![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Zeytin üreticisi
Giriş Tarihi: 03-03-2007
|
Merhaba verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim, fidanlarda açan çicekler neden toplanıyor merak ettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Murat
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
sayın kasved, kibar cevabınız ve üretim tavsiyeleriniz için teşekkürler. 1-)İsmini hatırlayamadığınız Hocamızın adı Prof.Dr. Habil ÇOLAKOĞLU dur. 2-)Çiçekleri tek tek koparmak yerine 15 gün sonra tutan meyveleri koparmanız daha kolay olur ve az iş gücü gerektirir. Çünkü topladığınız çiçeklerin zaten % 90 kadarı fizyolojik olarak meyve tutmadan dökülecektir. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmaya devam, dileğiyle. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2007
|
Alıntı:
Biz fidanları büyütürken beş yaşa kadar hiç meyve toplamayıp meyve tutumunu dahi yaptırtmadan koparıp atıyoruz, bunun fidanın gelişmesine olumlu katkısını komşu bahçelere nazaran mukayese ettik sonuçlardan memnunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zeytin üreticisi
|
Teşekkür ederim verdiğiniz bigi için, ben geçen mayıs ayında yaklaşık 300 adet gemik cinsi zeytin fidanı ektim.bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.Bu konuda bilgi sahibisiniz gördüğüm kadarıyla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Hüseyin bey bende sizin gibi üreticiyim bu konuların uzmanı değilim, lütfen söylediklerimi bu çerçeve içinde değerlendirin; yukarıda yazdıklarıma ek olarak bizim yaptığımız toprak tahlili yaptırarak toprağımızda eksik elementleri tamamlamaya yönelik olarak ayda bir yapraktan akşamları sıvı gübreleme yapıyoruz, birde kışa girildiği kasım-şubat-mart aylarında bordo bulamacıyla ilaçlama yaptık. Bunun dışında yaptığımız başkaca bir sizin bizim yaptığımız sürüm işlerinin dışında fidanlara yönelik ayrıca bakım çalışmamız yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Bir soru?
Zeytin bahçesinde pullukla sürüm yapılıp yapılmaması hususunda düşüncelerini aktaracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
İkinci soru?
Zeytin bahçesinde ideal ve en ekonomik bahçe işleme tekniği sizce nasıl olmalıdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zeytin üreticisi
|
Ben ekimden önçe toprak analizi yaptırmıştım bana tavsiye edilen gübrelemyi yaptım,hava şartlarına göre 15-20 günde bir suluyorum , önümüzdeki hafta sularken 150 gr calsyum nitrat karıştırıcam bana analiz sonuçlarıda yapmam önerilmişti,fidanlarımın durumu çok iyi mart ayının ortalarında diktim ve daha şimdiden 15cm büyüdüler. kullandığınız Yaprak gübresinin adı ne ve nasıl bir karışımla kullanılıyor acaba bende uygulamak istiyorum. Borda bulamacın faydasını kimse inkar edemez zaten ben her yıl büyük ağaclarıma mutlaka uygularım,yanlız piyasaya yeni çıkan hazır bordo bulamacları benim kafamı karıştrdı daha ekonomik olmasına rağmen sanki eski formül daha faydalıydı. Ben toprak işlemesini mümkün olduğu kadar yüzeysel yapıyorum sadece hasattan sonra biraz derin işiyorum ondada ağacın dip kısımlarına girmiyorum.Pulluk bağçelerime son 10 yıldır hiç girmedi zaten. yamaçta birkaç zeytinliğim var hiç sürülmüyor mahsülüde en güzel onlar veriyor zeten zeytin bildiğim kadarılya yamaç taşlık bölgeleri seviyor. umarım daha çok bilgiyi paylaşırız arkadaşlarla burda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Alıntı:
Ben ağaç bakımında, toprak işleme aracı olarak çapa makinesi kullanıyorum. Kışlık gübre kullanımı sırasında ilk çapayı yapmış oluyorum; daha sonra otların büyüklüğüne bağlı olarak temmuz ayı civarında ot biçme makinesi ile ot mücadelesini bitiriyorum. Bahçe şu anda salma sulama ile sulanmaktadır. Diğer konukların belirttiği gibi özellikle yaz döneminde sadece çok hafif olarak ot mücadelesini yapmalısınız, bana göre en faydalı olanı el çapası ile ve ağacın dibine çok fazla yaklaşmadan yapılanıdır. Yazdıklarımı kendime ait düz ve her ağacın dibi yalak yapılmış, her ay sulanan bahçede uygulamaktayım. Bahçemin bulunduğu bölgede en geçerli zeytin çeşidi Ayvalık cinsi zeytindir. Son 3 yıl içinde çok fazla miktarda gemlik zeytin fidanı dikimi teşvik edilmektedir. Ben de bir çeşit hakkında bilgi almak istiyorum. Yukarıda HURMA ZEYTİN diye bir çeşitten bahsedilmiş orijinal adı mı? Yöresel isim mi? Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|