![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
İşin ticareti tarafı çoğumuza ilginç geliyor ama goji ağaççıkları tam meyveye 4-5 yaşlarında yatıyorlar.Ancak bildiğim kadarıyla aramızda o aşamaya gelebilmiş olan arkadaşımız henüz yok.Benim merak ettiğim tam meyveye yattığı zaman bir goji ağaççığı bir sezonda ortalama kaç kilo yaş meyve verecek. Bence üç beş sene sonrasının asıl sorusu bu.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Benim bu sene saksıya ektiğim gojiberrylerim şu anda 10 cm ila 40 cm arası boya ulaştılar; sizlerden öğrenmek istediğim, şimdi mi toprakla buluşturayım,yoksa baharda mart,nisan gibi mi ? Aydınlatan olursa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
Alıntı:
üstat benim 450 gojimin keyifleri yerinde 1 metreden fazla olanları budama yaptım 60 cm olcak şekilde gün ışığını öğle güneşi görmicek şekilde alıyolar öğle güneşine ağaçların altındalar resimlerde görebilirsiniz yukarıda..... ancak yukarıdaki sarı renkli çiçek açan bahçeye ektiğim gojimin çiçeği tahmin ettiğim gibi kurumuş malesef üzüldüm nedeni ne olabilir diye düşünmeye başladım acaba sulamayı fazla mı yaptım... neyse bir hafta sulama yapmayacagım bakalım nolacak diğer tomurcuklar |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Toprağın taban suyunun da yüksek olmaması gerekir diye bir izlenimim var. 2 Yaşındaki gojinin köklerinin 1,5 - 2 metreye indiğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
benim nisanda çimlendirdiğim gojilerimin 400 ü hala tüplerde ve 1 ay kadar önce 3 tanesini bahçeye deney olsun diye ekmiştim bunlardan en büyüğü(resimdeki) sonunda ilk tomurcuklarını gösterdi yakın zmandada çiçek açaçağa benziyor ancak çiçek açan bir tane gojinin olması nedeniyle meyveye yatması zor gibi görünüyor gerçi bahçede tozlaşma için gerekli böcek çok ama bakalım hayırlısı. sonuç olarak deneyden çıkaracagımız şu .... goji bitkisi kazık köklü bir bitki olup topragın derinliklerine kadar köklerini ilerlettikten sonra gelişimini devam ettiryo ve kendini rahat hisstetiği içinde üreme olgunluğuna geliyor çiçek açmaya ve meyve vermeye çalışıyor saksıda yetişen iki gojimin boyları 1.5 metreye gelmelerine ragmen hala çiçeklenme yok verim elde etmek istiyorsak gojiyi kesinlikle geniş toprakla buluşturmalıyız |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Sn.Rüzgargülü, 70 fidandan 40 kadarı böyle. Diğerleri de hazırlıkta. Geçen yılki tecrübeden meyve verme işinin Ekim ortalarına kadar devam ettiğini biliyorum. Büyük ihtimal sizinkiler de seneye böyle olurlar. 40'lık bir grup olarak diktiğim bu yılın yeni fidanlarında da üçer beşer başladı. Bizim buranın havasından mı suyundan mı bilmiyorum, bana çok sorunsuz ve kolay bitki geldi. Bir kaç önemli şey var sadece. Toprak derin olacak, baharda mikroorganizma ve keçi gübresi zengini bol kompost verdim, çok sıkı ve derin budama yaptım, hepsi tek gövdede, yazın da 15 günde bir sulama. Hepsi bu. Yanlız, yazdığım gibi, toprak çok derin, geçen yıldan leonardit ile gevşetilmiş, bir de bulundukları yer her türlü hava akımına çok açık. Bir de geçen yıl fidanları yerlerine dikerken fidan çukurlarına birer tutam ekosorb koydum diye hatırlıyorum. Yolunuz düşerse gelin istediğiniz kadar toplayın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah.Sizin oraları çok sevmişler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
meyvelitepe üstat kocaelinde neredesiniz bahçeniz nerede gebzeye bayramda kayınpederin yanına gelebilirim engin tecrübenizden faydalanıp ve gojilerin tadına bakmak isterim ))bu arada bu ekosorb dediğiniz nem tutucular nasıl uygulanıyor... fidanı ekerken topraga tablet şeklinde mi attınız **** toz mu tozu suyla mı karıştırdınız miktarı **** bir oranı varmdıır bilgi verirmisiniz |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
çiçeğin son durumu sarı renkli başlangıcı acaba kurumuş gibi ondan mı sarı renkli???? çiçek rengi mor beyaz renkli olması gerekmiyo muydu gojilerin??? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
bu arada bende 450 fidanımı eylül sonuna doğru tarlaya ekmeyi planlıyorum hadi hayırlısı ama bahçedeki çiçeklerin kuruması umudumu kırdı biraz... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Rüzgargülü, hiç umudunuz kırılmasın bir ağacın çiçeği kurudu diye.. Tekrar çiçeklenecektir..Çünkü bir yandan meyve veriyor bir yandan çiçek açıyor taaki sezon sonu gelip soguklar bütün bitkileri durdurana kadar. Bu durum da aksine beni goji dikmek için cesaretlendiriyor.Çünkü diğer meyvelerinizi soğuk vurursa ürün için seneyi beklemek zorundasınız, doluya yakalanırsanız ürün mahvolup değersiz hale geliyor.Ama gojinin meyveyi sürekli olarak vermesi herhalukarda bir miktar kaliteli ürünü garanti ediyor. Böyle ikinci bir meyve, yediveren çilek dışında, ben bilmiyorum.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yolac, 10 ve 40 cm boylar, bence bahari bekle.Dikecegin bolumude bu arada iyice tavli hale getirmis olursun.Sn. MeyveliTepe`nin kullandigi su tutlardan kullanirsan da bizim gibi 3 gunde bir su vermemis olursun.Saksidakileri, gubre serbeti ile sulamayi ihmal etme.Ayrica pek fazla guneste tutma.Benim meyvalar azaldi, fakat ciceklenme ve meyva olusumu devam ediyor. Belki, Eylul ayinda dukkana gelirsen Goji meyvasi ikram edebilirim.Toplayamayip, uzerinde kuruyanlarida cimlendirmeye basladim. Gerci, mevsimi degil ama alttan isitmali sistemde kisi rahat rahat cikartirim.Sonbaharda da budanan dallari koklendirdigim zaman; oldukca fazla sayida goji fidesi sahibi olacagim.Buyukada`da sitenin bir bolumunu goji sahasi olarak ayirdik.Hayirlisi ile, duzeni kurabilirsek, herkes gunde 1 avuc goji yiyebilecek; |
|
|
|
|
|
#15 |
|
agaclar.net
|
Taze goji meyvelerini saklamakta denediğimiz bir yöntemi anlatmak isterim. Toplanan meyveleri bir kabın içine yayarak tek sıra olarak derin dondurucuya koyuyoruz. 1-2 gün sonra biribirine yapışmadan donan meyveleri kilitli poşetlere doldurarak dondurucuda muhafaza ediyoruz. Donmuş meyveler açılmasına gerek kalmadan öylece yenebiliyor ve çok güzel oluyorlar. Ayrıca, donmuş halde muhtelif sütlü ve diğer tatlıların üzerlerine üçer beşer serpiştirilerek de yenebilir. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Saksı veya tüplerdeki fidanların toprağa dikilme zamanı ile ilgili olarak geçen yılki deneyimlerinden şunu söyleyebilirim. Boyu 30-40 santime gelmiş, gövdesi hafifçe odunlaşmaya başlamış bitkilerin saksılarını kaldırıp altına bakın. Kökler saksı deliklerinden çıkmaya başlamışlarsa hiç bir şeyi beklemeden hemen toprağa dikin. Mevsimin bir önemi yok. Böylelikle kesintisiz bir kök gelişimi sağlamış olursunuz. Goji işinden benim anladığım, bütün mesele kökte. Kökler, uygun ve gevşetilmiş toprakta özgürce büyüdüğünde bitki de buna bağlı olarak çok güçleniyor. Bu ne kadar erken sağlanırsa o kadar iyi. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
meyvelitepe üstat meyveleri elinizlemi topladınız yoksa plastik eldivenlerle mi bir yazıda duymuştum çıplak elle toplanınca kararma oluyormuş meyvelerde |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir yabancı forumda okumuştum. Forum üyelerinden satıcı bir Çinli'nin belirttiğine göre sağlıklı fidanlardan çıplak elle toplanan meyvelerde kararma olmazmış.Çıplak elle toplandığında kararmaya yüksek hava nemi nedeniyle oluşan bir mantar neden oluyormuş.Belirtildiğine göre, eğer gojinizin yetiştiği bölgede hava nemi yüksek değilse kararma gibi bir sorun olmayacak. Bekleyip göreceğiz sayın rüzgargülü..Gojilerdeki meyvelerimiz büyüyor..Ekim başında falan denemiş oluruz inşallah ve sonuçlarını da paylaşırız.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
agaclar.net
|
![]() Bir çok fidanın dallardaki dünkü durumları böyle. Eldiven filan kullanmıyorum. Karardığını da görmedim. Toplanması biraz uzun sürüyor ama kolayca da toplanıyor. Meyve, sapına bağlı olduğu noktadan hafifçe büküldüğünde sap dalda meyve avucunuzda kalıyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
benim siyah fidan poşetlerindeki gojilerimin altındaki deliklerden kök salınımı yok ancak gecen kesip ektiğim poşetlerdekilerin altına baktım kökler altına dolanıp toplanıp durmuşlar ekilme zamanı geldiler ama havalar aşırı sıcak ve 18 temmuzda düğünüm oldu o gün sağnak yağmur yagdı o günden beri yagmur yok memlektte 1 ayda bebek bekliyorum baba olacagım bereketiyle geldi )))))))))) ancak çocuk bütün bereketi çekti herhalde yağmurda tık yok şimdi köye tarlaya ekeceğim gojileri ama bu kuraklıkta aşırı sıcakta sulama sorunu nedeniyle sonbahar yagmurlarını ve serinlemeyi bekliyorum eylül sonuna dogru ekeceğim nasip olursa .... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
ARKADAŞLAR GOJI FIDESININ KÖKÜ BOYUNDAN ÇOK UZUN OLUYOR. 1- 2 CM LIK BİR FİDEDE 8-10 CM KÖK OLUYOR. Fidelere yer değiştirirken ister istemez bu kökler zarar görüyor. Çünkü çok inceler. Böyle oluncada büyüme duruyor. 1-2 hafta sonra kendıne geliyor. Dikimde bu konuyu göz önünde bulundurun. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Satı hanımın gönderdiği goji berryler meyve vermeye başladı. Satı hanım goji fidanlarını gönderdiğiniz için tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yoksa sizin dediğiniz şekilde yani uzun ince yapraklı olan fidanlarımda var. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
Sayın gilaburu, benim gojilerim de lycium chinense fakat yaprakları sayın sercan1969 un dediği gibi daha ince ve uzun. Farklı bir çeşit sanırım. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sayın cegceg Satı hanımın gönderdiği goji berrylerin resimlerini ekledim.Hangi cins olduğunu bilmiyorum. iyi günler |
|
|
|
|
![]() |
|
|