![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Tamam bekleyeyim ama kaybetmekden korkuyorum açıkcası,umarım cevaplar hemen gelir Teşekkürler ilginize |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
İlk önce gojiden dökülen yaprakları güzelce temizleyin ve saksınızda yer var daha biraz boğazlayarak(topral ilave ederek) toprak seviyesini yükseltin... toprakla dolan yerlerden kök salsın... gojiniz çok kötü durumda değil yeni sürgün vermiş... Sulamaktan ve toprağı havalandırmaktan korkmayın... Tabi humik asit takviyesi çok işe yarayacaktır... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim dediklerinizi hemen yaptım, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Eminönünden aldığım goji ve sanırım yanına diktiğim tohumlardan çıkan minik gojilerim. Balkonun en güneş alan yerindeler. Ama bakım için hümik asiti nasıl bulabilirim. Potasyum için ısırgan yapraklarını toprağına karıştırmak veya suyunu katmak gibi bir işlem faydalı olurmu acaba. Bir miktar koyun gübresi koydum gerçi ama. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
feyzon gojilerininmaşallahı var |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Goji bery konusunda çok fazla bilgim yok. İlk aldığımda Mart ayı idi. Hiç dokunmadım. Oldukça iyi büyüdü. Fakat kırmızı ile işaretlediğim yerlerden çıkan dallar çok fazla büyüdüler. Gelecek yılda çelik yaparım düşüncesi ile dokunmadım. Acaba meyve oluşumuna zararı olur mu? Eğmek gerekir mi? ![]() Düzenleyen feyzon : 05-05-2011 saat 14:12 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2010
|
bu çimlenen gojileri ne zaman tek tek alıp yerine dikmek uygun.seneye mart olurmu acaba.bilen varsa memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bimden aldığım gojilerin tadına dün bakabildim. Dökme satılanlardan aldığımdan daha hoş bir tadı vardı. Dökmelere göre daha çok beğendim. daha önce anlattıklarımdaki gibi bir kekremsi tat yoktu. Fırınlanmış oldukları aşikar. Yinede 4 tohumu dünden beri suda bekletim ve şimdi tohumlarını çıkarttım ve ektim. Bazı tohumlar sadece kabuktan ibaret. İçlerinde tohum oluşumu hissedilmiyordu. onları da ayırmayıp ektim. Çimlenmeleri konusunda hiç umutlu değilim. Bakalım zaman ne gösterecek. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Gojileri şaşırtalı ikinci pazar oluyor. Dün baktığımda gojiler boya sürgün vermeye başlamışlar. Formları oturuyor, mevcutta yabani ot gibi duruyorlardı. neyseki yeni halleri gayet güzel olacağa benziyor. Pazar günü aksilik olmazsa son durumlarının fotograflarını çekip sizinle paylaşmayı istiyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Merhaba, Ben de Bimden kuru goji berry aldım ve denemek için meyvelerden birkaçını suda bekletip (1-2 saat) sonra içindeki tohumları ayıkladım ve torfa ektim. Üzerini poşetle kapadım bir kaç delik açtım tabi poşete. 5-6 gün sonra çimlendiler ![]() Çok mutlu oldum. Sayın H.Işık hiç umutlu değilim yazmışsınız ama umutlanın bence Bir ara bu filizlerimin fotosunu çekip eklerim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
17 nisan tarihinde şaşırttığım gojilerin son fotoğraflarını paylaşmak istiyorum. fotografları bu gün çektim. Bazılarının yaprakları küçük, bazılarının yaprakları ise son iki fotoğraftakiler gibi uzun olmakta. Bunların türleri mi farklı, yoksa gelişmelerinden kaynaklı olarak mı böyle fark etmektedir. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() İki yaşındaki gojilerden biri. Epey kalınlaşmış gövdeden bir sürü kuvvetli sürgün veriyor. Bunların hepsi meyve dalları olacak. Hazirandan Kasıma kadar her bir dalı sırayla meyveyle dolduruyorlar. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2011
|
sitenize yeni katıldım.tüm doga severlere selam.3 aydır bende goji yetiştiriyorum,umarım tecrübelerimizi paylaşarak daha iyi sonuçlar alırız |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2011
|
goji
gojilerin birkaçını balkona ,birkaçını bahçeye diktim,saksıda olanların 15-20 cm boyuna gelince üst filizlerin kesilmesini söylediler yan dalların çıkması ve gelişmesi için,bu konuda tam bir bilgim yok ...sonuçlarına bakacagız bu sene deneme senesi olacak galiba.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
|
Gojilerinizin durumları güzel. Yavaş yavaş dışarıya alıştırın bence. Önce direk güneş almasın (sabah ve akşam güneşi alabilir), daha sonra direk güneş de alabilir. 2-3 günde bir sulayın. Havaların ısınmasıyla birlikte çok hızlı büyürler. Sık sık saksıların altını kontrol edip kökler dışarı çıkıyor mu bakın. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Gojilerim ve bilmediğim başka bitkilerim
Bimden aldığım kuru meyvelerden elde ettiğim gojilerim işte bunlar. ![]() Bir de fotograflarda kırmızı ile isaretlediğim bitki ne acaba? Goji berrye benzetemedim ama çirkin ördek yavrusu misali onları da büyütüyorum ![]() ![]() Bir de bu bitki baya bir gelişti diğerlerine göre acaba ne ki? ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Merhaba, Elimde bir adet kurutulmuş Goji Berry meyvesi var, içinde kaç adet tohum var henüz bilmiyorum... Bunu balkonda saksı içinde değerlendirmeyi düşünüyorum... Buradaki mesajlar dahil birçok döküman inceledim ve bu hafta sonu evde bu işle uğraşacağım... Her ne kadar bir miktar bilgi topladıysam da deneyimleri sonucu tavsiyelerde bulunan arkadaşlarım olursa mutlaka bana faydalı olacaktır... Bugün alkalin oranı yüksek toprak temin edeceğim ve hafta sonu bakalım neler yapabileceğim... Selam ve sevgiler... |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir bardağın içine bir miktar su koyup gojiyi içerisinde 3-4 saat bekletin. yumuşayacaktır. Sonra gojinin fazla suyunu alıp, sıkın. Sıktığınızda çok küçük goji çekirdekleri (tohumları) dışarı çıkacaktır. Tohumları alıp torfa ekerek başlayabilirsiniz bu maceraya. Şimdiden kolay gelsin diyor başarılar diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Daha önce bitkilerle hiç uğraşma fırsatım olmadı, bir arkadaşımdan aldığım tek bir meyveyi de olumsuz dseğerlendirmek istemiyorum, bu yüzden birçok yerden bilgiler topladım ama insanın bir yerden sonra kafası karışıyor... Siizn verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu hafta sonu başlayacağım, bakalım neler yapabileceğim... Çok teşekkür ediyorum ilginize, size de kolaylıklar diliyorum... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu forumda neden kimse sorduğum sorulara cevap vermiyor O kadar yazdığım halde kimse yazdığım hiçbir şeye cevap vermemiş. Lütfen goji yetiştirmekten anlayan biri msjlarıma cevap verebilir mi? Fotoğraflar yükledim ki bir bilen cevap yazar şöyle yaparsan iyi olur falan diyerek akıl verir diye düşünmüştüm. Fotoğraflarda göreceğiniz gibi çok cılızlar ve hala evin içinde yetiştiriyorum, dışarı çıkarmaktan korkuyorum, ne zaman çıkarmak uygun olur acaba? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sevgili No lina, ben de lokman hekimden aldığım meyvelerin tohumlarından çimlendirdim. Aşağı yukarı sizinkiler gibi görünümleri. Anladığım kadarıyla bu dönemde aşırı sulama zarar veriyor. Bazıları boyunlarını büktü. Ankara'da havalar sürekli kapalı olduğu için, fazla güneş göremiyor ve cılız kalıyorlar. Gelişebilmeleri için ışığa ve ısıya ihtiyaçları var. Havalar biraz ısındıktan sonra dışarıya çıkartmakta fayda var diye düşünüyorum. Bir de ilk gerçek yapraklarını çıkarttıktan sonra şaşırtma yapmak gerekiyormuş. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zaman en iyisi dışarı çıkarmak için biraz daha beklemek. Sulamayı günde bir kez yapıyorum toprak kurudukça. Ama dediğiniz gibi bu dönemde çok cılızlar bazıları boynunu büktü Acaba gübre vs. vermek gerekir mi? |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
meyvelitepe gojiniz çok güzel maşaallahı var budama açısından güzel bir örnek olmuş yalnız çatal şeklinde iki dal vermişsiniz tek dal olması daha mı iyi olur. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
Bu fidanın gücüne bağlı bir şey. Tek gövdeden daha az sayıda meyve dalı verir. Gojinin meyve dalı vermede bir sıkıntısı olmuyor. Daha çok dalların biribirini engellemeyecek şekilde kademeler halinde oluşması önemli. Budama ile genelde üç seviyede meyve dalı vermesini sağlamaya çalışıyorum. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
Bugün ilk kez Goji Berry tohumu ektim ve beklemeye başladım... Bir kaç tohum plastik bir gıda kabına ektim bunu iç ortamda bekleteceğim... Birkaç tane de daha büyükçe bir saksıya ektim bunu da doğrudan balkonda tutacağım... Bakalım hangisinden sonuç alabileceğim, merakla bekliyorum... |
|
|
|
![]() |
|
|