View Single Post
Eski 13-01-2011, 22:23   #114
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Evet bonsai idi konuşma, ama siz başka yere götürdünüz benim bir mesajımla.
Bu arada balıklar hala korumada. Filitre falan yok henüz, doğru okuyun.
Ben bilmediğim konuda fikir beyan etmedim, hissettiklerimi söyledim.
Sizi rahatsız ettim demek, buyurun siz ne derseniz deyin.
Bakın sanırım durumunuzu anlamaya niyetiniz yok.

"Anladığım, motor suyu alacak filitreye yollıyacak. Filitrede temizlenen su, tekrar şelaleden akacak. Sanırım böyleydi))"
Filtrenin çalışıp çalışmaması beni pek ilgilendirmiyor. Cümlenize göre zaten çalışacak. Burada ben ironik olarak bakterilerin öleceğine bir gönderme yaptım. Balıkları esir ediyor olmanız gerçeğini ortadan kaldırmıyor bu durum..

"Kurtardığımız her ağacı bonsai yapmak zorundamıyız. Onlar özgürce yaşayamaz mı. " balıklar için özgürlük gerekli değil mi? sadece ne yapıldığına dair bir fikriniz olmayan bonsai konusunda mı özgürlük gerekli. bahçenizdeki bitkilerin ne gibi bir özgürlüğü var.

"
Ben, ince dallardan çelik yaptım tutmadı. Tekrar denesim mi, baharı mı beklesem. "
Bir bitkinin dallarını kesip onlara işkence yapmış olmadınız mı bu uğraşınız sırasında. Ya da aynı şey bonsaide yapılınca mı sorun oluyor. Çelik almak sizin özgürlükleriniz dahilinde ama bilmediğiniz bu konuda bu yapılmamalı.

Özgürlük sadece sizi sınırlamayan alanların olması mıdır?
Bilmediğiniz konuda fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmaya çalışmanız bu bakımdan nasıl bir anlam içerir.

Size şunu yapmanızı öneriyorum. Kişi önce kendini sorgulamadan, özellikle de bilmediği bir konuda, bilgi sahibi de olmadan fikir sahibi olmamalıdır.

Ne yazıktırki bu ülkemizde normal bir davranış kabul edilir oldu.

Sizin balıklarınıza ve bitkilerinize yapmadığınız hiç bir şey bonsaide de yapılmıyor. Fazlası sizin bilmediğiniz ve yapmadığınız bir çok şey bu ağaçlar için yapılıyor. Yani sizin saksılarınızdaki bitkilerin bir bonsaiye göre daha ciddi sorunları var.

"Bir kök bahcede bıraktım donacak mı deneyeceğim." Hiç bir bonsaicide böyle bir cümle göremezsiniz sözgelimi. Hiç bir bonsaici bakalım donacak mı diye ağacını ortaya bırakmaz. Çünkü önceden hangi iklim koşulları gerektiğine dair araştıması vardır.

Aslında bonsai bakım tekniklerinin bitkileriniz bakımından size çok yararı olur.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön