![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu bitkini adı nedir?
İyi günler İnternette buluduğum bu bitkinin adını ve bonsai stilinin adını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. NationalArboretum011.JPG |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2007
|
Arkadaşlar, Merhaba, ilk bonsaimi ben de biraz önce Bauhaus'tan aldım. Üzerindeki etikette dış mekan bonsaisi yazıyordu ve toprağının devamlı nemli olması gerektiği, -5 dereceye kadar dayanıklı olduğu ve ayda bir gübre istediği yazıyordu. Fakat türünü yazmamışlar, yardımcı olabilir misiniz? Fotoğrafını ekliyorum: ![]() Başlığın 48 numaralı mesajındaki türe benziyor ama onun için de iç mekan türü demişssiniz...(tekrar baktım pek de benzemiyormuş) Düzenleyen scubat : 05-05-2008 saat 08:19 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
kimse bana yardımcı olmadı, ama sanırım "biberiye" benim bonsai... http://www.proflowers.com/prodimg/BRSrosemary_l.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Scubat, agacainin ne oldugunu bilemedim(yapraklarinin yakindan fotografini cekip eklermisin?) yalniz biberiye degildir, verdigin linkte de gorebilirsin biberiyenin govde ve yaprak yapisi senin agacindan degisiktir. Oyuzden biberiye olmadigini dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Ali Bey scubat'ın bonsaisinin aynısı bi arkadaşımda var yakın resimlerini çektim gönderiyorum umarım yardımcı olur.. Türünü bende bulamadım.. +ağac biberiye değil yaprakları çok daha yumuşak bir nevi püskül gibiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Akşam evden hemen detaylı çekip siteye post edeceğim. Benim yapraklar daha uzun, sarkık, canlı ve açık yeşil. Ama yine de şu ana kadar yaptığım araştırmalara göre en çok benzeyen tür biberiye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Daha once gomedigim bir cins ne oldugunu bilmiyorum. Ne oldugunu ogrenirsem tekrar yazarim. Marketlerde satilan bonsailerin cogunun uzerinde isimleri yok isimleri belirtilmiyen agaclari almayip saticilara karsi bir tepki gostrirseniz belki onlar da agaclari aldiklari yerden agaclarin cinslerini belirtmeleri istenir diye dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Alıntı:
bonzai çeşitlerine bu ne ağacı diye sorduğumuz vakit,cevap bu bonzai ağacı dır. cevabı çok kötü bir durum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
lütfen |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Izzeterisen iyi gunler, eklediginiz resimdeki agacin cinsi secilemiyor. O resimi aldiginiz linkte belki daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Agac, kivrimli dik tarzinda yapilmistir. Yerli agaclari kullanip( harnup,zeytin,mese ve digerleri) siz de oyle bir tarz yakalayabilirsiniz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|