Merhaba,
Zeytinin araştırıken, agaçlar.net'i bulmak beni çok mutlu etti, zira zeytinle ilgili bir çok
bilgiyi bulabileceğim , danışıp, paylaşabileceğim bir site benim gibi masa başı (genelde)
zeytincisi için bulunmaz bir nimet.
Çanakkale'de yaklaşık 13 dekar bir arazim var ve bu araziyi zeytinlik yapma kararını
verdikten sonra yaptıklarımı paylaşmak istiyorum; İlk olarak tarlayı taban patlatmak için
derin sürdürdüm ve ardından analiz için toprak numuneleri alıp tahlile gönderdim ve tarlayı
çit ile çevirdim. Tüm bunları geçen baharda tamamladım.
Bayramda uzun tatil bir fırsattı benim için zamanımı tarlada hazırlık yapmak için
geçirdim. Önce fidan yerlerini işaretlemek ve ardından kepçe ile kazdırmak istiyordum,
(Taban suyu yüksek olan bir bölgenin drenaj kanalı açma işini de yaptırdım.)
üç günlük yoğun çalışma sonrasında 510 adet fidan çukuru hazırdı.Bu arada fidan ile
ilgili edremit'e gidip araştırma yapmıştım ve fidanları alacağım yere karar verdim.
Ayvalık fidanlar arasına %10 gemlik ve 50 kadar da domat fidanı dikmeyi düşünüyorum.
Havaların durumuna bağlı olarak ekim ortası , sonu gibi fidanları dikmek istiyorum.
Fidanların dikimi sırasında ve sonrasında dikkat etmem gereken şeyler nelerdir;Kimyasal
ilaç kullanmak istemiyorum ,bu konuda düşünce ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
|