View Single Post
Eski 25-06-2007, 15:40   #260
b.özdemir
Yeni Üye

b.özdemir's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kasved Mesajı Göster
Zeytin bahçesinde ideal ve en ekonomik bahçe işleme tekniği sizce nasıl olmalıdır
Sayın Kasved, konu zeytin olunca dikkat kesildim yazılanları okudum, oldukça faydalı bilgiler ediniyorum. Benim de tahminen 10 yıllık zeytincilik geçmişim var. Benim bölgem Akdeniz, Mersin-Mut. Forumdaki zeytin ile ilgili olanların bölgesi genel olarak Ege ve Marmara.
Ben ağaç bakımında, toprak işleme aracı olarak çapa makinesi kullanıyorum. Kışlık gübre kullanımı sırasında ilk çapayı yapmış oluyorum; daha sonra otların büyüklüğüne bağlı olarak temmuz ayı civarında ot biçme makinesi ile ot mücadelesini bitiriyorum. Bahçe şu anda salma sulama ile sulanmaktadır. Diğer konukların belirttiği gibi özellikle yaz döneminde sadece çok hafif olarak ot mücadelesini yapmalısınız, bana göre en faydalı olanı el çapası ile ve ağacın dibine çok fazla yaklaşmadan yapılanıdır.
Yazdıklarımı kendime ait düz ve her ağacın dibi yalak yapılmış, her ay sulanan bahçede uygulamaktayım.
Bahçemin bulunduğu bölgede en geçerli zeytin çeşidi Ayvalık cinsi zeytindir. Son 3 yıl içinde çok fazla miktarda gemlik zeytin fidanı dikimi teşvik edilmektedir.
Ben de bir çeşit hakkında bilgi almak istiyorum. Yukarıda HURMA ZEYTİN diye bir çeşitten bahsedilmiş orijinal adı mı? Yöresel isim mi? Saygılar

b.özdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön