Hic katilamadigim bir yanit olmus bu. Toprakla ugrasan , ciftcilik yapanlar icerisinde en cok kazanci isi hakkiyla yapan zeytinciler elde etmekte.
Zeytin dikip gelen parayi gorunce sasiran ciftcilere cok denk geldim, adamlar gecen sene trilye zeytini siradan 4 tl ye kilosu satinca gozlerinden sevinc goz yaslari geliyordu

yani bu ciftci cok harciyor kazanamiyor dusturu zeytincilikte gecerli degil.
Hatta zeytin ve yag ticareti yapmakla ciftciligin ne alakasi var coZemedim, birisi ticaret birisi tarim , apayri. Yani arkadas tarim yapmak istiyorum diyor siz ona zeytin al sat yag al sat diyorsunuz , bunun nedenini cozemedim?
Bu mesaj da sadece benim mi garibime gitti , kimse yanit vermemis!? Yok mu trilye bahcesi olup da gecen sene ayaginda zeytini dunya parayaa satan bir tarimci?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci
Cihan bey,
Ege, Akdeniz kıyı şeridi hariç (istisnalar olabilir) zeytini ve yağını değerini bilse de yemeyen bir ülkede yaşıyoruz.
Mevcut zeytin ağaçlarımız geleneksel dikim olup rekabetçi olmaktan uzak.
Üye olmadığımız için Avrupa ya ihracat zor.
Toprak işlemede ve ürün toplamada mekanik tarım yapılamıyor. İşçilik zor ve pahalı.
Bu şartlarda zeytincilik'den para kazanmak şimdilik güç.
Tavsiyem elinizden geliyorsa zeytin ve yağ satış/ pazarlama işi yapınız. Yatırımı sonra düşünürsünüz.
|