View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
Sevgili jineop, terasta hafif olması dolayısı ile torf kullanıyorum, gölge yerim de fazlaca yok, 30lt lik bir saksıda rahat edebilir mi? Bol su kolay da, terasda bol toprak biraz güç. Beni yakında binadan atacaklar:))))) Bu arada kedi nanesi teklifin için çoook teşekkürler, Maçobey yalanarak bekliyor, valla adresi bilse dalar senin bahçeye:))) lilium soğanlarımı hemen eksem olur muuu? Ağustosu beklemem şart mıı? Sevgiyle kal
[QUOTE=jineop;452582]Benim gibi her acemi mutlaka latin sarmaşığını yetiştirmeli, çoğu kişi tanımadığı için daha bir değerli oluyor sanki .İnsan kendini çok mutlu hissediyor ,gerine ,gerine tohumdan demenin zevki de başka tabi ki...
Sevgili jineop
sizin acemiliğiniz buysa ustalığınızı düşünemiyorum.:dilli:
Koyu yeşil
01-07-2009, 15:16
Sevgili Jineop, latinlerin bir diğer güzel tarafı da seneye tekrar ekmene gerek kalmayacak olması. Onlar vakti zamanı gelince kendiliğinden sana merhaba deyiverecekler.
Sevgili Jineop, bahçen harika görünüyor. (Sende öyle :) ) Emeğine sağlık
Darısı inşallah biz olmayanların başına (amin)
nurcanaybay
02-07-2009, 19:28
Sesiniz çıkmıyor ( nasıl çıkacak ise ) ,yeni icatlar yok mu ?
Sevgili Bennur,
Keşke sorularınızı cevaplayabilecek kadar usta olsam. Lütfen buraya göz atın.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6665
Teşekkürler.
Sevgili Zelish,
Eminim, güzel bir bahçe hayaliniz gerçek olacak. Siz daha şanslı olacaksınız. Bahçeye bakış açınız,düzeniniz ve seçimleriniz çok daha iyi olacak. Bizlere de inşallah sizin güzelliklerinizi seyretmek nasip olur.Sevgiyle kalın.
Sevgili Birol,
O ne şeftaliler... Kasaları seyretmek ne keyiflidir. Şeftali işi bitince ,bahçenin diğer yerlerinden kaçamayacaksınız şimdiden döylemesi:)
Sevgili Nurcanaybay,
Yerimde duramadığım doğru:) Sabredip bekliyorum ki yaptıklarımın prezentasyonu daha güzel dursun. Çok öpüyorum sizi.
füsunANK
04-07-2009, 13:12
Sevgili Dostlar,
Artık portatif çeşmem bitti. Sonunda başardım. 2 kırık ,eski plastik saksı,ağaç kabuğu,ve köpük. Yapılma süresi 2 saat. Ortalama maliyet başlığı ile 15 lira cıvarında.Saksıların kenarlarını kestim,sonra yarıdan kestim.Yandaki,damla hortumu gececek yeri hazırladım. Ağaç kabuklarını yapıştıdım. En sonra da büyük bir ağaç kabuğunun ortasını oydum,onuda üstte kabak gibi yerleştirdim.
3 parçadan oluşan portatif bir sistem,tank gibi de sağlam oldu:)
Elinize sağlık, gerçekten yaratıcılık muhteşem. Siz daha çokkk şeyler yapıp bizlere örnek olacaksınız. Sanki eskisinden de güzel olmuş gibi ;)
Sevgili Birol,
O ne şeftaliler... Kasaları seyretmek ne keyiflidir. Şeftali işi bitince ,bahçenin diğer yerlerinden kaçamayacaksınız şimdiden döylemesi:)
Şeftali işi bitince diğer işlere başlamadan 10 günlük bir marmaris içmeler kaçamağı yapsam eşim ve çoçuklarımla beraber. müsade varmı.:D:dilli::D
Sevgili Birol,
Büyüklere sormalı ama, bence tatile git ,Marmaris'de kumsalda taşlar çok güzel. 1-2 cuval güzel taş toplarsan iyi olur.)
Sevgili jineop
Sizden iyi bir işveren olur, insanı tatilde bile calıştırırsınız.:D:D
Merhaba,
Pembe liliumum açtı. Çiçeği çok büyük,ve tek bir tane ama görüntü nefis.
Ekinezya da açtı. Onu da bu sene rizomdan ekmiştim. Boyu nerdeyse 80-90cm oldu ve bir sürü tomurcuk var. İlk çiçeği 1 haftadır devam ediyor, sönecek gibi görünmüyor.
Beyaz ve pembe clematisler de açtı.
Yaz orkideleri,passiflora ,tek tük açmaya başladı.Kedi nanesi çoştu. Pencere kenarından sarkıttım.Kırılan iki dalı sebze bahçesine öylesine ekmiştim. Hemen tutmuşlar.
Pembe liliumum ; çok güzel
Sevgili jineop, maço görmesin:)))) Abisi sürpriz yapmış, netten bulup tohum siparişi vermiş, dün kedi nanesi tohumumuz geldi, aaa bak maço abin sana ne almış diyene kadar poşeti kaptı, kaçtı:)) ağzından zor kurtardım. Bu sabah ektim bakalım ne olacak. Terasa çıkınca doğru o saksının başına gidip oturdu. Kokusunu alıyor demek!!!
Clematisleriniz, liliumunuz, passiflora harikulade güzeller. Seyretmek çok keyifli olsa gerek. Pasiffloramda 6 tomurcuk var, ama kurdeşen döktürdüler, açamadılar gitti:(( Sevgiyle kalın
Adalet Yağcı
09-07-2009, 09:26
Sevgili Jineop, her gün yeni bir sürprizle karşılaşmak ne güzel değil mi?
Liliumunuz benimkinden, bir de koklayın çok güzel kokuyorlar, özellikle akşamüstleri.
Clematislerimiz gelecek seneye daha coşkulu olacaklar, bu sene kökleri iyice gelişir, beyazların yanına mor ve pembe de dikin, birlikte çok hoş görünüyorlar ama aynı zamanda açmalılar.
Güzel Arkadaşlarım,
Bahçemi yine onurlandırdınız, teşekkür ederim.
Bugün de birşeyler çektim.Sarı Gülü çok severim.Sevilmeyecek gibi mi?.
İkisi de pembe lilium ama bakın boyutlar nasıl,farklı...
Domatesler bağlamama rağmen yıkılıyor. Bu sabah yine cherrylerden bir tabak topladım. Hergün 5-6 salatalık ,bir tabak biber nerdeyse 10 gündür alıyoruz.Süs kabakları çok fazla ,bakalım kaç tanesi büyüyebilecek.
Sizin pembe benim mor gibi gördüğüm clematisin fotoğrafı da güzel olmuş.
Tam da aklımdan geçeni yapıp, pembe lilyumun pozlarını çalışmışsınız. Fena değiller.:rolleyes:
Çiçekler çok güzel,insan bakmaya ,çekmeye doymuyor.:p
Boyu 1 metreyi geçen ve çok güzel kokan yabani çalım büyümeye devam ediyor. Hala nüfus kağıdını çıkaramadım:)
Sarı çiçekleri sarkan dalları ile arsız ama tek daldan 3-4 saksı oldu.Adını bilmiyorum :p
Yine sevdiğim bu düzenlemeyi açan çiçekleri karşısında sizlerle paylaşmadan duramayacağım.
5. resimi de doldurmazsam olmaz bakalım ne kalmış.Yeni gineler gölge de ve aylardır açmaya devam ediyorlar. Beyaz ve kırmızı da aynı.
Adalet Yağcı
09-07-2009, 15:23
Maşallah diyeyim nazar değmesin, sarı güller süper.
Kendi bahçenizi onardığınız gibi arkadaşların bahçesinde de çalışıyorsunuz, bu azminize ve de çalışkanlığınıza hayranım, sevgili Mormenekşe'nin bahçesine de el atmışsınız diye duydum, haydi kolay gelsin.
nurcanaybay
09-07-2009, 15:25
Yaz orkidesi de açmış ya, ne diyeyim ben size....
Bu ara da o bilinmiyeni, ben papatyaya benzettim ama öyle olsa bilirdiniz .Çiçek açınca tekrar fotoğrafını çekerseniz bir bilen çıkar muhakkak.
Kıskançlık dolu tebriklerimi lütfen kabul buyurun:)
Sevgili Jineop, hepsi harika yine, eline sağlık.
Koyu yeşil
09-07-2009, 21:46
Çok güzeller Jineop, hepsi çok güzel.
Sebahattin Sargın
11-07-2009, 13:39
Biraz soluklanayım bu sıcakta bahçenizi gezdim de :)
Bu zamana kadar nerdeydiniz deseniz haklısınız, çok güzel bir bahçeniz var. Elinize emeklerinize sağlık, bahçenizde ki tür sayısı çok fazla ve bitkileriniz gayet sağlıklı maşallah...
Sevdiklerinizle beraber uzun seneler tadını çıkartmanız dileği ile...
Sevgiler ;)
Sevgili Sebo,
Uzaktan da olsa Güler Ablamın bahçesinden sizi çok iyi tanıdığım için ben de sebo demek isterim. Sizin için kızılçanaktan çelik alacağım. İnşallah basarılı olurum. Açmak üzere şu an. Olmadı tohumunu yollarım. Sağlıcakla kalın.
Sebahattin Sargın
11-07-2009, 13:47
Zaten hep derim bana "Sebo" demeniz de bir sakınca yok diye dostlarıma :)
Bu habere çok sevindim işte, çok incesiniz teşekkür ederim. Çiçek açtığında fotoğrafını da bizimle paylaşırsanız sevinirim...
Sevgiler ;)
KARADENİZ37
11-07-2009, 13:49
Değerli Jineop bahçenin resimlerine tek tek baktım yine Maşallah hepsi çok güzeller.İçinde sevdiklerinle uzu uzun yaşa dileğiyle.
Geçen sene tohumdan ektiğim cannalar inanılmaz büyüdüler.Şu an 3 grup boyları 1-1,5 metre olan cannalarım var. Ve hala da beklenmedik yerler de, saksılarımın dibinden yeni cannalar çıkıyor. Şu an körpecik iki tane çıkan var. İsteyen arkadaşıma yollıyabilirim.
Sevgili Jineop, benim calla diye aldığım saksı canna çıktı. Seneye yer değiştirmem gerekiyor, hangi şartlarda ve yerde daha mutlular? Güneş durumları nasıl? Bu arada çiçeği de güzelmiş, sanırım daha da açacak.
Sevgili Kiraz,
Çok kanaatkar bir yumrulu.Benim gözlemlediğim,bol su seviyor.Her türlü toprakta yetişiyor. Ama iyi ve geçirgen toprakta daha fazla serpiliyor. Benim ki,yürüme yolunun olduğu duvar dibinde,bu hızla büyümeye ve yayılmaya devam ederse orayı komple doldurur.Yani bol bol eşe dosta verilecek bir tür:)
herbaryum
11-07-2009, 16:52
Boyu 1 metreyi geçen ve çok güzel kokan yabani çalım büyümeye devam ediyor. Hala nüfus kağıdını çıkaramadım:)
Sarı çiçekleri sarkan dalları ile arsız ama tek daldan 3-4 saksı oldu.Adını bilmiyorum :p
Yine sevdiğim bu düzenlemeyi açan çiçekleri karşısında sizlerle paylaşmadan duramayacağım.
5. resimi de doldurmazsam olmaz bakalım ne kalmış.Yeni gineler gölge de ve aylardır açmaya devam ediyorlar. Beyaz ve kırmızı da aynı.
1-2. Fotograftan anlaşılmıyor.
3.Portulacca
4.Rosularia
5.Impatiens
Offf gerçekten de muhteşem, gösterişli, hemde galatasaraylı, eşim liselidir, bayılır bu güzelliğe. Ben rica edebilirim:)
Sevgili jineop, yine görsel keyfimi doyurdunuz:) Dönüp dönüp baktım, hepsi ayrı bir güzel. Bu cannalar da ne gösterişlidir ama. Sarısı ayrı, kırmızısı ayrı, alacası ayrı bir güzel.
Yakında benim Lilium stargazerlerim de açacak. Kokuyorlar mı, çok meraktayım.
Sn Jineop gerçekten hepsi çok güzel.Epey emek vermişsiniz belli.
Sukkulent aranjmanınız favorim;)
fikreteren
11-07-2009, 23:25
Sayın Jineop hepsi çok güzeller arajmanlara bayıldım.önce sizin çicekler açıyor sonra karadenizdeki çicekler.Elllerinize sağlık..
Sevgili Nevsune,
İnanılmaz güzel kokuyor. Tek çiçek vermesi kötü ama çiçeği küçük olan liliumlara göre daha uzun süre kalacak görünüyor.
Sevgili jineop, çok sevinirim, beni yönlendirirseniz sevinirim. Anadolu yakasında olmanız beni sevindirdi:) Bu arada konu çiçek olunca her şeyi unutuyorum, "günaydın, iyi pazarlar"
celalsungur
12-07-2009, 10:15
Bahçen çok güzel ama, ben evinin estetiğini ve inşaat kalitesini çok sevdim.
Resimde duvardaki panjur nedir?
Cumhur Tonba
12-07-2009, 10:29
İnşallah kedi, köpek girişidir. Dostluk dörtlükleriniz çok güzeldi.
Sevgili Celal Abi,
Tam emin değilim ama bahçeli ev olduğu için çok iyi izolasyon yapmışlar,ne kadar sularsanız sulayın,eve yakın bölgeler 1 saatte kupkuru oluyorlar.Bu görünen havalandırma ama tam olarak işin aslı nedir bilmiyorum.Sevgiyle kalın.
Cumhur Tonba
12-07-2009, 15:44
Sayın jineop,
İnan bana şiir gibi oldu satırlar. Kedi ler hemen gelmezler. Sizi birkaç defa görüp zarar vermiyeceğini anlarsa zaten yaklaşmaya başlıyacak. Hele yeni yetişen yavru ise. Foluğa doğan yavrular bayağı büyümüş. Şu an bir tanesi 3-4 gündür bahçede geziniyor. İlk günler daha bizi görür görmez kaçıyordu. Şimdi ayaklarımızın dibinden ayrılmıyor. Fakat zayıflar. Anneleri besleyememiş. Zaten bize de gözükmüyorlardı. İnşallah 15-20 gün içerisinde biraz toparlarım onları. Diğerleri henüz ortaya çıkmadı.
Sayın Jineop,
Bahçenizin müptelası oldum doğrusu.Ellerinize yüreğinize sağlık. İş yerlerimizin aynı semtte olduğunu okudum biraz önce. Mordoğan'daki bahçem de gün gelir böyle olur mu acaba? Bol çiçekli yeşil günler diliyorum. Saygılarımla.
Sevgili Karadeniz37,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aslında bahçe de benim gözüme batan,beğenmediğim o kadar çok şey var ki. Yapmak istediğim de çok şey var. Hatalar olmadan doğrular öğrenilmiyor kuşkusuz. Çok fazla çeşit var .Aslında görsel olan az çeşit bol sayı. Ama insan kendini duruduramıyor. Örneğin astilbe ,tek başına bakıldığında hoş bir bitki. Ama bahçe genelin de yok olup gidiyor. En az 4-5tanesi yanyana olsaydı,görüntü farklı olurdu.Sabredip,büyüyüp,artmalarını beklemeli.Sevgiyle kalın.
Sevgili Jineop, çok önemli bir noktaya değindiğini farkettim.
Bol çeşit ve az sayıyla estetik yakalamak zor oluyor.
Sabredip çoğalmalarını beklemek en güzeli fakat, kışı çıkaramayacaklar diye de endişe ediyor insan.
Sevgili jineop,
Size rahmetlik Kemal Sunal'ın ağzı ile ''Ahh caanııım, şifacı olmuş, ama kendisi şifasız derde yakalanmış'' demek lazım! Hoş, aynı şifasız derdi ben küçük bir balkonda yaşıyorum, o da ayrı bir mesele:)
Bahçenize bayıldım. Bitkilerinizin güzellikleri bir yana, tabirimi mazur görün, Zihni Sinir projelerine taş çıkartacak uygulamalar ile hayata geçirdiğiniz saksılar, çeşme v.s. bir harika!
Ellerinize sağlık, sefasını huzurla sürün:)
Sayın Jineop
Foruma resim yüklemede beceriksizim bu gün bir arkadaşım yardima geldi deneme için sizin sayfanızı uygun gördüm ve 2 resim gönderdim kusura bakmayın iyi günler
Vildan Sönmez
14-07-2009, 10:59
Sizin lilliumlar da çok güzel açmış. Sanki tek açınca daha mı güçlü oluyor, onun için mi iri açıyor. Benimki döküldü.
Sukulent aranjman da çok güzel olmuş, Forumda bu konuda bir yarışma var, biliyorsunuzdur ;)..
Güzelliklerle dolu yüreğinin yansımaları ve paylaşımcı ruhun hiç solmasın sevgili jienop...
Sevgili Defne,
Yine beklerim. Havalar çok sıcak ,projeleri yapacak enerji bırakmıyor. İki farklı boyda ki saksıdan tek saksı yapma işi çok faydalı da oldu. 3 tane domates fidem kurudu. Hemen toprağı kazdım.Üstteki saksıyı hiç eklemeden ,alttakini çıkardım ve kalan boş topraklara yerleştirdim.Kolay ve zararsız transfer oldu. Yarın yine bizim plastik saksılardan enine yararlanma amacıyla beklettiğim projemi uygulamaya koyacağım:))Bakalım becerebilecekmiyim.Arkası yarın:)Sevgiyle kalın.
Sevgili Vildan Sönmez,
Bu sabaha kadar ben de aynı sizin gibi düşünüyordum Açmayan tek pembe liliumda sabah açtı. Tek olmasına ragmen çiçek boyutu sarılar gibiydi.Sanırım soğanın büyüklüğü ile çiçek büyüklüğü arasında doğru orantı var. Sukkulentleri öyle güzel arkadaşlarımız var ki benim ki elemeyi bile geçemez:)Teşekkür ederim.
mormenekşe
14-07-2009, 13:13
Sevgili Jineop bahçen yine harika.Cannalardan nasıl tohum alıyorsun ve ne zaman ekiyorsun merak ettim.Bende de bi tane sarı kırmızı var,başarabilirsem bende tohum alıp üretmek isterim.Birde photoshop proğramı vardı senin tavsiyenle yüklediğim,format atılınca gitmiş rica etsem adresi tekrar yazabilirmisin?Yükleyeceğim yeni fotolar var hem de çok hoş bi görsen iki üç günlük bi yavru köpek bulduk dün konteynırın önünden öyle tatlı ki görmen lazım stresimi yarı yarıya azalttı diyebilirim.
Sevgili Mormenekşe,
Çiçekler dökülünce yerini tohum torbalarına bırakıyorlar. Bekleyin iyice kurusunlar,dıştan içinde ki tohumların yuvarlaklığı gözle görülür hale gelsin. Sonra siyah tesbih tanesi gibi tohumları olduğunu göreceksin. Çok da tohum veriyorlar,tohumlar taş gibi. Tohumları aldıktan sonra Direk ekmiştim. Çok fazla tohum olduğu için kalanları da yaz sonuna kadar her yere serpmiştim:)Hala bir yerlerden yenileri çıkıyor.Bugün de sarısı açtı.
http://www.inndir.com/-40022p.html
mormenekşe
14-07-2009, 15:27
Sevgili Jineop teşekkür ederim yükledim yeniden proğramı.Artık yeni kahvenemizemi yüklesem acaba fotoğrafları? Canna tohumlarını anladım sağolun inşallah alabilirim tohumları.Denemek istiyorum çünkü çok sevdiğim bir çiçek.
Güngör Salman
14-07-2009, 21:51
Sevgili jineop kurumuş begonvilimi söküp atamıyorum demişsin bende aynı sını tohumdan yetiştirdiğim mercan ağacımda yaşadım 1 ay kadar önce topraktan çıkardım atmak için kıyamadım ve tekrar diktim bu sabah yandan bir dal verdiğini gördüm heyecanımı anlarsınız artık:))
Yarın yine bizim plastik saksılardan enine yararlanma amacıyla beklettiğim projemi uygulamaya koyacağım:))Bakalım becerebilecekmiyim.Arkası yarın:)Sevgiyle kalın.
Bu yaratıcılıkla kuşkusuz becerirsiniz. Takipteyim:p
Adalet Yağcı
15-07-2009, 08:00
Hu huuu...bahçe sahibi yok mu?
Sabah kahveniz varsa içmeye geldik, yok mu? Ozaman ben bir koşu alır gelirim.
Bahçeyi bu kadar yalnız bırakmayın canım, ne olur ne olmaz, birimiz şeytana uyuveririz sonra :dilli:
Güngör Salman
15-07-2009, 13:47
Sevgili Jineop çarşamba günleri evde kesin yeni uğraşlar içindedir birazdan sesimizi duyar:))
Az evvel benim bahçedeymiş.. ayak izlerini gördüm :))
Sevgili Dostlarım,
Hepiniz hoşgeldiniz.Yağmurlu bir İstanbul gününde ,kah veranda da uçuklarla uğraşarak ,kah bahçe de otlarla bir günü nerdeyse sonlandırdım.İki küçük saksıdan çok şık pencere önü için saksı yaptım. Alçıları kuruyor,yapım aşamaları cep telefonum da.Bittikten sonra sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yeni görüntüler çektim sizler için bahçeden ve bahçenin hemen dışındaki genel alandan.Bazı bahçesi büyük olan arkadaşlarıma fikir verebilir.
Sevgili Adalet Ablam,Sevgili Güngör , Sevgili Habibe,
Beni yine yalnız bırakmamışsınız,nasıl da iyi tanıyorsunuz beni ki,yalnız kalmak istemediğimi anlamışsınız. Duygularımı ifade etmem mümkün değil.Sıkıca kuçaklamak geldi hepinizi.
Bu güzellikler sizin için,
Bunlar da sebze bahçesinden,
Benim yanlışlıkla parçalara böldüğüm patatesten yetişen patateslerim,ve italyan üzümü
Sevgili jineop, kimbilir ne güzel olmuşlardır, görmek için, merakla bekliyorum, ellerinize sağlık. Görüntüler muhteşem. Clematisler harika görünüyorlar, benim ki daha o kadar minik ki:) terasın koşullarına alışması için bitkilerimi çoğu zaman tohumdan yetiştirmek zorundayım. Kışı çıkarabilirse seneye yaza abla kız olur sanırım:) Allah bizleri dostlarımızdan ve çiçeklerimizden ayrı bırakmasın
Hoşuma giden yeni büyüyenler,
Sevgili Sabah'ın kulakları çınlasın:)
Akçaağaçlar komadan çıktılar,hatta taburcu oldular:)
Yana büyüyen ardıçı da çok seviyorum.
Kızılçanak açmak üzere,yaprak yapısı,rengi çok güzel
Bunlar da phlox Vegas lights fideleri ,
Güngör Salman
15-07-2009, 20:39
Oy Oyy yine hepsi çok güzeller teşekkürler.
Kamkat tomurcuk içinde,
Latin devam,
Bu sardunyanın rengi gerçekten çok güzel,
İki hafta önce koçtaşta supriz bir küpeli karışımı buldum. 4 kök ,üzerinde 4 çeşit çiçek. Hemen budadım ,gölgeye aldım. Aldığım çeliklerden 6 tanesi tuttu:)Clematislerin yanına ,küpelileri de dostlara yollıyacağım.
KARADENİZ37
15-07-2009, 20:46
Sevgili Jineop bahçeni sevgiyle ilmek ilmek işlemişsin.Bu siteyi geç farketmek benim için büyük kayıp şu zamana kadar çok değişik çiçeklerim en önemlisi de bilgi birikimim olurdu.Ne yapalım zararın neresinden dönülse kardır.Senin gibi arkadaşların bahçelerini,balkonlarını ve dayanışmlarını gördükçe imreniyorum.Seni tekrar kutluyorum ve daha bol çiçekli günler diliyorum.
Sevgili jineop
Tek kelime söylüyeceğim muhteşem.
Sevgili Bennur,
Clematis nemi çok seviyor,kökü gölgede yaprakları güneşi grmek istiyor.Ve rüzgardan mutlaka koruman lazım.Yerini sevdimi o kadar arsızlaşıyor ki görme. Seneye senin küçüğün nasıl olacağını tahmin edebiliyorum. Sevgiyle kalın.
Adalet Yağcı
15-07-2009, 21:04
Sevgili Jineop, bu ne !!! Burası ev mi yoksa malikane mi?
İnanılmaz güzel bir eviniz varmış, şimdiye kadar bize bu bölümleri neden göstermediniz?
Sebzeleriniz güzelleşmişler, onbeş güne kadar domates almazsınız artık manavdan.
Clematislerin de keyfi yerinde maşallah, aklıma geldi, sarmaşık ortancanız varmıydı?
Yoksa, istiyorsanız şuraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16453) bir göz atın.
Her şey her zamanki gibi mükemmel, tebrikler sevgili Jineop.
Adalet Yağcı
15-07-2009, 21:05
Yazmayı unutmuşum, küpelinin bir fidesi benimmmm....
Sarmaşık ortanca çok güzelmiş. Yaprak döküyor mu acaba?
Adalet Yağcı
15-07-2009, 21:12
Ah sevgili Jineop, bu siteyi çizen mimar mutlaka ödül almıştır, yaşanacak değil yaşayan mekanlar yapmış, çok beğendim rüya gibi.
Güle güle huzur içinde oturun.
Adalet Yağcı
15-07-2009, 21:15
Sanıyorum, sonbaharda kırmızı oluyormuş yaprakları, herhalde dökülüyordur.
Her zaman bulamayacağımız bir çiçek, Bahçevan Murat Pilevneli'nin 'en hayran olduğum çiçek' dediği çiçek(ya da buna benzer).
Hepsine birden şöyle ağzımı doldura doldura bir MAAŞŞAAALLAHHH diyeyim :)
Küpenin rengi harika. Başka ne renkler var? Balkonumun güneş almayan yerine raf çaktım. Bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl küpelenmeyi kafama koydum.
Kışlık domates yapacam diye (eğer yapıyorsanız) domates derdine düşmenize gerek kalmayacak bu yıl herhalde! İnsanın gözü doymuyor değil mi? Benden başka yiyen olmadığı ve ben de kırk yılın başı bir tane yediğim halde üç saksı süs biberi yetiştirmemi ancak bu şekilde açıklayabiliyorum:)
Yeni saksınızı merakla bekliyorum:)
Sevgili Jineop, bahçenizi her gezdiğimde ağzım bir karış açık kalıyordu ama, son görüntüler son noktaydı.
Ayrıca siteniz de nefes aldığını hissettirircesine canlı ve muhteşemmiş.
Yeni saksılarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum, kim bilir neler çıkacak ortaya...
Bu bölüm arkası yarın gibi oldu vallahi.:rolleyes:
Sevgili Birol,
Senin için kurbağa ve su seslerinden bir senfoni hazırlamıştım ama ne yazık ki,cep telefonu ile kayıt aldığım için duyulmuyor. Tekrar deneyeceğim. Hiç kaçarın yok:)
Sevgili jineop
Sorun sizin telefonunuzda değil, kurbağaların iyi beslenemiyenişlerinden. :D:D
Ondan sesleri kısık.:dilli: Bence site deki diğer arkadaşlarla konuşup bu sorunu cözmelisiniz. Kurbağaları daha iyi beslemelisiniz.:D Yinede sesleri az cıkarsa benim bahcede bol bol olan ağustos böceklerinden bir kaç tane gönderip orkestrayı kuvvetlendirebiliriz.:D:D
Şimdi Istanbul'da olmak vardı, anasını satimm....
Ve tabii ki jineop'un bahçesinde :)
Arzu Kırlangıç
15-07-2009, 22:05
Sevgili Jineop,
Bahçeniz çok güzel ,çok düzenli ve planlı . Ne kadar özenerek ilgilenmişsiniz bahçenizle.Ellerinize sağlık.Siz bu işin uzmanı olmuşsunuz.;)
Vildan Sönmez
15-07-2009, 22:42
Her şey çooook güzel. Bütün çiçeklerin, bütün bahçen.Hepsini tek tek mi sayayım, sen de bu bahçeye çok yakışıyorsun. Sağlıkla ve sevdiklerinle çok yaşa jineop kardeş.
Bu akşam hemen her bahçeye uğruyorum. :)
Jineop, sebzelerini ilk defa gördüm, çok keyifliler maşallah. Hava güneşli giderse 2 güne domatesler yenilecek kıvama gelecekler gibi.
Her şey çok güzel. Sağlıkla keyfini sürün inşallah :)
Sevgili Bennur,
Clematis nemi çok seviyor,kökü gölgede yaprakları güneşi grmek istiyor.Ve rüzgardan mutlaka koruman lazım.Yerini sevdimi o kadar arsızlaşıyor ki görme. Seneye senin küçüğün nasıl olacağını tahmin edebiliyorum. Sevgiyle kalın.
Ahhh inşaallah, da rüzgardan nasıl koruyacağımı bir bilsem, gögsümü siper etsem ne fayda:D:D dün geceden yara almadan kurtuldu ufaklık, demek dayanacak, şerbetleniyor:rolleyes:
Bu arada sebze bahçesi için söylenecek fazla bir şey yok...BRAVO onlar bile şık görünüyor sayenizde;)
Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fotoğraflar sizi kandırıyor aslında ama,seneye daha güzel olacak inşallah.
Sevgili Limon 10 gündür dışardan domates almıyoruz,salatalık da.)
Sevgili Defne,
O kadar çok tohum çimlendirmişim ki ,etrafa dağıt,saksılara koy bitmemişlerdi.Çok da bereketli çıktılar.
Tüm güzellikler hepinizi bulsun,sevgiyle kalın.
Bahçe resimlerine sanırım daha dört beş sayfayken bakmıştım. Bu gece yeniden baktım sayfalar bir hayli ilerlemiş. On ikinci sayfaya kadar bakabildim harika olmuş. Daha sakin bir zamanımda yeniden bakmak istiyorum sindire sindire. Bugün çok gergin bir gün geçirdim. Sanırım birazda üşüttüm. Ama 160. mesajınızdaki son resim inanılmaz güzel:)
Sevgili Jineop duyarlı, duygulu bir insanın eli değmiş besbelli. İnce bir zevki de yansıtıyor üstelik. Güle güle oturun evinizde, bahçenizde, sevgiyle:)
Akçaağaçların kurtulduğuna sevindim.
Cleamatis fotoğrafları da gittikçe güzelleşiyor.:rolleyes:
Ben salkım söğüt eksik diyordum ya çevrede yeterince varmış.
Sevgili Sabah,
Mutfak camı?
Pardon onu yazmayı unutmuşum.
Mutfak penceresi çok hoş görünüyor. :rolleyes:
Böyle güzel olacağını siz zaten tahmin etmiştiniz, değil mi?
Ben hala minik süs kabaklarının dallarında kuruyup, pencere çevresinde ışıklı fener olduklarını hayal edip, gülüyorum:rolleyes:
Ruhumun yatışmaya ihtiyacı var diyerek balkonumdaki küçücük çiçeklerimle konuştum. Sonra yarım bıraktığım yerden devam ettim bahçenizi gezmeye.
Sevgili Jineop yanılmamışım. Elleriniz dokunduğu her yeri güzelleştirmiş, yüreğinizle bakmış elleriniz, ince, narin, yumuşak, sevgiyle:)
Sn.Jineop sanaldaki bahçeme gelererek beni onurlandırdınız.
Çiçeklerimin güzelliği sizi yanıltmasın benim bahçe düzenim sizin bahçenizin yanında lafımı olur, benim çiçek bakımım biraz iyi fotoğrafları çekerken biraz itina gösterek sabah saatlerinde güneşi arkama alarak yakın çekim yapıyorum.
Size yansıyan bu güzellikler sizin ruhunuzdan geliyor, ben sizin sanaldaki bahçenizi dolaşırken gördüğüm güzellikleri kendi bahçemle mukayese edince, ruhum ezilerek cevap bulamıyorum.
Ama siz her defasında bahçemin güzelliklerine övgüler yağdırıyorsun sağolasın var olasın
ben sadece şunu söylemek istiyorum bahçeninizin güzelliği senin ruhundan geliyor, bütün güzellikler sizinle olsun dileklerimle sevgili jineop.
günebakan
20-07-2009, 13:18
Sevgili Jineop bahçen yine muhteşemliklerle dolu imrenmemek elde değil hepsi bir birinden harika. Ellerine sağlık:)
günebakan
20-07-2009, 13:38
Teşekkür ederim sevgili Jineop bende sizleri çok özledim:)
Adalet Yağcı
20-07-2009, 17:45
Sevgili Jineop, daha önce clematislerden alıp kendi toprağının dibine diktiğim clematis çelikleri telef olmuştu biliyorsunuz.
Bu defa kalan dallarda ancak üç tane bulabildim, Snow Queen (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=76223&d=1241443455), the President (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=76096&d=1241382921), Rouge Cardinal. (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=82942&d=1243865606)
Dilerim hepsini de tutturmayı başarırım, yatık vaziyette dikip, cansuyunu bionem ile verdim.
Adalet Yağcı
21-07-2009, 10:27
Sevgili Jineop, dün fotoğrafları yüklemeyi unutmuşum, 94116çelikleri tarif ettiğiniz gibi aldım.
Üzerinde 94117filizleri bile var.
94118can suyunu bionem ile verdim.
Yatay vaziyette diktim, şimdi dua edebiliriz.
Harika,gölge de değil mi?
Adalet Yağcı
21-07-2009, 12:04
Evet, gölgede.
Kontrol etmesi kolay olsun diye yere dikmedim.
Cumhur Tonba
21-07-2009, 12:32
Sizin sırlarınız şimdi anlaşılmaya başladı. Bu kadar enerjik, bu kadar canlı, bu kadar cana yakın ve her yere yetişen birisi. Nasıl olur du?
Zaten böyle bir bahçeye sizin gibi birisi, sizin gibi birisine böle bir bahçe yakışırdı. Sitede ki güzel bahçeler o kadar çoğaldı ki, artık gezmekten yorulmaya başladık.
nurcanaybay
21-07-2009, 15:58
Saksı projesi ne oldu ?
Adalet Yağcı
21-07-2009, 16:15
Ben de baston gülü merak ettim, hani rüzgarda kırılmasın diye alelacele koşup hereklere bağlanan, açtı mı?
Cumhur Tonba
21-07-2009, 17:23
Jineop, Adalet Hanım,
Bahçe bahçe gezmekten başım döndü. Hızınıza ayak uydurmak ne zormuş. İlaçları öğrendiniz mi?
Adalet Yağcı
21-07-2009, 17:55
Sayın Tonba, ne güzel gezdiriyoruz sizi işte, az önce de sayın Ahmeter'in bahçesine götürdük, fenamı, mızıkçılık etmeyin :)
doğaya ve hayvanlara ilgim hep olmuştur, hep sevmişimdir. özellikle birçok hayvanla yarı profesyonel olarak ilgilenmişimdir. ancak nedense ağaç ve çiçekleri arkamızda bırakmışız bugüne kadar. her yaz başı mevsimlik çiçekleri alır diker, yaz sonu da bozuldukça atar - gider bir düzen tutturmuşuz nedense. geçenlerde eşim doğaya merakımı bildiğinden yolda geçerken bir ağaç göstererek türünü sordu, bilmediğimi farkedince bir "ayıp" hissettim. türünü ararken uzun bir aradan sonra tekrar yolum buraya düştü. türünü burada bulamadım ama bahçelere daha farklı bakmam gerektiğini farkettim. kütüğüm ankaraya yarım saati geçmeyen bir köyde ama ne domates ekiminden alarım ne de yetiştirmesinden. bu kargaşada "köylü" olmayı ne kadar istediğimi düşünmeye başladım.
herneyse artık daha farklı bakıyorum. bahçeniz harika. tebrik ederim.
soruma gelince mevsim farklılığı birşey değiştiriyor mu bilmiyorum ama kış döneminde tüm bu güzellikler ne oluyor? her sene bunu yakalamak nasıl oluyor? yani her sene baştan dikilmiyor değil mi tüm bu çiçekler?
Sevgili pigeontechs,
Aramıza hoşgeldiniz. Umarım daha uzun soluklu buralar da olursunuz.Kışın tabi ki bazı güzellikler kayboluyor ama yerine çiğdemler,cuhalar ,menekşeler sahneye çıkıyorlar. Onların da güzelliği farklı ,ardından nergisler ,laleler... Karlar,çığlar başka renkler...Ardından bitkilerin uyanışı,kupkuru bir dalda çıkan tomurcuklar,değişik uyanışlar.Her mevsim farklı bir güzel. Çirkin olan birşey yok doğa da güzel olan güzeli görebilmek. Sevgiyle kalın.
Cumhur Tonba
21-07-2009, 22:53
Pigeontechs,
Merhaba. Çiçeklerde insanlar gibi doğuyor, uyuyor, büyüyor ve beklenen son. Onların da kim tek senelik, kimi çok senelik, kim soğanlı, kim tohumdan çoğalıyor. Uykuları tabii ki bizden farklı oluyor. Kimi kışın uykuya yatıyor, ki mi ilkbaharda uyanıp, tohum verdikten sonra ebedi uykusuna yatıyor. Güzelliklerin ki mi kışın, ki mi yazın gözler önüne seriyor.
Bizlerde bu güzel bahçeleri dolaşarak gözlerimize bayram ettiriyoruz. Sitemizde öok güzel bahçeler var. Gezmeye başlayınca siz de bana hak vereceksiniz.
Saygılarla.
thomasina
21-07-2009, 23:02
Tüm güzellikler sizinle olsun Jineop. Her gece sizden habersiz şöylece bir dolaşıyorum bahçenizi. İmrenerek... Ses çıkarmıyorum, hepsine tek tek dokunuyorum, sanki birgün benim de bahçeme gelebileceklermiş gibi. Küçücük cumba pencerelerimde, az ışık alan arka balkonumda, salonumda yaşatabildiklerimle de başarılı sayılırım ama sizden inanılmaz enerji alıyorum. İç içe geçen saksınızı bir ara gördüm, taklit ettim, fena olmadı. Kusuruma bakmayınız ne olur, sessizce bahçeye girmek de, fikir aşırmak da ayıp değil mi? Hoş görünüze sığınarak itiraf ediyorum.
Yüreğinize, emeğinize sağlık.
Yazın cıvıl cıvıl renkli çiçeklerin ardından, sonbahar sarı,taba, kahverengi renkleri ile gözleri dinlendiriyor, kışın birden ortaya çıkıveren çuhalar renkleri ile baharın taze yeşiline hazırlıyor bizleri.
Yarın tüm resimler yolda. Cüce hatmilerden biri daha 20 cm cıvarın da olmasına ragmen tomurcuklandı. Merakla çiçek bekleniyor. Gülün keyfi yerinde Adalet Ablamın dediği gibi asimetrik büyüyor ve yeni güller tomurcukta. Saksı yağan yağmurlar nedeniyle astar boyası yapılmış halde yarını bekliyor. Sevgiyle kalın.
celalsungur
22-07-2009, 09:10
Sevgili Birol,
Senin için kurbağa ve su seslerinden bir senfoni hazırlamıştım ama ne yazık ki,cep telefonu ile kayıt aldığım için duyulmuyor. Tekrar deneyeceğim. Hiç kaçarın yok:)
http://www.internetindir.com/rt-ses-video/amr-cesitli/mretm-natura-sound-therapy/ Okyanus sesi, dere şırıltısı, yağmur sesi, kuş sesi, böcek vızıltısı, kurbağa sesi, rüzgâr çanı- piyano, flüt veya vurmalı çalgılar eşliğinde. İster sesleri karıştırıp, isterseniz tek tek dinleyebiliyorsunuz.
http://rapidshare.com/files/258607766/kitaro_-_relaxation_-_sounds_of_nature_-_a_tropical_rain_forest.mp3.html Kitaro'dan doğa sesleri.
Adalet Yağcı
22-07-2009, 09:42
Cüce hatmilerden biri daha 20 cm cıvarın da olmasına ragmen tomurcuklandı.
Tohumlarını alıyoruz değil mi sevgili Jineop?
teşekkür ederim. gerçekten bu bahçeler insanı başka diyarlara götürüyor.
Sevgili Nurcanaybay,
İlk aşamaları cepten henüz aktaramadım ama bizim ikiz saksı ;
Tohumlarını alıyoruz değil mi sevgili Jineop?
Sevgili Adalet Ablam,
Umarım beklediğimize değer,tohum kolay:p
Muhteşem bir ağaçla sizleri tanıştırmak istiyorum.
Kızılçanak (Calycanthus floridus)
Diğer küpeli de açtı,çok zarif:cool:
Clematis celikleri büyüyor,beyaz clematis coştu.
Sevgili jineop,
Gene ilginç ve çok güzel bir proje olmuş. Ellerine sağlık:) Yapım aşamalarını da bizlere gösterirsin umarım.
Kızılçanak beni benden aldı. Ne muhteşem bir görüntü o!! Bir de boydan görsek, nasıl bir ağaç bu?
günebakan
22-07-2009, 22:26
Sevgili Jineop,
Gene hamaratlığın üzerinde süper birşeyler ortaya çıkacak gibi hadi kolay gelsin:)
Güngör Salman
22-07-2009, 22:27
Sevgili Jineop biraz önce galeride baktım ağaçmı diye soracaktım hepsi çok güzel ellerine sağlık. kızılçanak'ı ilk kez duydum-gördüm o çok çok güzel:))
Ben kelebek çalısına bittim, çiçekleri leylak formunda, hemen araştırmaya başlıyorum, saksıda olur mu? Nur'un deli terasında yaşayabir mi? Bunları acil öğrenmem lazım:) Tam artık başka çiçek istemem diye karar alıyorum, ama uzun sürmüyor:( Beyaz Clematis çok güzel açmış, yaprakları da çok sağlıklı, maaşallah ona:) Emeğinize sağlık. Saksıların şıklığı ve fonksiyonelliği de ayrı bir konu...elinize sağlık
Bahçe girişine eski meşalelerle ark oluşturma çalışmaları başladı.Bir taraftan yasemin,bir taraftan morsalkım.
Kızılçanak beni benden aldı. Ne muhteşem bir görüntü o!! Bir de boydan görsek, nasıl bir ağaç bu?[/QUOTE]
Galeriye yükledim.Henüz 50cm cıvarın da ama hızlı büyüyor,aşırı rüzgara ragmen her yeri tomurcuk,bir de öyle güzel kokusu var ki,
Sevgili Bennur, hani bir atasözümüz vardır tavuklar ve yemin tutmamaları ile ilgili. Bizlerin ''başka bitki yok'' kararına aynen uyuyor:) Gözümüz doymuyor!!!!
jineop'um doktorum,daktarim; sende proje bitmiyor. Arkın gelişimini merakla izleyeceğim:)
Ayyy çok güldüm, hiç muhteris değilimdir, ama söz konusu el-işi ve çiçek oldu mu kimyam değişiyor sanırım:)
Sevili Jineop,
Bu konu başlığını foruma her giriş çıkışımda inceliyorum. Tüm aktif forum sakinlerimiz güzel keliemelerle başarınız ve gayretinizle oluşan o güzelliklere, övgülü zarif sözler söylüyorlar. Ben bir kelime daha ekleyemeyeceğim çünkü gerçekten harika bir bahçeniz var.
Dahası Galatasaray fanatiği olarak armayı bahçenizde gördüğümde size olan sempatim ikiye...hayırrrrrr bineeee katlandı ;)
ışığınız eksilmesin .
Sevgili Jineop
ne diyebilirim ki, elinizin değdiği yer gülümsemiş, huzurla sağlıkla oturun diliyorum.;) ( Off bende bahçe istiyorum:()
sutera,'Johnson's Blue' ve GERANIUM CINEREUM BALLERINA isimli çiçeklerinizden temin edebileceğim yer konusunda bilgilendirir misiniz lütfen :rolleyes:
Sevgili Thomasina,
İçiçe geçen saksı modelimizin ben de çok faydasını gördüm,saksı değiştirmeye gerek yok,allttakini çıkar istediğini yap. Zarif ve nazik yazınızla yüzüm de kocaman bir gülümseme,kalbim de kocaman bir sevgi yarattınız. Teşekkür ederim. Tükan sizin ne isterseniz keyifle alın.Sevgiyle kalın.
Sevgili fizikçi,
Teşekkür ederim.Aslında çok eksikleri var bahçemin. Ama ben onları, doğal ve eldekilerle çözmeye çalışıyorum. Saınırım 1 yıl içinde çok farklı bir bahçe olacak. Çim azalacak,adalar oluşacak,aralarına taşlar döşenecek gibi... Bakalım göreceğiz.Sevgiyle kalın.
Sevgili İde,
Sutera çiçekçiler de var.Sabrederim,beklerim ,isterim derseniz sizin için kök ayırırım. Geraniumu Hocam100 den almıştım.Çok minik yapraklı,çiçekleri küçük.3 tanesi kurudu . Bir tane pembe direniyor.Çok mutlu olan ,olduran çiçekler çıkmadı. Kimbilir belki seneye,daha güzel olur. Sevgiyle kalın.
Sevgili Bennur,
Benim bahçem o kadar rüzgarlı ki . Burda olduğuna göre heryerde olur. Zahmetsiz bir bitki ,alın derim.Sevgiyle kalın.
Sevgili Güngör Salman,
Her ne kadar bizler gibi bitkilerinizi ayrı başlıkta açmamış olsanız da ,forumda ki mesajlarınız ve resimlerinizden çok daha fazlasına sahip olduğunuzu anlıyorum. Hadi bizi güzelliklerden mahrum bırakmayın. Sevgiyle kalın ,çok öptüm.
Sevgili Jineop, yine duramamış bir çok şey yapmışsın, ellerine sağlık. Çiçeklerin yine harika.
Bahçe girişinin daha sonraki fotoğraflarını bekliyoruz. Yasemin ve morsalkım çok hızlı büyüyor özellikle ağustos ortalarında hızları inanılmaz. Sardırmaya devam edeceksen şimdiden önlem alman gerekir. Sardıracak mısın, bu boyda sürekli budayarak ağaç gibi mi yapacaksın?
Benim girişimin bir tarafında morsalkım var, girişimiz eve göre çok yüksek olduğundan kapı üzerinden geçirip daha da yükseltmeyi düşünmüyordum. Yandaki inşaat daha bitmedi,hiç olmazsa onun brandalarını kapamak için bir kol diğer tarafa vereyim diyorum ama bunun için ileride sökülebilir şekilde, pratik, masrafsız bir köprü malzemesi bulmam gerekecek.
Sevgili Kiraz,
Mor salkım kendi tarafındaki duvarın daha çok üstünü kapatacak şekilde sardırıyorum. Bitkiler arkı tam kapatacak hale gelene kadar üstünü kapatmayacağım. Üstünün arkını yapacağım malzeme kafamda hazır.Önce her ikisinin yanına eğilebilir kalın bir tel oturtacağım,onu üstten alta doğru sardıracağım,yeterli büyüklüğe gelince düzenleme yapacağım.Sevgiyle kalın.
Adalet Yağcı
23-07-2009, 09:50
Ah Jineop ah...şimdi de bize kızılçanak arattıracaksınız, ne diyeyim ben size.
Çalışmalar tamyol gidiyor, aman cücehatmilere dikkat, tohumları kaçırmayalım :)
Benim clematis fideleri iyi görünüyorlar, bakalım ne zaman filizlenecekler.
nurcanaybay
23-07-2009, 10:21
Yaptığınız her şey gibi bu saksılar da güzel olmuş ,saksıyı hayata geçirdiğiniz yer de dikkatimi çekti :)
Elinize sağlık.
Sevgili Adalet Ablam,
Bu cüceler bir karışken açacaklar.:) Lisiler de nihayet tomurcuklandı. Çok öpüyorum.
Güngör Salman
23-07-2009, 11:49
Sevgili Jineop epey çeşit var sanırım ama iş yerimde 3-4 balkon var şimdilik burada bakmak zorundayım yeni ev inşaat halinde belki sonbahara toparlanırsa bahçeye gidecekler hatta bahçeye diktiklerim de var anlıyacağın çok işim var çookk:))
mormenekşe
23-07-2009, 12:22
Sevgili Jineop, yine harikalar yaratmışsınız bu ne enerji hayranım size.Saksı çok hoş olmuş yapım aşamalarını da görseydik keşke, ya da kısaca anlatsanız.Sargı bezi,alçı falanmı kullandınız?Merak ettim doğrusu,Adalet ablamın isteğine bande katılıyorum lütfen tohumları almayı ihmal etmeyin.Tohumları bekleyenler var unutmayın :)
Celal beyin gönderdiği link ücretlimi yoksa benmi yanıldım acaba?
Bugün sayın Kgursan'dan lisilerim geldi unutmadan söyleyeyim dedim tam on fide harikalar hiç yokken birden 10 lisim oldu onları nasıl dikeyim sık dikilmelerinde bi problem varmı? Amma soru sordum dimi öfff diyceksiniz şimdi ama ne yapayım çok heyecanlandım :(
Sevgili jineop,
Bu ne inanılmaz ve güzel bir bahçe ve tasarımı. Harikalar yaratmışsınız ellerinizle emeğinize sağlık. Bütün resimlere hayranlıkla bakıyorum şuan. Sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Çok özveriyle yaptığını belli. İyi günler dilerim size.
Sevgili Mormenekşe,
Hemen ekmelisin ,çok fazla topraga gömme,
üçgen kalıp kökleri var . Güneşi seviyorlar,ilk hafta akşam sabah güneş yokken sula,sonra 2 hafta da bir sıvı gübre vermeyi unutma.Ben 1 karış aralıklarla ektim. Kolay gelsin.
Sevgili İsolet,
Begenmenize çok sevindim. Sevgiyle kalın.
yesim ozgun
24-07-2009, 05:15
ne sabir ne murad... Masallah diyeyim ..
sabahin bu vaktinde icim acildi, bunca kotu giden herseyde, bunca ozlem varken hayatimda..
Heyecanla bir sonraki sayfaya gitmek icin bir oturup bir kalktim. bir nefeste okudum tum yazilanlari o muthis resimleri.. Masallah masallah...
Sevgili Jineop:) size de masallah diyorum. Allah enerjinizi baki kilsin.
Bunca tohumu yasatmak sevgi ile olur anca...
Fotograflarda hep bir kedi bir kopek aradi gozlerim.. O kadar buyuk bir kalbiniz oldugu bellki ki... Herkes tohum gonderiyor bende size bir kedi yavrusu gondersem mi?:)Kedi nanelerinin yaninda yatan pitir pitir eve kosan nazli bir kiz:)
Ellerinize saglik, muthis bir bahce ...
aboneniz olmamak mumkun degil. Sanirim hergun ziyaret edecegim sizi,... :)
Adalet Yağcı
24-07-2009, 06:41
Hayran listeniz hızla kabarıyor, bir fan clup mü açsak acaba?
Hayran listeniz hızla kabarıyor, bir fan clup mü açsak acaba?
Ablalarıma çekmişim.:cool:
Sevgili Yeşim Özgün,
Isınma turları atan sarı kızım var,birbirimizi sahiplenmiş görünüyoruz.Umarım tüm olumsuzluklar hayatınızdan birer birer yok olup gider,yerini mutluluklar alır. Sevgiyle kalın.
Sevgili Kılıç bana ıtır göndermiş,yaprağı bu kadar güzel kokan başka bir çiçekle tanışmamıştım, kokusu mükemmel . Yapraklarının rengi,girintili çıkıntılı uçları ,çok çekici . Çok teşekkür ediyorum .
Cey_cey de jumbo limon göndermiş daha bir karış yok ama büyüyecek inşallah.Ona da tekrar teşekkür ederim.
Sevgili jineop sizdeki o muhteşem güzelliklerin yanında küçüçük bir ıtırın lafımı olour .Ablalarınınyanında güle güle büyüsün.Birde o ıtırın manevi değeri çok büyük rahmetli anneannemin oturma odasının camının iç tarafında sarmaşık gibi hep vardı çoçukken koparıp yapraklarını ezer kokusunu alırdım,biraz büyüyünce sordum niye hiç kuruyup yok olmadığını bana annesinin çiçeğinden olduğunu hep tazelediğini söylemişti sonrr annem o ölünce alıp eve getirmiş tabi ben evliğdim bendeki annemden aldığımın yavrusu .Annemim en son ektiği 20 yaşını geçti size gönderdiğim benim torun emin ellerde olduğu için mutluyum başinızı ağrıttım bağişlayın ,sevgiler...
Sebahattin Sargın
24-07-2009, 10:00
Kızılçanağınız çok güzel Sevgili Jineop, çok zarif. Ne de güzel kokuyordur değil mi? Bu güzel fotoğrafları bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim...
Sevgiler ;)
Bence bir fun clup zamanı geldi, hayran listesinin başlarında yer almaktan onur duyarım. :)
Itırı eski evlerin pencerelerinde hep görürdüm, o işlemeli çerçeve ve perdelerin arasında müthiş zarif dururdu.
Ben de yıllardır yetiştiririm ama o havayı, yüksek beton binalarda veremiyorum maalesef.
ciceksever70
24-07-2009, 21:07
Sevgili Jineop merhabalar... Sanirim Adalet hanimin sayfasinda aci bakla tohumlarindan bahsettiniz. Tohumlar nasil alinabilir? Bende de bir kac tane oldukca büyümüs lupin var ama hic tohum almayi düsünmedim. Cicegi biter bitmez cicekleri kesiyorum acaba üstünde mi birakmaliyim, kendiliginden tohum döküldügünü hic görmedim belki de ben bu firsati vermiyorum onlara. Sevgiler...
Merhaba,
Sevgili ciceksever70
Lupin çiçekleri döküldükten sonra ,yerlerinde baklalar oluşmaya başlıyor.. Sonra o bakla taneleri belirginleşiyor ve dış kabukları kuruyor. Dış kabuklar sarı-kahverengi olduğun da toplayabirsiniz.
Sevgili Kılıç,
Itırın mazisi daha da bir anlamlı yaptı.Böyle bir kokuyu herkes koklamalı. Itır herkesin evini ,bahçesini süslemeli. İnanın abartmıyorum. Sevgiler
ciceksever70
24-07-2009, 22:14
Merhaba,
Sevgili ciceksever70
Lupin çiçekleri döküldükten sonra ,yerlerinde baklalar oluşmaya başlıyor.. Sonra o bakla taneleri belirginleşiyor ve dış kabukları kuruyor. Dış kabuklar sarı-kahverengi olduğun da toplayabirsiniz.
Cok tesekkür ederim ben de yaz bitmeden bir paket tohum alip bahcede cogaltmak istiyordum cok severim lupin ciceklerini. Ben cicekler kurumaya baslar baslamaz kestigim icin demek baklalari görememisim. Sayenizde yeni bir sey ögrenmis oldum.
Itır herkesin evini ,bahçesini süslemeli.
Hepimiz evine bahçesine edinmek için teyakkuza geçmeden önce mümkünse bir fotoğrafını görsek?:p
Hepimiz evine bahçesine edinmek için teyakkuza geçmeden önce mümkünse bir fotoğrafını görsek?:p
Yol yorgunu teyzesi şu an,keşke kokusunu yollıyabilsem ama gerçekten eşsiz koku.
Merhaba,
Sevgili Ahmeter, selluka için tekrar teşekkür ederim. Bahçenin en rüzgarsız yerine,itina ile yerleştirildi. Sabah güneşi alıyor.
Sarmaşık ortanca almıştım onu da toprakla buluşturdum.
Sayın jineop,
Bahçeniz ve bitkilerinize her defasında hayranlık içinde bakıyorum. İnanılmaz bir şaa eser yapmışsınız bahçenizde. İnşallah ilerde benim de sizin gibi bir bahçeli evim olur ve bu güzellikleri yapabilirim.
Sevgili jineop ,
maşallah , nutkum tutuldu , diyecek söz bulamadım .
Merakımı bağışlayın ,genelde jine.op.dr.'lerin pek vakti olmaz ,
hatta kafalarını kaşıyacak zamanları yoktur , bunca güzelliği yaratacak zamanı nerden buluyorsunuz .
Hayran oldum ,bunca nadır bitkiyi bulmak ,aynı bahçede buluşturmak ...
Bu bitki sevenlerde biraz hiperaktiflik var gibi .Bitki ,çiçek deyince akan sular duruyor;)
Geceyi gündüze , kışı yaza , kederi de neşeye çeviriyorlar ...
Bravo .
Merhaba,
Bizim cüce gülhatmilerden ilk açan pembe ve katmerli çıktı. Boyu bir karış ,yaprağı 4 tane 2 tomurcuk ,iki çiçek gerçekten çok güzel. Toplu halde olanlar da hala tomurcuk göremiyorum.Onların yaprakları daha büyük ve sayıca çok. Saksı da olan açtı.
Merhaba,
Bizim cüce gülhatmilerden ilk açan pembe ve katmerli çıktı. Boyu bir karış ,yaprağı 4 tane 2 tomurcuk ,iki çiçek gerçekten çok güzel. Toplu halde olanlar da hala tomurcuk göremiyorum.Onların yaprakları daha büyük ve sayıca çok. Saksı da olan açtı.
Hoş geldin. Sefa geldin. Özlettin. Seni görmek ne güzel.
Tohumdan yetiştirdiğim bodur kraliçe papatya çiçeğini de tüm arkadaşlara öneririm. Hem çimlenmesi ,sonrasında da çiçek yapısı çok güzel.(vilmorin REINE-MARGUERITE)
Hoş geldin,teşekkür ederim.çok çok çooooook sevindim....
Adalet Yağcı
12-08-2009, 13:38
Sevgili Jineop, cüce hatmilere bayıldım, diğer uzun olan cinslerini bir süre sonra bağlamak gerekiyor, üç metreye kadar çıkanlar olmuştu bende.
Bodur saray patları da ne güzel açmışlar, uzun zaman da kalıyor çiçekleri.
Ellerinize sağlık.
Yine ektiklerimden çıkan başka bir güzellik,adını bilen varsa lütfen yazsın,tek bir gövde olmasına rağmen ,çok hızlı büyüyen ve güzel açan bir çiçek.
Sabah sefalarım da beni üzmediler.Duvarı aşıp üstten görünmeye başladılar:)
Yanlışlıkla toprak hemen altından kırılan clematisim daha dallı ve güzel yapraklı olarak 1ayda bu kadar büyüdü.Alıştığımız clematisin kuru görünümü yok şimdi:)
Dibte görülen küçük çelik clematis ,iki yapraktan sonra,hiç büyüme gösteremiyor ama solmuyor da:(
Cüce gülhatmi ne güzel bir şeymiş. Benim bodur kraliçe papatyalarda ya tohum karıştırdım ya da yarı yolda kaldı, aldığımı biliyorum ama böyle güzel bir çiçek henüz yok bahçede. Adını bilmediğini bende merak ettim, nazlanmayan çiçeğe bayılırım. Ellerine sağlık.
Bu sayfaların hareketlenmiş olması ne güzel sevgili Jineop. Yeniden sizinle ve bahçenizdeki güzellerinizle buluşmak:))
Sayın jineop aramıza çok hızlı döndünüz. Hoş geldiniz diyorum öncelikle ve inanılmaz güzellkler yine ya. Sizin bahçeniz cennet bahçesi tadında bir yer. Sabah sefası benim yeni çıktı daha 4 yaprak gelişimini tamamlar mı? Bana tekrar tohum verir mi?
Vildan Sönmez
12-08-2009, 14:32
Merhaba Jineop.
Kimbilir neler açtı güzel bahçende görmeyeli.
Cüce hatmin gülleri aratmayacak güzellikte. Bodur kraliçe papatya çimlendiği yıl mı açıyor. O da çok güzelmış.
Her ne kadar Kaktüs ve Sukulent Düzenlemeleri Yarışması için hazırladığım tasarımım yarışma dışı kaldıysa da hiç olmazsa burda sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgili İsolet,
İlk 3-4 yaprak çok hızlı büyümüyor nedense,sonra bir hızlanıyor ki,gözlerinize inanamayacaksınız. 1 ay sonra sizin de açmış sabah güzelleriniz olacak. Kolay gelsin.
Sevgili Vildan Hanım,
Cüceler beklediğimin çok üstünde güzellikte geldiler. Papatyaları şubat sonunda ekmişti. Yaklaşık 10 gündür çiçeklendiler.Sevgiyle kalın.
zerrinsrt
12-08-2009, 14:57
Bahçenizi ilk günden bu yana hayranlıkla izliyorum. Cüce hatmileri görünce nasıl elde ederim, Spanca'ya gitmek için eşimi nasıl kandırsam, gibi fikirler dolaşmaya başladı gene kafamda. Yok sizin bahçeye uğramamalıyım. Uğramamalıyım.
Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın.
Her ne kadar Kaktüs ve Sukulent Düzenlemeleri Yarışması için hazırladığım tasarımım yarışma dışı kaldıysa da hiç olmazsa burda sizlerle paylaşmak istedim.
Üyelikten ayrılmak istediğiniz için yarışma için açtığınız sayfayı kaldırmıştım. Tekrar yarışma bölümüne taşıdım. Henüz seçim sonuçlanmadı çünkü...
Sevgili jineop ,hoşgeldiniz !
Sizi ozledik , yazılarınızı , tarzınızı , özgün kişiliğinizi aradık .
Güzel paylaşımlar , bilgi , sevgi , güzelik için bizden artık ayrılmamanızı diliyorum .
yesim ozgun
12-08-2009, 16:13
JİNEOP HOŞGELDİNNNN!!!
Çok mutlu oldum inanın... :))
Sevgili jineop hoşgeldin. Bahçen gene içimi açtı.
Sevgili Malina,
Teşekkür ederim.
Sevgili Zerrinsrt,
Siteden öğrendiğim kadarıyla gülhatmilerden tohum almak zor olmuyormuş.Umarım bol tohum olur,hepimize yeter.
füsunANK
12-08-2009, 17:24
Sevgili Jineop ; eğer oluşursa Gülhatmilerin tohumu için sıraya mı gireceğiz. Öyle bir sıra oluşursa beni de yazar mısınız lütfen . ;)
Sevgili Füsun,
İnanın sizlere yollamaktan çok mutlu olurum.
Satı Uğurtan
12-08-2009, 18:07
Sevgili Jineop sizi aramiz da görmek ne güzel hosgeldiniz.
Sarı Yasemin diye aldığım çalı,yana doğru genişleme gösteren,zahmetsiz bir çiçek.Görüntüsü bahçe de gerçekten çok güzel. Sarı yasemin ve solanyum bahçenin genelin de gerçekten çok hoş duruyor. Bahçesi olanlara şiddetle tavsiye ederim.Gerçi teraslarda saksı ile yetiştirmeye de uygun formları.
Kızılçanak çok hızlı büyüyor,sanırım 1 ayda en az 10 cm büyüdü,çiçekleri çok uzun ömürlü değil . Ama çok hızlı başka bir çiçek daha açıyor.
Bir konut bahçesinde bu kadar güzel çeşit, tebrikler :)
Satı Uğurtan
12-08-2009, 18:21
Sevgili Jineop su an almanyadayim 772 nolu mesajdaki sari cicekli cali , her bahcede sari ve beyaz acmisi var gercekten cok güzeller.
Cumhur Tonba
12-08-2009, 18:22
HOŞGELDİN
Hoş geldin!
Kesilmiş bir kol gibi
omuz başımızdaydı boşluğun...
Hoş geldin!
Ayrılık uzun sürdü.
Özledik.
Gözledik...
Hoş geldin!
Biz
bıraktığın gibiyiz.
Ustalaştık biraz daha
taşı kırmakta,
dostu düşmandan ayırmakta...
Hoş geldin.
Yerin hazır.
Hoş geldin.
Dinleyip diyecek çok.
Fakat uzun söze vaktimiz yok.
YÜRÜYELİM.....
NAZIM HİKMET
97750
nurcanaybay
12-08-2009, 18:24
Gülhatmilerin bodurunu yeni görüyorum ,bordürler için bir alternatifimiz daha oldu.
Ne zaman çiçekleniyor ,ne kadar çiçekli kalıyor takip ederseniz sevinirim.Siz de ki papatyaları burada izmir güzeli diye satıyorlar ve uzun süre çiçekli kalıyor.
Elinize sağlık ,çok güzeller.
Sevgili Nurcanaybay,
Subat sonu tohumlarını ekmiştim.Yaklaşık 15-16 gün tomurcuk halinde kaldılar. 4gün nce açtılar. Çiçeği 3-4 gün sonra soluyor ,ama hemen yanındaki açıyor.Şu an takip ediyorum.Sizlere resimlerim.
Sevgili Satı Uğurtan,
Bazı çiçekleri çok beğenerek alıyorum,bahçeye getirip ,ektikten sonra hayal kırıklığına uğruyorum.Bu çiçekler beni görüntüleri ve istekleriyle çok mutlu eden çiçekler.O yüzden bitki seçerken kulağınız da olsun.)
Jineop, "Delfinyum"a benziyor sanki o çiçekler, tamam yaprakları farklı ama çiçek dizilişi vs.. ne kadar güzelmiş. Yeni mi çiçeklendiler? İnşallah uzun süre güzel kalırlar.
Sarı Çiçekli bitki de çok güzelmiş.
Lisilerin ne alemde?
Yol yorgunu teyzesi şu an,keşke kokusunu yollıyabilsem ama gerçekten eşsiz koku.
Itır için demiştiniz bunu uzuuun zaman önce. Geçti mi yorgunluğu? Benim ıtırla tanıştıralım da arkadaş olsunlar :p
Dün aldım pazardan. Arabanın içi mis gibi koktu. Itır sarken cins mi anlayamadım. Benimki sarkma eğiliminde:)
Sevgili Limon,
Delphiuma baktım,benziyor ama değil,yapraklı biraz daha kalın ve seyrek.2haftadır çiçekli durum da,üstte bir karış daha açacak tomurcuk var ve açanlar da solma yok. Geçenler de nette benzer bir çiçek gördüm ama çiçekleri biraz farklı geldi. Lisilerde 3-4 kuruma oldu ama diğerlerin de en az herbirinde 10 cıvarı tomurcuk var,sanırım yarın açmış olur.Beyaz ve yarı açık haldeydi bugün.Merakla bekliyorum:)
mormenekşe
12-08-2009, 22:25
Sevgili Jineop,hoşgeldin yeniden bi daha bu kadar özletme lütfen kendini.Tahmin ettiğim gibi bahçen harika olmuş ellerine,emeğine sağlık arkadaşım.Herkes gibi bende cüce hatmilere vuruldum,tohumlarını nerden almıştın?Ben tohum satışlarında hiç görmedim ya da farketmedim bu güzelliği harika bişey bu.Diğer çiçeklerinde coşmuşlar,e bu kadar ilgiye sevgiye kim olsa kayıtsız kalamaz.
Benim lisilerim epey büyüdü ama bu yaz çiçek açarlarmı bilmem,burada hava serinlemeye başladı bile.Açmazlarsa da sizinkileri seyretmek zevkli olacak.
Sarı olan sanırım potentilla.
ciceksever70
12-08-2009, 22:37
Sarı Yasemin diye aldığım çalı,yana doğru genişleme gösteren,zahmetsiz bir çiçek.Görüntüsü bahçe de gerçekten çok güzel. Sarı yasemin ve solanyum bahçenin genelin de gerçekten çok hoş duruyor. Bahçesi olanlara şiddetle tavsiye ederim.Gerçi teraslarda saksı ile yetiştirmeye de uygun formları.
Kızılçanak çok hızlı büyüyor,sanırım 1 ayda en az 10 cm büyüdü,çiçekleri çok uzun ömürlü değil . Ama çok hızlı başka bir çiçek daha açıyor.
Sevgili Jineop hosgeldin... Sari cicegin potentilla ya da helianthemum olabilir. Sevgiler.
Itır için demiştiniz bunu uzuuun zaman önce. Geçti mi yorgunluğu? Benim ıtırla tanıştıralım da arkadaş olsunlar :p
Dün aldım pazardan. Arabanın içi mis gibi koktu. Itır sarken cins mi anlayamadım. Benimki sarkma eğiliminde:)
Sevgili DefneD,
Itır kötü günler geçirdi tüm yapraklarını döktü,dalları kurudu. Ben üzüntüyle seyrederken 2 gün önce minik bir yeşillik gördüm.Şimdi tek yaprak,hayata dönmüş görünüyor. Hızlı büyüyen bir bitki midir?O kokuyu tekrar duymak için sabırsızlanıyorum.
Günaydın jineop,
Itıra buralarda hiç rastlamamıştım. Tesadüfen gördüm o gün pazarda. Sardunya cinsi olduğuna göre dayanıklı ve hızlı büyüyen bir bitki olsa gerek. Sabredin, yakında duyarsınız kokusunu:)
[QUOTE=mormenekşe;479514]Herkes gibi bende cüce hatmilere vuruldum,tohumlarını nerden almıştın?Ben tohum satışlarında hiç görmedim ya da farketmedim bu güzelliği harika bişey bu.QUOTE]
Sevgili Mormenekşe,
Koçtaştan almıştım. Gülhatmi resmini görünce ,boyu çok uzadığından hiç almazdım,ama nasılsa boyunun 50cm olduğunu görünce dikkatimi çekmişti.O kadar çok çimlenmişti ki,her yere aktardım,saksılara da. Saksılara aktardıklarımın dan sadece bir tanesi büyümeye devam etti.Zaten resimlediğim de o,diğerlerin de hala tomurcuk yok,bol yaprak var ve yana doğru genişliyorlar.Belkide saksıdan toprağa geçirsem,bu da serpilip güzelleşecek,ama riske girmek istemedim.
Sevgili Çiçeksever,
Bilginiz var mı,herdem yeşil mi?Görüntüsü öyle gibi.Çok uzun süre çiçekli kaldığı kesin.
ciceksever70
13-08-2009, 08:35
Bende her ikisi de var sevgili Jineop ama o kadar birbirlerine benziyorlar ki hangisi helianthemum hangisi potentilla ayiramiyorum. Gecen yil ektigim kisin tamamen kurumus bir görünüm aldi ben hic budamadan biraktim ne olacak diye ilkbaharda yeniden kuru dallardan yaprak fiskirdi. Ancak uzun süre yaprakli kaliyor ve sürekli cicek aciyor. Bu yil potentilla diye bir tane daha aldim bakalim ben de bekliyorum kisin ne olacak diye. Ama herhangi özel bir bakimi yok. Yalniz ilk bir iki yil üstten budaman gerekiyormus uzadikca gövdesi güclensin diye. Sevgiler.
KARADENİZ37
13-08-2009, 09:25
Hoş geldin jineop,bahçen ve sen renk katmaya devam ediyorsun.
fatmadundar
13-08-2009, 10:27
Bahçen seninle daha güzel. Ne iyi ettin de geldin. Son çiçeklerin de güzelmiş. Kimbilir daha ne güzeller vardır. Bekliyoruz.
Merhaba,
İlk lisim sizlere merhaba diyor:)
Sevgili Jineop, aramıza hoşgeldiniz tekrar. Lisileriniz harika görünüyor. Bahçede olmalarından kaynaklı olsa gerek çok gür görünüyorlar maşallah. Nerdeyse yaprakları benim lisilerin 2 katı kadar. Bir de kokulu olsalar ne güzel olacaktı değil mi?
Cennet bahçesi yerli yerinde duruyor. :))
Cüce hatmilerin bu kadar sevimli görünebileceğini düşünmemiştim.
Lisiler de yaramı deşti.
Bu kadar güzelliği göre göre, seneye kadar nasıl bekleyeceğim?
Jineop ellerin dert görmesin, yine özenip balkona çıkasım geldi vallahi.
Çok hoş, sıcak bir bahçe ,taşlar, çam kabukları tam benim tarzım, özellikle çim sahaya bayıldım, emeklerinize sağlık.
valla katılıyorum minik sarı laleler de çok hoş ,ellerinize meğinize sağlık (darısı başıma)
sevgili jıneop bahçen çok güzel baktıkçabakası geliyor insanın bizim buralarda kırmızı şebboy yok ve ilk kez gördüm şimdi, lisi denen çiçeği de ilk görüyorum güle güle büyütün .
Sevgili Züleyha,
Benim lisilerin boyları yaklaşık 25cm cıvarında,daha çok yana genişlediler.Sanırım bunun nedeni erken tepe budaması yapmam.60 fideden 5-6 tane fire verdiler.Hepsi açtığın da daha hoş olacak.Sevgiyle kalın.
Sevgili Ülker,
cüce gülhatminin paketinin dışında saksı da resimleri vardı,ordan dikkatimi çekmişti Yani balkona uygun.;)
Hemen listeye cüce hatmileri de ekliyorum. :))
Ben de lisileri :) Hep uzun olmak zorundaymış gibi düşünmüşüm nedense, boy da kısa olunca fotograflardan izlerim demiştim. Seneye balkonda yer almalı :) Lisilerle ilgili sorularım da seneye artık , kısmet olursa :)
Sevgiler...
Sevgili Maki01,
Bu çiçekler benim topraklarımı çok beğenmiyor sanırım.Saksılarda ki lisilerim daha da kısa ve tomurcuk sayısı az:(
sayın jineop, tekrar aramızda olduğunuza çok sevindim... lisiniz gerçekten çok güzelmiş... sağlıcakla kalın...
Sanmıyorum sevgili Jineop, mesajını okumanın ardından hemen araştırmaya başladım. Nerden, nasıl alırım diye. Genel bilgilerde de 25-50 cm diyor. Ekim zamanı ile ilgili bilgilerse karışık biraz. Herhalde mart gibi ekilmeli. Sitemizdeki başlığı incelemem şart oldu :)
Lisilerin tohumdan yetiştirilmesi çok zor.Bence bizim gibi fide alın.Kgursan sağolsun.
Mesaj alındı ve hemen mesaj gönderildi :) Belki hala vardır...
Teşekkürler
Sn Jineop, Sizi yeniden aramızda görmek mutluluk verici.Tabi ki yalnız sizi değil,o güzelim bahçenizi,orjinal tasarımlarınızı ve pozitif yaklaşımınızı da unutmamak gerek.Sevgiler.
jineop, yanlış hatırlamıyorsam pazarda lisi satan çiçekçide iki tür vardı. Boylu ve bodur olanlar. Hatta aralarındai farkı çiçekçi anlatmıştı ama ben unuttum maalesef. Belki sizinkiler bodur cinsidir.
günebakan
13-08-2009, 22:14
Sevgili Jineop,
Çiçeklerinin hepsi'de birbirinden güzel. Ellerine sağlık içimiz açıldı:)
Sevgili Jineop;
Bir kaç saatdir buradayım ve enerjinize hayran kaldım.Harika bir bahçe oluşturmuşsunuz ve oluşturmaya devam ediyorsunuz.Umarım enerjiniz hiç tükenmez ve etrafınıza ışık saçmaya devam edersiniz.Biz de sizin o güzel ve yaratıcı fikirlerinizden yararlanırız.Sevgiyle...
Güngör Salman
14-08-2009, 01:21
Merhaba Sevgili jineop nasilsiniz? sizi gördügüme sevindim ben buralarda degilim görüsmek ümidiyle sevgiler.
Günaydın. Kahvaltının peşinde dolaşıyorum. Güzel bir gün dilerim. Bahçenize zaten sözüm yok. Çok güzel bir bahçe gün gün daha da güzelleşiyor, sevgiler:):)
Güzel Dostlarım yine yalnız bırakmamışlar,bizim pembe çiçeğe tohumdan deyip ya boşuna sahiplenmişim ya da biryerden tohumlarıma karışmış. Sevgili Sabah çiçeğin ne olduğunu yazınca nette bakın hakkında neler buldum:)
Aklar Otu
Lythrum salicaria
(Diğer adı: Hevhulma)
Aklarotugiller familyasının örnek bitkileridir. Anayurdu bilinmeyen Lythrum cinsi bitkilerin Anadolu’da yaygın şekilde yetişen iki doğal türü bulunmaktadır. Bunlardan kitabımızın konusunu ilgilendiren L.salicaria türünü örnek olarak alıyor ve bitkiyi kısaca Aklarotu diye adlandırıyouz. 50-100 cm. kadar boylanabilen aklarotu çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir. Dikine uzayan sürgünlerinin üzerinde yer alan halka dizilişli ve söğüt ağaçlarınınkine benzeyen oval biçimli, ucu sivri, karşılıklı yaprakları yeşil renklidir. Aklarotu bitkisinin tepesinde, hazirandan başlayıp eylüle kadar sürekli açık kalan küçük çiçeklerden oluşan çiçek salkımları pek güzeldir. Bu çiçeklerin minik taçyap-rakları pembe, şarabi, kızıl ya da mor-kırmızı renklerde olur. Doğal türleri nehir boylarında ve otlaklarda sıkça yetişen, halanlarının sıkça ziyaret ettiği aklarotu bitkisi, çiçek bahçelerinde özellikle karışık çiçeklerle meydana getirilen yüksekçe boylu bordürlerde hoş durur. Ayrıca gösterişli çiçek salkımları kesme çiçek olarak değerlendirilir.
İSTEKLERİ VE ÜRETİMİ
Aklarotu bitkisi bol güneşli ya da yarıgölge ortamları; fazla bitek olmayan sıradan ama çok nemli ve balçık topraklan sever, ilk seferinde sonbaharda ekilen tohumuyla üretilen bitki, bir kez toprağına yerleşip uyum sağlayınca büyük bir hevesle gelişme gösterir. Kontrol altında tutulabilmesi için 3-4 yılda bir bitkinin kökünden bölünmesi gerekir. Böylece çoğaltılan aklarotu, üretimi kolay ve bakımı zahmetsiz olan bitkilerdendir
Adalet Yağcı
14-08-2009, 11:33
Hazerana benzeyen çiçeği ben de merak etmiştim, dalları daha güçlü hazerandan(defhinyum)dik durabilmesi çok güzel.
Bu bitkinin tohumunu gözden kaçırmamak gerek, çok yıllık oluşu da ayrı güzel tabi, solanumlarınıza bayıldım, tam güneşte iyice coşmuşlar, bende üç kök var, ikisi yarı gölgede, birine ağaç formu vermek istiyorum.
Her zamanki gibi her şey çok hoş sevgili Jineop, ellerinize sağlık.
Fermantasyon esasıyla mutfaklarımızın artıklarını gübreye dönüştürmek.
--------------------------------------------------------------------------------
Sevgili Jineop Fermantasyon esaslı gübre uygulamalarında lazım olan gereçlerden bahsederek örnekler ve resimlerle açıklamalarımı netliğe kavuşturmaya çalışacağım.
Uygulamalarda kulanacağımız kapaklı ve musluklu isteğe bağlı büyüklükte olabilir bidona ince delikli kumaştan torba yapılacak veya 10kg. un torbası,mutfak artıklarımızı küçülterek fermantasyon işlemini hızlandırmak için evdeki eski parçalayıcı robot veya kolu kıyma makinası,bu makina bir yere monte edilmeli artıklar öğütülüp torbaya konacak torba bidonun içine otutturulup fermantasyon için EM,Bionem veya b5a,mikro biyal gübre ile mayalanacak. Bu adları vermemin sebebi forumlarda bu gübreler hakkında geniş malumat edinip bulunduğunuz yere göre temin etmeniz bakımından.
Ben geliboluda ne şekilde yaptığımı aşağıdaki satırlarda belirtim.
Topladığım mutfak atıklarını küçültmek maksadıyla kollu kıyma makinasıdan geçiriyorm(ben bu işlemi solucanlarla kompost konusunu anlatırken resimlemiştim) küçültüğüm bu organik bileşikli mutfak atıklarını 50 kg. gübre çuvalına doldurup, çuvalıda 200 lt.lik kapaklı bir varile koyuyorum içine kuyu suyu ile dolduruyorum. Daha önce mayalamak için kendi bilgi birikimlerime göre oluşturduğum fermantasyon preparatında katıyorum, işlem bu kadar, fermantasyon işlemi 10-15 gün de tamamlanıyor ben bazen daha erkende içinde köpüklenme ve beyaz küflerin oluşması etkin mikro organizmaların varlığını gördüğümde bu sıvı gübreyi kullanmaya başlıyorum.
Fermantasyon preparatının hazırlanmasınıda anlatayımda konuyu bağlayayım, mutfakta çürümeye başlamış sebze ve meyveleri parçalayıp bir kapta çürüme tamamlanmaya yakın melas veya pekmez katıyorum ekşimiş yoğurt suyu ve hamur mayası ilevesiyle kapın kapağını kapatıp loş ılık bir ortamda preparatımı olgunlaşmaya bırakıyorum oluşum tamamlanınca buzdolabının alt gözlerinde saklıyorum ihtiyacımı alınca geri kalını bitene kadar dolapta saklıyorum.
Açıkladığım bilgiler tarafımdan organik bileşikli atıkların bertarafını sağlıyarak doğal yolla bitki besini araştımalarımın sonuçlarıdır, çalışmalarım hız kesmeden sürdürüyorum, şimdi sırada oluşturduğum sıvı gübreleri yapraktan uygulanabilir forma sokmak.
Bahçe işerinde mutlulğun devamını dilerim.Saygılarımla
Demek bu da arsızlardan, ne güzel. Hazirandan Eylüle kadar çiçekli kalması da güzel.
Biraz dolaştığım alışveriş sitelerinde çok güzel kompost varilleri gördüm. Çeşit çeşit, boy boylar. Bitki atıkları üstten çöp kovası gibi atılıyor. Belli süre sonra alttaki kapağı açıp torfunuzu alıyorsunuz. Çok beğendim
Sevgili Limon,
Sonbahar da tohumlarıyla mutlaka deneyelim derim. Gerçekten hoş bir çiçek ,arsız ,zahmetsiz nerdeyse tüm yaz çiçekli ... Daha ne olsun:)Umarım tohum almayı becerebilirim. Kolay çimlense gerek...
celalsungur
14-08-2009, 12:46
Hoş geldin!
Kesilmiş bir kol gibi
omuz başımızdaydı boşluğun...
Hoş geldin!
Tüm kalbimle katılıyorum.;)
Sevgili Limon,
Aldesem de var sizin tarif ettiğiniz ama gerçekten pahalı.(500tl) Epsodynin ki hepimiz tarafından kolaylıkla uygulanabilir duruyor.
http://www.aldesem.com/5922-kompost-ureticisi-komposter.html
Merhaba
Tohumdan yetiştirdiğim phlox vegas light ilk çiçeklerini açtı.
Bahçelerin Kraliçesine merhaba (Jineop, forumdaki adın bence özel yaşamını çağrıştırıyor ) diyerek bahçende birkaç gündür yanlız gördüğümden gönül alma mabeyin de hatrını sormak vede bahçendeki bitkilerine mutfak atıklarıyla fermantasyon esaslı sıvı gübre yapma konusunda pratik yapma zamanın olupta neler yaptığını öğrenmek niyetiyle sohpet ederek bahçelerimizdeki çalışmalarımızın kritiğini yaparak bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmış oluruz, sizi bahçemde her zaman görmek varlığınızı hissetmek bana her zaman sonsuz mutluluk ve keyf vermiştir ilgilerin devamıyla tekrar görüşmek üzere, bahçenizde mutlluğunuz hiç eksilmesin dileklerimle sevgiyle kalın.Saygılarımla
Sevgili Epsody,
Merhaba,
Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak sıvı besin için bir deneme yapmak istiyorum. Şu ana kadar genellikle yaptığım, bahçedeki 3 arka beton boşluğuna bahçeden topladığım ve mutfaktan( çay yaprakları gibi)gelen atıkları atmak ,hemen ordaki toprağı atıkla beraber kazıp ,toprağa gömüyor ve üzerine bir miktar toprak atıyordum. Yine bu bölgelere ormandan getirdiğim meşe ağacı yaprakları ve altındaki torfu da ekliyordum. Sulama yaparken bu bölgeyi özellikle sulamaya devam ediyor ve arada toprağı yine kazıyordum. Sonra ihtiyaç oldukça toprağın güzelleşen kısımlarından diğer yerlere aktarıyordum.
Sıvı besin kaynağı içinde acaba suyunu aldığımız ve fermentasyona bıraktığımız organik atıklara bir miktar salisilik asit (özellikle asitli toprak sevenlere),sirke ya da limon suyu ve uygulamadan hemen önce litreye 1cc h2o2 katsak ne olur diye düşünmeden edemiyorum. Ne dersiniz?
Koyu yeşil
21-08-2009, 12:46
Siteye uzun zamandır giremedim, hem yoğun iş yüzünden epeydir seyahat halindeydim, hem de açıkçası biraz tadım kaçmıştı. Aramıza dönmüş olman çok sevindirici, hoşgeldin!
Hatmi muhteşem...
Devam:o
3.resim kamkat,4. hünnap
Lalegül gerçekten çok güzel bir çiçek.
Arzu Kasapoğlu
24-08-2009, 11:38
Bahçenizde ne kadar çok çeşit var sevgili Jineop. Bütün çiçekleriniz çok bakımlı ve çok güzel.
Ellerinize sağlık.
Sevgili jineop ,
bahçeniz yine göz dolduruyor , 825 nolu mesajdaki 1 ve 2 'ci resimdeki bitkiler özellikle
dikkat çekici .Mor favorıi rengimdir de ...
Sevgili Arzu Kasapoğlu,
Çeşit çok gerçekten ama yer çok küçük. Bu şekilde tek tek görüntülenince az biraz hileli oluyor ama:o Affedin artık.
Sevgili Volare,
Şarmaşıkları çok sevdiğinizi biliyorum. Clematisler inatla açıyorlar. Yer yer dallarda hafif kurumalar olmakla beraber. Yine de açıyorlar. Bu morun aynısının küçük çiçeklisini size yollıyabilirim. Hem de çok isteyerek.Sevgiyle kalın.
Sebahattin Sargın
24-08-2009, 12:20
Sayfayı açınca bir renk cümbüşü ile karşılaştım hepsi çok güzeller Sevgili Jineop...
Kızılçanak ise daha bir güzel ;)
Ellerinize emeklerinize sağlık, çok iyi bakmışsınız...
Sevgiler ;)
Arzu Kasapoğlu
24-08-2009, 12:30
Sevgili Arzu Kasapoğlu,
Çeşit çok gerçekten ama yer çok küçük. Bu şekilde tek tek görüntülenince az biraz hileli oluyor ama:o Affedin artık.
Aynı hileyi hepimiz yapıyoruz sevgili jineop;)
Sevgili Jineop, bahçeniz nefis. Sizin lalegüller ne güzel gelişmişler. Ben saksıya ekmiştim sadece mor ve beyaz açtı diğerleri kurudu. Ama çok cılızlar sizinkilerin maşallahı var hepsi çok güzel.
günebakan
24-08-2009, 12:44
Sevgili Jineop kaya bahçeniz muhteşem görünüyor gerçi hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlık:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.