![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Dipten sürgün verip gövdeler çokladıysa tek gövdeye bırakmak daha iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
|
Ben denedim sayın Lilium.. Üç dört tane taze yaprağı önce sıcak suyla ısıttığım fincana koydum ve üzerine sıcak su ilave edip üç dört dakika kadar demlenmesini bekledim ve az bir şekerle tatlandırıp içtim. Nötr bir tadı var.Ekşi, acı, kekre, buruk gibi tarif edilebilecek bir tat değil. Çin'de epeyce Çin çayı (yeşil çay) içmiştim. Bana aynı tadı verdi ve çok beğendim, hatta kalan yeşil yapraklarını da çayı bitirdikten sonra yedim.İlk denemede hoşuna gitmeyen arkadaşlar yanına çeşitli aromatik bitkilerden (adaçayı, nane,kekik vs.) ekleyerek demleyip içebilirler. Yapraklar tamamen dökülmeden kış için de biraz kurutmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 88
|
valla ibreliler.com da belirtilen şekilde budama yaptım 60 cm boydan fazla olanları 60 cm olacak şekilde budadım zaten çogunluğu tek gövdeydi. budama yapıldıktan sonra dallanma olur...ayrıca dallanma yapmış olanları tek gövde olcak şekilde 45 dereceden az açı ( ana gövdeye paralel yukarı dik olan dallar) yapan dalları da budama yaptım bakalım hayırlısı..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|