![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-12-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 44
|
selamlar. zeytinlerimde Zeytin dal kanseri var bu hastalığı engellemek için ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
2. Etidot67 kulllanabilir siniz. Dah ucuza gelir ve yüksek oranda bor da vermiş olursunuz. 3 Gülleci bulamacı+etidot 67 kullanabilirsiniz. Daha iyi olur. Yine bordo bulamacından çook ucuza gelir. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2011
Şehir: Kıbrıs
Mesajlar: 12
|
Selamlar. Zeytinleri boylarına göre ayırmak için makine satın almak istiyorum. İnternette bazı sitelere baktım hepsi bana göre çok büyük (3metre civarı) makineler. Bana uygun 1-1.5 metre civarlarında portatif bir makine bulmak mümkün mü? Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2011
Şehir: Kıbrıs
Mesajlar: 12
|
Alıntı:
Alıntı:
Her ikinizde makineyi kendim yapmamı öneriyorsunuz. Fakat nasıl yapacağım konusunda teknik hiçbir bilgim yok . Sn. Lilium yaptığınız makinenin resimlerini gönderebilirmisiniz acaba? Belki bir fikir edinebilirim. Veya burdaki ustalara gösterip fikir alabilirim. |
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar bir zeytininiz olduğunu bilmiyorum, 100 ağaçtan fazlaysa bant tipi makina öneririm, daha azsa elle çevireceğiniz ya da küçük bir motor koyarak bir bant yapabilirsiniz, zor bir şey değil. Yapacağınız makinayı istediğiniz boyda yapabilirsiniz, önemli olan kalibre aralığını uygun olan ölçülerde yapmak. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
|
Zeytinler olgunlaştıktan sonra özellikle sabahları olan don ve eksi derecedeki havalar nedeniyle zeytinler yumuşayıp bozuluyor bunu engellemek için sizler birşey yapıyormusunuz?Bugun aklıma sabahları veya gece tarlada ağaçlar arasında birşey yakmak geldi.Bırde buyuk tarlası olamayanlar için sera gibi etrafı kapatmak geldi.Son olarakta belki uç birşey ama geceleri ağaca hastanelerdeki galoşlar gibi birşey geçirmek.Sizler ne yapıyorsunuz.Saygılar |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
toplayıp yağını çıkarıyoruz. Büzüşme ve bozulmanın sebebi don ya da geceleri eksi derecede seyreden hava sıcaklığı değil. Geçmişte böyle havalarda çok zeytin topladık. Biraz büzüşürdü ama sizin bozulma dediğiniz olmazdı. Büzüşme ve bozulmanın sebebi havaların kurak gitmesidir. Son yağmurlardan bu yana 2 ay geçti, zaten öncesi de iyi yağmur yağmamıştı. Kurak giden bu 60 gün çok kritik bir zamandı. Yani tanenin beslenmesi gerekti ama yağmadı, serin giden hava da çiftçiyi yanılttı, sulamadı. Ayrıca yağmur ile sulama suyu sonbaharda farklıdır. Sulama yağmurun yerini böyle zamanlarda tutmaz. Bundan sonra yağmur dışında sulansa da pek fark etmez. Toplayıp yağını çıkarmak en güzeli... Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
|
sağolun.peki ne yapmalıydık o zaman?sız ne yapıyorsunuz?sizde durum nedir? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Son yağmurdan bir ay sonra sulamalıydık, ama dediğim gibi havalar serin gidince aldandık, sulamadık. Toplayıp yağını çıkarıyoruz. Toplamayanlar salı günü gelecek yağmuru beklemeli bence. Yağmurla beraber havalar _ bir kaç gün_ ılımanlaşır, zeytin yağmur ile taneyi toparlayabilir. Zeytin uyku dönemine giriyor ama ılımanlaşan hava ve ısınan toprak, kökleri tekrar hareketlendirebilir ve zeytine su yürüyebilir. Tanede bozulma yoksa _ ki susuzluktan dolayı olamasa gerek_ yağmurlardan 3, 5 gün bekleyip sonra toplanmalı. Ayrıca kaolin kilinin susuzluktan doğan büzüşmeye pek etkisi olmadı. İyi yanmış ahır gübresine karıştırılmış klino_ zeolit_ ve humasla daha önceden sulamak su stresini büyük oranda düşürüyor. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
|
Sağolun.Bugun buzuşenleri topladık 700 kg ve bundan 140 kg 0,5 diziem yağ çıktı.Hayatımdaki ilk zeytin toplamalarımdı ve ilk zeytinyağımdı bu sene ))Çok hoşuma gitti..Tabağıma döküp misgibi zeytinyağı kokusunu alıp ekmeği banıp yemek harika.Herkese bereketli günler.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() 5 kg. zeytinden 1 kg. yağ almışsın. Büzüşmeseydi zeytinler 6 kg. gibi alırdınız.Bu ortalama ve diziem güzel. Zeytin yağını tabağa koyuyorsun, bir az tuz atıyorsun ve içine biraz nar ekşisi ilave ediyorsun ekmeği banıyorsun. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Bu yıl izlenimlerim ve edindiğim tecrübeler şunlar: - Zeytincilik kesinlikle çok zahmetli ve rantabl olmayan bir uğraşı.. - Zeytincilik yapmak, ancak kalabalık aile işi.. Eğer yalnızsanız ve her işinizi yevmiye veya ücretle yaptırıyorsanız gelir elde etmeniz çok zor.. - Elde ettiğiniz zeytinleri, yağlı sele ve sızma yağ haline getirip pazarlama olanağınız olsa dahi çok fazla bir gelir elde etmeniz çok olası değil.. - Zeytincilikte haşere mücadelesinin sonu pek yok..Devamlı içinde olup, gözlem yapmak zorundasınız..En ufak bir ihmalde kaliteli zeytin elde etmek zorlaşıyor.. Benim Yalova'lı, Gemlik'li Orhangazi'li üreticilerle yaptığım görüşmelerde edindiğim bilgilere göre en az 6 ilaçlama yapmak zorundasınız.. İlaçlama yapsanız bir türlü..yapmasanız bir türlü.. Tam ilaçlama yaparsanız pırıl pırıl, lekesiz, kurtsuz zeytin elde ediyorsunuz ama sofranıza koyacağınız zeytinler tam bir ilaç kalıntısı deposu oluyor.. Asgari ilaçlama yaptığınız takdirde ise kurtlu zeytin kaçınılmaz oluyor..Ben bu yolu tercih ettim..Sadece pamuklu bit ve zeytin sapsokanı için ilaç attım..Sonrasında hiç ilaç atmadım..Zeytinlerim üçte bir kurtlu oldu.. Yani bayağı bir organik oldu.. Tümünü yağ sıktırdım..1 asit yağ elde ettim..İçilebilir koyu kıvamlı nefis bir kıymalı yağ oldu..Çok memnunum yağdan..Asla acımsı, kekremsi, genizi tahriş etmeyen bir yağ..Zeytinyağı salata ve yumurtada belli olur diye bilirim..Organik yumurtaları pişirdik..lezzetine daha bir lezzet kattı.. Bu yağ için zeytinin çilesine katlanmaya değer gerçekten..Daha önce organik pazar dahil piyasanın en iyi sızma markalarını alıp kullanırdık..ama benim yağ hepsinden güzel ve doğal..ve farklı.. .......................... Yağ sıktırmak için önce Çanakkale/ Lapseki'de bir yağhaneyle iletişim kurdum..Telefonda benim aklımı çeldi..inandım: Son sistem bir İtalyan makinada soğuk sistem sızma yağ çıkardıklarını söyledi..İnandık..Köyden bir komşumla götürdük zeytinlerimizi.. Ufacık bir makinaydı..İlk etapta komşumun 200 kilo zeytinini attılar makinaya..Bir uğultu..bir uğultu..20 dakika sonra hafif hafif musluktan ince bir yağ gelmeye başladı..Bir çay bardağına az bir şey alıp tattım..Bir tuhaflık vardı..Korkunç acıydı..Komşumu uyardım..Sende iç bir bak;yağ tuhaf..çok acı..dediysemde, ilk önce tınlamadı..Makina habire homurdanıyordı..Bir saat içinde çıkan yağ 8-9 litre falandı..Komşumda huylandı durumdan..Tattı yağı; gerçekten acıymış dedi..Ama o bir saat içinde 200 kilo zeytin ziyan oldu gitti.. Çıkan 8-9 litre yağa da yağ demek için şahit gerekti.. Durdurduk makinayı..Yeni boşaltılan zeytinleri haznelerden geri boşalttık..Derken komşumla yağhane sahibi hırlaşmaya başladı..Komşum haklıydı..200 kilo zeytinin karşılığı 8-9 litre yağ olamazdı..Ağır bastırdık..Kendisinin gelenlere reklam olsun diye tattırdığı şerbet gibi yağdan 20 litre zar zor alabildik ve ufak zayiatla ayrıldık oradan.. ......... Lapseki Çardak Bucağında eski rum yağhanesi geçen yıl faaldi..Bu yıl kapanmış şansımıza..Asıl niyetim orada soğuk sıkım yaptırmaktı.. Ardından Lapseki'nin Umurbey Bucağında geçen yıl üretime başlayan kontinu sistem pırıl pırıl bir yağhaneye geldik.. Daha önce telefonda derdimizi anlattığımız için ve 80 km. yoldan gelişimiz hatırına bizi kırmadılar..Hemen boşalttık zeytinlerimizi..Ayrı ayrı, ikimizin zeytinlerini bir buçuk saat içinde teslim ettiler.. Anlayacağınız..biraz maceralı geçti sıkım işimiz.. ............... Fabrikadan ayrılırken, yetkili kişi bize sıkı sıkı tembihledi..Haziran ayı sonunda çekirdek sertleştikten sonra sakın fidanlarınızı sulamayın diye öğütledi..Yoksa yağ az alırsınız dedi..Ben ''yazın dalında buruşuk durması, dökülmeye sebep olmaz mı'' diye sordum..Hayır, dedi..Eğer Hastalık yoksa hiçbirşey olmaz dedi.. Benim yağ 1 asit çıktı..Yere örtü yayarak, zeytinleri toprağa düşürmeden topladık.. Ama %10 kadar da alt zeytin vardı..Eğer onları sıkıma dahil etmeseydim dizyemi daha düşük olabilirdi.. ............ İstanbul'a dönünce bugün pazarda kendime yağlı selelik zeytin aradım.. Önce ilaçtan falan dem vurdum..'' ohooo..en az 6-7 kere ilaç atıyoruz biz'' diyen satıcı üreticilerden uzaklaştım.. Bir köylü amcaya ilaç konusunu açtığımda bana ''ne ilacı be kardeşim,biz yazın ilaç falan atmayız'' deyince..Hah dedim aradığım zeytinleri buldum dedim içimden.. Başladım minik sorularla muhabbete.. ''Biz çiçek öncesi ve mercimek iriliğindeyken iki defa zehir atarız..yazın ne sularız nede ilaç atarız. Haziran sonunda %1'lik bordo atarız ayrıca'' dedi.. Bu köylü amca Bilecik Osmaneli'ndendi..Zeytinliklerinin sarp arazide olduğunu söyledi ayrıca.. Diğer Gemlik-Orhangazi-Yalova yörelerinden gelen ve yılda en az 6-7 kere ilaçlama yaptıklarını söyleyen, sulama yaptıkları için zeytinleri daha iri olanlardan değil de bu Bilecik'li amcadan aldım bu yılın kıvırcık yağlı selelik zeytinimi.. .......... Son olarak.. Hasattan sonra fidanlarıma borlu ve çinkolu organik gübre ile birlikte kompoze gübre verdim.. Gelecek sezon şubat sonunda budamayla budamayla birlikte % 2.5 luk bordo atacağım..Ayrıca toprağımın PH'ı 5.5 olduğu için 26'lık kalsiyum nitrat takviyesi yapacağım.. Çiçekten 10 gün kadar önce Lebaycid veya Poligor veya benzer bir ilaç atacağım, pamuklu bit ve sapsokana karşı.. Fidanlığımda risk olduğu için mercimek iriliğinde iken yine bir ilaç daha atacağım..Ardından da %1'lik bordo.. Ondan sonra ne ilaç ne su vermeyeceğim.. Bu yıl da böyle deniyeceğim.. Bilecik'linin zeytinlerinde kurt zayiatı çok çok azdı..Sulama yapsak böyle olmaz dedi.. Ayrıca 3 kilodan bir kilo yağ almış..Ben sulama yaptığım için Gemlik tipi zeytinimden 5.5 kiloda bir kilo alabildim.. ........ Zeytin ve yağı hoş, yararlı ama zeytincilik gerçekten çok meşakkatli.. Yinede bu lezzete değer.. Düzenleyen pria : 11-12-2011 saat 00:37 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
|
Sizin zeytinden sofralık olmuyor mu? Üçte bir (%33) oranında kurtlu oldu diyorsunuz, kaolin atsaydınız %2'nin altına rahatlıkla inebilirdi. Üstelik sadece 2-3 uygulama dahi sinek zararını çok düşürürdü, fazlası keyfe keder. Her türlü zehirden daha etkili ve 6 uygulamadan çok daha az. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
|
Gercekler hakikatten aci... ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Kaolin uygulaması da bu yıl gündemimde sayın Meyvelitepe.. Bizim limana Çanakkale Seramik Fabrikaları için 2 günde bir kaolin gemisi geliyor..Limanda bol bol kaolin tozu mevcut..Olur herhalde.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
|
Seramik kalitesini tavsiye etmem. Rafine, kalsine ve parçacık büyüklüğü 2 mikrondan küçük olması gerekir. Artık piyasada epey vasıflı alternatif var. Gelecek sezon muhtemelen daha da artar. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
|
3 parti zeytin sıktırdım kasım 1. parti delice ve döküntü 6 kğ dan 1 kg 2 asit 2. parti 4,8 kg dan 1 kg 0,5 asit aralık 3. parti 4 kg 1 kg 0,3 asit merak edenlere duyrulur. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Millet zeytinleri erken mi _ ki benim bir kısmı duruyor_ hasat ediyor. Bu erken hasadın önünü sanki trilye _buralara gelince_ açtı. Eskiden aralık-ocak gibi hasat ederdik. Zeytinlerin geç hasadı ve soğuk yemesinin farkı, kaliteye de yansıyor sanki... Erken hasat da, zeytin sineğinden kaçışı ve var yılı yok yılı arasındaki farkı az da olsa kapattığı için terci ediliyor gibi... |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
|
Alıntı:
Ağaçlara biraz sert budama yapmışız herhalde sofralık zeyini yağlıktan yapmak zorunda kaldım. Zaten biraz daha bekleseydim yamurlardan hem toplama zorlaşacaktı hemde kalite düşecekti. ama bakımdan ve düzgün toplamanın sayesinde her yıl verimim artıyor birde verime yeni gelen küçük ağaçlarımda verim artarsa deme keyfime. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
|
Seneye zeytin toplama zamanı havalar bu seneki gibi ılık giderse yardıma gelirim, çay hazır olsun yeterki. Bu sefer kaçmam çayımı içerim. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
"Sadece tek çeşidin yağı yemeklik olur" şeklindeki bir anlayış bilimsel olarak doğru değildir. Bütün çeşitlerin yağları yemeklik olabilir. Genetik açıdan kötü yağ veren bir zeytin çeşidi yoktur. Ancak her zeytin çeşidinin özellikle de yağın duyusal nitelikleri, hasat zamanı, çeşit, yöre, toprak özellikleri ve yağ işlemede kullanılan teknoloji gibi değişik faktörlerin etkisi ile değişik olabilir. Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü -> Zeytinyağının Depolanması Bende sizin gibi düşünüyordum ama bizler bazı şeyleri yanlış mı biliyoruz yoksa sayın Halil Önen? |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Bilimsel değil ama düz mantık yürütüyorum, belki deduyusaldır; hangi meyveyi erken hasat edersen kaliteli olur. Elma, armut, ayva, üzüm ve diğerleri...Erken hasat edilen ayvanın receli, erken hasar edilen üzümün pekmezi daha mı kaliteli oluyor? ![]() Zeytin de bir meyvedir. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Bütün zeytin çeşitlerin yağını yemeğe katar yeriz. Bu belki duyusal, belki duygusal belki de kültürsel bir şeydir. Bilimseli bilemem...![]() Ama salatada mutlaka Ayvalık olsun isteriz, daha pahalı olasına rağmen... Yine düz mantık _ bilimsel değil_ yürüteyim...Her çeşit süt peynirlik olur ama keçi peynirini ararız, kahvaltıda... Yok bu olmadı galiba:Her koyunun sütü içimlik olur ama, Merinosun daha iyidir. ![]() (Sevgili piria, kafamı karıştıştırdın yarın gene düşüneyim) ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Yağ kalitesinin değerlendirilmesi kişiye özel ve evrensellik olarak ayrılmalı. Kalite kriterleri tesadüfi olamaz. En iyi yağ veren zeytin çeşidini, zeytin zararlısına, meyve çürümesine, ısıya ve ışığa maruz bırakırsak kaliteden söz etmemizin anlamı olmaz. Herkesin yağı kendince iyidir. Kimse yoğurdum ekşi demez. Yağın kalitesi zeytine verilen emekle orantılıdır. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Geçen hafta Bilecik/Osmaneli'li bir köylü ile tanıştım.. Sattığı soğuk yemiş Gemlik tipi zeytinler kıvırcıktı..3 kilo zeytinden bir litre yağ aldık, dedi.. Ama yağ oranını geç hasat arttırdığı gibi zeytinlerin yazın sulanmamasının da çok etkisi olduğunu söyledi.. Aynı uyarıyı Çanakkale/Umurbey'de ben yağ sıktırırken yağhane yetkilileri banada yaptı..Yağ oranını arttırmak istiyorsan zeytinleri sulamaya alıştırma, dediler bana.. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Gemliği kurak giden aylarda sulamak gerek, buruşursa sofralık olarak kimse almaz. Türk mutfağı olarak zeytin damak tadını yerleştiremedik. Yağlık yağ olarak, sofralık sofralık olarak tüketilmeli. Haa yağlıktan da sofralık olur tabii...belki damak tadındadır. Ama yağlar karşı karşıya geldiğinde iş değişiyor. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Aksine ben 8 yıldan beri Pendik ve Yalova pazarlarından hep aralık ayı içinde buruşuk Gemlik zeytini aldım yağlı sele için.. Buruşuk olmayan zeytin alıp sele yaptığımda hem 2-3 ay içinde olgunlaşıyor hemde zeytinler cıvıklaşıyor.. Oysa soğuk vurmuş Gemlik alıp yağlı sele yaptığımda zaten zeytinlerin (hurma zeytini gibi) acı suyu ve acılığı oldukça azalmış olduğu için 20 gün sonra yenebilir kıvama geliyor..ve bir yıl rahatlıkla dayanıyorlar.. Buruşuk kıvırcık zeytinin tadı başka oluyor.. .... Az önce NTV haberlerinde bu konu vardı..Haberde ''bu yıl Marmara bölgesinde zeytinleri soğuk vurduğu için sofralık zeytin miktarı az..zeytinler buruştu..'' diyorlardı.. Oysa bana göre bu yanlış..Bu yıl Pendik ve Yalova pazarlarında buruşuk-kıvırcık zeytinler kilosu 4-5 tl'den kapış kapış satıldı.. Alanlar memnun ama satanlar pek değil..Çünkü zeytinlerin suyu çekildiği için zeytin kilo çekmiyor..bu da üreticinin işine gelmiyor.. Buruşuk olmayan zeytin alıp yağlı sele yaparsanız 10 kilo zeytinden 2-3 litre acı su çıkar..ama buruşuk zeytinden yaparsanız 10 kilo zeytin ancak yarım kilo kadar acı su salar.. Benim sofralık zeytin tipim her zaman için buruşuk Gemlik zeytinidir. .... Gemlik hem sofralık hem yağlıktır..Yağı da güzeldir..Ben bu yıl 5.5 kilodan bir litre yağ aldım..1 asit..harika bir yağ.. Ama zeytinleri sulamasaydım bu oran artardı.. ... Bir husus ta şu: Sulanan Gemlik zeytinlerinden sofralık zeytin yapmaya kalktığınızda duyacağınız en büyük şikayet, olgunlaşan zeytinlerin cıvıklaşmasıdır. Bu şikayeti çok duydum ben. Ayrıca sulama yapılan zeytinliklerde sürekli filizkıran ve zeytin sineği mücadelesi yapmak şart oluyor..ve..zeytinleri suya alıştırdığınız zaman sürekli sulamak zorunda kalıyorsunuz..su vermediğinizde strese giriyor fidanlarınız. Düzenleyen pria : 21-12-2011 saat 12:50 |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Ama ben tüketeceğimiz zeytinden değil, ticareti yapılan zeytinden bahsediyorum. Adam 'içinde buruşuk olan zeytini bile getirme', diyor. Eleğe bile sokmuyor. Siz 100-200 ton zeytin kuracaksınız, buruşuk zeytin ister misiniz? ![]() Diğer görüşlerinize katılıyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|