herkese selamlar!
bizimde ailemize miras olarak kalan bir bahçemiz var. geçen seneye kadar köyden birisi ilgileniyodu, bir miktarını bize veriyodu. Bu yöntemden vazgeçip kendim ilgilenmeye karar verdim. sürdürdüm, gübre attım ve budattım ama bu sene verim alamadım. hatta toplamaya gittiğimde ağaçların üzerinde ve yerde nerdeyse hiç meyve yoktu. böyle birşeyin olması mümkünmü? yandaki ağaçların nerdeyse dalları kırılacak kadar meyvası varken bu olabilirmi? Meyve durumu için toplama mevsimi gelmeden bakmamak benim hatamdı, umarım tekrarlamam

Tüm forumu okuyamadım, yarıya anca gelebildim, çok güzel konulardan bahsedilmiş, atlamadan ve sıkılmadan okumaya çalışıyorum
budama işlemini yaptıktan sonra kapatıcı macunu hemenmi sürmek gerekiyor, yoksa yeni dallar çıktıktan sonramı? büyük dalları dibinden budamıştık ordan çıkacak yeni dallar için beklemelimiyiz? henüz sulama işine giremedim, su yazın yani en gerekli olan zamanda problemli. bahçe dere kenarında, yazın dere akmasada toprak nemli. yinede suya ihtiyaç duyarmı?
bandırmada yaşıyorum, eti bor tesislerinde gübrelemede kullanılan içerisinde bor bulunan boraks mevcut. ben kullandım faydasını gördüm. boraks ile ilgili başka bilgisi olan varmı?