Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratozaltas
Sayın yetiştirici, öncelikle çalışmalarınızda başarılar ürününüzde bol bereket diliyorum. Ama eleştirmeden yapamayacağım. Değerli arkadaşım hem modern ve bilinçli yetiştiricilik yapmak istediğini yazmışsın, hemde zirai mücadele ilaçlarının tavsiyesini konu uzmanı olmayan birinden aldığını söylüyorsun. tarım ilacı kullanmak çok hassas bir konudur. Sadece kendi ürününüzü değil tüm çevreyi ve insanları etkiliyorsunuz. Zor değil; Lütfen size en yakın İlçe Tarım müdürlüğündeki bir ziraat mühendisine sorun oradaki zeytin konusu ile ilgilenen kişiler size yardımcı olsun ve ilaç tavsiyesi yapsın. İkinci bir konuda gübreler. Çok güzel toprak analizi yaptırmışsınız. Ancak yine belli oluyor ki, bir mühendise danışmadan gübreleme yapıyorsunuz. Çünkü Organik madde yetersiz olmasına rağmen organik kaynaklı gübre kullanmamışsızı, sadece kimyasal gübre vermişsiniz. Bu hizmetler Tarım müdürlüklerinde size ücretsiz olarak sunulmaktadır. Lütfen yararlanın. Saygılarımla.
|
Ben bu forumun kamuya açık paylaşımı içeren bir platform olarak üşünüyordum ama uyarınızla sadece ziraat mühendislerininin fikir yürütebileceğini, üreticilere yazışmanın kapalı olduğunu yazınız sayenizde öğrendim, verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Buyrun alan ve yorum sizin hayırlı olsun, ben hizmet alamadığım ilçe ziraat müdürlüğünden belki arkadaşımız yön ve yol gösteren yazınız sayesinde gerekli hizmet ve desteği alır.