![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Aysel hanim dusundugunuz gibi bonsaileriniz, incir ve zelkova. Zelkovanin yaprak sarartip dokmesi normal bir durum. Cunku yapragini doken bir agac ve oralarda da sonbahar coktan gecti. Bahar gelip havalar isininca zelkovaniz bircok yeni yaprak ve surgunler verecektir. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Size de kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
bu benim ağacımın türü resim ler net olmadığı için kendikiminkini koymadım fakat bir konuda bu bonsaiyi bulmuştum benimkinin aynısı lütfen türünü,nezaman yaprak döker ve yeni sürgünler çıkarırmı vs gibi bunları yanıtlarsanız sevinirim ayrıca şunuda ekleyeyim dallarında yaprak kenarlarında tomurcıklar var bunlar çiçekmi açacak?meyvemi olcakak merak ettim?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
merhaba arkadaşlar benimde elimde bu tür bir ağaç var ben genel olarak Juniperus olduğunu tahmin ediyorum ama tam kesin türünü çıkaramadım sizce onun içinde bir bilene soruyorum nasıl bonsai için uygunmudur? sizilerin tavsiye edebilicegi uygun bi bonsai sitili varmı? ben Slanting (Shakan) düşündüm sizce nasıl? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2008
|
bonsaimin türünü öğrenebilir miyim...
merhabalar, ben henüz 2 günlük bir bonsai meraklısı olarak sizlerden pek çok şey öğreneceğime inanarak bir çok forumunuzu okudum, çok yararlı bilgiler veriyorsunuz. koçtaş'tan aldığım bonsaimin türünü sormayı unuttum, lütfen bana yardımcı olur musunuz. evdemi yetiştirmem lazım yoksa dışarıda mı, bunuda söylerseniz bana çok yardımcı olursunuz... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2008
|
Merhabalar, Daha dün bauhaus dan bir bonsai edindim.Yani daha çok yeniyim.Onun türünü öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
sağlıklı gibi görünüyor |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Web cam ile resimleri çektiğim için çok net değiller. Bir türlü digital makine bulamadım. Meraktan duramadığım için fotografları koydum. Ne yazıkki çok net değiller. Aldığım kişi orjinal bonsai olduğunu söyledi. Gerçi pek inanmasamda resimleri koydum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Fotoğraflardan ne olduğunu anlaması mümkün olmuyor ama, bu saksıda bir fidan olmalı. Malesef bir bonsai değil. Aslında ojinal bonsai diye bir şey yok. Saksıda yetiştirilen ufak ağaçlar bonsailer. Ufak olmalarının nedeni de şekillendirilirken ufak kalmasını sağlamamız. Eğer bonsai olduğunu söyleyip yüksek bir fiat istemişse fidanı geri verin. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ferhat601 merhaba agacinin ne cins oldugunu cikaramadim, govde yapisi kurtbagri gibi gorunuyor ama yapraklari kurtbagrindan degiik gibi duruyor. Ayni cins bitkiden belki baskalari da almistir ve ne oldugunu biliyorlarsa ve ya diger arkadaslardan bilen varsa mutlaka sana cevap verecektir. Fidan alip senin yapacagin bonsaileri de buralarda gormek istiyoruz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu da yandan fotosu |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar benim bonsai min türünüde bulursanız sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Büyük ihtimal serissa çünki yaprakları dar ve uzun. Tabii evdeki serissama bakarak benzerlik var ama daha deneyimli arkadaşların da yorumlarını almak lazım... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Ağacımın türü için yardım
Arkadaşlar bu bonsaileri dün aldım Ve türünü bilmiyorum:İkiside aynı tür.İkisinide alma sebebine gelince büyük olan klasik her yerde satılan saksı içindeydi.Küçüğüde saksısı için aldım.Ağaç hem küçük saksısıda çok şirin.Bu kadar küçük olarak satılanı ilk defa gördüm. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
Merhaba, Bonsainin cinsi konusunda bilgi alabilirsem sevinirim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
ağaçların türü nedir acaba
Alıntı:
dünden beri bir cvp bekliyorum lütfen yardım |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Alıntı:
Bu şekilde soru sormak forum kurallarına da aykırı. Öncelikle su iki konuyu okumanı rica ediyorum.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2126 Bütün market bonsaileri birbirine benziyor. Daha net fotoğraf gönderebilirsen ve özellikle yaprakları çekersen yanıt alman kolaylaşır. Seçebildiğim kadarıyla carmona microphylla (fukien tea) türüne benziyor. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Bence öncelikle arkadaşı ürkütmemek lazım eaglion; bu arada üstatlarda hak verir herhalde , sorulan ağaç fukien tea değil... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sevgili Gorefast, Amaç göz korkutmak değil. Ağacınızın türünü değil bir gün, bir yıl öğrenemeseniz fazla bir kaybınız olamaz. Sonuçta siz bakmaya devam edersiniz. Öte yandan, bu tür "bump" tarzı mesajlar bir çok forumda silinir. Kullanıcı belli bir süre sonra ihraç edilir. Forum kullanışsız hale geldiği için ziyaretçiler azalır. Hepimiz birbirimize yardım için buradayız. Bu uygulama sadece o kullanıcıya değil hepimize zarar verir. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar öncelikle hepinize selam,Eaglion haklı aslında,Gorefast sende haklısın aslında;fakat ürktüğümden değil benim Cahilliğime verin.Kimse görmedi sandım.Sevgili Eaglion tekrar sormamın sebebi şuydu.Mutlaka ağaca bakmaya devam ediyorum ****** de,türünü bir an evvel öğrenirsem ağaca daha faydalı olabilirim diye tekrar yazma gereği duydum.Çünkü ağaç geleli 3 gün oldu hemen hemen tüm yapraklarda minik minik kararmalar başladı.tekrar sağolun hepinize saygılar... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Barakuda 33 iyi gunler, agacinin ne oldugunu bilip sana yardim etmeyi isterdim ve sanirim benim gibi bircok uye de ayni sekilde dusunmustur. Agaclarin ilk resimde bir incir cinsi gibi gorunuyorlar, daha yakindan cekilen yaprak resimlerinde ise yapraklarin icir yapraklarinidan daha degisik gibi durdugu gorunuyor. ne oldugunu bilemedim. Yine de sen yapraklarin birini dalcigindan kes kesilen yerden sut gibi bir sivi akiyorsa agacin incir cinsidir. Agacinin uzerinde cicek tomurcugu varmidir ? Diger arkadaslarimin dedigi gibi Mutlaka bir bilen cikacaktir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Sagolun Ali bey,Dediğinizi denedim.İncir değil sanırsam.Birden cok ısrar eden biri pozisyonuna düştüm.rahatsız ettiysem kusuruma bakmayım.Acele etmemdeki sebep;ağaç geleli 3 gün oldu ama yapraklarda minik minik kararmalar **** lekeler oldu desek yeridir.bu kadar ısrar etmem oydu,türünü öğrenip bir an evvel bakım yapmak için.Yardımlarınız için sağolun.olmassa yakın bir yaprak çekimi yapayım.bir de ona bakın isterseniz Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Herkese merhaba; Bir kaç ay önce almış olduğum Ficus Retusa'mın sağlığının ve keyfinin yerinde olmasının verdiği şevkle geçen gün yeni bir bonsai aldım. İnternetten araştırtım ama tam olarak yaprakları ve yapısı uyuşan bir tür bulamadım. En çok Carissa macrocarpa'ya benzettim ki onun yaprakları benim bonsaimden oldukça küçük. Bu bonsainin türünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Peki ismini biliyormusunuz |
|