Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex
Sayın Rüzgargülü, bu sene gojilerinizde meyve görmek isterseniz fidanlarınızı alıştırarak güneşe çıkarın ve tam gün güneşte tutun ancak diplerinin nemli olmasına dikkat edin. Nisanda çimlenen gojilerimden( yaklaşık 2000 tane) ilk tüplediğim 450 tanesi haziran sonundan buyana devamlı tam gün güneş altındalar ve boyları neredeyse 1.5 metre, gövdeler de ortalama sigara kalınlığında. Tepe budaması yapmadığım halde üç beşi hariç, hemen hepsinde yan dal var yan dallarda şekil budaması yaptım onbeş gün önce.Şimdi peşpeşe çiçek açanlar çoğalıyor ve ilk çiçek açanlardan da meyve bağlayanlar var.Mercimek boyunda meyveler halen.İnşallah bu sezon sona ermeden olgunlaştıklarını da görmek kısmet olur.Kısmet olursa eylül ayı içinde de 450 adedini evimin önündeki tarlama dikeceğim.
İşin ticareti tarafı çoğumuza ilginç geliyor ama goji ağaççıkları tam meyveye 4-5 yaşlarında yatıyorlar.Ancak bildiğim kadarıyla aramızda o aşamaya gelebilmiş olan arkadaşımız henüz yok.Benim merak ettiğim tam meyveye yattığı zaman bir goji ağaççığı bir sezonda ortalama kaç kilo yaş meyve verecek. Bence üç beş sene sonrasının asıl sorusu bu..
|
sayın yarenimex çok sevindim 2000 goji fidanı mı var poşetlerde süperrr.bunlar poşetlerdemi çiçek açtı resimlermsiiniz bize güç ve ilham katacaktır doğrusu...
üstat benim 450 gojimin keyifleri yerinde 1 metreden fazla olanları budama yaptım 60 cm olcak şekilde gün ışığını öğle güneşi görmicek şekilde alıyolar öğle güneşine ağaçların altındalar resimlerde görebilirsiniz yukarıda.....
ancak yukarıdaki sarı renkli çiçek açan bahçeye ektiğim gojimin çiçeği tahmin ettiğim gibi kurumuş malesef üzüldüm nedeni ne olabilir diye düşünmeye başladım acaba sulamayı fazla mı yaptım... neyse bir hafta sulama yapmayacagım bakalım nolacak diğer tomurcuklar