View Single Post
Eski 25-08-2010, 01:13   #1946
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü Mesajı Göster
üstat maşaallah diyerek başlamak istiyorum söze seneye benim gojileri tarlada böyle kırmızı kırmızı görür gibi oldum
70 fidandada böyle mi mahsuller yoksa sadece 2 tanesindemi eğer fazlaysa satmayı denedinizmi ya da hiç sattınız mı?sonuçta bu işin ticaretini yapcagız 2 3 yıl sonra piyasayı görmek lazım)) ben tadımlık almak isterdim doğrusu
Sayın Rüzgargülü, bu sene gojilerinizde meyve görmek isterseniz fidanlarınızı alıştırarak güneşe çıkarın ve tam gün güneşte tutun ancak diplerinin nemli olmasına dikkat edin. Nisanda çimlenen gojilerimden( yaklaşık 2000 tane) ilk tüplediğim 450 tanesi haziran sonundan buyana devamlı tam gün güneş altındalar ve boyları neredeyse 1.5 metre, gövdeler de ortalama sigara kalınlığında. Tepe budaması yapmadığım halde üç beşi hariç, hemen hepsinde yan dal var yan dallarda şekil budaması yaptım onbeş gün önce.Şimdi peşpeşe çiçek açanlar çoğalıyor ve ilk çiçek açanlardan da meyve bağlayanlar var.Mercimek boyunda meyveler halen.İnşallah bu sezon sona ermeden olgunlaştıklarını da görmek kısmet olur.Kısmet olursa eylül ayı içinde de 450 adedini evimin önündeki tarlama dikeceğim.

İşin ticareti tarafı çoğumuza ilginç geliyor ama goji ağaççıkları tam meyveye 4-5 yaşlarında yatıyorlar.Ancak bildiğim kadarıyla aramızda o aşamaya gelebilmiş olan arkadaşımız henüz yok.Benim merak ettiğim tam meyveye yattığı zaman bir goji ağaççığı bir sezonda ortalama kaç kilo yaş meyve verecek. Bence üç beş sene sonrasının asıl sorusu bu..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön