Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Kurutmadan çayı olmazmı açaba deneyen arkadaşlar varmı?
|
Ben denedim sayın Lilium.. Üç dört tane taze yaprağı önce sıcak suyla ısıttığım fincana koydum ve üzerine sıcak su ilave edip üç dört dakika kadar demlenmesini bekledim ve az bir şekerle tatlandırıp içtim. Nötr bir tadı var.Ekşi, acı, kekre, buruk gibi tarif edilebilecek bir tat değil. Çin'de epeyce Çin çayı (yeşil çay) içmiştim. Bana aynı tadı verdi ve çok beğendim, hatta kalan yeşil yapraklarını da çayı bitirdikten sonra yedim.İlk denemede hoşuna gitmeyen arkadaşlar yanına çeşitli aromatik bitkilerden (adaçayı, nane,kekik vs.) ekleyerek demleyip içebilirler. Yapraklar tamamen dökülmeden kış için de biraz kurutmayı düşünüyorum.