![]() |
|
![]() |
#2191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
manolya üzümü **** vitalberry fidanı üreten herhangibi bir yer varmı.bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.trabzondan selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.tohumlar.net/product.php?id_product=619 Linkte fidanı satılıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Alıntı:
Bu yabani olarak mı yetijen goji . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2010
|
Sn.arifd42 bende kesin olarak cinsini bilmiyordum ama üyelerin yardımıyla bu çalıların goji berry nin ''Lycium barbarum'' cinsine ait olduğunu öğrendim. Yabani olduğunu sanmıyorum. Sadece diğer cinsleri daha büyük ve tatlı olduğu için bu cins ticari amaçla pek kullanılmıyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Ağaç Dostu
|
Tekirdağ'da ki (Malkara) gojiler oldukça acı ama sizin gönderdiklerinizin meyveleri acı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
aydında yetiştirmeyi üşünüyorum nasıl olur sizce tutar mı ben esas tadını merak ediyorum yemedim hiç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
uzun bir aradan sonra selamlar goji severler nasılsınız iyimisiniz kış geldi herkes evine çekildi tarla bahçe işleri rafa kalktı köydeki bahçede köstebekler ara vermeden çalışmaya devam ediyolar en son ki sayımda 80 e ulaştı kaybedilen goji fidanı sayısı kaldı 220 tane fidan yaza kadar 50 tane kalsa bari köstebek savar diktim 6 hafta sonra etkisi var yazdı umarım kurtulurum bunlardan yoksa emeklerim heba olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tür cihazdan bende de var 6 hafta çok fazla. Sanki zamanaşimina uğratmak istiyor satıcı ![]() 2 hafta yeterli olması lazım. Ben şu an soğanlı çiçeklerimin olduğu alana diktim. Sıkıntım yok ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Ağaç Dostu
|
Goji berry hakkında kafa karışıklığını giderbilecek birkaç bilgi buldum umarım faydalı olur... ![]() 2. Texas Native Plants Database |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Ağaç Dostu
|
Afrikada yetişen başka bir örnek Lycium ferocissimum Miers Synonyms Common Names; African boxthorn, boxthorn, cape boxthorn Family; Solanaceae Origin; Native to South Africa Chinese Boxthorn Lycium barbarum dan farklılıkları L. Barbarum yan dalları çoğunlukla 10mm den kısa ve yapraksızdır ve bitiminde diken yoktur yaprakları yumurta şeklinde meyveleri ise elipsdir. L. Ferocissimum yan dalları 10 mm den uzun dallar yapraklı ve bitiminde diken var yaprakları ters yumurta şeklinde ve meyveler yuvarlak. Sources & References Harden GJ (Ed) (2002) 'Flora of New South Wales.' (University of New South Wales Press Ltd: Sydney, Australia) Parsons WT, Cuthbertson EG (2001) 'Noxious weeds of Australia.' 2nd edn. (CSIRO publishing: Collingwood, Victoria) Allen S, Nehl D (2002) 'Weedpak - a guide for integrated management of weeds in cotton' www.cotton.crc.org.au Johnson, S and Mackinnon, L (2002) 'Weedpak - Plant protection interactions with weeds' www.cotton.crc.org.au The Australian Weeds Committee (2004) 'Noxious weed list for Australian states and Territories' www.weeds.org.au Prepared by Kylie Pethybridge, 2005 Checked by Carole Campbell, 2005 Updated by Justin KY Chu, July 2005 Checked by Dr Peter Michael, July 2005 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Ağaç Dostu
|
Yine Lycium eurapaeum türü yayılış bölgelerinde Türkiye'nin avrupa yakası olarak gösteriliyor o da gojiye çok benziyor ama tadını bilmiyorum örneğin kuzey Amerikada yetişen türlerin tadı acı orjinal goji berryler tatlı sulu ve biraz ekşi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Denizakvaryumu siz yerlilerin hangi çeşit olduğunu düşünüyorsunuz? Avrupada 3 çeşit göstermişler çok araştırmadım ama yenebilir tatlı türleri vardır heralde en azından bizdekiler yeniyor L. europaeum Avrupa çay ağacı olarak geçiyor ve anladığım kadarıyla medikal kullanımı var c vitamini açısından zengin olduğunu yazıyordu... Düzenleyen artemisia10 : 19-12-2010 saat 21:49 Neden: kelime düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Yaz sonu çekirdekten diktiğim yerli goji ile aktardan aldığım yabancı goji tohumlarının çimlendikten sonraki gelişmeleri; yerli goji aldı başını gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Ağaçsever
|
gojiler kış uygusuna yattı bizlerde forumda uykuya yattık uzun zamandır yazan yok hepimize hayırlı uykular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Benim de ektiğim 4 tohum çıktı 4-5 cm oldu boyları. Bakalım nasıl hayatta tutacağım bebişleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu mevsimde gojilerinizi budayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Ağaç Dostu
|
Gojilerin bir bölümü serada dal larda yeni sürgün tomurcukları açmaya başladı. Bir bölümü de açıkta, onlar soğuk havada uykuya devam ediyorlar. Bakalım hangileri daha verimli olacak hepsi de 30 litrelik saksılarda. İki tanesi de yerde dikili. Budadığım çelikleri dikmek için suyun yürümesini beklemek gerekmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Şimdiden sonra dikilen çelikler canlı kalır ve baharda sürgün verirler. Aslına bakarsanız Ocak-şubat çeliklerinin tutma olasılığı daha geç alınanlara göre çok daha fazla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Ağaçsever
|
kardeş köstebekler geçenlerde köye gittim onlarında hızı yavaşlamış fazla fidan kayıbım yoktu.artık bilmiyorum köstebek savar mı etkisini gösteriyo ? 6 hafta sonra etkisi başlar diyordu yazısında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
saksıda gojibery
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Yani verilen 22 meyvenin aktioksidan oranlarını toplasak zar zor goji berry ediyor. İlginç. Benim 4 cm'lik gojilerim ne marifetliymiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|