Alıntı:
Tekrar yineliyorum Benim ürünlerim ile kaolin kili kullandığınızda . Bionem etkisini yitirir.
|
Alıntı:
Bunu neden yanlış yerlere çektiğinizi anlayamıyorum.
Bu yüzden Kaolin kili kullanan üreticilerimizin Bionem kullanmaması gereklidir. Aksi taktirde Bionem e ödedikleri para boşa gider. Bunu söylemek kabahatmi?
|
Bu söyleminiz bir bilgiye dayanmıyor. Ürünü satan üretici olmanız hasebiyle
"ben ne diyorsam odur" yaklaşımıyla söylüyorsunuz ki, tüm itirazım bunadır. Bunun yerine, her aklı başında ve ciddi üreticinin dediği gibi "Bionem'in kaolin kiliyle aynı sulu karışımda birlikte kullanımı konusunda bir test yapılmamıştır. Böyle bir karışımda bakterinin nasıl etkilendiği, karışım uygulandıktan sonra ruhsatında yazılı etkiyi devam ettirip ettirmediğine dair bir bilgi şu an için mevcut değildir" deseydinizgayet yeterli ve kimsenin itiraz etmiyeceği bir yanıt olurdu.Oysa, gerek kaolin kili konusunda gerek başka ürünlerde yanıtınız hep bu testleri yapmışsınız, sonucu da hep olumsuz çıkmış gibi çok net ifade ile yanıt verdiniz.
Alıntı:
Çok çirkin bir polemik yaratmaya çalışıyorsunuz.Egzama konusunun şaka olarak yapıldığını bildiğiniz halde konuyu nereye vardırıyorsunuz
|
Bu paragrafa özellikle üzüldüğümü belirtmeliyim. Ekzama konusunun şaka olduğunu mesajımda zaten belirtmişken, belirtmemişim gibi kullanmanız, yukarıda alıntıladığım paragrafta sözünü ettiğiniz süreci yaratma gibi bir niyetiniz olduğu izlenimi veriyor. #116 nolu mesajdaki ilgili paragraf bir bütün olarak bir anlam ifade eder ve okuyup anlayan açısından da açıktır.
Alıntı:
Aynı istekleri ve aynı incelemeleri neden ETKİN MİKROORGANİZMALAR başlığında yapmadınız neden mikrobiyal tescilleri olmadan mikrobiyal olarak tanıtmalarına rağmen .
Neden onlardan da benden istediğiniz belgeleri konu başlığında istemediniz. İçerisinde canlı olduğunu idda etmelerine rağmen bana sormuş olduğunuz soruyu da herkesin görebileceği şekilde yani konu başlığında neden sorma gereği duymadınız .
|
Tabii ki aynı araştırmaları EM için de yaptım. EM'nin şansı dünyanın 100 ülkesinde üretiliyor olması, hakkında gerek EM kaynaklı gerek bağımsız kaynaklarda derya deniz bir literatür olmasıdır. Kaldı ki, dünya üzerindeki bu gibi her ürünü araştırma gibi bir misyonum yok. Sadece kişisel olarak ilgilendiklerimi araştırırım. Araştırmalar sonucunda elde ettiğim her bilgiyi forumlarda yayınlama zorunluluğum da yok. Nitekim, EM başlığında, EM kullanımıyla ilgili sadece tek bir mesajım vardır.
Alıntı:
Benim ürünlerimin tamamı tescillidir. MİKROBİYAL GÜBRE TESCİLİMİ , İÇERİSİNDEKİ BAKTERİNİN İSMİNİ ve hatta bir ara konuyu genetiği değiştirilmiş bakteriye de çekmeye çalıştınız.
|
Bu özrü kabahatinden büyük bir ifade olmuş ne yazık ki. Bionem'in kök kanserine olan etkisinin yazıldığı bir bilgi olarak verdiğiniz linkte yazılı olanlardı onlar. Komik tarafı, linkini verdiğiniz yazı PF, BR gibi pek çok bakterinin genetiği ile oynanarak tarımda biyolojik pestisist olarak kullanıldığı, bunun denetiminin hiç olmadığından yakınan bir yazı idi. PF'nin kök kanserine etkili olduğuna dair tek kelime bile yoktu. Yani sözü oraya siz getirdiniz

(
aslında iyi soru). Muhtelif kereler sizden, ürününüzün iddia edilen etkilerini anlatan bilgi istediğimde bazı linkler verdiniz. Ben de pek çok saat verip oturup okudum
. Oysa yazdığını düşündüğünüz şeyleri yazmıyorlardı. Ha oradadır, ha buradadır diye sayenizde epey literatür okumuş oldum. İçinde ne yazdığını bildiğiniz, önceden okuduğunuz şeyleri bilgi olarak göstermenizi beklerdim.Oysa google'dan iki kelimeyi yan yana getirip, listelenenleri bilgi diye verdiniz (ki, onu ben zaten yapabiliyorum)Başka ürünlerle ilgili belge, bilgi sormanızda tabii ki bir mahzur yok. Aksine, bilgiye, araştırmaya dayanmadan söylenenlerin doğruluğu kuşku götürür. B5A ile ilgili sizin söylediklerinizi 1.5 yıl önce zaten yazmıştım. Durum konuyu takip edenlerin uzun süredir malumudur. Benim söylediğim, siz de benzer bir yaklaşımda bulunmaktan kaçınmalısınız.
Alıntı:
Çok merak ediyorum.Benden bu belgeleri istediğiniz de ben bu belgeleri çıkarıp önünüze koyamasaydım ne yapacaktınız.?
|
Sorunuzun yanıtı basit. Ürününüzle ilgili beş dakikadan fazla zaman harcamayacaktım.
Alıntı:
SAYIN MEYVELİ TEPE DİYECEK Kİ BU SİVRİSİNEK LARVASI , KIRMIZI ÖRÜMCEK LARVASI DEĞİLKİ TÜM LARVALARIN YAPILARI AYNIDIR SEVGİLİ FORUM ÜYELERİMİZ.
|
Ne diyeceğimi önceden belirlediğiniz için teşekkür ederim. Hiç bir şey demezdim oysa. İlle de bir şey demek gerekiyorsa (ısrarınız üzerine), Hikmet hoca AkseBio2 isimli ürünün Culex pipiens larvalarının çeşitli safhalarına olan etkileriyle ilgili bir araştırma yapmış ve ürünün daha fazla araştırmaya değer potansiyeli olduğunu belirtmiş. Tüm larvalar için tescilli bir insektisitdir gibi bir iddiada bulunmamış. Yani okunduğunda ne anlaşılıyorsa odur, bu anlamda değerlidir, başka bir şey değildir. Başka bir forma sokmak araştırmaya haksızlık olur.
Biliyormusunuz ki, ikide bir gerek e-posta ile gerek özel mesajlarla, gerekse bizzat pek çok kişi Bionem ile ilgili sorular soruyorlar. Bunun içinde DDT varmıdır diye soran dahi oldu. İnsanların, bir ürünü üretip piyasaya sunanlara hiç güveni kalmamış. Bu yüzden, bu ürünleri satanların değil, kullanıp bilgi birikimi ve fikir oluşturmuş olanların olumlu-olumsuz, iyi-kötü objektif düşüncelerini almak istiyorlar. Elbette bu düşünceleri onlar da kendilerine göre anlayıp yorumlamaya çalışacaklar. Toplum ve bireyler artık eskisi gibi değil, insanlar değişiyor. Ürün üretip piyasaya sunanlar bunu tekrar tekrar düşünmeliler.
Belki yeri değil ama dün olan bir şeyi anlatayım. Bahçede çalışıyordum. Ağabey-kardeş iki komşu çıkageldi. Bana B5A ile ilgili düşüncelerimi sordular. Ben de anlattım. Çok özetle, ürünün organik sıvı gübre tescili olduğunu, ancak mikrobiyal bir ürün gibi sunulduğunu fakat mikrobiyal içeriğin ne olduğunun bilinmediğini, öteyandan ürünü kullanan pek kişinin sonuçtan çok memnun kaldığını vs. Bana dediler ki, bu yıl ilk defa küçük bir turp bahçesinde denediklerini, sonucuna inanmakta güçlük çektiklerini, devamında fasulye üretiminde sadece B5A kullandıklarını, aldıkları verimle piyasanın bile allak bullak olup fiyatların düşmesine sebep olduğunu
(burası biraz abartma), mali olarak girdi maliyetlerinin yarıdan fazla düştüğünü, vs. anlattılar. Buna karşı, B5A'yı üretenlere biraz daha kızmaktan başka bir şey düşünemedim, üstlerine düşeni doğru dürüst yapmamış oldukları için.
Saygılarımla
Not: Mesajımda büyük harflerle, koyu karakterlerle yazılmış yazı yok. Anlam bütünlüğünü bozarak alıntılanan cümle ve arkasından kişisel saldırıya kadar varan, veryansın eden şeyler de yok. Polemik, demogoji vb. şeylerden zevk alacak yaşı yıllar önce geçtim. Yazdıklarım bir bütündür ve öyle anlaşılmalıdır.