![]() |
|
![]() |
#331 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Merhabalar, 4 gün önce ben de ilk bonsaime sahip oldum.İzmir Ikea'dan aldım.Aslında başka bir bonsai beğenmiştim ancak arkadasım yeni çıkan yaprakların kurumus oldugunu gösterince ben de belki bi bilgileri vardır diye görevli arkadası çağırdım.ilk arkadaş hepsi aynı bunların dedi ve o vakit pek bilgisi olmadığı ortya çıktı.neyse biraz dolanıp başka bir arkadaşı çağırdım.o daha bilgiliydi ama bu arada beğendiğim bonsaiyi başkası aldı ve gitti.ben de resimlerini koyduğum bonsaiyi aldım.bitkiler hakkında (domates,biber ve patlıcanlardaki hastalıklar hakkında yaptıgım çeviri hariç) hiçbir bilgim yok.sizden ricam bonsaimin türünü öğrenmek ve böylece bir hata yapmamak.şimdiden teşekkürler. Not:ayrıca bonsaim fesleğen(sanırım) gibi kokuyor. Düzenleyen Boreas76 : 19-05-2008 saat 04:58 Neden: ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
|
Boreas76, bonsainizle birlikte aramiza hos geldiniz. Agacinin turunu cikaramadim, bana yabanci olan bir tur. yapraklarinin feslegen gibi kokltugunu belirtmen iyi oldu turu tanimaya calisacak arkadaslara yardimci olacak bir bilgi. Mutlaka bir taniyan cikacaktir. Agacin saglikli duruyor(Masallah). Bitkiler hakkinda pek bigin olmamasi onemli degil cunku burada istedigin kadar bilgi bulabilirsin. Ayrica Izmirde olman da buyuk bir sans. Izmirde bonsai ile ilgilenen degerli arkadaslarimiz var. Yapilacak olan bonsai atolye calismalarindan da oldukca yararlanabilirsin. Yeni tanimaya basladigin bonsaide sana kolayliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Yeni Üye
|
Ali Bey, Çok teşekkür ederim.Hoşbulduk. Kaç gündür içim kıpır kıpır, gelip gidip bakıyorum bonsai me ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2008
|
merhaba arkadaşlar; bende herkes gibi ağacımın türünü öğrenmek istiyorum. bauhaus tan alınmış bir ağaçtır. açıklama kısmında salon bitkisi olduğu yazmakta ancak türe özel nasıl bir uygulama ile yetiştireceğim yazmamakta idi. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Yeni Üye
|
sanırım benim bonsai "Zanthoxylum piperitum" imiş.bakalım neleri sevip sevmiyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
herkese merhabalar bir kaç aydır bu forumda bonsailer hakkında yazılanları okuyordum. bitkilere ayrı bir merakım vardır onları yetiştirdikçe mutlu olurum hergün ayrı ayrı bitkilerimle ilgilenirim tabi kedimin(adı sütlaç) sağ bıraktıklarıyla... en son hollanda gülümü söktü kopardı. neyse bende geçenlerde izmir ikeadan bir bonsai satın aldım çok mutluyum ![]() teşekkürler iyi günler herkese |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
lütfen |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
Izzeterisen iyi gunler, eklediginiz resimdeki agacin cinsi secilemiyor. O resimi aldiginiz linkte belki daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Agac, kivrimli dik tarzinda yapilmistir. Yerli agaclari kullanip( harnup,zeytin,mese ve digerleri) siz de oyle bir tarz yakalayabilirsiniz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tekrar selamlar ustalarım ; Bonsaimin türünü bilen yok mu acaba? tahminimce bu bir iç mekan bonsaisi ve nasıl yetiştireceğim konusunda kimse yardımcı olmuyor. Dışarı mı çıkarayım yoksa ? ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Lippincoat, ekledigin resimlerle agacin cinsini belirlemek zor. Yakindan cekilmis yaprak resimleri cinsini belirlemek icin daha fazla yardimci olacaktir. Uzaktan yapraklar karaagac gibi gorunuyor resim beni yaniltmis da olabilir. Iyi gunler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Yeni Üye
|
Ustam öncelikle çok teşekkürler ilgilendiğin için yaprak resimlerini yakın plan çekmeye çalıştım umarım sonuç yakalarız saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Yeni Üye
|
Tourkana teşekkürler yorumun için. Bu türlerin evin içinde mi yoksa balkonda mı durması lazım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak yapisindaki tirtillar, cin karaagacindan fazla Zelkovaya benzese de yaprak uclari cogu yaprakta yuvarlak gorunuyor. Oysa Zelkovada yaprak uclari daha sivri oluyor. Bir de resim yaniltmiyorsa sanki yapraklar cok parlak duruyor. Yine de baska bir cins karaagac olabilir dusuncesinden yola cikarsak, karaagaclar dis mekan bitkisidir. Onu balkonda yetistirmenizin daha uygun olacagini dusunuyorum(bir iki gunlugune ic mekana alabilirsiniz, sonra tekrar disari almalisiniz.) Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
bonsai sevgisi
Merhaba. İyi günler. Ben yaklaşık bir ay önce eminönü mısır çarşısından 20 ytl fiyatı olan bir bonsai edindim baya bir boy attı yukarı doğru satan kişi dalları buda önemli olan gövdenin büyümesi dedi. O kadar hoşlandım ki bu ağaçcıklardan 3 gün önce aynı yerden değişik bir tane daha edindim . Şu ana kadar 2 ay önce aldığım ağaçta sorun yok . Yeni ağacımda fena gözükmüyor. Satıcı ikisine de berberis dedi. Birisi çiçek açan diğeri açmayanmış . Bende sizlere fotoğraflarını sunmak cinslerini ve neler yapabileceğimi öğrenmek istedim . Alakanız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2008
|
Merhaba, çocukluğumdan beri bonsaim olsun diye tuttursam da 31 yaşında ilk bonsaime kavuştum. Bir arkadaşım Japonyadan gelirken getirdi. Yolda çok yıpranmasa da eve geldiği andan itibaren sanki yeni çocuğum olmuş gibi panik halinde davranıyorum. Heryere baktım ancak bir türlü cinsini bulamadım. Bu sebeple, shiraz'ın (ismini ben koydum ![]() http://img161.imageshack.us/img161/9369/shiraz1ey7.jpg http://img118.imageshack.us/img118/3045/shiraz2eq7.jpg http://img129.imageshack.us/img129/8803/shirazkkdm1.jpg http://img129.imageshack.us/img129/7...zyaprakbb5.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
ligistrum olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Alıntı:
Kesin emin olmamakla beraber bence bir Ficus türü. Ayrıca gövdesindeki tel resimden gördüğüm kadarıyla çok ince. Bu tel muhtemelen ağaca zarar vermeye başlamıştır kabuğunu kesmesine izin vermeyin. İyica sıkılaşmıssa çıkarın. Mevsimi gelince uygun kalınlıkta olanı forumda belirtilen şekilde kullanabilirsiniz. Saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2008
|
Maalesef gövdede izler bırakmaya başlamış ama emin olamadığım için çıkartmamayı uygun görmüştüm. Şimdi hemen çıkartayım... teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sayın Ursaminor, Aramıza hoşgeldiniz. Daha nice güzel bonsaileriniz olsun. Yapraklara bakarak ağacınızın ficus olduğunu söyleyebiliriz. Arkadan gelen ışık nedeniyle gövde tam seçilemiyor. Hangi alt tür olduğunu söylemek zor. Ficuslar nemli ve ılık havayı seviyor. Fazla sulamanmayı istemiyor. Bu bakımdan sık spreyleme tercih edilebilir. Budamaya da iyi yanıt veriyor. Ağacınızda istenenden uzun dalar oluşmuş. Önümüzdeki kış sonu bahar başı yapacağınız derin budama ile gelecek yaz çok güzel hale gelebilir. Başarılı çalışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Yeni Üye
|
Merhaba. İyi günler. Ben yaklaşık bir ay önce eminönü mısır çarşısından 20 ytl fiyatı olan bir bonsai edindim baya bir boy attı yukarı doğru satan kişi dalları buda önemli olan gövdenin büyümesi dedi. O kadar hoşlandım ki bu ağaçcıklardan 3 gün önce aynı yerden değişik bir tane daha edindim . Şu ana kadar 2 ay önce aldığım ağaçta sorun yok . Yeni ağacımda fena gözükmüyor. Satıcı ikisine de berberis dedi. Birisi çiçek açan diğeri açmayanmış . Bende sizlere fotoğraflarını sunmak cinslerini ve neler yapabileceğimi öğrenmek istedim . Alakanız için şimdiden teşekkürler. Benim bonsailerim hakkında bilgi verecek birileri yok mu? Beni bilgilendirirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
fotograflar gözükmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Yeni Üye
|
Fotoğrafları daha önce göndermiştim üst tarafta 4 adet resim var o mesajımdan bakarak bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim . İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Bonsai türü ?
Ekteki bonsaimin türünü tanıyan var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
fukien tea |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2008
|
Herkese Merhaba bende bu işe yeni başladım ve aranıza yeni katıldım.Bana Bir bonsai hediye edildi ve onu cok sevdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=15 ben ulmus olduğunu düşünüyordum ama Ali bey pek benzemediğini başka birşey olabileceğini söyledi nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|