Ben ekimden önçe toprak analizi yaptırmıştım bana tavsiye edilen gübrelemyi yaptım,hava şartlarına göre 15-20 günde bir suluyorum , önümüzdeki hafta sularken 150 gr calsyum nitrat karıştırıcam bana analiz sonuçlarıda yapmam önerilmişti,fidanlarımın durumu çok iyi mart ayının ortalarında diktim ve daha şimdiden 15cm büyüdüler. kullandığınız Yaprak gübresinin adı ne ve nasıl bir karışımla kullanılıyor acaba bende uygulamak istiyorum. Borda bulamacın faydasını kimse inkar edemez zaten ben her yıl büyük ağaclarıma mutlaka uygularım,yanlız piyasaya yeni çıkan hazır bordo bulamacları benim kafamı karıştrdı daha ekonomik olmasına rağmen sanki eski formül daha faydalıydı. Ben toprak işlemesini mümkün olduğu kadar yüzeysel yapıyorum sadece hasattan sonra biraz derin işiyorum ondada ağacın dip kısımlarına girmiyorum.Pulluk bağçelerime son 10 yıldır hiç girmedi zaten. yamaçta birkaç zeytinliğim var hiç sürülmüyor mahsülüde en güzel onlar veriyor zeten zeytin bildiğim kadarılya yamaç taşlık bölgeleri seviyor. umarım daha çok bilgiyi paylaşırız arkadaşlarla burda.
|