agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2011, 20:53   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2010
şaşırtma nasıl oluyor arkadaşım.açıklarsan bizde faydalanmış oluruz saygılar.birde yukarıda yazmıştım.bu sene ektiğim gojiler çimlendi.fakat hepsi aynı saksıda.bunları ne zaman ayrı saksılara tek tek alabilirim.bilen varsa çok memnun olurum.

bursaranger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 08:35   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bursaranger Mesajı Göster
şaşırtma nasıl oluyor arkadaşım.açıklarsan bizde faydalanmış oluruz saygılar.birde yukarıda yazmıştım.bu sene ektiğim gojiler çimlendi.fakat hepsi aynı saksıda.bunları ne zaman ayrı saksılara tek tek alabilirim.bilen varsa çok memnun olurum.
Sayın bursaranger, sizin gibi ben de Goji Berry ile yeni tanıştım ve yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştığım bilgiler doğrultusunda 4 farklı şekilde ekim yaptım ve bekliyorum, bakalım hangi yöntemden nasıl sonuç alacağım...

Bu arada şaşırtma ile ilgili olarak aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10285

Ayırma konusunda ise bence en az sayın no_lina arkadaşımızın koyduğu şu resimdeki kadar olmalı...

Genede bir yanlışım varsa daha deneyimli arkadaşlarımız düzeltirse sevinirim...
Başarılar diliyorum...

bronca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2011, 21:50   #3
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
gojiler hangi ayda çiçekleniyorlar

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 14:24   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker Mesajı Göster
gojiler hangi ayda çiçekleniyorlar
"Ağustos ayında bazı fidanlarda çiçek gördüğümüzde ise çok şaşırdık. Çünkü goji bitkilerinin, ekildikleri yıldan bir sonraki yıl çiçeklendiklerini ama meyve bağlamadıklarını, bir sonraki yıl ise tek tük meyve bağladıklarını biliyoruz. Bu sebeple tohumdan ekildikten üç dört ay sonra çiçek görmek hoş bir sürpriz oldu."

Kaynak: Meyvelitepe

Eski 17-05-2011, 19:19   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
gecen yaz ektigim gojilerim 6 aylık KAdarken bir tanesi çiçek açmıştı ama çiçekler meyveye yatmadan kurumuştu fazla çiçek olmadııgndan tozlaşma olmuyor ve kuruyor

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2011, 15:19   #6
Ağaç Dostu

the_mc's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2009
Name:  gojiçiçek.jpg
Views: 845
Size:  54.0 KB

Name:  lycium_barbarum_chinense_gojibeeren_calyx_kelch_2009030601.jpg
Views: 917
Size:  50.5 KB

türünü ayırt etmekte daha fazla ayrıntı forumda bulamamıştım. daha da ekleme olur inşallah.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2011, 07:24   #7
Yeni Üye

Bugün Gojilerimin ilk filizlerini gördüm... )

Tohumları ektikten tam 6 gün sonra ilk filizleri verdi... Ancak bu filizler kapalı ortamda olup, biri torf içerisine diğeri ise çimlenmek üzere tülbent arasına koyduğum Gojilerdi... Her ikisinde de filizlenme oldu...

Bunlardan ayrı olarak balkonda saksıya ekip birini daha fazla güneş alan bir yere, diğerini ise dışarıda olmakla beraber daha gölgelik bir yere yerleştirdiğim 2 saksıdaki Gojilerden henüz bir hareket göremedim... Beklemeye devam...

Eski 21-05-2011, 17:44   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
gojilerimin yaprakları çürüdü sarardı lekeli lekeli siyah noktalar mevcut sanırım mantar hastalığı bunun için mantar ilacı almayı düşünüyorum bakalım sizce tavsiyesi olan varmı

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2011, 21:03   #9
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü Mesajı Göster
gojilerimin yaprakları çürüdü sarardı lekeli lekeli siyah noktalar mevcut sanırım mantar hastalığı bunun için mantar ilacı almayı düşünüyorum bakalım sizce tavsiyesi olan varmı
2528 nolu mesajda görüldüğü gibi aynı hastalık benim gojimde de var galiba. Ben az yağlı sütle olan sprey yaptım. Sanki hastalık yavaşlamış gibi. Eğer geçmeyecek olursa mantar ilacı var geçen yıl aldığım, onu uygulayacağım.

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2011, 21:57   #10
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Gojilerde böyle bir problemle hiç karşılaşmadım. Problem görülen gojiler acaba yeterince havadar bir yerde değiller mi? Öyle ise yaprakların nemli kalması söz konusu olabilir. Bu da böyle problemlere sebep olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2011, 23:47   #11
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Gojilerde böyle bir problemle hiç karşılaşmadım. Problem görülen gojiler acaba yeterince havadar bir yerde değiller mi? Öyle ise yaprakların nemli kalması söz konusu olabilir. Bu da böyle problemlere sebep olabilir.
Sayın MeyveliTepe gojim balkon ve ama fazla sulama yapmış olabilirim. Gerçi balkon rüzgar alıyor ama yaprakları nasıl nemli kalmış olabilir bilemeyeceğim.
Neyse şimdilik daha iyi gözüküyorlar. Ben birde şunu öğrenmek istiyorum. Gojim epeyce uzadı. Dallarının budanması gerekiyor mu acaba şu dönemde. Balkonda öğlene doğru 3- 4 saat güneş alıyor ama acaba güneş eksikliği nedeniyle mi uzadı acaba. Yaklaşık 40 cm sürgün verdi. Birde kökleri hafiften dipten çıkmış sanki.

Eski 25-05-2011, 09:28   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-05-2011
tepe sürgününü budadıktan kısa bir zaman sonra yanlardan ve tepeden yeni sürgünler çıktı.tepede 2 sürgün bıraktım digerlerini budadım...

Eklenen Resimler

arifden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 22:25   #13
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arifden Mesajı Göster
tepe sürgününü budadıktan kısa bir zaman sonra yanlardan ve tepeden yeni sürgünler çıktı.tepede 2 sürgün bıraktım digerlerini budadım...
sayın arifden, gojileriniz gayet güzel görünüyorlar.
kırılmayın lütfen, gojiniz sanki parmaklıkların ardında hapis gibi görünüyor. sadece bir benzetme.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2011, 08:12   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
sayın arifden, gojileriniz gayet güzel görünüyorlar.
kırılmayın lütfen, gojiniz sanki parmaklıkların ardında hapis gibi görünüyor. sadece bir benzetme.
sayın H.Işık gojileri begendiginiz için teşekkürler...benzetmelere,takılmalara asla kırılmayız,üzülmeyiz...bilakis seviniriz...bilirizki onlar karşıya ,bir selam,bir hatır ,bir dostluk taşır.....

arifden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 00:02   #15
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Boydan tam bir resmini koyabilirseniz budama konusunda bir yorum yapabilirim.

Bahçeye dikme imkanınız var mı?

Eski 23-05-2011, 10:38   #16
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=24334&page=3

gojilerden izmirden getirtiklerim sararıyor hemen yanındaki diğer farklı bir yerden getitirdiklerim yeşermeye hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
Yapraktaki sararma siyahlaşma neden olur ? yardım için teşekkürler şimdiden

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 12:00   #17
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Sayın MeyveliTepe,

tohumdan yetiştirdiğim gojiberry fidanını ne zaman bahçeye dikmeliyim. Yani boyu posu kaç cm civarında dikmeliyim. Daha yeni filizlendiler. Birde yakın bir tanıdığım 30 cm civarında gojiberry fidesi almış. Ben ilk sene yarı gölgede, mümkünse sabah güneşini alacak bir yerde duracakmış, dedim. Forumda öyle okumuştum. Dikip dikmemekte muallakta kalmış. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 12:17   #18
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Gövdesi odunsulaşmaya başlayan, kökleri yeterince büyümüş fideyi dışarı dikebilirsiniz. Dışarı dikmeden önce bir iki hafta saksıyla dışarı koyarak alıştırırsanız çok çabuk toparlar.

Eski 23-05-2011, 14:28   #19
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Sn.Meyvelitepe...

2 yaşında bir gojiberry im 35-40 lt lik bir saksıda balkonda duruyor...kışın budama yapmıştım fakat...şu anda dik ve aşırı sürgün verdi benim amacım meyve almak değil...

60 cm boyunda kalın tek bir gövdeye sahip olmak bu aylarda ve yaz ayları boyunca budama yapsak...

herhangi bir sorun oluştururu mu?

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2011, 18:04   #20
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Bitkinin doğasında bu mevsim çok sürgün verip bunlardan çiçek açmak var. Fazla baskılarsanız ne olur bilmiyorum. Belki, fazla ve gereksiz sürgünleri alıp, söz gelimi dipten gelenleri, uygun yerlerden sürgüne müsaade etmek daha iyi olur.

Eski 23-05-2011, 19:34   #21
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bitkinin doğasında bu mevsim çok sürgün verip bunlardan çiçek açmak var. Fazla baskılarsanız ne olur bilmiyorum. Belki, fazla ve gereksiz sürgünleri alıp, söz gelimi dipten gelenleri, uygun yerlerden sürgüne müsaade etmek daha iyi olur.
Teşekkür ederim..

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2011, 19:10   #22
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Goji bery min tam boy fotoğraflarını koymaya çalışıyorum. Name:  24052011(004).jpg
Views: 1602
Size:  62.7 KBBu nokta sürgün yaptığı yer.

Name:  24052011(003).jpg
Views: 1740
Size:  70.4 KB

Düzenleyen feyzon : 27-05-2011 saat 19:11 Neden: Düzeltme
Eski 30-05-2011, 12:16   #23
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Goji üretim denemesi

Merhaba,

Komşudan goji çeliği alma işini unutunca kendimiz deneyelim dedik bakalım becerebilecekmiyiz diye.
Bir hafta kadar önce diktiğimiz gojilerimiz çıktı..Problem olabilir diye viyol çukurlerına 2-3 tohum attık. Duruma göre güçlü fidanı bırakıp diğerlerini koparacağız. Yalnız fideler çok cılız görünüyor.. Bu haliyle viyolde ne kadar duracak bilmiyorum açıkcası..

Eklenen Resimler

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2011, 14:35   #24
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi Mesajı Göster
Merhaba,

Komşudan goji çeliği alma işini unutunca kendimiz deneyelim dedik bakalım becerebilecekmiyiz diye.
Bir hafta kadar önce diktiğimiz gojilerimiz çıktı..Problem olabilir diye viyol çukurlerına 2-3 tohum attık. Duruma göre güçlü fidanı bırakıp diğerlerini koparacağız. Yalnız fideler çok cılız görünüyor.. Bu haliyle viyolde ne kadar duracak bilmiyorum açıkcası..
boyları fazla uzamış güneşi yetrli almıyorlar sanırım. boyunlarını bükmeden sağlıklı büyürler işallah

Eski 31-05-2011, 08:59   #25
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Türkiyede goji bahçesi varmı???
resimlerini görmek isterdim çalışmaları hakkında bilgi almak isterdim.
çokmu şey istiyorum ?
goji ticareti yapıp da satan arkadaşlar firmalar cevap verirseniz sevinirim.

Eski 31-05-2011, 19:25   #26
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakup ünal Mesajı Göster
türkiyede goji bahçesi varmı???
Resimlerini görmek isterdim çalışmaları hakkında bilgi almak isterdim.
çokmu şey istiyorum ?
Goji ticareti yapıp da satan arkadaşlar firmalar cevap verirseniz sevinirim.
bizde biraz var bu sene sonu itibarıyla 250 -300 bin fidan dikimi bitmiş olur sanırım

tamergulkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2011, 07:27   #27
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya Mesajı Göster
bizde biraz var bu sene sonu itibarıyla 250 -300 bin fidan dikimi bitmiş olur sanırım
uzun zamandır aldığım en güzel haber goji ile ilgili çok sevindim.
tesis ettiğiniz bahçeyi görmek isterrim. sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
dikim zamanı davet ederseniz bahçenizde çanlı olarak dikimi izlemek için gelmek isterim
-arazi yapınız,toprak analiz değerleri,hava şartları, rüzgar durumu gibi bilgilerinizi paylaşırmısınız.
-tohumları nereden getirtiniz cinsi menşei nedir ?
-kaç yaşında dikime başlıyorsunuz ?
-dikim aralığı ile sıra aralığı nekadar?
-dikmeden önce budama yapacakmısınız?
v.b detayları paylaşırmısınız?

Eski 01-06-2011, 17:34   #28
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2009
[QUOTE=Yakup Ünal;814327]uzun zamandır aldığım en güzel haber goji ile ilgili çok sevindim.
tesis ettiğiniz bahçeyi görmek isterrim. sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
dikim zamanı davet ederseniz bahçenizde çanlı olarak dikimi izlemek için gelmek isterim
-arazi yapınız,toprak analiz değerleri,hava şartları, rüzgar durumu gibi bilgilerinizi paylaşırmısınız.
v.b detayları paylaşırmısınız?[/QUOTEE

Eylül ayı ikinci yarısı gelirseniz dikimi görebilirsiniz,bu sene tohumdan,çelikten üretilenler eylül ayı doku kültürü ile üretilenler temmuz ayında bahçelere dikilirler.tohum ve çelikleri 70-75 günde doku kültürünü 120-150 günde bahçelere dikiyoruz.kışı arazide geçirdikten sonra ortama adaptesi bitmiş fidanlar ile yola devam ediyoruz.fidanları kışın budamakta yarar var.budama şekli isteğe göre değişir.tek gövde olabileceği gibi üç dört gövdede oluşturulabilinir.bizde dekarda 1000 adet fidan var sıkışıklık olursa azaltırız sonra.tohumların anaçlarını sincan uygur özerk bölgesi ve ningxia dan getirdik.klonal çalışmaları yurt dışında yaptık.damızlıklarımız şu an dışarıdaki firmamızda.doku kültürünü de aynı yerde yapıyoruz sonra buraya getiriyoruz.dikimden önce budama yaptık fakat gelişmeyi durduruyor ya da yavaşlatıyor.Bahçelerimizin büyüklükleri en az 20 dekar.hepsinde damlanma sulama sistemi kurulu.ihtiyaca göre gübreleme yapıyoruz.LYCİUM BARBARUM çeşiti ve bunun değişik klonları var elimizde.Verim denemelerini yapmadan klon çeşitlerini yazmak meyvecilikte doğru olmaz.Ning 1-4-7 elimizde mevcut ama verimlerini göreceğiz.
wolfberrylerin içerikleri de önemli bizin için.diğer meyveler gibi düşünmemek lazım.insanlar genelde sağlık sorunları sebebiyle wolfberryi kullandıkları için dikkatli olmak lazım bu konuda
şimdilik yeter sanırım bu kadar.bu ay içi bizim siteler yayına başlar herhalde.orada oldukça deteylı bilgi bulunacak.üretimlerimiz usda organic ve globalgap sertifikalı olacak.

tamergulkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 07:27   #29
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

[QUOTE=tamergulkaya;814672]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
uzun zamandır aldığım en güzel haber goji ile ilgili çok sevindim.
v.b detayları paylaşırmısınız?[/QUOTEE

Eylül ayı ikinci yarısı gelirseniz dikimi görebilirsiniz,bu sene tohumdan,çelikten üretilenler eylül ayı doku kültürü ile üretilenler temmuz ayında bahçelere dikilirler.tohum ve çelikleri 70-75 günde doku kültürünü 120-150 günde bahçelere dikiyoruz.kışı arazide geçirdikten sonra ortama adaptesi bitmiş fidanlar ile yola devam ediyoruz.fidanları kışın budamakta yarar var.budama şekli isteğe göre değişir.tek gövde olabileceği gibi üç dört gövdede oluşturulabilinir.bizde dekarda 1000 adet fidan var sıkışıklık olursa azaltırız sonra.tohumların anaçlarını sincan uygur özerk bölgesi ve ningxia dan getirdik.klonal çalışmaları yurt dışında yaptık.damızlıklarımız şu an dışarıdaki firmamızda.doku kültürünü de aynı yerde yapıyoruz sonra buraya getiriyoruz.dikimden önce budama yaptık fakat gelişmeyi durduruyor ya da yavaşlatıyor.Bahçelerimizin büyüklükleri en az 20 dekar.hepsinde damlanma sulama sistemi kurulu.ihtiyaca göre gübreleme yapıyoruz.LYCİUM BARBARUM çeşiti ve bunun değişik klonları var elimizde.Verim denemelerini yapmadan klon çeşitlerini yazmak meyvecilikte doğru olmaz.Ning 1-4-7 elimizde mevcut ama verimlerini göreceğiz.
wolfberrylerin içerikleri de önemli bizin için.diğer meyveler gibi düşünmemek lazım.insanlar genelde sağlık sorunları sebebiyle wolfberryi kullandıkları için dikkatli olmak lazım bu konuda
şimdilik yeter sanırım bu kadar.bu ay içi bizim siteler yayına başlar herhalde.orada oldukça deteylı bilgi bulunacak.üretimlerimiz usda organic ve globalgap sertifikalı olacak.
Dikim yapacağınızToprak yapınızdan da söz edebilirmisiniz.özelden tel bırakırsanız ararım eylül ayında kesin gelirim
çok teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorumsizden gelecek bilgileri

Eski 05-06-2011, 10:08   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-11-2009
Alıntı:

dekara 1000 fidan diye Tamer bey yazmış ama aklıma şu soru takıldı bu rakam çok fazla değilmi fidan dikim aralığı olarak en az 1,5x2 metre olsa bile en fazla 300 hadi 400 fidan olsun ki normalde 250-300 dekara kullanılması söyleniyor .Zaten bizde bu şekilde kullanmayı düşünoyruz . Tamer bey 1000 fidan çok çok fazla değilmi?

kyalcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025