![]() |
|
![]() |
#2761 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Mart ayı sonunda kesip hiç bir işleme tutmadan toprağa gömdüm. 25 cm lik dalların 1/3 toprakta kaldı köklenme sorunu yok çok çabuk büyüyor. yazın komşum sulamış şimdiki boyu 1 mt fazla. çeliklere herhangi bir işlem -köklendirici gibi- yapılmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
bilgi paylaşımı için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
goji
Sn.Yakup Ünal, benim gojiden bir güzel haber daha! meyve tutmuş, bugün gördüm boyuna bakmadan bir adet meyve vermiş. Fotoğraf çektim çok flu. Yarın tekrar denerim. Seninle paylaşıyorum benim gojinin eski halini biliyorsun. Önerilerinle bu duruma geldi. Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
goji
Sevgili Yakup Ünal ne komik kendime şaşıyorum hatta gülüyorum.Bir damla mercan kırmızısı görünce ne kadar sevindim bilemezsin.Öldü ölecek diye üzülürken.....meyve bile gördüm. Fotoğraf biraz flu ama başka şansım yok. Meyve erdikten sonra mı budamalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Ağaç Dostu
|
sevgili gültar hocam; çok minikler daha ama insanı heycanlandırmalrı çok güzel Budama işine felan gimeyin şimdi bence ben budamayı ve çelik işini öğreniyorum daha denemedim yeni büyütüüğüm gojilerin yapraklarını 50 cm ye kadar alıyorum birşey bırakmıyorum çıkanlarıda kopartıyorum. 50 cm nin üstünde de yan kol atanlardan üst üste çakışan yakın olanlar varsa alıyorum. daha düzenli değişik yönlere kol atmasını sağlıyorum. 1 metreden yukarısınıda gövde kalınlaşıncaya kadar budamayı düşünüyorum not: her ağaçta farklılık gösteriyor ağaç sekilleri bu budama işini öğreeceğim ama zaman alacak hocam denemelere devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
ne gam ne keder tozlu dumanlı şehir hayatımızda bir avuçta olsa ikinci goji hasadımızıda gerçekleştirdik proje başarılı oldu demekki karabük te goji yetiştirilebilir.....ilk hasada göre daha lezzetliler sanırım meyve biraz dalda bekleyince tadı çok tatlı oluyor ilk yediğim kekremsi tattaydı şimdiki harika keşke daha fazla olsada yesek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Tebrikler. Çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
çok sey gıbı gojıyıde dostlarımızdan ögrenmiştik iki adet fidanımın topragını hazırlarken o kadar özendımkı ılk sene meyvesını görmek kısmet oldu şu anda toplam beş adet meyve va üçü kızardı ıkısı yesıl yenı çiçek göremedım önceden çok ciçegi olsada hepsi meyveye durmadı sürgünler çok güçlü.... Kızaran üç adet gojiyi kıyıpta koparmadım üzerınde durdugu kadar dursun dıyorum bu goji gercekten insanı mutlu ediyor anlaşılan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
goji'lerde son durum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
Sizden tebrik almak bizim için büyük bir onur teşekkür ederim üstat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye diktiğim gojiler hiç doğru düzgün gelişmedi. Gövdeleri çok cılız ve boylanmadılar. Saksıya sonradan ektiğim goji tohumlarından 6-7 kök bir arada çok güzel gelişti. Saksıdaki gojileri bahçeye dikip dikmemekte tereddüte düştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Ağaç Dostu
|
Yahudilerin kutsal ağaç saydıkları, heryere diktikleri, kendilerini saklayacağına inandıkları ağaç hakkında çok fazla bilgi yok. Olan bilgilerde lycium türünü işaret ediyor. Boxthorn **** lycium barbarum olma ihtimali yüksek, **** lycium arabicum. Türkçesi şeytan ipliği veya teke dikeni diyede geçiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ya ben bu bu gojileri ne yapayım.Bir türlü çiçek açıp meyve vermediler. Maşallah hepsi çok güzel.Hasat bile yapmışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Ağaç Dostu
|
Bizim Goji'ler 3 metryi aştı. Budamak farz oldu, meyveler zaten ufacık, bir avuç meyve için merdıven tepelerine tırmanıp boynumu kırma riskine giriyorum ![]() Meyve vermeleri bitsın 150 cm'den kesip tum çelikleri köklendirneye alacağım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Ağaç Dostu
|
Bende de gojiler 3 M yi buldular ve kalınlıkları kalem kadar. 2. seneleri , bol çiçek açıyorlar ama meyve alamadım. 1 adet kırmızı bir şey olur gibi oldu onuda galiba karınca yedi ![]() Sorun nerede anlamadım.seradakiler açık alandakiler kadar gelişemediler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Ağaç Dostu
|
Kaptan yan dal nekadar çok verirse okadar iyi 3 M çok uzamışlar düşünsene çinlilerin boyunu kısa kısalar ve bolarını biraz geçecek şekilde bahçe tesis etmişler Trabzon da seraya ggerek yok bence kaptan seradakilerin kök leri daha çabuk sıkışıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Ağaç Dostu
|
1 metreden bari kesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Ağaç Dostu
|
Benim gojilerim de bu sene balkondalar yaklaşık 50 goji var 1 metreye ulaşanlar da oldu ama ne yazık ki hiçbiri çiçek açmadı bu sene ama uçlarını kestiğim için hepsi dallandı seneye umarım meyve görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene diktiğim gojilerim çiçek açtı üç dört avuç meyve verdi çiçeklenmeleri hala devam ediyor,hafta içi resimlerini çekip yüklemeye çalışırım,saksıda olanların gelişmesi daha az,bahçeye diktiklerimin boyu 2 mt' yi geçti budayıp,çelik yapmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe çevresinde130 cm. duvar var. Duvar göjilerin güneş görmelerini engeller eğer tavsiyenize uyarsam. Yan dallar ince olup sarkıyorlar, toplamama engel yok. Bahçenin dışına duvar dibine diktiğim birkaç bitkide içeridekilerden fazla meyve var. Boyları 90-100 cm var yok, sulanmadılar ve gübrelenmediler ![]() Düzenleyen Jezebel : 26-09-2011 saat 09:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda 2,5-3 aylık gojiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Ağaç Dostu
|
bu şekilde ağaç olacak boyunuda 1,5 metreden budayacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Ağaç Dostu
|
sayın tamer gül kaya bahçe tesis edecektiniz davet edecektinzi bizde ziyarete gelecektik ama ses soluk çıkmadı nasıl diktinizmi gojileri işallah seneye ben bahçe tesis edeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
YouTube goji berry farm 3 - YouTube videosunu ben izleyemiyorum.İzleyebilen varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.facebook.com/pages/Goji-B...22988451091363 |
|
![]() |
![]() ![]() |