![]() |
|
![]() |
#11 | |||||||
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu söyleminiz bir bilgiye dayanmıyor. Ürünü satan üretici olmanız hasebiyle "ben ne diyorsam odur" yaklaşımıyla söylüyorsunuz ki, tüm itirazım bunadır. Bunun yerine, her aklı başında ve ciddi üreticinin dediği gibi "Bionem'in kaolin kiliyle aynı sulu karışımda birlikte kullanımı konusunda bir test yapılmamıştır. Böyle bir karışımda bakterinin nasıl etkilendiği, karışım uygulandıktan sonra ruhsatında yazılı etkiyi devam ettirip ettirmediğine dair bir bilgi şu an için mevcut değildir" deseydinizgayet yeterli ve kimsenin itiraz etmiyeceği bir yanıt olurdu.Oysa, gerek kaolin kili konusunda gerek başka ürünlerde yanıtınız hep bu testleri yapmışsınız, sonucu da hep olumsuz çıkmış gibi çok net ifade ile yanıt verdiniz. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu özrü kabahatinden büyük bir ifade olmuş ne yazık ki. Bionem'in kök kanserine olan etkisinin yazıldığı bir bilgi olarak verdiğiniz linkte yazılı olanlardı onlar. Komik tarafı, linkini verdiğiniz yazı PF, BR gibi pek çok bakterinin genetiği ile oynanarak tarımda biyolojik pestisist olarak kullanıldığı, bunun denetiminin hiç olmadığından yakınan bir yazı idi. PF'nin kök kanserine etkili olduğuna dair tek kelime bile yoktu. Yani sözü oraya siz getirdiniz ![]() Alıntı:
Sorunuzun yanıtı basit. Ürününüzle ilgili beş dakikadan fazla zaman harcamayacaktım. Alıntı:
Biliyormusunuz ki, ikide bir gerek e-posta ile gerek özel mesajlarla, gerekse bizzat pek çok kişi Bionem ile ilgili sorular soruyorlar. Bunun içinde DDT varmıdır diye soran dahi oldu. İnsanların, bir ürünü üretip piyasaya sunanlara hiç güveni kalmamış. Bu yüzden, bu ürünleri satanların değil, kullanıp bilgi birikimi ve fikir oluşturmuş olanların olumlu-olumsuz, iyi-kötü objektif düşüncelerini almak istiyorlar. Elbette bu düşünceleri onlar da kendilerine göre anlayıp yorumlamaya çalışacaklar. Toplum ve bireyler artık eskisi gibi değil, insanlar değişiyor. Ürün üretip piyasaya sunanlar bunu tekrar tekrar düşünmeliler. Belki yeri değil ama dün olan bir şeyi anlatayım. Bahçede çalışıyordum. Ağabey-kardeş iki komşu çıkageldi. Bana B5A ile ilgili düşüncelerimi sordular. Ben de anlattım. Çok özetle, ürünün organik sıvı gübre tescili olduğunu, ancak mikrobiyal bir ürün gibi sunulduğunu fakat mikrobiyal içeriğin ne olduğunun bilinmediğini, öteyandan ürünü kullanan pek kişinin sonuçtan çok memnun kaldığını vs. Bana dediler ki, bu yıl ilk defa küçük bir turp bahçesinde denediklerini, sonucuna inanmakta güçlük çektiklerini, devamında fasulye üretiminde sadece B5A kullandıklarını, aldıkları verimle piyasanın bile allak bullak olup fiyatların düşmesine sebep olduğunu (burası biraz abartma), mali olarak girdi maliyetlerinin yarıdan fazla düştüğünü, vs. anlattılar. Buna karşı, B5A'yı üretenlere biraz daha kızmaktan başka bir şey düşünemedim, üstlerine düşeni doğru dürüst yapmamış oldukları için. Saygılarımla Not: Mesajımda büyük harflerle, koyu karakterlerle yazılmış yazı yok. Anlam bütünlüğünü bozarak alıntılanan cümle ve arkasından kişisel saldırıya kadar varan, veryansın eden şeyler de yok. Polemik, demogoji vb. şeylerden zevk alacak yaşı yıllar önce geçtim. Yazdıklarım bir bütündür ve öyle anlaşılmalıdır. |
|||||||
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
balsıra, böcek, hastalık, ilaç, zeytin ağacı |
|
|