View Single Post
Eski 07-05-2008, 09:29   #331
scubat
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Öncelikle Bauhaus a dış mekan bonsailerinin geldiğini sayende öğrendik... Bunlar her ne kadar sığ saksılara dikilmiş fidan gibi dursalarda ,burdan ve diğer kaynaklardan öğreneceğiniz tekniklerle zaman içerisinde güzel bir tarz yakalama potansiyeline sahip .
Ağacın cinsi bana Larix gibi geldi..Yaprak döken bir çam türüdür .. Ama larix in satış fiyatları Bauhaus ta satılacak düzeyde düşük olmadığı için çok emin değilim..
fiyatı 69ytl idi, internette de baktım ve aynı tür amerika'da 50$ civarı idi. Yani fiyat mantıklı geldi. Bu arada Bauhaustan bonsai bakacaksanız, mutlaka tezgah altına da bakın Şaka yapmıyorum, ben bu ağacı, tesadüfen gördüm. Bauhausu (kozyatağı) bilenler için anlatıyorum, kapalı alandan açık alana çıkmadan önceki orkidelerin ve bonsailerin satıldığı yaklaşık 60cm yüksekliğinde bir tezgah var. Eğilip o tezgahın altına bakın ve orada tezgah üstünde olmayan bir sürü farklı bonsai göreceksiniz. Görevliye "neden bunlar tezgah altında" diye sorduğumda "yer yok o yüzden" demişti.

scubat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön