Önceleri yaşadığım apartmanında çok büyük bahçesi vardı ve ne enterasandır ki orada hiçbirşey yapmamıştım. Şimdi düşünüyorum da biz doğa delileri neden parklarımıza, apartman önlerimize sahip çıkmıyoruz. Çok teşekkürler.
Sevgili jineop samimi kişisel açıklamalarınız size böyle hitap etme cesareti verdiğinden, açıklamalarınza birşey eklemek ihtiyacını duydum, ne mutlu ki size o kısır döngünün çarkından çıkarak doğa adına bir şey ortaya koyarak ömürlere ömür katacak güzelliklere imza atma şansını yaklıyarak yaşamınızı kaos cehenneminden küçük diye tabir ettiğiniz bahçenizde cenneti innşa etmişsiniz, yakın olsaydınızda sizinle bu kendinizi aşma olayında sizi daha yakından tanıyarak içinizdeki bu değerlerin dışarıya bir yanardağ gibi indifa etme sebebinide öğrenme fırsatım olsaydı.Saygılarımla
Neden adresinizi özelime gönder miyorsunuz?
nurcanaybay
09-05-2009, 20:11
Merhaba , sizin ağaç kabuklarıyla yaptıklarınızı görunce aklıma geldi , onlarla kuş kafesi de yapabilirsiniz.Satılanları görmüş olabilirsiniz.Siz yapın biz zevkle seyredelim:)
Merhaba
İlk gülüm açtı.Ağaç şakayık ve kaymak çalısı yerlerini aldı.
Son değişikliklerle küçük bir bahçe turuna ne dersiniz.
Clematis,Baston gül,şarmaşık gül tomurcuklar içinde
Vildan Sönmez
14-05-2009, 14:43
Sevgili Jinekop,
Dağ lavantalarınız hemen dikkatimi çekti. Böyle yetişkin mi aldınız ?
Ben Datça'dan ormandan bir kök aldım yaşıyor,çiçekleri de var ama çok cılız kaldı.
Kokuları muhteşem.
Sevgili Vildan Sönmez
Tuzla sahilden İstanbul parka giderken yolun her iki tarafı sayısız güzek kır çiçekleriyle dolu. Acı bakla, yayılıcı kekik,çan çiçekleri,lavanta gibi. Yoldan söktüm.Sevgiler
Not: Beklerim ,beraber resimliyelim.
Vildan Sönmez
14-05-2009, 14:54
Sevgili Jinekop,
Davetin için teşekkürler.
Açıkçası, benim de doğadan aldığım çiçekler var. Orkide, arap sümbülü,Yılan yastığı, karabaş otu, anemon gibi.
Yer minesi, allisyumlar,gazanyalar
Adalet Yağcı
14-05-2009, 15:28
Çok yoruldunuz ama değer değilmi sevgili Jineop?
Hepside çok güzeller, bu gün Mersin acaip sıcak, birdenbir yaz geldi sanki, gecikmenin acısınımı çıkarıyor nedir.
Artık son hızla güzelliklerini sergileyecekler çiçeklerimiz, solanuma ağaç formu vermekle iyi etmişsiniz, benim favorilerimdendir kendisi.
Sevgili Adalet Hanım
Solanum tijli ,top şeklinde öyle almıştım. Teşekkür edrim sizinkilere yetişmeye çalışıyorum. Çok öpüyorum sizi.
delete61
14-05-2009, 15:35
Maşallah sayın Jineop bahçeniz çok güzel ellerinize emeğinize sağlık
Ben de bodrum papatyalarına bayıldım :)
Cumhur Tonba
14-05-2009, 16:53
Sayın Jineop,
Yazılarınız kadar bahçenizde harika. Size de bu yakışır. Çok güzel ve inanıyorum ki dahada güzel olacak. Ruhunuz sanki bahçeye yansıyor. O güzel ve anlam dolu şiirleri seçmenizden belliydi. Tüm aileniz ve dostlarınızla bu güzel yerde mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Saygı ve sevgilerle.
Sevgili Jineop,
Başlıkta hitap varsa virgül koyacaksınız bu da bir başka kural.
Yaratıcılığınız ve coşkunuza benden "10" puan.
delete61
14-05-2009, 19:33
Sağolun sayın Jineop ben aslında iskenderunluyum eşim zonguldak site' den ama bende yarı Zonguldaklı sayılırım, beni hemşeri olarak kabul ettiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Bahçeniz gerçekten çok güzel ve daha güzel olacağınada eminim ellerinize emeğinize sağlık
Ben de bodrum papatyalarına bayıldım :)
Sevgili Gilan,
Hangisinden isterseniz söyleyin size hemen bir kök ayırıp ,büyütmeye başlıyalım.Sevgiler ve teşekkürler.
Sayın Cumhur Tonba,
Güzel olan sizler gibi baktığınızda sadece güzellikleri görebilmek. Tüm güzellikler sizi bulsun.
Koşulsuz sevebilmek,
Hayatın mucizesi...
Hakiki bir dost bulmak,
En büyük hediyesi...
Ankara - 21.05.2004
Emine Tunç
Sevgili Hozat,
Bundan sonra hep virgül koyacağım ve hep sizi anacağım.Teşekkür ederim.
günebakan
14-05-2009, 20:39
Yine sevilerek verilen emekler ve yine muhteşem görüntüler eline sağlık Jineop görüntüler çok güzel eminim daha'da güzel olacak:)
nurcanaybay
14-05-2009, 20:47
Vallahi çatlıyacağım , alisyumları haftalarca fısfısladım ,hayalini kurdum ,benimkine bakın
sizinkilerin güzelliğine bakın :(
Sevgili Nurcanaybay,
Acaba sizinkiler az güneş,bol su mu aldılar? Hergün allisyumlara baktıkça ,gnlüm birkez daha size teşekkür ediyor.Daha önce kaç kere allisyumu görmeme ragmen hiç beni çekmemişti meğer neler kaçırmışım.;)
nurcanaybay
14-05-2009, 21:03
İnanın bütün gün güneşteler ,uzayana kadar fısfısla suladım.Kırmızı-beyaz ektim , eflatun-beyaz çıktı.Boyları ise 30 cm oldu baktıkca gülesim geliyor :)
Sizinkiler gerçekten çok güzel olmuş ,elinize sağlık.
ardabora
14-05-2009, 23:46
Sn. jineop,
bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=421610&postcount=197) bodrum papatyalarınız çok güzel olmuş, hele ki ağaç kabuğundan saksınıza her seferinde hayranıkla bakıyorum,beyaz taşlar öyle uyumlu olmuş ki sanırım kopya çekeceğim bu yaratıcılığınızdan. ;)
Sormak istediğim,kabukları plastiğe yapıştırdınız mı yoksa sadece içine mi dizdiniz? Ve boş kalan kenarlara özellikle mi kabuk yapıştırmadınız?
Sormasaydım ürtiker olacaktım,kusura bakmayın. :dilli:
Tamamen kabuktan oluşsa daha hoş durur diye düşünüyorum.
Ayrıca saksıların olduğu ağaç kabuklu köşe de müthiş güzel görünüyor.Tam ev bahçe dergisine konu olacak güzellikle bölümler hazırlamışsınız,bence resimmleri dergiye gönderin.
Sevgiler
Koyu yeşil
15-05-2009, 11:17
Herşey çok güzel oldu. Enerjinize hayran olduğumu söylemeliyim. Keşke yakın olsaydık da tanışabilseydik.
Sevgili Ardabora,
Alltaki en büyük saksı altlığı yaklaşık derinliği 6-7 cm onu önce kabukları tutabilecek benim bahçede bol bulunan balçıklı toprakla ,normal toprağı karıştırarak doldurdum. Ağaç kabuklarını dikey olarak iyice bu toprağa yerleştırdim. Sonrası kendiliğinden geldi. Yaklaşık 10 com aralıklarla bambu kamışları ile ağaç kabuklarına destek yaptım. Şu an bahçede çok iş olduğundan uçuk ,kaçıklarıma zamanım kalmıyor. Bu saksıları yaparken çicim yoktu. Silikonumda ... Şimdi ilk fırsatta daha güzel şekle büründürme projelerim var. Dergilere gönderecek kadar güzel olduklarında önerinizi düşüneceğim. Nazik iltifatlarınız için tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
Sevgili Cumhur Abi ,
Bizim latinler çoştu ,bugün onları yarı gölgeye dışarıya aldım.
Sevgili Gilan,
Hangisinden isterseniz söyleyin size hemen bir kök ayırıp ,büyütmeye başlıyalım.Sevgiler ve teşekkürler.
Gerçekten çok teşekkür ederim :)
Bende birkaç kök var zaten, gelişip sizinkiler kadar güzel olurlar umarım :)
Ağaç şakayığımın resmini koymayı unutmuşum.
Sayın jineop bahçenizi çok beğendim. Tebrikler. Güle güle oturun.:)
Mükemmel olmuş gerçekten, sevgi ve emek birleşince oluyor tabi bütün bu güzellik, uzun yıllar ağız tadıyla seyretmek nasip olsun dilerim, ellerinize sağlık....
Sn. Jineop, bahçeniz çok güzel. Emeğiniz, zevkiniz, enerjiniz birleşince sonuç ortada...
Kaymak çalısı
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26587&catid=member&imageuser=40120
gürselbaranlı
20-05-2009, 20:19
Başdan sona dikkatle bir acemi gözüyle izledim.500 m de akşamları of puf diyordum ama sizin bahçeyi görünce ne kadar tembel olduğumu anladım.Bu kadar çeşit bravo doğrusu.Tek ricam çocuk gibi severek küçücük aldığımız fidanlar inanın çocuklardan daha hızlı büyüyüp sorun olabiliyorlar (yerleri ve mesafe konusunda ör.limoni selvi)dikkatle izliyorum çok şeyler öğrene bilmek için.Saglıkla yaşayın.
Sevgili Gürselbaranlı,
Benim Bahçem de sanırım sizin kadar,ama inanın ben de yetişemiyorum. Bitkileri çok seviyorum,görünce almadan duramıyorum. O yüzden bazı bitkileri bahçenin dışına ,sınra ekiyorum. Sanırım ilerde ,hepsi büyüyünce diğer tarafa aktarılacak çok çiçek çıkacak. Teşekkür ederim.Sizin bahçenizde gezindim,herşey son derece düzenli görünüyor . Daaha fazla resim bekleriz. Sevgiler
Sevgili jineop
Çok çiçek çıkınca diğer tarafa aktarılacak diyorsunuz ya, benim tarafada bir kaç tane aktarıverirsiniz işinizi biraz hafifletmiş olurum.:D:D Kendim için istiyorsam namerdim.:D:D
Sevgili Birol,
Zevkle... Şu an fazla miktarda büyüyen gülhatmi çiçeği var 20 tane var sanırım. İnternetten baktığım kadarıyla çok fazla.) Sevgiler
gürselbaranlı
21-05-2009, 21:57
Sevgili jineop
Çok çiçek çıkınca diğer tarafa aktarılacak diyorsunuz ya, benim tarafada bir kaç tane aktarıverirsiniz işinizi biraz hafifletmiş olurum.:D:D Kendim için istiyorsam namerdim.:D:D
Birol bey isterseniz buralardan sandık sandık göndere bilirim.Bu gün seranın önünden geçtim sizlere hak veriyorum ben buralara bakarak avunuyorum sizler haklısınız alıp dikmekle.
gürselbaranlı
21-05-2009, 22:08
Sevgili Gürselbaranlı,
Benim Bahçem de sanırım sizin kadar,ama inanın ben de yetişemiyorum. Bitkileri çok seviyorum,görünce almadan duramıyorum. O yüzden bazı bitkileri bahçenin dışına ,sınra ekiyorum. Sanırım ilerde ,hepsi büyüyünce diğer tarafa aktarılacak çok çiçek çıkacak. Teşekkür ederim.Sizin bahçenizde gezindim,herşey son derece düzenli görünüyor . Daaha fazla resim bekleriz. Sevgiler
Sevgili jineop o kadar çok fotograflanacak olay varki inanın şaşıyorum.Forumada alışamadım.Sizlere hak veriyorum ben buralarda kendi bahçeme dikmeden gezerek tatmin oluyorum sizler haklısınız dayanamamakla.Komşu serada bunları yetiştirip satıyo sandığı 10 tl zannedersem içerisinde 40 falan var.Benim bahçede isimlerini orijinalini bilmediğim için ben gün çiçeği diyorum.Tohumları her yıl dökülüp o kadar çoğalıyorki Ankara'daki komşulara dahi saksılayıp hanım götürdü çok çeşidi var ben söylediğim gibi çok acemiyim gün çiçeği diyorum inanılmaz güneşle açıyor güneş batınca kapanıyor.
Sayın gürselbaranlı
Çok güzeller tohumlarından olduğunda gönderirseniz sevinirim.
Sevgili jineop
Yüzsüzlüğü ele aldım, gülhatmi çiçeğinden çoğaldığında rica ediyorum.;)
Sevgili Gürselbaranlı ,
Gazanyalarınız çok güzel. Taşlada çok şık durmuşlar, çok begendim. Elinize sağlık.
Sevgili Birol,
Solan her gazanya çiçeğinde onlarca tohum var. Adresinizi bana yazarsanız her renginden kuruyup yollıyabilirim. Sarı,beyaz,turuncu, kırmızı...
gürselbaranlı
21-05-2009, 22:32
Sevgili Gürselbaranlı ,
Gazanyalarınız çok güzel. Taşlada çok şık durmuşlar, çok begendim. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim umarım ismini unutmam.Minyatür türlerini daha çok seviyorum
gürselbaranlı
21-05-2009, 22:34
Sayın gürselbaranlı
Çok güzeller tohumlarından olduğunda gönderirseniz sevinirim.
Birol bey
Nasıl saglıklı şekilde sizlere ulaştıra bilirim bilemiyorum hanımda hafta başı gitti memlekete .Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.
Sevgili jineop sizden özür diliyorum. Sizin sayfanızda sayın gürselbaranlı ile sohbete daldık.
Sayın gürselbaranlı
Acelem yok, ben sizin özelinize adresimi yazarım siz müsait olduğunuzda posta ile tohumlarından gönderirsiniz.Hoşçakalaın.
Sevgili Jineop,
Gül hatmilerinizin resimlerini görmek Mümkün mü? Renklerini merak ettim çok sevdiğim bir çiçektir.Ben Bodrum,da birkere tohumdan ürettim oda bir kazaya kurban gitti.(bordo reengindeydi)
beyazı sizde var mı? Varsa tohum rica edebilirim.
Bahçenizden çılgın buluşları halâ bekliyorum.
Gönül güzelliğin daima seninle olsun.
Çiçeklerin gibi hiç solmasın.
gürselbaranlı
21-05-2009, 23:44
Sevgili jineop sizden özür diliyorum. Sizin sayfanızda sayın gürselbaranlı ile sohbete daldık.
Sayın gürselbaranlı
Acelem yok, ben sizin özelinize adresimi yazarım siz müsait olduğunuzda posta ile tohumlarından gönderirsiniz.Hoşçakalaın.
Gerçekten çok çok özür dilerim bağışlayın lütfen sizin topicde dalmışız.Alışamadım bu foruma en iyisi kaçmak veya susmak.
Sevgili Hozat,
Renkleri henüz belli değil,tohumdan çıktılar daha 10cm ler.Ektiğim tohum paketinin üstünde karışık renkli yazıyordu. Yalnız sanırım acemi şansı benim hatmilerin neredeyse tamamı çillendi ve büyüyorlar ilk açan beyaz sizin . Bu ara bahçede çok iş olduğundan ,yeni birşeyler üretemedim. Etrafta gördüğüm artıkları toplamayla meşgulum:) Sevgiyle kalın.
fikreteren
22-05-2009, 05:17
Sayın jineop hepsi harika çok güzel .iyi bir dizayn etmişsiniz.Elllerinize sağlık
Gece kahvesini kacırdık sabah kahvesi alabilirmiyim lütfen.:)
Sevgili Birol
Kahvemiz hazır,gazanyalarını topladım 1 haftaya kurur sonra yollarım,istersen yanında acı bakla hediyesi var:)
İlk olduğundan sanırım çok görkemli değil ama,
Adalet Yağcı
22-05-2009, 11:48
Sevgili Jineop, son hızla ilerliyorsunuz bakıyorum, bu gün fushia(küpeli)başlığında çok değişik bir küpeli gördüm, Optimus arkadaşımız Manisa dan almış, küpeli severmisiniz bilmiyorum ama ilgilenebileceğinizi düşünerek size sayfayı gönderiyorum.
Sayın Optimus isteyenlere bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=427581&postcount=608) küpeliden gönderecek, istiyorsanız elinizi çabuk tutun :)
Sevgili Adalet Hanım,
Bu küpeli değil sanki küpeliyi açelya ile aşılamışlar, **** açelyayı. Hemen küçük bir deneme yapmam lazım bu arada benim yaban dutumu komşumun siyah ters dutuyla aşıladım bakalım ne olacak. Çok güzelmiş ,teşekkür ederim.
Sevgili Jineop,
Aşı yapmak işi okadar kolay değildir bildiğim kadarıyla.Sen bu işi masıl hallediyorsun .yoksa onunda bir kolayı mı var?
Aşı için bir alet çıkmış diye duydum ama ne derece doğru bilmiyorum.
Ben birkere dut aşıladım ama olmadı,bilenler mevsimi değil dediler.
Sevgili Hozat,
Buradaki aşılama da yazılanları okudum onları benim tibbi bilgilerimle birleştirdim. Ana amaç her iki bitkinin özünü açığa çıkarıp (ortada ki kısım)ana ağaçın özüyle tam karşılıklı getirip sıkıca sarıp sarmalayıp hava almasını önlemek. Tıpta her türlü cerrahi işlemde biz bunu yapıyoruz aynı yapıların karşılıklı gelmesini sağlamak. Tutarmı bilmiyorum ama bu şekilde yaptıktan sonra benim balçıklı toprak işe ilk defa yaradı ve onunla sıvayıp üstünede benim cerrahi lastik eldivenle her parmağı ayrı ayrı bağlayarak tespit ettim bu arada clematis kırıklarıma yaptığım ateller tuttu.:cool:
Sevgili Birol
Kahvemiz hazır,gazanyalarını topladım 1 haftaya kurur sonra yollarım,istersen yanında acı bakla hediyesi var:)
Sevgili jineop
Kahve rica ettim, işlere daldım soğuttum yine, affınıza sığınıyorum.:(
Gazanyalara çok sevindim, acı baklaya nasıl hayır diyebilirimki, şimdiden çok çok teşekkür ederim. Sağlıcaklakalın.
bu arada clematis kırıklarıma yaptığım ateller tuttu.:cool:
Çok güldürdünüz beni :p
Merhaba,
Geçen sene tohumdan ektiğim,yaklaşık 2 aya kadar bodur kalan ve sürekli yanlara doğru genişleyen papatyalarımı bölerek ayırmıştım. Nasıl olduysa onlar,son 2 ayda hızla büyüdüler ve şu an yaklaşık 1 metre oldular. Hala şaşırıyorum .
Beyaz sarmaşık gül ve baston gülüm açtı.
Zinnialar menekşelerin yerini aldılar. Menekşeleri kökten sökmeden kök üstünden kestim.
denizakvaryumu
23-05-2009, 21:30
Çiçeklerin karnavalı başlamış, beyaz güller kokulu mu?
Sevgili Denizakvaryumui
Hem kokulu,hem tombiş. Çok tatlılar:)
denizakvaryumu
23-05-2009, 21:54
Beyaz sarmaşık gülle, kımızı renkli clematisleri evlendirin derim :)
nurcanaybay
24-05-2009, 10:00
Beyaz gülünüz de çok güzelmiş ,ne görsek istiyoruz ne olacak bizim halimiz :)
Benim menekşelerin de formu bozulmaya başladı.Üstten budamışsınız ,daha önce bu yöntemi deneyip tekrar yeşerdiğini gördünüzmü ?
Adalet Yağcı
24-05-2009, 13:10
Sevgili Jineop, beyaz sarmaşık gülünüzün cinsi çok güzel, çiçek formu çok hoş.
Baston gülünüz de kocaman, ben çok seviyorum baston gülleri, eğer çok rüzgar alan bir yerde ise, gövdenin üst kısmından aşılı olan yerin bir karış altı olabilir, her iki yöne sabitleyebilirsiniz, bunun için konu başlığından size bir fotoğraf bulmaya çalışacağım.
Burada yapılmak istenen şey, ana gövdeye yapılan aşının fırtına etkisiyle kopmasını önlemek, gerçi sizin baston gülünüz oldukça sağlıklı gelişmiş ama yine de önlem almakta fayda görüyorum.
Gülün aşı noktsına kadar gelebilecek uzunlıkta iki tane herek hazırlayın, gövdeden birer metre uzağa herekleri saplayın, gövdenin sağına ve soluna, sonrada bitkinin gövdesini yumuşak bir iple sabitleyebilirsiniz bu hereklere.
Birde budama yapacağınızda asimetrik budarsanız çok hoş bir manzarası olacağını da söylemeliyim, **** yumuşak budama yapın.
Her şey çok ama çok güzel, harikalar yaratıyorsunuz ellerinize sağlık.
Herkleme için fotoğraf bulamadım, asimetrik budama (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=28908&d=1201156832)
Sevgili Nurcan Aybay,
Hayır yapmadım ama doğal yerlerde bırakılanların tekrar çıktığını gözlemledim ve neden olmasın diye denedim,bakalım ne olacak. Beyaz sarmaşık gülle ilk tanışmamız,ilk açışı. Çiçeği o kadar yapraklı ki, bol reçelde olacak. Kasımda mutlaka çelik alacağim .Tabi ki size de. :)
Sevgili Adalet hanım,
Akfırat çok rüzgarlı bir yer,uyarınız için çok teşekkür ediyorum ve hemen dekoratif birşeyler yapacağım. Hele asimetrik budamaya bayıldım. İnşallah uygulayacağım.Tabi ki sonbaharda. Çok sağolun.
nurcanaybay
24-05-2009, 17:17
Sevgili Jineop , benim dikebileceğim yerim yok .Teklifiniz için teşekkür ederim.
Menekşelerde ki yöntemi ben de deniyeyim ,açarsa yeni birşey daha öğrenmiş oluruz.
Baston gül korumaya alındı. İnşaattan kalan 4 demir boru metal boyası ile boyandı. Büyük plastik saksı ve baston gülün tespitleri boyandı.
Siz önceki hayatınızda mimardınız galiba:)
fikreteren
24-05-2009, 19:51
Tek kelime HARİKA
Ben GS. liyim :) skor: 1-0
Yalnız şu bir gerçek ki ,birşeyler yaratabileceğim bir iş dalında çalışmak isterdim.
Bir şey yaratmasanız da oldukça değerli birşeylerin yaratılmasına yardımcı oluyorsunuz değil mi :)
Hostalar çok güzelmiş, kışa da dayanıklıysa ben de mi alsam :rolleyes:
Sevgili Gilan,
Dona dayanıklı ,yapraklarını kesip üstüne saman,talaş türü atılmasını öneren yazılar okudum. Baharda artarak tekrar çıkıyorlarmış.
Şimdi baktım da Dave's Garden -40 dereceye kadar dayanır diyor. (4874 çeşit hosta var orda. Çok şaşırdım, yazmadan duramadım.)
Hiç de hostaya rastlamadım ama malesef çiçekçilerde. Siz nereden aldınız?
Evet,soğanlı bir bitki. Hocam100 den almıştım. 3 soğan üçü de sağlıklı büyüyor. Suyu çok seviyor ve her zaman ekilebilir yazısını okudum. Sevgiler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.