View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
ciceksever70
24-08-2009, 14:24
Kaya bahcesi bir harika sevgili Jineop. Her sey cok bakimli eline saglik. Ayni bitki toplu halde ekilince cok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık, çiceklerin her biri farklı güzel görünüyor.Kaya bahceniz ve Clematisler ayrı güzellik.
makorkmaz
24-08-2009, 15:23
çok güzel bir bahçe, emeklerine sağlık, kıskandım vallahi:)
Sevgili Jineop fermantasyonla gübre uygulamaları ne durumda. İlgil başlığa bakarak salisilik asit uygulamanın yerinde olmıyacağını belirmiştim, bu konudaki çalışmalarından bilgi almak istemiştim bahçende sevgiyle kal.
sayın jineop,
ne kadar hoş ve cıvıl,cıvıl bir bahçe.ellerinize,emeğinize sağlık
Sevgili jineop bahçeniizn her karesini dolaştım ellerinize emeğinize sağlık bayıldım doğrusu:)
Sevgili Jineop
Kaya bahcesi harika olmuş sizden kopya cekmem gerekecek.:)
Evet çok güzel. Elinize emeğinize sağlık:) .
Bu bahçeye uğramadan duramıyorum, en az site kadar bağımlılık yapıyor. :)
Sevgili Jineop, sendeki hevhulmanın koyu pembesi var bende, her kış kuruyup, baharda yeşeriyor, çok güzel bir bitki, ne yazık ki tohum almayı akıl edemedim.
Sevgili jineop ellerine ve emeğine sağlık.
Lisantusların tohumu olmuyor mu acaba?
Sevgili Arkadaşlarım,
Hepinize çok teşekkür ederim. Lisianthuslar gerçekten çok güzeller. Sevgili Kgursan a tekrar gönülden teşekkürler.
Sevgili Sevim Hanım,
Tohumlarının çok küçük olduğunu biliyorum,takipteyim . Almayı başarabilirsem adresinize yollarım. Sevgiler.
Sevgili Jineop, sendeki hevhulmanın koyu pembesi var bende, her kış kuruyup, baharda yeşeriyor, çok güzel bir bitki, ne yazık ki tohum almayı akıl edemedim.[/QUOTE]
Sevgili Ülker,
Görüntüsü muhteşem resmen gözdolduruyor. Genişliği bir kucak var.Keşke çoğalsa 3-4 tanesi yanyana çok güzel olur.Her zaman gel olur mu? Bahçe senin.;)
Adalet Yağcı
28-08-2009, 22:51
Sevgili Jineop, sonradan gelen lisianthuslarmı bunlar, inanılmaz bir şekilde gelişmişler, yüzlerce tomurcuk, her biri en az onbeş gün açık kalıyor biliyormusunuz, maşallah, özel bir bakımmı yaptınız onlara, çok canlılar.
Bir de sormak istediğim şey, sulamayı nasıl yapıyorsunuz, damlama döşenmiş ama seyrek görünüyor, damlamadan gelen su yeterli oluyor mu? Yoksa başka türlümü suluyorsunuz?
yesim ozgun
29-08-2009, 04:20
ah Jineop, müthiş müthiş ... Bahçeniz neşeli olduğu kadar huzur da veriyor insana.. Gelip bakmadan edemiyorum...
Kutluyorum..
Hep böyle güçlü, aktif ve enerjik olun lütfen. Bizi bahçenizin güzelliklerinden mahrum etmeyin.
Sevgili Adalet Hanım,
Sadece Kgursanın söylediklerini uyguladım, 10 günde bir sıvı gübre,bir toz gübre verdim. Damlalıkları eğimden dolayı altta kalan kısmı seyreltim. Toprağın kuru olduğu bölgelere elle sulama yaptım. Arada küçük tırmıkla toprağı kabarttım bazı kökleri hafif yüzeyde kalanlara az miktarda toprak ilave ettim. Şu an tamamına yakını açmış durum da ,gerçekten bahçenin havasını değiştirecek güzellikte bir çiçek.Umarım ,seneye devam edecek kadar güçlüdürler ,benim lalegüller... Yakın zaman da değişik bir çiçekle karşılacağımızı umuyorum. Şu an her yaprak ucun da onlarca tomurcuk olan açmasını beklediğim bilinmeyen bir güzellik var.
Güzel insanlar,güzel görür,güzel söyler,güzel yazarmış. Güzel insanların içinde ki güzelliklerin hiç bitmemesini diliyor ve hepinizi gönülden kucaklıyorum.
celalsungur
31-08-2009, 20:16
Bu bahçe Kurtköy'deyse, üç ay sana komşuyum. ;)
Güngör Salman
31-08-2009, 21:02
Sevgili Jineop, Sizin sarı çiçekli çalı bundanmı?
Sevgili Güngör Salman,
Çiçek yapısı aynı ,ama yaprakları biraz daha kıvrımlı ve yana doğru büyüyor.Yüksekliği 30-40cm kadar ,genişliği 70-8ocm genişliğinde.Sevgiyle kalın.
Sevgili Celal Abi,
Evet ,formula yolunda bekliyorum:)
mormenekşe
31-08-2009, 22:15
Sevgili Jineop, lisilerin tam bir görsel şölene dönüşmüşler.Keyfini güle güle sür, 10 günde bir sıvı,bir toz gübre veriyorum demişsin.Bana da yardımcı olurmusun bu konuda? Burdan veya özelden nasıl uygun görürsen, gübrelerin isimleri veya yerine neleri kullanabileceğimi yazarsan sevinirim.Garibim benimkiler sırf suyla büyümeye çalışıyorlar.
acemifüsun
31-08-2009, 22:21
Sevgili jineop,
Kendi güzelliğinizi emeğinizle birleştirip, cıvıl cıvıl, sevimli, güzel, insanın içini neşe kaplayan bir bahçe yaratmışsınız. Yüreğinize, emeğinize sağlık, iyi ki varsınız. İzmir'den sevgiler:)
Güngör Salman
31-08-2009, 22:26
Sevgili Jineop, teşekkür ederim.
ciceksever70
31-08-2009, 22:33
Sevgili Jineop sari ciceginiz konusunda kararsiz kaldiniz sanirim. Size iki resim gönderiyorum biri potentilla biri hellianthemum.
celalsungur
01-09-2009, 22:00
Sevgili Celal Abi,
Evet ,formula yolunda bekliyorum:)
Dumankaya trend;)
Sevgili Çiçeksever,
İkinci resim de karar kıldım.)
Sevgili Celal Abi,
Bekliyorum.Çok yakınız.
Sanırım Jineopun Lisileri henüz tam grup halinde açmadılar (geç açıyor tomurcuklar-tecrübeyle sabit) Bence fotoğraflar için en güzel zamanlarını bekliyor.
Ama bu kadar çok tomurcuk (Maşallah) birden açınca kimbilir nasıl güzel bir şey olacak. (benimkilerde bu kadar çok tomurcuk oluşmamıştı)
Not: Ben normalde bu kadar Maşallah-İnşallah diyen biri değilimdir aslında ama arkadaşlarla bir sohbetimizde nazar değdiğinden bahsedilince, üzerime kalmasın diye korkudan yazıyorum ;)
Sevgili Limon,
Lisiler muhteşemler, fotograf makinasının aktarma kablosunda ki sorun nedeniyle aktaramıyordum.Meger direk hafıza kartından aktarılabiliyormuş.Hemen aktardım:)Ziyaretinle uyuyan bahçemi uyandırdın,teşekkür ederim.
Kaya bahçesinden genel bir bakış,
Beyaz solanyum,
Sabah Sefası,
Hostalar tomurcukta,
Bahçede küpeli yetiştirme denemelerim
jineop, lisileriniz için harika mı desem, muhteşem mi desem bilemedim. Çok güzel diyeyim bari:) Resmen lisi tarlanız olmuş. Umarım hepsi kışı çıkarır.
Itır bulabildiniz mi?
Sevgili Defne,
Ne yazık ki hayır:( Çok muhteşem değil mi kokusu?
Çok:)
Itır yetiştirme başlığında isterseniz alıp göndereyim diye sormuştum, sanırım görmediniz.
Benimki büyümekle meşgul. Eğer bahara doğru hala ıtır bulamamış olursanız, size çelik (ya da pazarda yetişmiş bulursam) gönderirim.
Sevgili Defne,
Arıyorum,eger bulamazsam haber veririm. Çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın.
thomasina
06-09-2009, 00:56
Jineop yine mis gibi kokular arasında dolaştım. Lisilere hayran olmamak elde değil.
Emeğinize yüreğinize sağlık.
Sevgilerimle...
bu çiçeğinizin adı ne? nereden temin etmiştiniz acaba? muhteşem(tablo)gibi görünüyorlar.elinize sağlık.nice emek ve sevgiyle büyüttüğünüz bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sevgili Özbey,
Lisianthus ya da lalegül..Sevgili Kgursan fidelerini yollamıştı.Bakın bu resim de arkadan çekilmiş...Ve nadir morlar da açmaya başladı.
Hepinize ben teşekkür ederim.
Sevgili Jineop lisilerinizi izlerken mest oldum bakakaldım; olursa tohumlarınıza sahibim (yakın olsak çalardım) bu gün iskenderundaki büyük marketlerin hepsini dolaştım tohum ya da fide satanı yoktu hiç :(.
Dedem in bahçesinde ıtır var isterseniz dalından gönderebilirim .
Sevgili Hüzün,
Tohum almak zor olmayacak sanırım.Size gönderirim.Itır ordan buraya gelene kadar telef olur ikinci bir kayba içim razı değil,yine de teşekkür ederimSevgiler.
Güngör Salman
06-09-2009, 23:46
sevgili Jineop sizin çan sarmaşığı varmı?
şu güzelliklere yazacak daha güzel bir şey bulamıyorum.maşallah,nazar değmesin.hepsi çok muhteşemler.
tohumu alabilirseniz şimdiden sıradayım:))
Adalet Yağcı
07-09-2009, 07:27
Sevgili Jineop, Lisianthus madalyasını hak ettiniz, sanırım Kgursan bey de şaşırmıştır bu güzelliklere, bahar sonunda bir sera lisianthusu hastalandıkları için atmak zorunda kalmıştı biliyorsunuz.
Sevgili Jineop, lisilerin değil tohumlarını toplamak, ticaretini bile yaparsın bu gidişle.
Maşallah, coştukça coşmuşlar. :)
Sevgili Dostlar,
1 hafta içinde mantar ilacı dahil herşeyi yapmama ragmen 2 günde 4 lisi komple kurudu,dibin hemen üstünden kestim ,belki dipten sürgün verir diye ... Geri kalanlar sağolsun diyerek üzüntümü hafifletmeye çalışıyorum.:(
Üzüldüm şimdi, nazarımız değmemiştir umarım.
Neden kurudu ki?
Sevgili Ülker,
Sizlerin nazarının değmediği kesin,site de çocuk parkına gelen her insan şöyle bir durup bakıyor:)
Ne yapalım, "kalan sağlar bizimdir" deyip, avunacağız artık.
Bakalım seneye ben neler yaşayacağım,
serüvene tohumla başlayacağımı düşünürsek, yolum çok uzun.
Nazlı gelinimiz kabak ne oldu? son gördüğümde bir tane vardı üzerinde.
Vildan Sönmez
07-09-2009, 12:25
Sevgili Jineop, değil çocuk parkına gelenler, bahçene tur düzenlemek lazım artık.
Kamil Bey'e yaptığın davetin peşine takıldım, geldim. Ne iyi etmişim. gözlerim kamaştı.
Lisiler ve herşey mükemmel.
Sevgili jineop tohum göndeririim demeniz bile beni ve iki kızımı çooook mutlu etti, çünki onlar da bayıldı bu güzellere, şimdiden teşekkkürler, tohumlar hazır olunca adresimi yazarım.
tekrar teşekkürler ıtır için teklifim geçerlidir hala.
Sevgili jineop size gönderdiğim ıtırın kardeşi büyüyor ablası öldüyse yerine onu gelin veririz.
Sevgili jineop,
Hem ıtırım var çelik alınacak gibi, hem de Yenişehir'de oturuyorum. Uygun mudur?
Güzel Arkadaşlarım,
Güzelliklerinizle geliyor,geri de güzellikler bırakarak gidiyorsunuz. Sevgili Gurur lütfen benim için çelik alın,hepinize çok teşekkür ediyorum.
Sevgili Fatma Dündar,
Çan sarmaşığım yok,mesaj kutun dolu olduğu için özel mesaj yollıyamadım.
Sevgili Ülkü,
Keşke nazlı gelin demeseydim, toplam 3 sus kabağım var,bir tanesi çok büyük lamba yapmaya uygun ,ama diğerleri ancak çerez tabağı olur. Mutfak camına sardırdığımı yapraklarında benekler başladıktan sonra kurumaya başladı,görüntü çok çirkinleşip kabak oluşmayınca onu söktüm,kompost tankına yaptıklarım da 2 küçüğü oluşturduktan sonra kurumaya başladı ,onu da söktüm.Şimdi sadece 1 tane toprakta olan var o büyük kabak verdi,ama alt dalları aynı şekilde olup,kurudu.Yani çok başarısız bir uygulama oldu:(
Sevgiyle kalın.
Seneye değil lamba avize yapacak büyüklükte kabak tohumları benden. :)
Sanırım Çağatay Bey'in bohçasından çıkan tohumlardan yetişen Süs Kabağı inanılmaz büyüklüğe ve ağırlığa geldi. (bence) :) Ama bahçenin yarısını ona ayırmanız gerekiyor. Hiç durmadan uzuyor, kol atıyor...
Sevgili Limon,
Seneye inşallah bu hayalimi sizin tohumlar sayesinde gerçekleştirebilirim.Hayalimse şuydu,
Sitede ki tüm arkadaşları çağırıp,kabak süsleme günü yapacaktım:(Sevgiyle kalın.
Bugün itibariyle küçük bir saksıda mis kokulu ıtırınız var bilin burada.
Sevgili Gurur,
Çok teşekkür ederim.Sevgiler.
Sevgili Volare,
Çok güzeller,teşekkür ederim.Sevgiyle .
Merhaba, iki gündür gez gez bitmedi, bilinki eliniz bereketli, adeta kibelesiniz :) o gül hatmi bi karış boyuna bakmadan o koca çiçeği toka gibi nasıl açmış,lianthuslar en bayıldığım çiçek zaten, gs li oluşunuz çiçek renklerine yansımış kırmızı begonyolar, çok karışık ama ayrı ayrı müthiş çiçekler, ben çok sevmeme bayılmama rağmen acı biber diksem böceklenir yaşamaz:( tek yaşatabildiğim sukkulent ve kaktüs, birde zıpçıktılar, ektiğim stapellam bile ölsemi yaşasamı öylece düşünür durur;) demek elden gidiyor, çiçek sevdam yüzünden bi karış balkonda tarım yapacağım diye gözüme yukka yaprağı battı, aynı gözüme kızım parmağını soktu ve sonuç kornea lezyon, gözüm dikiş tutmaz oldu, çok içtensiniz, size böyle yazabildim eskiden beri tanıdığım biri gibi, işimin arasında arada bakıyorum yeni bir heyacan, çılgınca sayfaları açıyorum harika çiçeklere bakmak için, onca güzel çiçeği yetiştiren, arsız su kabağını niye yetiştiremez:) bizim burda kabak boyarlar hediyelik eşya olarak, su kabağı benim için ayrık otu gib bişeydir, arsızca her yerde yetişen, kendim yetiştirmesemde etrafımda çocukluğumdan beri gördüğm için öle geliyor, emin olun eksem onuda tuttıramam, merak ettğim bunca güzel çiçeği istek ve bakım güzel yetiştirirde, bin kez maşallah hiçmi eğri yamuk kuru olmaz, çiçekçi gibi, acaba ilaç falanmı yapıyorsunuz onu merak ettim, hem jinekolog hem, sevgi dolu, çiçek sever süper yani. Şahsen ben 3. doktorla doğum yaptım, keşke tüm meslektaşlarınız sizin gibi sevgi dolu ve dürüst olsa, eviniz bahçeniz harika, Allah içinize sindirsin, mutlu ve sağlıklı yaşatsın sevdiklerinizle
Sevgili Gala,
Aramıza hoşgeldiniz.Yüzümün nasıl kızardığını görmenizi isterdim. Yazdıklarınız çok hoş .Çok teşekkür ederim. Kabaklar çok güzel çimlendi ,çok eski tohum olmalarına rağmen,hikayesini daha önce yazmıştım.Çok hızlı,bol minik kabaklar verdiler.Sonra başlayan aşırı rüzgarlar,ve bitişik bahçenin salatalıkların da başlayan hastalık benimkilere de bulaşınca bozuldular. Yine de 3 küçük bir tane büyük süs kabağım oldu.
Çok özenerek ,çok isteyerek ekilen tohumlar gerçekten ya çıkmıyor ,ya da çıkıp sonra başlarına birşey geliyor.Sebze bahçesinin olduğu yerde tohumları ayırıp,sonra ekiyorum. Nasıl oluyorsa sebzelerin diblerin de uçan,kaçan tohumlar bakıyorum çıkmış. O yüzden tohum ekerken nasıl olsa çıkmaz diyerek ekmeyin,rahat olun. Okşayın hatta onları bakın nasıl çimlenecekler.Doğum yapan canlının türü ne olursa olsun ona şefkat göstermeyecek canlı olduğunu sanmıyorum.Sizi çok öpüyorum.Sevgiyle kalın .
sevgili jineop,
olmayan süs kabaklarınıza üzülmeyin.bende geçen seneden kalan(küçük süs kabağı)) tohumları olacak.bu sene ekmemiştim.size onlardan isterseniz gönderebilirim.
Güngör Salman
10-09-2009, 22:08
Sevgili Jineop beyaz Solanyum sarmaşıkmı?
Sevgili Özbey,
Çok sevinirim ,teşekkür ederim.
Sevgili Güngör Salman,
Beyaz solanyum,şarmaşık değil,tijli
Sevgiler.
Arkadaşlarım Merhaba,
Yeni bir güzellikle tanışmaya hazırmısınız, yavaş yavaş yanına doğru sizi götürüyorum.Her görenin inatla yabani ot dediği ,benim de inatla beklediğim bu süpriz muhteşemliğe bakın;
Belki de bana,bu kadar güzel görünmesinin nedeni,uzun süre ve inatla beklemem de olabilir.Biraz daha yakından bakın;:o
Hadi iyice yaklaşın,haksızmıyım:cool:
Kesinlikle çok haklısınız Jineop, bu güzellik insanın yüzünü güldürür.
Morlardan devam edelim,aralara da az beyaz katalım,mor ve beyaz en sevdiğim renkler,
Ağaçhatmimin çiçekleriyle ilk ,karşılaşmamız beyaz katmerliymiş:)
Hostanın yaprakların çok büyümedi ama,çiçekler büyük olacak gibi,
Haziran Ayının sonuna doğru ektiğim,sweet pea ların da çiçeğini göreceğiz yakında,
Latinler hala açıyorlar,bakın arkadan da çok hoş görünüyorlar,
905 No'lu mesajdaki son resim, bodrum papatyasının bir varyasyonu mu?
Yaprak yapısı çok farklı geldi.
Çiçekler kışa girerken bile çok neşeli, maşallah diyorum.
Ve ekilen bir sürü tohum ,ve gelenler.Henüz çiçekleri olmadığı için adlandıramıyorum ama ,unutma beni,salvia olmaları muhtemel ...Yani henüz kimliksiz olanlar.Bilen varsa ,sevinirim;)
[QUOTE=Ülker;497038]905 No'lu mesajdaki son resim, bodrum papatyasının bir varyasyonu mu?
Yaprak yapısı çok farklı geldi.
Sevgili Ülker,
Bodrum paptyasının,bir türü.Kolay yetişiyor.
finduk52
14-09-2009, 10:44
Sevgili jineop ,
o görenlerin yabani ot diye adlandırdığı bitki yabani ot değil. Bizim burada ona herfst aster deniyor yani sonbahar aster i çevrilmişi.
Benim bahçemdede var bunlardan 2 tane şuan üzeri tomurcuklu açmasını bekliyorum dört gözle . Ve bildiğim kadarı ile kalıcı bir bitki . Her sene açar.
Diğer bitkilerinizde bahçenizde çok çok güzel . Özellikle lisie lerde gözüm kaldı . Seneye bahara doğru burada tohumu varmı bakacağım inşaallah bulabilirim. Sizdekiler beni çok heveslendirdi .
Cumhur Tonba
14-09-2009, 10:46
Sayın Jineop,
İnanın gözlerimizin gıdasını sizler gibi bahçe sahibi olanların bahçelerini gezerek karşılıyoruz. Foruma renk katıyorsunuz. Kolay gelsin. Herşey gönlünüzce olsun.
Haziran Ayının sonuna doğru ektiğim,sweet pea ların da çiçeğini göreceğiz yakında,
Bugün sipariş vermiştim sweet pea.
Ancak aldığım sitede "İdeal Ekim Ayları: Eylül - Kasım aylarında" diye yazıyor.:confused:
Son olarakta ,
Sebonun,kızıkçanağı,tohumdan marullar ve saksılardan görüntüler
Hepsi ayrı ayrı nefis görünüyorlar,ellerinize sağlık:))
[QUOTE=trida;497054]Bugün sipariş vermiştim sweet pea.
Sevgili Trida,
Ben de gördüm ama orda ki haseki küpesine benzeyen türü.Aquelia sanırım.
Adalet Yağcı
14-09-2009, 11:03
Bu kadar inatçılığa bitkiler de pes etmiş, tek bir kök mü bu kadar çiçek verdi?
Sweet pea yi tohumdan mı ektiniz, buna benzer bir bitkim var ama ben onu Sinameki olarak biliyorum, yaprak yapısı aynı.
Ellerinize sağlık sevgili Jineop.
Sevgili Adalet Ablam,
Tek kök,ama yanında iki minik yavrusu var şimdi. İlk halini bir ara yüklerim.Bilinmeyen olarak yüklemiştim.
Sevgili jineop, epeydir uğrayamıyordum bahçenize, Babil'in asma bahçeleri gibi olmuş, toprak gözükmüyor maşallah. Ellerinize kollarınıza sağlık.
günebakan
14-09-2009, 17:01
Sevgili Jineop hepsi ayrı güzel görünüyor maşallahları var. Tabii senin elinin değdiğini düşünürsek şaşırmamak gerek:)
Vildan Sönmez
14-09-2009, 21:46
Sevgili jineop, geçen haftaki şiddetli yağışlarda arkadaşlarımızın bahçeleri de aklıma geldi.
Sizin, limon'un en başta. Çık şükür görüyoruz ki her şey yolunda.
900 nolu mesajdaki çiçek bende de var ama saksıda sizinkiler kadar gelişemedi tabi. Dediğiniz gibi Mayıs'tan beri sadece yapraklıyken, son günlerde sürüyle tomurcuk yaptı. Şimdi d çiçekleri açtı. Adının aster olduğunu da burda öğrendim.
Orhan Özbilgiç
15-09-2009, 21:32
Sevgili Jineop;
Bahar aylarından itibaren internet ile ilişkim kesiliyordu. Zira bahçemin bulunduğu Samsun- Çarşamba-Kızılot Köyü' ndeki evimde yaz sonuna kadar bilgisayarım yoktu. O nedenle siz ve birçok arkadaşımızın yarattığı bu güzelliklerden pay alamadım. Şimdi orada da bir masaüstü var artık. Yeni ortaya çıkacak güzelliklere amiyane tabirle, Fransız kalmayacağım.
Sizin için; ''Bir insan bu kadar bitkiyi nasıl tanıyabilir?'' merak ediyordum. Tabii bahçenizi görünceye kadar. Deyim yerindeyse ''Yok!'' yok..
Bu ne zenginlik. Hani var ya.. ''Binbirçeşit Mağazası'' diye kalabalık çarşı içlerinde. Gerçekten o kadar çeşitin o dükkana nasıl sığdığını merak edersiniz...İşte sizin beyninizde, bahçenizde tam bir binbir çeşit mağazası.
Dilerim, yaşamınız boyunca,tüm sevdiklerinizle beraber, ''beyniniz ve bahçeniz gibi zenginlikler'' içerisinde, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürersiniz.
Güngör Salman
15-09-2009, 21:48
Sevgili Jineop 904. Mesajdaki 2. fotoğraftaki çiçek çok güzel görünüyor ismi ne acaba?
Sevgili Güngör Salman,
Hostanın çiçekleri ve bugün açtı,çan şeklinde ...
Sevgili Vildan Sönmez,
Çektiğiniz resimlere bayılıyorum,teşekkürler. Yağmur ve rüzgar bahçeyi perişan etti aslında,ama kalan sağlar bizim deyip,düzenlemeye çalıştım. Direnaj olmasına rağmen bazı bölgelerde bataklıklar oluşmaya başlamıştı neyse ki yağmur durdu.
Sevgili Orjin,
Beni çok gururlandırdınız ama yazdıklarımınçoğunu ezbere bilmiyorum .Bilinmeyeni bulmak beni en fazla çeken şey...Yine bu yüzden 9 -10 yıldır depremi önceden belirlemenin yollarını aramada da uğraşıyorum.Bilinmeyei bulmak çok zevkli aynı bulmaca çözer gibi...Tabi ki ararken de azcık birşeyler kalıyor akıl da...
Hepinize teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız...
Güngör Salman
15-09-2009, 22:39
Hostanın açmış halinide görmek isterim sevgiler.
Yer gök çiçek , sevgili jineop !
Ama bilgi ve güzellik arayışı , bu yürek bizde varken , bitmez .
;)İyi ki de ...
On bin yüz milyon baloncuk aşkına Sevgili Jineop!
Bunlar ne muhteşem görüntüler böyle.
Maşallah... ;)
Satı Uğurtan
16-09-2009, 00:32
Sevgili jineop aynı çiçeği ben de yabani ot sanmıştım. Benimki de açtı ve çok güzel.
Sevgili Jineop, #908 mesajındaki, ikinci fotoğrafı vapur dumanına benzettim.
Bahçenizi dolaşırken, her seferinde yeni bir renk ,yeni bir tat çıkıyor karşınıza.
Tüm güzellikleri mutlulukla yaşamanızı dilerim.
sevgiler..
Malina dahil tüm ağaçlar netten birşey istiyorum,lütfen ekinezya dikin ...Hem çok görsel hem de bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği kesin gösterilmiş.Zahmetsiz ,boylu poslu,bereketli bir güzel.Şu an benim ekinezyam yok,boyu 1 metreye ulaşmış,belki üstünde 15 tane çiçek vardı.Çok sevdiğim daha önce beraber çalıştığımız ebeablama götürdüm.Hem de hiç tereddüt etmeden...Yaprağını kurutuyorsunuz ,bir bardak soğuk suya1 çay kaşığı yaprak kurusu koyuyorsunuz,30 dk kaynatıp içiyorsunuz.Üzerinde ki ,kurumuş çiçekleri de toprağa attım,gerçi tohumdan yetişmesi zormuş ama eminim güzel fidelerim olacaktır.Fidanlıklar da bulamadım,Geçen sene hocam100 den rizomunu almıştım.Bu sene de en az 5 tane ekmeyi düşünüyorum.
Sevgili Hozat,
Uzun zaman önce kaybettiğimi sandığım ansızın bulunan güzellikle geldiniz.Hoşgeldiniz...
Sevgili Kiraz o fideyi buldum,agastache tohumdan ektiklerimden.Üçüz doğurtmuştum ,ama hiç yetiştirmedim,bekliyorum:cool:
Teşekkürler hepinize,içinizde ki güzellikler hiç bitmesin...
Sevgili Jineop
Ekilecekler listesine ekinezya eklendi. İnşallah seralarda bulunur.
Cumhur Tonba
17-09-2009, 07:07
Ekinezya Bitkisi
Ekinezya nedir ? Anavatanı Amerika olan ekinezya bitkisi yerlilerce yaraların tedavisi ve yılan sokması boğaz ağrıları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır.
Ekinezya otu hakkında birçok inceleme yapılmıştır. Ekinezya ile ilgili yapılan araştırmalar özellikle bitkinin savunma sistemini kuvvetlendirici yönüne odaklanmıştır.
Ekinezya Faydaları Nelerdir?
İnterferon üretimini destekleyerek vücudun savunma sistemini güçlendirir.
Grip için şifalı bitkiler : Özellikle enfeksiyon grip soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda kullanımıyla tanınmaktadır. Bağışıklık sistemi yeterince güçlü olmayanlar için ekinezya otu önemli bir doğal destektir.
Grip ve soğuk algınlığını önleyici etkisi nedeniyle hastalık öncesinde kullanılabileceği gibi hastalığın ilk belirtilerinin ortaya çıkması durumunda da kullanılabilir. ABD’deki Connecticut Üniversitesi Eczacılık Fakültesince yürütülen bir çalışmada soğuk algınlığı ve nezleye yakalanma olasılığını(%58) önemli derecede düşürdüğü tespit edilmiştir. Öksürük ve baş ağrısı gibi durumları hafiflettiği de görülmüştür.
İngiltere de yapılan bir araştırmada ise C vitaminiyle beraber alındığında soğuk algınlığı geçirme olasılığını %80lerin üzerinde azalttığı görülmüştür. Hastalığın zamanını da 1-1,5 gün azalttığı belirlenmiştir.
Yapılan araştırmalarda ekinezyanın akyuvar sayısında artışa neden olduğu tespit edilmiştir.
Kemoterapiden sonra vücut direncini yükseltmek için kullanılmaktadır.
Patojenik organizmalarla sağlıklı dokular arasındaki doğal savunma hattını yıkan bir enziminin oluşumunu önleyici etkisi olduğu görülmüştür.
Ekinezya bitkisi antiviral ve antibakteriyel etkilere sahiptir.
Egzama sedef sivilce gibi deri rahatsızlıklarında faydalıdır.
Yaraların iyileşme sürecini azaltır.
Alerjik reaksiyonların meydana gelmesini engelleyici özelliği de tespit edilmiştir.
Ekinezya ürünleri Echinaceae purpurea ve Echinacea angustifolia ‘dan üretilir.
Echinaceae purpurea : Kök veya yapraklarından yararlanılır.
Echinacea angustifolia : Köklerinden yararlanılır.
Almanyada yapılan araştırmalarda Echinaceae purpurea’nın yapraklarından elde edilen ürünlerin kullanımı tavsiye edilmiştir (Echinaceae purpurea herba). Diğer türleri tedavi için önerilmemiştir.
Alman sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan çalışmada soğuk algınlığı, solunum yolları ve idrar yolları enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarda ekinezya bitkisi önerilmiştir.
Önerilen kullanım şekli : 2-3 hafta kullanıp ara verilmesi tavsiye edilmektedir. Bazı kaynaklarda da en fazla 8 hafta kullanılması önerilmektedir. Hiç ara verilmeden sürekli kullanımı tavsiye edilmemektedir. Günde 1 ila 3 kapsül alınır.
Yine ekinezya çayı da 15 gün kullanıldıktan sonra ara verilmesi gerektiği belirtilmektedir.
Oto-immün hastalığı olanlar kullanmamalıdır.
Bağışıklık baskılayıcı ve anksiyete ilaçlarıyla bir arada alınmamalıdır. Genel olarak da herhangi sentetik bir ilaç kullanırken dr a danışmadan bitkisel ilaç alınmamalıdır. Bazı durumlarda etkileşime girme durumu sözkonusudur. Ekinezya da bazı ilaçlarla etkileşime girerek bazı insanlarda alerjik belirtilere neden olmaktadır.
Hamilelerin kullanması önerilmemektedir.
Sevgili Cumhur Tonba,
Tam zamanın da yazdınız ,ben de şu an ekinezya ile ilgili,olarak bir uyarı yapmak istiyordum.Çok teşekkür ederim.
!!!Allerjik reaksiyonlara ve mide-bağırsak şikayetlerine yol açabilen ve tüberküloz, AİDS ve çeşitli romatizmal hastalıklarda tehlikeli olabilen bir maddedir. Gebelerde ve çocuklarda kullanılması da sakıncalıdır.!!!
Bahçenin girişinden genel son görüntüler
Lisianthusların bazıları artık solup,tohum oluşturuyorlar,
Sevgili Güngör Salman,
Sizin için,
Diğerleri,
Saksıdaki lisi bakın toprakta olana göre boyca daha küçük ve tomurcuk sayısı 1/4 ü kadar.
Vildan Sönmez
17-09-2009, 14:15
Sonbaharda bu kadar çoşmak olur mu? Vallahi olmuş.
Lisiler kucak dolusu açmış. Harika.
Sellukam Sevgili Ahmeter den gelip yeni yuvasına gelince yapraklarını döken sellukam,yeni filizler ,yeni tomurcuklar veriyor,40-50cm kadar uzamasına rağmen sanırım bu sene açmayacak.:(
Minik zıpçıktılarım,meğer ne kadar minik bir çiçekmiş,
Saksıya aldığım ebegümeci,
Pembe gül,sabah gözüme çok zarif geldi;)
Sevgili Limon,
Çoban değneği... Bakalım sınıfı geçecek mi?:D
Sevgili Jineop; yine muhteşem güzellikler sergilemişsin. Biz bakmaya doyamadık; güzellikler içinde kaybolduk. Kızım bile bahçenin güzelliklerine hayran kaldı. Seni o güzelliklerin içinde dolaşırken düşünüyorum da her halde çıkmak istemiyorsundur. Ben de çokmak istemezdim. Bir minder, bir kahve, birde ben.
. Ben de çokmak istemezdim. Bir minder, bir kahve, birde ben.
Bir de kızınız tabi ki...Aynen ben de öyle yapıyorum,ama genellikle kahve unutmuş ,soğumuş ben ayrık otlarına ya da başka bir işe dalmışım...Teşekkür ederim.
Sonbaharda bu kadar çoşmak olur mu? Vallahi olmuş.
Lisiler kucak dolusu açmış. Harika.
Sevgili Vildan Hanım,
Sizin bahçe ve terasınızın güzelliği yanında burası eh...Kucaklıyorum sizi...
Sevgili jineop,
lisileriniz başta olmaz üzere hepsi çok çok güzeller. Sağlık ve huzur içinde bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim. Böyle bir bahçede zaten insanın ömrü uzar.
103225
Sayın kgursan'dan bu sene bol bol lisi fideleri yapmasını rica etmiştim, umarım ben de önümüzdeki yaz yetiştireceğim.
Birde şeker begonyalarınız dikkatimi çekti, ne kadar güzel büyümüşler. Giriş yolu boyunca bordür olarak kullanmayı düşünüyorum. Gerçekten çok güzel bir görüntü oluşturuyor.
Bayram sonrası inşallah siz değerli ağaçlar.net üyelerinin görüşlerine açacağım bahçemizi.
Yapılacak çok iş var....
Güngör Salman
17-09-2009, 16:49
Sevgili Jineop, Çok güzelmiş teşekkürler.
Adalet Yağcı
17-09-2009, 19:54
Bu bahçeyi gezdikçe uykularım kaçıyor, ne yapsam nasıl yapsam?
Ne kadar uğraşsam da böyle bir güzellik yaratamazdım herhalde.
Adeta lisianthus cennetine dönmüş bahçe.
Bu çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=103189&d=1253189400) merak ettim daha önce de sormuşmuydum?
Çok hoş, duvar dipleri için fevkalade, başka renkleri var mı?
ciceksever70
17-09-2009, 20:00
Cok güzel, hersey cok bakimli ve halinden memnun görünüyor. Elinize saglik sevgili Jineop. Laf aramizda bizim de kahvelerimiz her zaman soguk icilmek zorunda kaliyor. Her seferinde gözümüze carpan bir seyden basliyoruz saatlerce ugrasiyoruz. Sirf bu yüzden bazen kahveyi bahcede icmekten vazgectigimiz oluyor.
füsunANK
17-09-2009, 21:03
Bahçenin genel görünüm fotolarını merak ediyordum ki eklemişsiniz. :) Çok çok güzel herşey. Elinize sağlık. Mükemmel görünüyor. Azminize , süratinize ve yaratıcılığınza hayranım.
Vildan Sönmez
17-09-2009, 21:09
Sevgili kardeşim, Bahçeme en son Temmuz başında gitmiştim, Allah': a emanet, :(
Sizlerin bahçelerini görüp, verilen emeklerin, ne güzellikler yarattığını görünce ilerisi için mutlu oluyorum. ( Şöyle baharla beraber gitmişim, doğa uyanırken ben bahçemle uğraşıyorum)
Sevgili Vildan Hanım,
Sizin bahçe ve terasınızın güzelliği yanında burası eh...Kucaklıyorum sizi...
Sevgili Adalet Ablam,
Çok alçak gönüllüsünüz.O çalı herdem yeşil Gaura .Yılda 1-2 ay hariç sürekli çiçekli.Bahçe için ideal,rüzgardan etkilenmiyor,gölge -güneş ayırmıyor,susuzluğa dayanıklı,hızlı büyüyor ve beyaz renkli olanı da var.
Merhaba sevgili jineop şu an çok yorgundum bahçenizi gezince yorgunluğumu unutturdunuz bana. Çok teşekkür ederim nazar duası okudum nazar deymesin diye.
Sevgili Jineop, ellerinize sağlık. harika görünüyorlar. Hiç bu kadar güzel ebegümeci görmemiştim. Sizleri gördükçe hevesleniyorum. Benim de küçük bir bahçem var ve kısmetse seneye kullanıma uygun hale getirmeyi planlıyorum. Çok şanslıyım ki kopya çekebileceğim bahçeler var:p Sizi kutluyorum.
Sevgili jineop bana göndermiş olduğunuz clematis tohumunu çimlendiremedim.
Vallahi bende mi bir şeyler var bilemiyorum?
Adalet Yağcı
18-09-2009, 07:17
Sevgili Adalet Ablam,
Çok alçak gönüllüsünüz.O çalı herdem yeşil Gaura .Yılda 1-2 ay hariç sürekli çiçekli.Bahçe için ideal,rüzgardan etkilenmiyor,gölge -güneş ayırmıyor,susuzluğa dayanıklı,hızlı büyüyor ve beyaz renkli olanı da var.
Sevgili Jineop, nette "Guara" aradım bulamadım, tohumdan mı yetişiyor yoksa çelikten mi?
Nereden aldığınızı bildirirmisiniz lütfen, bol çiçekli herdem yeşil bitkileri seviyorum.
Beyazını da fotoğraflarsanız seviniriz :)
Sevgili jineop soruya atladım ama , kızmazsın umarım .
Anında silerim .
Gaura ,
mavisini ararken bunları buldum ...
beyaz gaura .
Merhaba Sevgili Jineop, o lisianthusları ısıra ısıra yiyesim geliyo baktıkça, sarılasım geliyo, müthiş bi çiçek, o kadar müthişki sanki topraktan çıkmamışta oraya süs diye konmuş, çok şanslısınız Allah size böyle güzelliklerle yaşamayı nasip etmiş ve bunlarla uğramak için yaşam sevinci vermiş, Allah ağız tadınızı bozmasın. Doğa ve bitki sevginizede hayranım ebegümeciyi saksıya alıp çiçek açtırmışsınız ya pes diyorum...
Bir çiçek bu kadar zarif olurmu nazlı nazlı, mütevazi tomurcuklar, gelin gibi çiçekler, Allah' ım ne büyük. Zıpçıktılarınız yeni açtıysa geç kalmışlar. Ayrıca clematislerinizede bayılıyorum.
Adalet Yağcı
18-09-2009, 09:03
Sevgili Volare, ben bulamamıştım, çok teşekkürler.
Nasıl temin edilebileceği hakkında bir fikriniz vardır umarım :)
Bana bulduğunuz linki gönderebilirmisiniz zahmet olmazsa, ben bu güzelliğe bayıldım, bahçemde olmalı.
Adalet Yağcı
18-09-2009, 09:12
Tekrar araştırdım yok yok...
Başka bir isim ile anılıyor olabilir mi?
Sevgili Jineop, her şeyin coşmuş, bahçen çok güzel görünüyor, eline sağlık.
Gaura gerçekten güzel bir bitkiymiş. #937 mesajdaki sarı çiçekli nedir? Bu sabah bir bahçede gördüm, çok güzel açmıştı.
Sevgili Volare,
Teşekkür ederim,sabahtan beri bahçedeydim.Bu çalı benim ağaçlarnetle tanışmamı sağlayan çalı.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=22307&catid=member&imageuser=40120
Yaklaşık 10 ay önceki hali,geçen hafta yarısını budadım,bahçenin resimlerinde de görebilirsiniz sürekli çiçekli.
Sevgili Adalet Ablam,
Şu an benim aldığım yerde beyazı var,zaten size sarmaşık ortanca da yollıyacağım.Bayramdan sonra clematisleri,mormenekşeye ayırdıklarımı zaten yollayacağım,onları da yollarım.Şu an onları saksıya aldım ki alışsınlar diye,yoksa yolda hırpalanabilirler diye düşündüm.
Sabah lisianthusların kuruyan çiçeklerini topladım,kurumaya bıraktım.
Sevgili Sevim4,
Clematisleri tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu size yazmıştım.10-15 çelikten iki tanesini tutturabildim.Bugün sizin için tekrar 5 tane çelik aldım,geçenlerde bauhausa gittim orada kalmamıştı ,olsaydı size kesinlikle yollıyacaktım.Mart ayında eminim çok çeşitleri gelir.O zaman hala isterseniz alıp size de yollarım.
[QUOTE=Adalet Yağcı;498701]Sevgili Jineop, nette "Guara" aradım bulamadım, tohumdan mı yetişiyor yoksa çelikten mi?
Gaura ablam.)
Sevgili Kiraz,
Sweet patio adı canım.
Sebahattin Sargın
18-09-2009, 12:48
Kocaman bir nazar boncuğu astım kapınıza ben ;)
Elinize emeğinize sağlık bu bahçeye çok emek verdiğiniz her halinen belli oluyor. Bahçenizin renkleri içime neşe doldurdu Sevgili Jineop. Çalışmalarınızın aynen devamını dilerim, içinizde ki enerji hiç bitmesin...
Sevgiler ;)
gaura 537 deki küçük pembe çiçekli değil mi
bahtiyar02
18-09-2009, 16:04
sevgili jineop.. Kendinize küçük bir cennet oluşturmusunuz.bahçeye giren çıkmaz.kaldı ki bizler burdan çıkamıyoruz.Bahçenize girdiğimizde bizleri kovmak zorunda kalacaksınız.;) Allah nazardan sakınsın.Ellerinize yüreğinize sağlık.
saygılar
Ferda Ülkümen
18-09-2009, 17:01
Sevgili Kiraz,
Sweet patio adı canım.
Sayın jineop
Sevgili kirazın sorduğu bitki Sinameki.
Forumda, genellikle, bitkilerin Latince veya Türkçe isimlerini kullanıyoruz.
Bu bitki hakkında açılmış başlığımız da var.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=153163#post153163
Sinamekinin bu kadar güzel olduğunu tahmin etmiyordum, sabah yakından gördüğüm ağac çok güzeldi, tamamen çiçekle kaplıydı.
Yapraklarını sinamekiye benzettim ama yere düşen çiçeklerden koku alamayınca yanıldığımı düşünmüştüm, bildiğim kadarıyla güzel kokulu bir bitki.
[QUOTE=Ferda Ülkümen;498933]Sayın jineop
Sayın Ferda Ülkümen,
Keşke sinameki olsaydı.Bu bitki sweet patio mix paketinde ektiğim Partridge Pea,Chamaecrista fasciculata , Cassia chamaecrista,ya da türkçeye uyarlarsak keklik bezelye, kır sinamekisi,cüce sinameki olarak adlandırabilinir.Yıllık bitki.Keklik bezelye erozyon kontrolü ve toprak verimliliğinin iyileştirilmesi için rahatsız alanlara dikim için mükemmel bir tür olarak kabul edilirmiş.Resim de gördüğünüz keklik bezelyenin boyu 15 cm civarında.Sayenizde bugün çok şey öğrendim teşekkür ederim.Cüce gülhatmiden sonra cüce sinameki de bizim bahçeden çıktı;)Sevgiler
gaura 537 deki küçük pembe çiçekli değil mi
Sevgili Gala,
934 deki ilk resimde duvarın kenarındaki pembe çalı. Sevgili Volare aynı sayfa da çok güzel çiçeklerini görüntülemiş.
Adalet Yağcı
18-09-2009, 21:19
Sevgili Volare, Türkçe bir site olmazsa iletişim kuramam :( yine de zahmetleriniz için teşekkürler ederim.
Nejla K.
18-09-2009, 21:42
Sevgili Jineop, sonbahar sizin bahçeye henüz uğramamış, ne güzel... Tohuma dönenler bile ahengini kaybetmemişler... Bahçeniz eminim sonbahar ve kış aylarında ayrı güzeldir. Keyifle yaşamanız dileklerimle...
Ferda Ülkümen
18-09-2009, 22:17
Sayın jineop
Sayın Ferda Ülkümen,
Keşke sinameki olsaydı.
Cevabınız biraz çelişkili değil mi?
türkçeye uyarlarsak keklik bezelye, kır sinamekisi,cüce sinameki olarak adlandırabilinir.
Bitkinin adını;
Sevgili Kiraz,
Sweet patio adı canım.
olarak verip, daha sonra ;
sweet patio mix paketinde ektiğim Partridge Pea,Chamaecrista fasciculata , Cassia chamaecrista,ya da türkçeye uyarlarsak keklik bezelye, kır sinamekisi,cüce sinameki olarak adlandırabilinir.
paketin adından bahsediyorsunuz.
Bu yanlış bilgi olmuyor mu?
Ayrıca, Chamaecrista fasciculata'nın ortalama boyu 15 değil, 60 - 90 cm dir.
Ben size tür adı vermedim, tıbbi sinameki'den de bahsetmedim.
Bahçenizdeki bitkinin yaprakları bu fotoğraftaki' ne benziyor mu sizce?
http://plants.usda.gov/java/largeImage?imageID=chfa2_002_avp.tif
Sayın Ferda Hanım,
Sweet patio mix yazmasının anlamı tohumdan oluşacak çiçeğin adını sweet patio olarak yazılmasının neyi yanlış?Ve tohum da türkçe hiçbir ibare yoktu.
Ayrıca sinamekinin büyük bir ağaç olduğunu ve çok yıllık olduğunu düşündüğüm için keşke sinemaki olsaydı dedim.
Sinemaki ye o kadar çok benzediğini sizler söyleyince farkettim ve google cassia pea yazdım ve benim mevsimlik cüce sinemaki ile karşılaştım.Ve google dan http://www.easywildflowers.com/quality/chamaecrista%20fasiculata.htm okuduklarımı sizlerle paylaştım.Burada ki ilk resim verdiğiniz resimle aynıyken,2.resim de benim ki ile aynı.
http://www.ces.ncsu.edu/depts/hort/consumer/factsheets/wildflowers/cassia_fasciculata.html . Yanlış bilgilendirme bunun neresinde?
Bitkinin boyuna gelince 2 karış bile değil,belki geç ekildiği için yeterli büyüyememiş olabilir. Tohuman ,kotiledon,ilk yaprak ve diğer resimleri de var.
Eğer yazdıklarım yanlış bilgiler içeriyorsa düzeltebilirseniz çok sevinirim. Tohumdan bir paket daha ekilmemiş duruyor isterseniz paketini resimleyebilirim.Sevgiyle kalın.
Ferda Ülkümen
19-09-2009, 00:27
Sayın Ferda Hanım,
Sweet patio mix yazmasının anlamı tohumdan oluşacak çiçeğin adını sweet patio olarak yazılmasının neyi yanlış?.
Çünkü Sweet patio adında bir bitki yok...
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=Sweet%20patio&rlz=1W1TSEA_trTR315TR315&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Orhan Özbilgiç
19-09-2009, 04:30
Sevgili Jineop;
Gaura benimde çok hoşuma gitti. Çalı olması beni cezbetti. Ancak yeterli yabancı dilim olmadığı için çok yıllık mı, mevsimlik mi? Anlayamadım. Google' daki çeviriden de pek anlayamadım.
İşin kolaycılığına kaçıp size sormayı daha uygun buldum.
Çok yıllık bir bitki mi?
Ayrıca İstanbul da bulabileceğim bir fidanlık var mı? Yoksa Sevgili Adalet Yağcı gibi bende pas geçeceğim.
[QUOTE=Ferda Ülkümen;499078]Çünkü Sweet patio adında bir bitki yok...
Paketin üstünde JOHNSONS Compact Gardens sweet pea patio mixed yazıyor. Ve büyüyenlerden 3 tanesi bildiğimiz tatlı bezelye çiçeği gibi gelişirken diğerleri nin görüntüsü bu şekilde.
Sevgili Orjin,
Pendik Sahil yolunda
Çınar Bahçe Peyzaj Tasarım olarak fatura da isimleri ama tabelalarında farklı yazıyor.Bugün giderken telefon numaralarını alıp sizlere iletirim.Giderseniz,6 tl ye sarmaşık ortanca da alın derim.Sevgiler
Sevgili Jineop bitkilerin vede çiçeklerin için sıvı besin olayını başaracağından hiç şüphem olmadığı gibi senin bahçe çalışmalarında başarılı olmanın sebebini açıklamak gerekirse pratik uygulamalarının temelini bilimsel ve opjektif yaklaşımlarla sonuçlandırmış olmandır.
Oluşturduğunuz sıvı gübreleri elinizde fazla bekletmeden taze olarak bahçenizdeki bitkilerinize taksim ederek en kısa zamanda tüketiniz.
Sevgili jineop sizi bu yönden takdir ederek kutluyorum, ayrıca çalışmalarınızın paylaşımını şahsımı bilgilendirmeniz benim için büyük bir mutluluk vesilesine sebeb oluyor.
Ramazan bayramınızı bütün sevdiklerinizlen birlikte huzur,sağlık ve neşe içinde geçirmenizi dilerken mutluluğunuz daim olsun.Saygılarımla..
ciceksever70
19-09-2009, 08:32
[QUOTE=Ferda Ülkümen;499078]Çünkü Sweet patio adında bir bitki yok...
Paketin üstünde JOHNSONS Compact Gardens sweet pea patio mixed yazıyor. Ve büyüyenlerden 3 tanesi bildiğimiz tatlı bezelye çiçeği gibi gelişirken diğerleri nin görüntüsü bu şekilde.
Sevgili Jineop burada da bir cok tohum paketinin üzerinde latince isimleri degil buradaki yerel isimleri yaziliyor. Bu yüzden hangi bitki oldugunu anlamakta zorlandigim oluyor eger resmini tanimiyorsam. Belki sizin bitkinizde de böyle bir durum söz konusudur. Sevgiler.
fikreteren
19-09-2009, 09:01
Merhan sayın Jineop. 3,5 ay sonra tekrar bahçenize geldim.birşey olmuş ama tam anlayamadım.acaleye de getirmek istemiyorum.şöyle bir göz attım.Tek kelime ile harika..diyecek bir şey yok.görüşmek üzere
Sevgili Jineop;
Gaura benimde çok hoşuma gitti. Çalı olması beni cezbetti. Ancak yeterli yabancı dilim olmadığı için çok yıllık mı, mevsimlik mi? Anlayamadım. Google' daki çeviriden de pek anlayamadım.
İşin kolaycılığına kaçıp size sormayı daha uygun buldum.
Çok yıllık bir bitki mi?
Ayrıca İstanbul da bulabileceğim bir fidanlık var mı? Yoksa Sevgili Adalet Yağcı gibi bende pas geçeceğim.
Sevgili Orjin,
Çok yıllık,herdem yeşil.
Fidanlığa uğradım yeni web sitesi açmışlar ve kargo ile alıcı ödemeli yollıyabilirlermiş.Zahide Hanımla görüşebilirsiniz.
http://www.fidanbotanik.com/index.asp
Sevgili Epsody,
Bahçemize hoşgeldin.Doğaseverin erken tüketilmesi uyarısını okuduktan sonra dün tüm bahçeye sulandırarak uygulama yaptım.Kalanı ağzı kapaklı kavanozlara doldurup,sebze bahçesinin arka kısmında gölgeye yerleştirdim.1 hafta sonra uygulamayı tekrarlamayı düşünüyorum.İkinci sıvı gübre hazırlamayı daha iyi olması için EMşiparişi vereceğim.EMile ilgili okuduklarımdan sonra mutlaka bu sefer EM li uygulama yapmak istiyorum.Bu ara da Mutfak verandasın da duran sıvı gübre bidonunu 1 haftadır arada bakıp sıvının görüntüsüne bakıyorum,bazen az miktarda betonla çim arasında ki sürekli basıldığından çimi tamamiyle kaybolmuş bölgeye hafif akmalar oluyordu,ben de içimden aksın boşver bakalım ölmüş çimi yeşertecek mi diye düşünüyordum,ve toprakta bariz çimlenme başlamış bilginize:) Sevgiyle ,saygıyla size ve ailenize mutlu bayramlar diliyorum.
Orhan Özbilgiç
19-09-2009, 09:58
Sevgili Orjin,
Çok yıllık,herdem yeşil.
Fidanlığa uğradım yeni web sitesi açmışlar ve kargo ile alıcı ödemeli yollıyabilirlermiş.Zahide Hanımla görüşebilirsiniz.
http://www.fidanbotanik.com/index.asp
İlginize teşekkürler, Sayın Jineop;
Kasım ayında Samsun' dan irtibatlanırım.
Sağlıkla kalın.
İyi bayramlar.
celalsungur
20-09-2009, 17:43
Sevgili Jineop, yüreğin kadar güzel bahçenin ve sevgili konuklarının bayramınızı kutlarım.
Bayramdan sonra o güzel bahçeyi görmek ve o güzel çiçekler arasında fotoğraf çektirmek için mutlaka geleceğim.
Selamlar, sevgiler.;)
Güngör Salman
27-09-2009, 21:32
Sevgili Jineop, bir hafta olmuş bahçeye uğramayalı nerelerdesiniz nasılsınız?
Sayın Jineop,
çok düzenli ve rüya gibi bir bahçeniz var, ellerinize sağlık. Lalegül'lerinize bayıldım, tohumdan mı yetişiyor. Bahçenizde sevdiklerinizle bol muhabbetler diliyorum.
Sevgi ve selamlar.
acemifüsun
04-10-2009, 20:16
Sevgili jineop bahçenizden yeni resimler bekliyoruz, o güzellikleri gördükçe içimizi neşe kaplıyor, sevgiler:)
Sevgili Dostlarım,
Tabi ki buralardayım,sizler burada olduğunuza göre nerde olabilirim ki...
Sebze bahçeme hoş bir düzenleme yaptım.Cuvalı 6 liraya alınan 1 cuval odun parçalarıyla..aralarına da taşlar attım yarın görüntülerim bakalım beğenekmisiniz.Bahçem de ki görüntüler hala renkli,her ne kadar az sonbahar kendini gösterse de cıvıl cıvıl yine.
Yeni görüntüler...
İlk resimde ki bir yağ küpü eşimin söylediğine göre en az 100 yıllıkmış. Ablasının evin de balkona atılmış duruyordu.Define bulmuş gibi sevindim...Bahçem de yerini aldı.
Ayı pençesi yerini sevdi. Sarı papatyalarım açtı. Taşların arasında kendiliginden çıkan ipek çiçeğimin öylesine güzel görünüyor ki,eğilip eğilip okşamak geliyor içimden.
Sevgili jineop bahçemi dolaşarak beni onurlandırarak sonsuz mutlu ettiniz.
Bahçemde hayranlığınıza mazhar olan bitkilerimin mutluluğunun sebebi sizinde takdir ederek hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost uygulamalarından kaynaklanmaktadır.
Temenilerimle sizlerinde böyle mutlu bitkiler yetiştirerek mutluluklarınız daim olmasıdır, bitkilerinizi gerçek severek sevgileriniz çoğalarak artsın sevgiyle kalın saygılarımla.
Güngör Salman
06-10-2009, 13:35
Sevgili Jineop, fotoğraflara baktığım an gözüm çiçekten önce küpe takıldı gerçekten güzel, aynı mesajda 4. fotoğraftaki mavi çiçeklinin ismi ne? Çok hoş görünüyor sevgiler.
Adalet Yağcı
06-10-2009, 13:40
Of of of...Sonbahar ayrı bir güzel olmuş bahçenizde sevgili Jineop.
Kasımpatılar muhteşem, beni yeniden kasımpatıcı yapacaklar, yıllar önce bahçeme çeşitli renklerde dikmiştim, çok da güzel geliştiler ama bir kaç yıl içinde yozlaştılar, renkleri kayboldu, hepsi de açık lila gibi bir renk oldu, ben de söktüm.
Ama şimdi sizde görünce "ben n'apmışım" dedim :(
Sizin link verdiğiniz yerde(fidanbotanik)gaura çalısına rastlamadım :(
Sevgili Güngör,
Merhaba, çiçeğin adı Nicandra physalodes ...İstersen yollıyabilirim,tohumdan çok kolay yetişiyor.
Sevgili Adalet Ablam,
Telefon açın daha yeni ordaydım,bir sürü beyaz vardı.Kasımpatıları özellikle sene boyunca 2-3 kez budadım.(haziran ve eylül de)Aldığım tüm çelikler tuttu.Yaklaşık 20 tane kasımpatı dostların bahçelerine gitti.
Ay ben bu bahçenin göbeğine çadır kurar, gece gündüz seyrederim. :)
Sonbaharın da ayrı bir havası varmış, krizantemler ve papatyalar...baktıkça bakasım geldi.
Çok özendim, uykularım kaçacak yine.
Sn jineop çok bakımlı bir bahçeniz var
Emeğinizin karşılığını fazlasıyla almışsınız ellerinize sağlık
nisan0671
06-10-2009, 15:05
Merhaba Jineop, nasılsın?
41 kere maşallah... söyleyecek söz bulamıyorum. Bunca işin gücün yanında bir de bahçeyle bu kadar güzel ilgileniyorsun. Seni candan tebrik ederim. Bütün bitkilerini severken benim yerime de okşayıver.
Selamlar.
Güngör Salman
06-10-2009, 15:15
Sevgili Jineop, Merhaba isterim teşekkürler. :)
Merhaba Jineop. Çayımı yudumlarken bahçeni dolaştım. O ne güzellik öyle. Maşallah. Herşey o kadar güzelki... Yalnız çiçeklerin arasında güz çiğdemi ve sarıkıza rastlamadım. Yoksa gözdenmi kaçırdım. Eğer istersen sana 10 adet güz çiğdemi ve yeterince sarıkız yollaya bilirim. Güz çiğdemlerim sarı.
Orhan Özbilgiç
06-10-2009, 18:25
Sevgili Jineop;
İyiki ben ağaç ve çalılara takılmışım. Yoksa her mevsimde apayrı renk karnavallarını yaşattığınız bu bahçeleri görünce, ben ''Benimde bahçem var!'' diyemezdim.
Siz, Ahmeter, Sevgili Güler, Adalet Hanım, Hozat, limon ve burada adlarını sıralayamayacağım bir çok arkadaşımız, müthiş güzel kompozisyonlar oluşturuyorsunuz. Bahçelerinize, bir ebru sanatçısının o boyalı suya hükmetmesi gibi hükmediyorsunuz.
Vallahi helal olsun! Pes doğrusu! Ellerinize sağlık.
Sevgiyle kalın..
Sevgili Zeferan,
Sarı çiğdemlerim açtı ,yarın görüntülerim. Sarı kızım kuruttuğum toplam 3 çiçekten biri.Itır,begonvil ve sarı kız kuruttuğum bitkiler.Sarı kıza çok sevinirim.Hepiniz inanılmazsınız arkadaşlar,içten ,cömert, sevgi dolu...Unutulan değerleri büyük mutlulukla tekrar yaşamanın verdiği mutluluğu yaşatıyorsunuz bana.Tüm dilekleriniz sizlerin de gerçek olsun .Sevgiler
acemifüsun
06-10-2009, 19:52
Sevgili Jineop
Kasımpatlarınızın renkleri harika, küp de içindeki buz çiçekleriyle çok hoş durmuş, ellerinize, yüreğinize sağlık:) Merakla yeni düzenlemelerinizi bekliyoruz, sevgiler:)
Sevgili Jineop. Adresinizi özelime yazarmısınız. Uygun zamanda size bolca sarıkız yollarım.
Satı Uğurtan
06-10-2009, 22:50
Sevgili jineop sarı kızın mavişinin yanına dikildi .Sizin almanızı bekliyor
celalsungur
07-10-2009, 17:22
Sevgili Jineop, yüreğin kadar güzel bahçenin ve sevgili konuklarının bayramınızı kutlarım.
Bayramdan sonra o güzel bahçeyi görmek ve o güzel çiçekler arasında fotoğraf çektirmek için mutlaka geleceğim.
Selamlar, sevgiler.;)
Şu bahçede bir çay içemedim de ona yanarım. ;)
Sevgili Celal Abi,
Hala geç değil. Ne zaman isterseniz gelin.
Merhaba,
Sebze bahçemi geçen hafta düzenlemeye çalıştım.Bahar da bu yapmış olduğum tahta kasalara çizmeye çalıştığım,sebzelerin rahat uzanabileceği konuma getirmek için tahta ve iplerle destek yapacağım.
Sarı çiğdem ve daha önce görüntülenmemiş diğer sarılar:p
Adalet Yağcı
08-10-2009, 15:13
Sevgili Jineop, bu bölümü daha öncegörmemiştik değil mi?
Sebze bahçesi için çok güzel bir yer olmuş, maydonoz nane dereotu ektiniz mi?
Fındık turplar da kışın çok güzel oluyor, o alan yeterince güneş görüyorsa her ay yeniden ekebilirsiniz turpları.
Ispanaklarınızı da kendiniz yetiştirebilirsiniz, pırasa için sanırım geç kaldınız, fide bulabilirseniz yine de olur.
Kolay gelsin.
Orkun Kırcı
08-10-2009, 18:07
İmrenmemek elde değil....
Sevgili Celal Abi,
Hala geç değil. Ne zaman isterseniz gelin.
Ben de gelmek istiyorum. Güler'i ayarlayabilirsem(!) beni paket olarak getirir :)
Siz Güler'le iletişim kurar mısınız?
Sevgili Malina,
Sizi hep sevdim ,bahçemi onurlandırdınız ,onurlandırırsınız ve lütfen gelin.Kucaklıyorum sizi ,teşekkür ederim.
Hadi bakalım :)
Selamlar, sevgiler.;)
Sevgili Jineop, bir hafta olmuş bahçeye uğramayalı nerelerdesiniz nasılsınız?
Geleğim diye bir hafta da benim yüzümden yok olmazsınız değil mi? :)
Sevgili Malina,
Asla...Lütfen Güler Ablamıda alın gelin.
fikreteren
10-10-2009, 21:02
sayın jİNEOP, Tebrikler bilimsel bir bahçe yapıyorsunuz.Misafirlerinizle birlikte resminizi bekliyoruz.
Sevgili jineop,
bahçeniz gerçekten çok güzel, kasımpatlarınız ve renkleri ayrı bir güzellikte, ellerinize sağlık. Bu güzellikler içinde benim için de bir fincan kahve için.
celalsungur
12-10-2009, 22:09
Ben de gelmek istiyorum. Güler'i ayarlayabilirsem(!) beni paket olarak getirir :)
Siz Güler'le iletişim kurar mısınız?
Böyle güzel bir paketi ben de taşıyabilirim.;)
Sevgili Jineop. Güzel bahçenize kaç gündür uğramıyorsunuz:( Paketinizi yollamak
istiyorum. Yarın yollarsam uygun olurmu? Sevgiler.
PS: Sevgili Cemonun bana hediye ettiği osmanlı çilekleri epeyi yavru vermiş. Onlardan da ilave ediyimmi?
Jineop bahçesini bırakıp gitmiş, biz mi sulasak acaba?
Tohum ve çelik siparişlerini kapının önüne mi bırakacağız şimdi.
Misafirler de kapıda kalmış.
Belki kapıların arkasında bize sürprizler hazırlıyordur. :)
celalsungur
17-10-2009, 16:17
Sevgili Malina,
Lütfen Güler Ablamı da alın gelin.
Güler Hanım'ın Manyas'tan dönmesini bekliyoruz. Döndüğünde bir hafta sonu hep beraber geleceğiz inşallah.;)
Sevgili jineop,
Geçenlerde sözünü ettiğimiz Cleome Spinosa(Spider Flower)Örümcek Çiçeğinin tohumları oluştu. Göndermek istiyorum. Selamlar.
Satı Uğurtan
23-10-2009, 13:27
Sevgili jineop çiçeklerin ve sarmaşık tohumların hazır, istediğin zaman almanı bekliyoruz.
İnsanı baktıkca ferahlatan bir cennet köşesi .
Sahibini , biz de , bahçe de özlemiş .
Güzel arkadaşlarım,hepiniz sağolun,güzel kalın,teşekkür ederim.
Satı Uğurtan
28-01-2010, 19:47
Sevgili jineop,o güzel bahçeden yeni resimler bekliyoruz sevgiler.
Orhan Özbilgiç
28-01-2010, 20:04
Uzun zamandan beri, forum sayfasını ilk gördüğümde eksikliğini farkettiğim bir arkadaşımızın adını, birkaç konu başlığında birden görmek, beni çocuklar gibi sevindirdi.:)
Yadsınamaz birikiminiz, donanımınız, yardımseverliğiniz ve de bahçenizle, büyük bir boşluğu dolduruyormuşsunuz!
Yokluğunuz hissedildi. Aynen şimdi varlığınızın hissedildiği gibi. Saygılarımla.
Güngör Salman
28-01-2010, 21:34
Hoş Geldin. :)
celalsungur
28-01-2010, 21:43
Amanın, bu ne güzel sürpriz;)
Hoşgeldin sevgili jıneop:)
Merhaba Jineop, bu aralar siteye fazla uğrayamama rağmen, her açtığımda sizi aradım, haklı olarak üzünlü olacağınızı düşündüm, bahçenize döndüğünüzü görmek süper, hoşçakalın
Vildan Sönmez
29-01-2010, 08:14
Sevgili Jineop bu devre arasında bahçenizde neler oldu ?
Karda neler yaşandı ?. Ben lisilerinizi merak ediyorum. Yaşıyorlardır inşallah....
Sevgili jineop.
Hoşgeldin nerelerdesin özletin kendini canim o güzel bahçenden yeni fotorafla beliyoruz.
Birdaha bukadar uzun gitme yeriniz belli oluyor.
Tüm Ağaçlarnete Sıcacık Merhaba,
Devre arası bitti,bahçem karlr altında,bir kısmını korumaya aldım ama hala endişeliyim.Lisiler alttan yeni yapraklar vermişlerdi.Kar kalkınca ekilen onlarca soğanlı ile beraber onların da ne olduğunu göreceğiz.Hepinize teşekkür ederim.Sevgiyle...
Hoşgeldin sevgili jineop.....
füsunANK
29-01-2010, 16:27
Hoşgeldiniz, ''azim'' sembolsüz kalmıştı bende ;) Yola devam.. Sevgiler.
Merhaba sevgili jineop
NAsılsınız, girişteki sera ne alemde projektörün faydası oldumu bitkilere, yoksa başka bir çözümmü buldunuz merak ettim.
Sevgili jineop, uzun bir aradan sonra dönüşünüze çok sevindim, hoşgeldiniz.
Sevgili Birol,
Uyduruk salıncak sera işe yaramış görünüyor,begonvil, sardunya ,ceylan,solanum çelikleri,kamkat etkilenmemiş görünüyorlar,bantları açmadım ama üstteki küçük açıklıktan gördüğüm kadarıyla sorun yok.Sadece 3-4 kere üstte biriken kar naylonu aşağıya doğru çektiği için ,yanlardan açılmalar oldu ,karları temizleyip ,tekrar etrafını tahtalarla sıkıştırdım.Bahçenin genel durumun da kırılan dallar ,boynunu bükmüş şebboylar , beyaz ve pembe renkli papatya çalıları dışında çok problem yok görünüyor.Lisilerden hala yeşil olanlar var .Soğanlılardan yaprakları bozulanlar sanırım frezyalar...
Sevgiyle...
Cumhur Tonba
29-01-2010, 22:16
Sevgili jineop, uzun bir aradan sonra dönüşünüze çok sevindim, hoşgeldiniz.
Şunun şurasında 84 günlü kısa bir tatil yapmış. Göz açıp kapatıncaya kadar geçti ve bitti.
Sevgili Birol,
Uyduruk salıncak sera işe yaramış görünüyor,begonvil, sardunya ,ceylan,solanum çelikleri,kamkat etkilenmemiş görünüyorlar,bantları açmadım ama üstteki küçük açıklıktan gördüğüm kadarıyla sorun yok.Sadece 3-4 kere üstte biriken kar naylonu aşağıya doğru çektiği için ,yanlardan açılmalar oldu ,karları temizleyip ,tekrar etrafını tahtalarla sıkıştırdım.Bahçenin genel durumun da kırılan dallar ,boynunu bükmüş şebboylar , beyaz ve pembe renkli papatya çalıları dışında çok problem yok görünüyor.Lisilerden hala yeşil olanlar var .Soğanlılardan yaprakları bozulanlar sanırım frezyalar...
Sevgiyle...
Nokta, virgülden sonra boşluk bırakılır. İnsan yanlış bilebilir ama aynı metinde birbirinden farklı tüm ihtimalleri nasıl kullanır anlayamıyorum.
temizleyip ,tekrar yanlış
ceylan,solanum yanlış
şebboylar , beyaz yanlış
var .Soğanlılardan yanlış
yok.Sadece yanlış
temizleyip, tekrar doğru
Nokta, virgülden sonra boşluk bırakılır. İnsan yanlış bilebilir ama aynı metinde birbirinden farklı tüm ihtimalleri nasıl kullanır anlayamıyorum.
temizleyip ,tekrar yanlış
ceylan,solanum yanlış
şebboylar , beyaz yanlış
var .Soğanlılardan yanlış
yok.Sadece yanlış
temizleyip, tekrar doğru
Sevgili malina
Doğru Türkce kullanımı konusundaki hassasiyetiniz takdire şayan, bende elimden geldiğince dikkat etmeye calışıyorum. Forumda istemiyerek başta ben olmak üzere okadar yanlış yazan arkadaşlar varki, uzun süredir sitemizden ayrı kalan sevgili jineop un yazısında böyle uyarılması bana hitaben yazıldığı için çok üzüldüm. Sevgili jineop un yaptığı kutsal görevi göz önüne alırsak eğitimi en üst düzeyde yaptığını görüyoruz. İstemiyerek veya aceleyle yazılmış olduğunu düşünüp daha farklı uyaramazmıydık acaba? ( Özel mesaj la mesela ) Sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol,
Malina haklı... Benim daha dikkatli olmam lazım dı.Bu hataları bizler yapmamalıyız ki,bu konu da bir adım atalım. Sevgiyle...
Sevgili Birol,
Malina haklı... Benim daha dikkatli olmam lazım dı.Bu hataları bizler yapmamalıyız ki,bu konu da bir adım atalım. Sevgiyle...
Yazında aynı hatalar yine var.
Neden?
Malina,
Düzelt butonum olursa hatalarımı düzeltebilirim. Sevgiyle...
Eski yazdıkların neden düzelmiyor diye sormuyorum. Yeni yazdıkların neden yanlış olmakta devam ediyor diye soruyorum.
Ön izleme Yap diye bir düğme var, o çalışıyor mu? :)
Sevgili Jineop,
Hoşgeldin. Bahçeni, paylaşımlarını, yaratıcı fikirlerini özlemiştim.
Sevindim döndüğüne. ;)
Sevgili jineop ,
sizi özlemiştik ,yuvaya hoşgeldiniz .
Memlekette havalar biraz soğuk gitsede , şubat ayı geldi .
Tohumlar çimlendirilecek , bahçeler yeni bahara hazır edilecek .
Heyecan bastı birden :)
Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel ve bakımlı. Ellerinize sağlık.
Sevgi Durul
31-01-2010, 14:55
Sayın Jineop, bahçenizdeki gezimi henüz tamamlayamadım, ama yazmak istedim. Herşey mükemmel, tüm çiçekleriniz, sizin onlara verdiğiniz ilgiyi, sevgiyi ve güzel yüreğinizi yansıtıyor. Elinize emeğinize sağlık.
fikreteren
31-01-2010, 15:34
Devre arasının bittiğine sevindim.İyiki varsın.
Sevgili Malina,
Çok şükür ön izleme butonum çalışıyor. Burada olmak çok güzel. Teşekkür ederim. Sevgiyle...
Merdivenlerin bitimine , koçtaştan aldığım arkla taç yaptım. Yasemin ve mor salkımı dolandırdım.
Satı Uğurtan
31-01-2010, 19:50
Sevgili jineop, yasemin ve morsalkım büyüyüp sardıktan sonra, görülmeye değer sevgiler.
Skimmia Japonica, hala güzel.
Kara rağmen şu an çiçekli olanlar,
Cücehatmi tekrar açtı. Bu sefer çiçek rengi daha soluk, çiçeği daha küçük.
günebakan
31-01-2010, 20:34
Karlarla bile güzel görünüyor bahçen sevgili Jineop:)
Sebahattin Sargın
31-01-2010, 21:47
Kar yağınca hep derdim şehirler gene gelinliklerini giydiler diye. Sizin bu rengarenk çiçeklerinizde gelinliğin üzerinde ki küçük boncuklar gibiler. İçim ısındı fotoğrafları görünce, baharda kim bilir daha neler göreceğiz. Bahçenize çok emek verdiğinizi biliyorum, ne güzel onlarda size emeklerinizin karşılığını veriyorlar.
Sevgiler ;)
Cumhur Tonba
31-01-2010, 22:03
Eee. Nede olsa herşey karşılıklı.
Özlemişiz sevgili Jineop, seni ve bahçeni...
Sahibiyle özdeşleşiyor sanırım hayvanlar gibi bahçeler de. Kara rağmen inatla açmaya devam ediyorlar.
Evet sevgili jineop , bahçen de senin gibi , coşmuş...
Paylaştığın kış güzellikleri için teşekkürler:) Emeklerine sağlık:)
Paylaştığın güzellikler binlerce teşekkürler size.
Sonbaharda tüm clematislerimi kökten sonra 10-15cm kalacak şekilde budamıştım. Budadıklarımı 15cm çeliklere ayırıp, bahçenin değişik yerlerine ve saksılara çelikledim.Sevgili Sevim K, Sevgili sevim4 ve Satı Uğurtan'a verdiğim sözleri tutabileceğim için çok mutluyum. 3 tanesi üstten yaprak verdiği gibi, diptende yaprak vermişler.
ohhh yaaa benimkiler tomurcuktalar, neredeyse çiçek açacaklar baakkkk.....:p
123789
123790
Mini not: Merdiven başına koyduğun arka hem mavi salkım hem de yasemin ektiğini okudum. Bence yanlış yapmışsın. Her ikisi de hızla büyüyerek birbirlerine karışırlar, birinden biri diğerini yok eder.
Yine de sen bilirsin.
Kardelenlerin bu kadar ufak olduklarını, hiç düşünmemiştim. İlk gördüğümde yaşadığım şaşkınlığı hatırlayınca, hala gülümsüyorum.
Sevgili Güler Ablam
Çiçekler ustayı biliyorlar, muhteşemler... Ellerinize sağlık. Benimkiler, yaprak çıkarmaya çalışıyorlar:(
Sonbaharda tüm clematislerimi kökten sonra 10-15cm kalacak şekilde budamıştım.
Sevgili jineop,
Clematisleri neden budadığınızı merak ettim? Ben bırakayım da gövdeleri kalınlaşsın diye düşünmüştüm de o nedenle soruyorum. Budamak mı daha faydalı olurdu acaba?
Bu arada hoşgeldiniz :)
Ailemize yeni katılanlar, aşırı soğuklardan etkilenmemiş görünüyorlar.
Çikolata sarmaşığım (Akebia quinata) çok sevdiğim bir dosttan hediye geldi.Bu kuru dalların, baharda nasıl olacağı heyecanla bekleniyor.
Sevgili gilan,
Clematis çok hızlı büyüyen bir sarmaşık, yapraklarınıda döktüğü için daha dallı geniş form elde etmek için budamıştım. Sevgiyle...
Mini not: Merdiven başına koyduğun arka hem mavi salkım hem de yasemin ektiğini okudum. Bence yanlış yapmışsın. Her ikisi de hızla büyüyerek birbirlerine karışırlar, birinden biri diğerini yok eder.
Yine de sen bilirsin
Güler Ablam,
Merdiven başından itibaren ,aşağıya doğru sebze bahçesinin duvarının üstünü de kaplayacak tahta çit yapılacak. O zaman mor salkım, o tarafa doğru yönlendirilecek. Girişin sağ tarafında olan küçük çiçekli sarmaşık gül diğer tarafı kaplayacak. Tohumdan yetiştirdiğim passifloralar, yaprak dökmeyen olarak her ikisine karışacak. Arkta sadece yasemine kalacak :) Uyarılarını her zaman isterim, onlar çok kıymetli...
Grevillea
O da yeni katılanlardan ve kardan etkilenmeyenlerden:)
bahtiyar02
01-02-2010, 11:54
Sevgili jineop;
Hoşgeldiniz. Bahçeniz ve çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel.Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar
Sevgili jineop;
Bana cılematismi göndereçeksiniz beni okadar butlu ettinizki rabbimde sizi mutlu etsin.
Benimdemi celemtisimmi olacak şimdi tohumlar çimlenmedi şebboylarıda ekmedim henüz çok teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
01-02-2010, 14:25
Sonbaharda tüm clematislerimi kökten sonra 10-15cm kalacak şekilde budamıştım. Budadıklarımı 15cm çeliklere ayırıp, bahçenin değişik yerlerine ve saksılara çelikledim.Sevgili Sevim K, Sevgili sevim4 ve Satı Uğurtan'a verdiğim sözleri tutabileceğim için çok mutluyum. 3 tanesi üstten yaprak verdiği gibi, diptende yaprak vermişler.
O zaman tüm bildiklerimizi unutacağız, Sonbaharda daha iyi oluyor demek ki.
Oysa Haziran Temmuz aylarında almamız söylenmişti çelikleri, sizi kutluyorum başarınız için.
idris şenol
01-02-2010, 16:47
çok güzel bahçeniz var emeğinize sağlık
günebakan
02-02-2010, 16:05
Maşallah,maşallah gene güzellikler ortaya dökülmüş:)
Merhabalar,
Sonbaharda tüm clematislerimi kökten sonra 10-15cm kalacak şekilde budamıştım...
Clematislerin budanması çiçek açma dönemlerine göre yapılıyor diye biliyorum.
Yanlış anlaşılma olmasın, belki sizinkiler benzer tür olduğu için toptan işlem uygun olmuş. :rolleyes:
Evet ben de clematislerin çiçek açma döneminden sonra hatta çiçek şekillerine, irili ufaklı olmalarına da bakılarak budandıklarını düşünüyorum.
Türlerin çiçek açma zamanları değişik olduğu için budanma zamanları da değişiyor.
dağ çiği
02-02-2010, 22:19
Sayın Jineop çok güzel bi bahçeniz var, ama benin hayranlığım size.Hem çalışıp hemde böyle bi bahçe yapmak bende büyük bi hayranlık uyandırdı.Sağlıklı huzurlu güzel günler sizlerle olsun.
Benim erken çiçeklenen clematisim bir kazaya kurban olup , toprak üstünden yanlışlıkla kesilince çok üzülmüştüm. Ardından gelen 4 köklü olunca , nerdeyse kazaya sevinir olmuştum. Yaşanılan acı tecrube beni diğerlerine de aynı uygulamayı yapmaya itti. Sonuçları hep birlikte göreceğiz.
Uçtan 3 tane yaprak bölümünü içerecek şekilde toprağa yatırılır.
Orta kısımda kalan yapraklar temizlenir.
Humuşca zengin toprak ve perlit karışımına yatay şekilde gömülür
Uç kısım orta kısım hafif bastırılırken dikleştirilir
Keskin makasla 3. yaprak bitiminin altından kesilir.
Cevap vermeyi unutmuşsunuz...
O zaman tüm bildiklerimizi unutacağız, Sonbaharda daha iyi oluyor demek ki.
Oysa Haziran Temmuz aylarında almamız söylenmişti çelikleri...
Clematislerin budanması çiçek açma dönemlerine göre yapılıyor diye biliyorum.
Yanlış anlaşılma olmasın, belki sizinkiler benzer tür olduğu için toptan işlem uygun olmuş.
Evet ben de clematislerin çiçek açma döneminden sonra hatta çiçek şekillerine, irili ufaklı olmalarına da bakılarak budandıklarını düşünüyorum.
Türlerin çiçek açma zamanları değişik olduğu için budanma zamanları da değişiyor.
Sevgili Malina,
Cevap vermeyi unutmuş değilim. Clematisler budama şekilleri ve zamanları olarak 3 farklı gruba ayrılarak yapılmakta. Bu konu ile ilgili araştırmalarım devam ediyor. Bittiğinde clematis başlığına eklemeyi ve arkadaşlarımın sorularını doğru olarak cevaplamayı düşünüyorum. Sevgiyle...
Bu ara da kar devam yeniden her yeri kapladı:)
Ben sizin yerinizde olsam, hemen ayağıma kar botlarımı geçirir sıkıca giyinirim. Başıma şapkamı, boynuma atkımı da sardım mı size (eviniz) yakın olduğunu düşündüğüm birinci fotoğraftaki bankın karlarını temizler ve oraya otururum. Ceplerime doldurduğum sıcak sarı leblebileri atıştırırken sıcacık salebimi ve yudumlar ve sessizliğin sesini dinlerim.
Sevgili Güler Ablam,
Orkidelerimiz talan olmasın diye sahlep içmiyorum. Kavrulmuş fındık ve sütlü kahvemle dediğinizi yapabilirim. İlk fotograf hemen bahçenin bitiminden genel alandan çekilmiş. Daha önce yazmıştım. Bahçe küçük olunca sınırda ki kartopuları budayarak , genel alanın güzelliklerinin sindire sindire tadını çıkarıyoruz:)
Clematisle ilgili araştırma yaparken GardenGate dergisinin örnek sayısına da göz atmanızı tavsiye ederim. Hem güzel fotoğraflar, çizimler olan hem de yararlı bir kopya.
http://www.gardengatemagazine.com/sampleIssue/index.php
Sevgili Jineop, clematis çeşitleri değişik mevsimlerde çiçek açabiliyorlar. Benim yetiştirdiklerimde bir çeşit sadece ilkbaharda diğeri yaz-sonbahar neredeyse kışa kadar çiçek açma eğiliminde.. Bunların çoğaltılması için değişik usul ve mevsimlerin olduğunu araştırmalarımda ulaştım ama derli toplu saklayamadım.
Sizin derlediğiniz bilgileri merakla bekliyorum. Teşekkürler..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.