![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
bunlarda yakın çekim meyveler yalnız şuna sevindim doğal ortamda gojinin akrabaları karabükte yetişiyorsa ticari yenilebilir türü de yetişebilir köydeki 300 goji fidanımda büyüyüp meyve verebilir. bu arada köstebek savar sipariş ettim internetten bakalım köye tarlaya kuracağım 1000 metre karelik alanda etkiliymiş umarım köstebeklerden kurtulurum yoksa tek tek fidelerimi dipe doğru çekip yiyecekler çok üzülüyorum o kadar emek köstebekler için miydi of of of |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Adıyamanda goji bery
Sevgili dostlar sonunda goji berim meyve verdi.Tadı çok güzel ve şeker oranı yüksek.Bu yıl çelik alıp çoğaltmayı deneyeceğim.Adıyaman merkez tüm ülkemizde olduğu gibi çok sıcak bir yaz geçirdi.Ama goji bery hiç etkilenmedi.Haftada bir sulama sonucu hızlı bir uyum sağladı. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Bence yerli gojiyi anaç olarak kullanıp, tadı iyi olan gojiyi aşılamalı. Çünkü aktardan aldığım gojilerin tohumu ile yerli ( yaprağı kısa olan) goji tohumlarının çimlenme ve büyüme hızları çok farklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
CRIMSON STAR GOJI Commercial cultivar from northern China with large, productive flavorful fruit. Also known as Ningxia #1. Self fertile. http://www.burntridgenursery.com/pro...number=NSWOCRI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
nigxia çinde bir eyalet, goji üretiminin yüzde doksanı bu bölgeden çıkıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2010
|
***.bn tokat/pazardan yazıyorum.edindiğim bilgilere göre gojinin en iyi türü NQ1.bu türden 500adet tarlaya ekim yapmayı düşünüyoruz. önerileriniz varmıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
manolya üzümü **** vitalberry fidanı üreten herhangibi bir yer varmı.bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.trabzondan selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.tohumlar.net/product.php?id_product=619 Linkte fidanı satılıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
aydında yetiştirmeyi üşünüyorum nasıl olur sizce tutar mı ben esas tadını merak ediyorum yemedim hiç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Denizakvaryumu siz yerlilerin hangi çeşit olduğunu düşünüyorsunuz? Avrupada 3 çeşit göstermişler çok araştırmadım ama yenebilir tatlı türleri vardır heralde en azından bizdekiler yeniyor L. europaeum Avrupa çay ağacı olarak geçiyor ve anladığım kadarıyla medikal kullanımı var c vitamini açısından zengin olduğunu yazıyordu... Düzenleyen artemisia10 : 19-12-2010 saat 21:49 Neden: kelime düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Yaz sonu çekirdekten diktiğim yerli goji ile aktardan aldığım yabancı goji tohumlarının çimlendikten sonraki gelişmeleri; yerli goji aldı başını gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
gojiler kış uygusuna yattı bizlerde forumda uykuya yattık uzun zamandır yazan yok hepimize hayırlı uykular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
kardeş köstebekler geçenlerde köye gittim onlarında hızı yavaşlamış fazla fidan kayıbım yoktu.artık bilmiyorum köstebek savar mı etkisini gösteriyo ? 6 hafta sonra etkisi başlar diyordu yazısında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Benim de ektiğim 4 tohum çıktı 4-5 cm oldu boyları. Bakalım nasıl hayatta tutacağım bebişleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu mevsimde gojilerinizi budayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Gojilerin bir bölümü serada dal larda yeni sürgün tomurcukları açmaya başladı. Bir bölümü de açıkta, onlar soğuk havada uykuya devam ediyorlar. Bakalım hangileri daha verimli olacak hepsi de 30 litrelik saksılarda. İki tanesi de yerde dikili. Budadığım çelikleri dikmek için suyun yürümesini beklemek gerekmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Şimdiden sonra dikilen çelikler canlı kalır ve baharda sürgün verirler. Aslına bakarsanız Ocak-şubat çeliklerinin tutma olasılığı daha geç alınanlara göre çok daha fazla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
saksıda gojibery
Alıntı:
|
|
![]() |