![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ayakabı giydiğiniz sürece hangi hayvanın derisini yüzüldüğü bir anlam ifade etmiyor. Zaten ben de size yılan derisinden söz etmemiştim kesilien bir hayvanın derisinden bir ayakabı giyiyorsunuz. Bence burada bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmak gibi ülkemizin günümüz insanında yaygın ve kronik bir sorun olduğu ortada. Ayakabı benzetmesi de çok manidar. Malum, kağıdı da aynı uygarlık bulmuştu. Ağaçların katledilmesine neden olduğu için kağıt kullanımı konusunda da buna benzer fikirleriniz olduğunu düşünmelimiyim acaba. Bu nedenle kütüpanelere de karşımısınız? bir sürü katledilmiş ağaçtan üretilmiş kitap istiflenmiş duruyor. oralarda. Kapı ve pencerelerinizin ağaç olması da ayrı bir karmaşık durum tabi. Bence önce bir şeye "bence öyledir o yüzden de karşıyım ben" demeden bir ne olduğunu öğrenmek gerekir. İşkence gördüğü için daha iyi gelişecek bir canlı sizce ne derece gerçekçilikle bağdaşır. Bilmediğiniz bir konuda yapılan uygulamaların doğru olmadığı fikrine nasıl ulaştığınzı da öğrenmeyi isterim. Doğal durumda olması için çocuklarınızı eğitim vermekten uzak tutma gibi bir fikriniz var mı? yoksa onların ileride bir meslek sahibi olması için bazı eğitimleri almaları gereğini zorunlu görüyor olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben ise, sizin ne konulara yazdığınıza bakmadım. Sadece bonsai bana göre değil diye fikrimi söylemeye çalıştım nacizane. Size göredir, o size kalmış. Ama bi başlık acılmış fikir beyan edemiyeceksek, etmeyelim. Siz buyurun lütfen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Evet siz balıkları bir havuza hepsetmişken doğal olarak üreyen organizmaları filtrelerde yok ederken, böyle bir havuza düşeceğinizi neden önceden düşünmediniz ki? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence bonsai konusuna dönelim. Kişisel tartışma olacaksa yeri burası değil. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Alıntı:
Ayşe Afyonlu'nun işaret ettiği gibi, ormandaki ağaçlara bile sizin karşı çıktığınız uygulamalar yapılıyor. Daha tohumdan başlayıp çam fidelerininn nasıl üretildiğine dair biraz bilgi edinmelisiniz. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada balıklar hala korumada. Filitre falan yok henüz, doğru okuyun. Ben bilmediğim konuda fikir beyan etmedim, hissettiklerimi söyledim. Sizi rahatsız ettim demek, buyurun siz ne derseniz deyin. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir tartışma konusu olmuş belki bir çoğumuzun düşündüğü bir konu...Bonsailere büyük bir hayranlık duymama rağmen ki çok uzun süredir, hiç bonsaim olmadı forumdaki çalışmaları izlemek çok keyifli gerçekten sanat eserleri yaratılıyor ve bunlar sadece doğanın minyatür bir yansıması. Ben de etik olarak değerlendirilecek konunun onu sıkıştırıp budamaktan çok uzun yıllar yaşatabilmek olduğunu düşünüyorum tıpkı diğer bitkilerimize yaptığımız gibi ki bize haklarını helal edebilsinler...Bence bu kendini hazır hissetmekle ilgili uzun zaman önce gittiğim bir uzak doğu seyahatinde benim haricimde herkes bir bonsai edinmişti ki mükemmel ötesiydiler ama çoğu yaşatamadı. Sonuçta tüm bitkilerimiz için geçerli olan bir şey var hastalık ve zararlılar onları yok edebilir ama bonsailer daha fazla emek istiyor kendinizi hazır hissediyorsanız başlamamak için neden yok... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Alıntı:
"Anladığım, motor suyu alacak filitreye yollıyacak. Filitrede temizlenen su, tekrar şelaleden akacak. Sanırım böyleydi))" Filtrenin çalışıp çalışmaması beni pek ilgilendirmiyor. Cümlenize göre zaten çalışacak. Burada ben ironik olarak bakterilerin öleceğine bir gönderme yaptım. Balıkları esir ediyor olmanız gerçeğini ortadan kaldırmıyor bu durum.. "Kurtardığımız her ağacı bonsai yapmak zorundamıyız. Onlar özgürce yaşayamaz mı. " balıklar için özgürlük gerekli değil mi? sadece ne yapıldığına dair bir fikriniz olmayan bonsai konusunda mı özgürlük gerekli. bahçenizdeki bitkilerin ne gibi bir özgürlüğü var. " Ben, ince dallardan çelik yaptım tutmadı. Tekrar denesim mi, baharı mı beklesem. " Bir bitkinin dallarını kesip onlara işkence yapmış olmadınız mı bu uğraşınız sırasında. Ya da aynı şey bonsaide yapılınca mı sorun oluyor. Çelik almak sizin özgürlükleriniz dahilinde ama bilmediğiniz bu konuda bu yapılmamalı. Özgürlük sadece sizi sınırlamayan alanların olması mıdır? Bilmediğiniz konuda fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmaya çalışmanız bu bakımdan nasıl bir anlam içerir. Size şunu yapmanızı öneriyorum. Kişi önce kendini sorgulamadan, özellikle de bilmediği bir konuda, bilgi sahibi de olmadan fikir sahibi olmamalıdır. Ne yazıktırki bu ülkemizde normal bir davranış kabul edilir oldu. Sizin balıklarınıza ve bitkilerinize yapmadığınız hiç bir şey bonsaide de yapılmıyor. Fazlası sizin bilmediğiniz ve yapmadığınız bir çok şey bu ağaçlar için yapılıyor. Yani sizin saksılarınızdaki bitkilerin bir bonsaiye göre daha ciddi sorunları var. "Bir kök bahcede bıraktım donacak mı deneyeceğim." Hiç bir bonsaicide böyle bir cümle göremezsiniz sözgelimi. Hiç bir bonsaici bakalım donacak mı diye ağacını ortaya bırakmaz. Çünkü önceden hangi iklim koşulları gerektiğine dair araştıması vardır. Aslında bonsai bakım tekniklerinin bitkileriniz bakımından size çok yararı olur. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi konumuza dönelim |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
/
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
Alıntı:
O bonsailer çok daha kötü ortamlardaydılar. Kimi kırık bir dal, kimi sökülmüş bir ağaçcık kimi de henüz sadece tohumdular. Biz onlara sizin bilmediğiniz ÇOK ÇOK ÇOK DAHA İYİ koşullar sunacağız. Onlara herkes imrenerek bakacak, cümlelerine MAŞALLAH diye başlayacaklar. Endişeniz olmasın... |
|
|
|
|
![]() |
|
|