agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni136Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2008, 09:29   #331
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Öncelikle Bauhaus a dış mekan bonsailerinin geldiğini sayende öğrendik... Bunlar her ne kadar sığ saksılara dikilmiş fidan gibi dursalarda ,burdan ve diğer kaynaklardan öğreneceğiniz tekniklerle zaman içerisinde güzel bir tarz yakalama potansiyeline sahip .
Ağacın cinsi bana Larix gibi geldi..Yaprak döken bir çam türüdür .. Ama larix in satış fiyatları Bauhaus ta satılacak düzeyde düşük olmadığı için çok emin değilim..
fiyatı 69ytl idi, internette de baktım ve aynı tür amerika'da 50$ civarı idi. Yani fiyat mantıklı geldi. Bu arada Bauhaustan bonsai bakacaksanız, mutlaka tezgah altına da bakın Şaka yapmıyorum, ben bu ağacı, tesadüfen gördüm. Bauhausu (kozyatağı) bilenler için anlatıyorum, kapalı alandan açık alana çıkmadan önceki orkidelerin ve bonsailerin satıldığı yaklaşık 60cm yüksekliğinde bir tezgah var. Eğilip o tezgahın altına bakın ve orada tezgah üstünde olmayan bir sürü farklı bonsai göreceksiniz. Görevliye "neden bunlar tezgah altında" diye sorduğumda "yer yok o yüzden" demişti.

scubat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 01:56   #332
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2008
Merhabalar,
4 gün önce ben de ilk bonsaime sahip oldum.İzmir Ikea'dan aldım.Aslında başka bir bonsai beğenmiştim ancak arkadasım yeni çıkan yaprakların kurumus oldugunu gösterince ben de belki bi bilgileri vardır diye görevli arkadası çağırdım.ilk arkadaş hepsi aynı bunların dedi ve o vakit pek bilgisi olmadığı ortya çıktı.neyse biraz dolanıp başka bir arkadaşı çağırdım.o daha bilgiliydi ama bu arada beğendiğim bonsaiyi başkası aldı ve gitti.ben de resimlerini koyduğum bonsaiyi aldım.bitkiler hakkında (domates,biber ve patlıcanlardaki hastalıklar hakkında yaptıgım çeviri hariç) hiçbir bilgim yok.sizden ricam bonsaimin türünü öğrenmek ve böylece bir hata yapmamak.şimdiden teşekkürler.

Not:ayrıca bonsaim fesleğen(sanırım) gibi kokuyor.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg P1080243 (Medium).JPG (43.8 KB, 397 views)
Dosya Türü: jpg P1080246 (Medium).jpg (62.0 KB, 388 views)
Dosya Türü: jpg P1080250 (Medium).JPG (37.2 KB, 387 views)
Dosya Türü: jpg P1080252 (Medium).jpg (30.4 KB, 385 views)

Düzenleyen Boreas76 : 19-05-2008 saat 04:58 Neden: ek bilgi
Boreas76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 12:34   #333
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Boreas76, bonsainizle birlikte aramiza hos geldiniz.
Agacinin turunu cikaramadim, bana yabanci olan bir tur. yapraklarinin feslegen gibi kokltugunu belirtmen iyi oldu turu tanimaya calisacak arkadaslara yardimci olacak bir bilgi. Mutlaka bir taniyan cikacaktir.

Agacin saglikli duruyor(Masallah). Bitkiler hakkinda pek bigin olmamasi onemli degil cunku burada istedigin kadar bilgi bulabilirsin. Ayrica Izmirde olman da buyuk bir sans. Izmirde bonsai ile ilgilenen degerli arkadaslarimiz var. Yapilacak olan bonsai atolye calismalarindan da oldukca yararlanabilirsin.

Yeni tanimaya basladigin bonsaide sana kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 13:05   #334
Yeni Üye

Ali Bey,
Çok teşekkür ederim.Hoşbulduk. Kaç gündür içim kıpır kıpır, gelip gidip bakıyorum bonsai me Sağlıklı görünüyor demişsiniz, çok sevindim. bilen birisi çıkar muhakkak.sabırsızlıkla bekliyorum türünü öğrenip gerekenleri yapmayı. Atölye çalışmasına da mutlaka gitmek istiyorum.Cevabınız için tekrar teşekkürler.

Eski 19-05-2008, 23:18   #335
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2008
merhaba arkadaşlar;

bende herkes gibi ağacımın türünü öğrenmek istiyorum. bauhaus tan alınmış bir ağaçtır. açıklama kısmında salon bitkisi olduğu yazmakta ancak türe özel nasıl bir uygulama ile yetiştireceğim yazmamakta idi. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 19052008266.jpg (68.7 KB, 387 views)
Dosya Türü: jpg 19052008267.jpg (65.2 KB, 380 views)
lippincoat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2008, 17:53   #336
Yeni Üye

sanırım benim bonsai "Zanthoxylum piperitum" imiş.bakalım neleri sevip sevmiyormuş

Eski 21-05-2008, 19:06   #337
Yeni Üye

erensoy's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2008
herkese merhabalar
bir kaç aydır bu forumda bonsailer hakkında yazılanları okuyordum. bitkilere ayrı bir merakım vardır onları yetiştirdikçe mutlu olurum hergün ayrı ayrı bitkilerimle ilgilenirim tabi kedimin(adı sütlaç) sağ bıraktıklarıyla... en son hollanda gülümü söktü kopardı. neyse bende geçenlerde izmir ikeadan bir bonsai satın aldım çok mutluyum sanırım benim bonsaim Boreas76 nın bahsettiği sonradan gelince başkasının aldığı bonsai. dediği gibi ilk bakışta yaprakları kuru dökülmeye yüztutumuş birhali olduğunu gördüm bende en başta terettüt içinde kaldım ama aklıma bir tanıdığımın bonsaisi geldi onu ilk gördüğümde çok kötü bir haldeydi yaprakları aynı benim bonsaim gibi kötü gözüküyordu şimdi ise kendini toparladı çok güzelleşti. bende bonsaiyi iyileştirebilme ümidiyle aldım.içlerinde en sağlıksız duranıydı aldığımda.arkadaştan yetiştirme konusunda yardım alıyorum. resimlerini en kısa zamanda koyucam foruma. inşallah iyileştiğinide görürüz.benim bonsaim forumda bu konunun 10. sayfasında ReD-BaRoN bonsaisininin cinsinden sanırım.
teşekkürler
iyi günler herkese

erensoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 20:10   #338
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
İyi günler
İnternette buluduğum bu bitkinin adını ve bonsai stilinin adını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim.

Eklenti 36061
Ben bu güzel bitki ile ilgili hiç kimseden bilgi alamayacak mıyım arkadaşlar.
lütfen

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 04:53   #339
Ağaç Dostu

Izzeterisen iyi gunler, eklediginiz resimdeki agacin cinsi secilemiyor. O resimi aldiginiz linkte belki daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Agac, kivrimli dik tarzinda yapilmistir.

Yerli agaclari kullanip( harnup,zeytin,mese ve digerleri) siz de oyle bir tarz yakalayabilirsiniz .

Eski 22-05-2008, 08:34   #340
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erensoy Mesajı Göster
herkese merhabalar
bir kaç aydır bu forumda bonsailer hakkında yazılanları okuyordum. bitkilere ayrı bir merakım vardır onları yetiştirdikçe mutlu olurum hergün ayrı ayrı bitkilerimle ilgilenirim tabi kedimin(adı sütlaç) sağ bıraktıklarıyla... en son hollanda gülümü söktü kopardı. neyse bende geçenlerde izmir ikeadan bir bonsai satın aldım çok mutluyum sanırım benim bonsaim Boreas76 nın bahsettiği sonradan gelince başkasının aldığı bonsai. dediği gibi ilk bakışta yaprakları kuru dökülmeye yüztutumuş birhali olduğunu gördüm bende en başta terettüt içinde kaldım ama aklıma bir tanıdığımın bonsaisi geldi onu ilk gördüğümde çok kötü bir haldeydi yaprakları aynı benim bonsaim gibi kötü gözüküyordu şimdi ise kendini toparladı çok güzelleşti. bende bonsaiyi iyileştirebilme ümidiyle aldım.içlerinde en sağlıksız duranıydı aldığımda.arkadaştan yetiştirme konusunda yardım alıyorum. resimlerini en kısa zamanda koyucam foruma. inşallah iyileştiğinide görürüz.benim bonsaim forumda bu konunun 10. sayfasında ReD-BaRoN bonsaisininin cinsinden sanırım.
teşekkürler
iyi günler herkese
en kısa zamanda saglıgına kavusması dilegiyle.o an uzulmustum ama su an bonsaimi seviyorum coknadir bulunan bir turmus(oyle diyor yabancı kaynaklar) ve yeni baslayanlar icin idealmis(yabancı sayfalardan buldugum metinleri cevirip gerekli yere koyacagım en kısa zamanda).

Eski 22-05-2008, 11:56   #341
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lippincoat Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar;

bende herkes gibi ağacımın türünü öğrenmek istiyorum. bauhaus tan alınmış bir ağaçtır. açıklama kısmında salon bitkisi olduğu yazmakta ancak türe özel nasıl bir uygulama ile yetiştireceğim yazmamakta idi. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...

Tekrar selamlar ustalarım ;
Bonsaimin türünü bilen yok mu acaba? tahminimce bu bir iç mekan bonsaisi ve nasıl yetiştireceğim konusunda kimse yardımcı olmuyor. Dışarı mı çıkarayım yoksa ? ...

Eski 22-05-2008, 14:48   #342
Ağaç Dostu

Merhaba Lippincoat, ekledigin resimlerle agacin cinsini belirlemek zor. Yakindan cekilmis yaprak resimleri cinsini belirlemek icin daha fazla yardimci olacaktir.

Uzaktan yapraklar karaagac gibi gorunuyor resim beni yaniltmis da olabilir.
Iyi gunler.

Eski 23-05-2008, 00:01   #343
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Merhaba Lippincoat, ekledigin resimlerle agacin cinsini belirlemek zor. Yakindan cekilmis yaprak resimleri cinsini belirlemek icin daha fazla yardimci olacaktir.

Uzaktan yapraklar karaagac gibi gorunuyor resim beni yaniltmis da olabilir.
Iyi gunler.
Ustam öncelikle çok teşekkürler ilgilendiğin için yaprak resimlerini yakın plan çekmeye çalıştım umarım sonuç yakalarız saygılar

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 2205200827022.jpg (63.7 KB, 358 views)
Dosya Türü: jpg 220520082712223.jpg (54.1 KB, 350 views)
Eski 23-05-2008, 07:49   #344
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Çin karaağacı(Chinese Elm veya ulmus parvifolia) gibi duruyor...Ancak buna çok benzeyen bir de Zelkova türü var ki aynı aileye mensuplar zaten..

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2008, 08:32   #345
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Çin karaağacı(Chinese Elm veya ulmus parvifolia) gibi duruyor...Ancak buna çok benzeyen bir de Zelkova türü var ki aynı aileye mensuplar zaten..
Tourkana teşekkürler yorumun için. Bu türlerin evin içinde mi yoksa balkonda mı durması lazım ?

Eski 23-05-2008, 15:51   #346
Ağaç Dostu

Yaprak yapisindaki tirtillar, cin karaagacindan fazla Zelkovaya benzese de yaprak uclari cogu yaprakta yuvarlak gorunuyor. Oysa Zelkovada yaprak uclari daha sivri oluyor. Bir de resim yaniltmiyorsa sanki yapraklar cok parlak duruyor. Yine de baska bir cins karaagac olabilir dusuncesinden yola cikarsak, karaagaclar dis mekan bitkisidir. Onu balkonda yetistirmenizin daha uygun olacagini dusunuyorum(bir iki gunlugune ic mekana alabilirsiniz, sonra tekrar disari almalisiniz.)
Kolay gelsin.

Eski 23-05-2008, 16:49   #347
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-05-2008
bonsai sevgisi

Merhaba. İyi günler. Ben yaklaşık bir ay önce eminönü mısır çarşısından 20 ytl fiyatı olan bir bonsai edindim baya bir boy attı yukarı doğru satan kişi dalları buda önemli olan gövdenin büyümesi dedi. O kadar hoşlandım ki bu ağaçcıklardan 3 gün önce aynı yerden değişik bir tane daha edindim . Şu ana kadar 2 ay önce aldığım ağaçta sorun yok . Yeni ağacımda fena gözükmüyor. Satıcı ikisine de berberis dedi. Birisi çiçek açan diğeri açmayanmış . Bende sizlere fotoğraflarını sunmak cinslerini ve neler yapabileceğimi öğrenmek istedim .

Alakanız için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Bonsai Birinci-1.jpg (39.1 KB, 354 views)
Dosya Türü: jpg Bonsai Birinci-2.jpg (37.1 KB, 353 views)
Dosya Türü: jpg Bonsai Birinci-3.jpg (41.1 KB, 341 views)
Dosya Türü: jpg Bonsai İkinci-2.jpg (50.3 KB, 347 views)
Dosya Türü: jpg Bonsai İkinci-1.jpg (43.2 KB, 346 views)
yesilindostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 17:34   #348
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2008
Merhaba, çocukluğumdan beri bonsaim olsun diye tuttursam da 31 yaşında ilk bonsaime kavuştum. Bir arkadaşım Japonyadan gelirken getirdi. Yolda çok yıpranmasa da eve geldiği andan itibaren sanki yeni çocuğum olmuş gibi panik halinde davranıyorum. Heryere baktım ancak bir türlü cinsini bulamadım. Bu sebeple, shiraz'ın (ismini ben koydum bakımını yapamıyorum. Üzerine tel sarılı olmasa bonsai olduğundan şüphe etmeye başlayacağım... Cinsini bana söyleyebilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim..

http://img161.imageshack.us/img161/9369/shiraz1ey7.jpg

http://img118.imageshack.us/img118/3045/shiraz2eq7.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/8803/shirazkkdm1.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/7...zyaprakbb5.jpg

ursaminor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 17:43   #349
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2007
ligistrum olabilir.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 18:09   #350
Ağaç Dostu

Lymyt's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ursaminor Mesajı Göster
Merhaba, çocukluğumdan beri bonsaim olsun diye tuttursam da 31 yaşında ilk bonsaime kavuştum. Bir arkadaşım Japonyadan gelirken getirdi. Yolda çok yıpranmasa da eve geldiği andan itibaren sanki yeni çocuğum olmuş gibi panik halinde davranıyorum. Heryere baktım ancak bir türlü cinsini bulamadım. Bu sebeple, shiraz'ın (ismini ben koydum bakımını yapamıyorum. Üzerine tel sarılı olmasa bonsai olduğundan şüphe etmeye başlayacağım... Cinsini bana söyleyebilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim..

http://img161.imageshack.us/img161/9369/shiraz1ey7.jpg

http://img118.imageshack.us/img118/3045/shiraz2eq7.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/8803/shirazkkdm1.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/7...zyaprakbb5.jpg

Kesin emin olmamakla beraber bence bir Ficus türü.
Ayrıca gövdesindeki tel resimden gördüğüm kadarıyla çok ince. Bu tel muhtemelen ağaca zarar vermeye başlamıştır kabuğunu kesmesine izin vermeyin. İyica sıkılaşmıssa çıkarın. Mevsimi gelince uygun kalınlıkta olanı forumda belirtilen şekilde kullanabilirsiniz.

Saygılar..

Lymyt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 18:27   #351
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2008
Maalesef gövdede izler bırakmaya başlamış ama emin olamadığım için çıkartmamayı uygun görmüştüm. Şimdi hemen çıkartayım... teşekkür ederim.

ursaminor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2008, 08:50   #352
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Sayın Ursaminor,

Aramıza hoşgeldiniz. Daha nice güzel bonsaileriniz olsun.

Yapraklara bakarak ağacınızın ficus olduğunu söyleyebiliriz. Arkadan gelen ışık nedeniyle gövde tam seçilemiyor. Hangi alt tür olduğunu söylemek zor.

Ficuslar nemli ve ılık havayı seviyor. Fazla sulamanmayı istemiyor. Bu bakımdan sık spreyleme tercih edilebilir. Budamaya da iyi yanıt veriyor. Ağacınızda istenenden uzun dalar oluşmuş. Önümüzdeki kış sonu bahar başı yapacağınız derin budama ile gelecek yaz çok güzel hale gelebilir.

Başarılı çalışmalar.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 13:41   #353
Yeni Üye

Merhaba. İyi günler. Ben yaklaşık bir ay önce eminönü mısır çarşısından 20 ytl fiyatı olan bir bonsai edindim baya bir boy attı yukarı doğru satan kişi dalları buda önemli olan gövdenin büyümesi dedi. O kadar hoşlandım ki bu ağaçcıklardan 3 gün önce aynı yerden değişik bir tane daha edindim . Şu ana kadar 2 ay önce aldığım ağaçta sorun yok . Yeni ağacımda fena gözükmüyor. Satıcı ikisine de berberis dedi. Birisi çiçek açan diğeri açmayanmış . Bende sizlere fotoğraflarını sunmak cinslerini ve neler yapabileceğimi öğrenmek istedim .

Alakanız için şimdiden teşekkürler.

Benim bonsailerim hakkında bilgi verecek birileri yok mu? Beni bilgilendirirseniz sevinirim

Eski 06-06-2008, 16:32   #354
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

fotograflar gözükmüyor.

Eski 08-06-2008, 11:24   #355
Yeni Üye

Fotoğrafları daha önce göndermiştim üst tarafta 4 adet resim var o mesajımdan bakarak bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim . İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler .

Eski 08-06-2008, 11:57   #356
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Çok bildik türler değil.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 10:59   #357
Ağaç Dostu

bilce's Avatar

Giriş Tarihi: 03-02-2008
Bonsai türü ?

Ekteki bonsaimin türünü tanıyan var mı ?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg bonsai_6.jpg (38.7 KB, 299 views)
bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 11:31   #358
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

fukien tea

Eski 27-08-2008, 23:26   #359
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-08-2008
Herkese Merhaba
bende bu işe yeni başladım ve aranıza yeni katıldım.Bana Bir bonsai hediye edildi ve onu cok sevdim ancak bakımını tam olarak yapamıyorum cunku turunu bilmiyorum.yardımcı olursanız cok sevinirim.sevgiler

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 190820081057.jpg (41.5 KB, 258 views)
beYonce2005 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 16:42   #360
Ağaç Dostu

gümüş's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=15
ben ulmus olduğunu düşünüyordum ama Ali bey pek benzemediğini başka birşey olabileceğini söyledi nedir acaba?

gümüş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bonsai

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025