View Single Post
Eski 13-01-2011, 20:18   #101
alpmoon
/

Giriş Tarihi: 04-12-2010
Herkes istediğini yapmak da özgürdür. Kimse kimseyi karpuz yetiştiriyor, menekşe yetiştiriyor, kaktüs yetiştiriyor ya da sırf kağıt fabrikasına gidecek diye ağaç yetiştiriyor şeklinde suçlayamaz. İsteyen domates yetiştirir oturur peynir ekmekle yer, isteyen domatese kıyamaz doğasını bozmamak için kuru ekmek yer. Ben bir arkadaşımızın SORUSU ÜZERİNE sadece özenti için bonsaiye başlanmaması gerektiği, ağaca yani o canlıya değer verilmesi gerektiğini, bonsaiye sadece tabakta bir ot şeklinde bakılmaması gerektiğini kendimce yazdım. İsteyenin hoşuna gider isteyenin gitmez dikkate almaz. Ben bonsai profesörü yahut doğabilimci değilim. İster domates, biber, patlıcan isterse de tavuk, balık vs.. herkes istediğini yetiştirir işine gelen yer ve ya satar. Ben şunu görüyorum. Yoldaki cayır cayır sıcakta kurumakta olan ağaca kaç kişi çıkıp su veriyor, parkta çocukların kırdığı çiçeklere gerçekten sahip çıkıyormuyuz? Harcadığımız her yaprak kağıdın ağaçlardan olduğunu düşünerek kullanıyormuyuz? Bence HAYIR.
İşte bu bonsailer belki de ileriye aktarılabilen nadide ağaçlar olacaklar. Bundan gerisi boş. Adı bonsai olmuş ya da armut olmuş çok mu önemli? Önemli olan her canlı gibi ona gerekli ihtiyaçları veriliyor mu, Canlı ve sağlıklı tutmak için çaba ve değer veriliyor mu önemli olan bu değil mi...

Düzenleyen alpmoon : 13-01-2011 saat 20:22 Neden: imla
alpmoon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön