agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

Sudenur 20-04-2014 21:49

Gözlerim yuvalarından oynadı.. Bu nasıl güzelliktir sevgili sakdag.. önce kocaman bir maşallah, sonra kucak dolusu sevgi ve takdirlerimi sunuyorum, arajmanlarınıza bayıldım.. ;) Uzun süredir uğrayamıyordum, bir bakınayım dedim, girdim çıkamadım valla hi, dizimi bile pas geçtim.. :rolleyes:

http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-dsc04302.jpg Bu güzeeliğin iki yavrusuda bendeydi ve kocaman olmuşlardı ama birini komşum kaptı, diğeri yaprak yanığı oldu, eşim kurumuş bu diyerek çokça sulayınca erimek üzereydi zavallı, kurtarabildiğim dalları üretime aldım.. :(

Sizinki nasıl böyle ağaç formunu aldı şaştım kaldım sakdagcım.. Çok çok güzel olmuş, defalarca maşallah.. Benim ki küçük bir tabak gibi olmuştu güzel gelişmişti, kışın kapalı balkonuma aldım hiç su vermiyordum, bir baktım yaprakları yanık yanık.. suladım gölgeye aldım ama yavrulayamadan çürüttük.. :( Komşumun el koyduğu ise şekilsiz büyümüş, saksıdan aşağı doğrı kıvrılmış yavru falan yok, demek ki neymiş, orkide besiniyle besleneceklermiş.. :)

Ve atlaslarınız.. nasıl muhteşem açmışlar yahuu, dudak uçuklatıyorlar.. Kaktüsler, sukulentler, karışık arajmanlar, bayram etti gözlerim.. Küçük bir sorum olacak ve kaçacağım, turuncu dolespermanın orjinal rengi kırmızıydı demişsiniz, şeker pembeye mi çalıyordu, kan kırmızı mıydı merak ettim? Sevgilerimle... ;)

sakdag 21-04-2014 09:12

2 Eklenti(ler)
Yorumların için teşekkür ederim Sevgili Sudenur. Echeveria ağacım anaç oldu. Yanından sürekli yavru alıp dağıttım. Boyu uzadıkça güneşe doğru yamulma eğilimi gösteriyor, sürekli yönünü ve yerini değiştirip mevcut formunu korumaya çalışıyorum. ;)

Delospermaya gelince, kırmızıydı tüm gün güneş gören yerindeyken.
Eskilerden bir fotoğrafla bugünkü halinin fotoğrafını yanyana getiriyorum. Fark daha iyi anlaşılıyor. Bu rengini daha çok sevdim sanırım.;)

Eklenti 484869Eklenti 484871

sakdag 24-04-2014 11:04

2 Eklenti(ler)
Mammillaria surculosanın dibinde minicik bir fide farkettim. Sanıyorum bir kaktüs fidesi. Ama tohum surculosaya mı ait? Değilse oraya hangi kaktüsten nasıl geldi hiçbir fikrim yok. :p
Sonra heveslenip, taaa 2012 tohum takastan beri elimde olan tohumları ektim. Tohumlar bayatlamış olabilir ama belki çıkan olur, belli olmaz.

Eklenti 485839
Eklenti 485840

sakdag 24-04-2014 15:58

5 Eklenti(ler)
Hoya lacunosanın en büyük çiçek sapı. Çok çok hoş kokulu. Genelde herkeste ilk açan carnosa olur ama bende iki yıldır lacunosa şenlendiriyor evi.
Eklenti 485934

Stapelia variegata yine tohum baklası yapmış. Geçen sonbaharın çiçeklerinden bu tohum baklası. Kış boyunca çiçek sapı öylece duruyor, son bir haftada birden büyüdü.
Eklenti 485935

Mammillaria prolifera, zahmetsiz, nazsız ve hızlı büyüyen bir tür. Üstelik çiçekleri kırmızı tohum kapsüllerine dönüşüp kaktüsü süslü gösteriyor sürekli.
Eklenti 485936

Mammillaria zeilmanniana, anne kaktüs kışın çürüdü. Yüzeysel olarak kesip yavrulardan uzaklaştırdım. Saksıyı boşaltıp yavruları ayırmaya kalkmadım .Kestiğim yüzeye bolca tarçın sürdüm. Çürüme ilerlemeyip durdu. Yavrular çiçeklenme yolunda. Bu kaktüsün çiçekleri diğer mammillarialara göre daha iri ve gösterişli açıyor.
Eklenti 485937

Şu kaktüs-sukulent aleminde ilgimi çekmeyen türlerde var: Sanseveria(paşa kılıcıgiller ve hawortilar aklıma gelenler. Bu miniği bir arkadaşım vermişti. Şu günlerde güzel gelişiyor. Bir aranjmanda değerlendireceğim.
Eklenti 485938

fatitoo 24-04-2014 19:07

Sevgili sakdağ, siz daha çok resim paylaşın n'olur, sizin sayfanıza bakmaktan çok keyif alıyorum:)

rukiye ayhan 25-04-2014 18:31

Sayın Sakdağ inanılır gibi değil, pek çoğuna imrenerek baktım ve bu birkaç gündür sürüyor. Örgülerinizde de sevda yaratmışsınız, müdavimlerinizdenim her halde artık. Saygıyla.

tarla kuşu 25-04-2014 21:23

Sayın Sakdağ ,
Sayfanızı ancak bugün gezme fırsatı buldum . Bu ne Güzellik , bu ne Çılgınlık , bu ne Sabır... Ellerinize yüreğinize sağlık . En kısa sürede tanışmak dileğiyle hemşom.

tarla kuşu 26-04-2014 09:13

tarla kuşu kaktüs

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim bahçem olmadan önce balkonda ki kaktüs ve sukulentlerim. Ama çoğu öldü :(

sakdag 26-04-2014 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1275034)
Sevgili sakdağ, siz daha çok resim paylaşın n'olur, sizin sayfanıza bakmaktan çok keyif alıyorum:)

Sevgili Fatito, elimden geldiğince çok fotoğraf paylaşıyorum.;)
Hatta bazen fazla mı çok yüklüyorum diye vazgeçtiklerim oluyor.:o
Paylaşmaya devam ederim elbette.;) Daha hoyalar kısmı var görünmeyen ama birazda üşeniyorum, tek tek fotoğraflayıp tanıtımlarını yapmaya.

sakdag 26-04-2014 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiye ayhan (Mesaj 1275420)
Sayın Sakdağ inanılır gibi değil, pek çoğuna imrenerek baktım ve bu birkaç gündür sürüyor. Örgülerinizde de sevda yaratmışsınız, müdavimlerinizdenim her halde artık. Saygıyla.

Teşekkür ederim Rukiye hanım.;)
Örgü işine biraz ara verdim. Farklı tasarımlar bulup, kendi yapacabileceğim şekilde planlamam lazım.

sakdag 26-04-2014 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1275502)
Sayın Sakdağ ,
Sayfanızı ancak bugün gezme fırsatı buldum . Bu ne Güzellik , bu ne Çılgınlık , bu ne Sabır... Ellerinize yüreğinize sağlık . En kısa sürede tanışmak dileğiyle hemşom.

Merhaba Sayın Tarla kuşu, mesajınızı görünce çok sevindim. Beğeniniz için teşekkür ederim. Elbette, tanışalım.

Balkonunuzdaki bitkilerinizi çok beğendim. Keşke ölmeselermiş. Düzenlemenizde çok şıkmış. Benim kaktüs sevgim delilik aşamasında, balkon kaktüs dolu ve kalabalık olduğu için görsellikten uzak. Serayı andırıyor biraz. ;)
Bahçe sayfanızı gördüm, hemen inceleyeceğim. ;)

sakdag 26-04-2014 20:19

2 Eklenti(ler)
Bugünün Güzeli: Lacunosa açtı, gün batarken pıtlamaya başladı tomurcuklar. ;) Koku müthiş...
Bellada da bir kaç tomurcuk gördüm ama açar mı bilmem.

Eklenti 486528

Eklenti 486529

GuneSunar 26-04-2014 22:13

Çiçekleri muhteşemmiş bayıldım yıldızlı yıldızlı. Allah'ım neler yaratıyor.

cörekotu 29-04-2014 10:12

Sevgili sakdag birbirinden güzel kaktüs ve sukulentlerinizi bizlerle paylastiginiz icin tesekkütler, sayenizde gözlerimiz bayram ediyor :)
Hoya Lacunosa gercekten harika görünüyor tam secemedim ama yapraklarini sanki gecen gittigim bir cicekcide gördügüm bir cicege benzettim, üzerinde cicek yoktu ve sarkacta asili yere dogru uzuyordu.
size zahmet olmazsa tam bit poz cekebilirmisiniz eger o gördügüm bu hoya ise hemen gider alirim. Üzerinde ismi de yazmiyordu onun icin daha detayli görürsem belki tanirim, simdiden tesekkürler...

sakdag 29-04-2014 12:19

Sevgili Çörekotu, aşağıdaki linkte bitki ile ilgili daha geniş bilgi var, yeterli görmezseniz akşama benim bitkimi resmlerim yine de. ;)

http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5931.htm

çiçeksever67 02-05-2014 18:56

sn sakdag tohumdan kaktüs üretmeyi denemişsiniz eğer bu güne getirebildiyseniz resim görmek isteriz =)

sakdag 04-05-2014 07:13

Sayın Çiçeksever67, tohumdan çıkan bebek kaktüsler yaşıyorlar ama hiç gelişme yok.Büyümüyorlar nedense. Yeni tohumlar ektim onlarda çıkmadılar daha.
Büyümeyen bebek kaktüsler diatomitte, zaman zaman sulamayı unutuyorum, diatomitleri kupkuru kalıyor, bir ara onları toprağa almayı planlıyorum.

sakdag 04-05-2014 07:16

1 Eklenti(ler)
Elimdeki kalan yılbaşı kırıntısı tekrar açmış.Diatomit+lav taşı karışımında.
Eklenti 489271

çiçeksever67 04-05-2014 11:08

Anladım toprağa alırken çok dikkatli olun inşallah büyütebilirsiniz .

sakdag 04-05-2014 20:29

2 Eklenti(ler)
Silvestri sezonu açıldı...:cool:
Eklenti 489418

Yakından bakalım.O kadar çok tomurcuk var ki...;)
Eklenti 489419

efeege 04-05-2014 21:19

ayy maşşallah nekadar sık çoğalmış.
banada komşum birtane vermişti hala birtane inşallah böyle olduğu günleri görürüm.

pulibet 05-05-2014 00:15

Sevgili Sakdag,
Bize de bundan mı göndermiştiniz. Evet deyin, lütfen evet deyin.
Allah'ım silvestri şelalesi gibi. Maşallah. (nazar boncuklu smile)

İç ses: Bunun saksısı nasıl değiştirilir ki ?

GuneSunar 05-05-2014 13:36

Neden kimisi yeşil renkken kimisi kahverengiye çalıyor?

sakdag 05-05-2014 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pulibet (Mesaj 1279649)
Sevgili Sakdag,
Bize de bundan mı göndermiştiniz. Evet deyin, lütfen evet deyin.
Allah'ım silvestri şelalesi gibi. Maşallah. (nazar boncuklu smile)

İç ses: Bunun saksısı nasıl değiştirilir ki ?

Evet Sayın Pulibet, bunlar 2 saksıydı. Bunlardan gönderdim. Saksının birini tamamen dağıttım.

Saksı değişimi mümkün görünmüyor, çok dolu.Bu saksının 7. yılı sanırım. Ama 4. yılında 6-7 kol kalacak şeklide budamıştım, yoksa 2 katı daha büyük olacaktı.

Yedek olarak bu yıl başka saksıya yavrular ektim. Bunun saksısını değiştirmekle ilgili ümidim kalmadı, değiştirmeye kalkarsam çok yavru kopup zaiyat olacak çünkü. Keyfini kaçırmayalım değil mi?

sakdag 05-05-2014 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GuneSunar (Mesaj 1279751)
Neden kimisi yeşil renkken kimisi kahverengiye çalıyor?

Güneşi direkt alanlar kahverengimsi oluyor Sayın Gunesunar. Işık şiddetiyle ilgili renk değişimi.

sakdag 08-05-2014 20:21

4 Eklenti(ler)
Sempervivum nihayet istediğim gibi dallı budaklı oluyor.
Eklenti 490862

Asıl çekmek istediğim Selenicereus grandiflorustu ama kadraja bir sürü bitki girmiş. Selenicereus düzenli gübrelemeyle ve havaların sıcaklamasıyla hızlı gelişim göstermeye başladı.
Eklenti 490863

Lithopslarım hala bölünemediler, bende her seferinde yerlerini değiştirmeyi unutuyorum. Sağdan 2.lithopsu 2 kere gübreli suyla bol bol suladım. Kocaman oldu, çiçek açacak gibi ortası çatladı.
Eklenti 490864

Arka balkon tropik ormana döndü. Herşey içiçe girdi. :p
Eklenti 490865

berçin 09-05-2014 00:53

Sevgili sakdağ vakitsizlikten gün be gün takip edemiyor olabilirim ama kaldığım yerden takip etmeye özen gösteriyorum:). Gördüğüm ve okuduğum herşey yeni bilgiler veriyor sayende bana, kaktüslere olan sempatim seninle başladı mesela silvestri'nin bol çiçekli gördüğüm ilk hali beni hayran bırakmış ve şaşırtmıştı...Sonra diğer arkadaşların kaktüs ve sukulentleri...

Gözlerim bayram yaptı bu gece;) sevgili sakdağ soracağım sorularda çoğaldı bu arada öğretmenim:eek:

sakdag 18-05-2014 12:03

Elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım Berçin Hanımcım. Yeni şeyler öğretebiliyor, kaktüs dünyasını sevdirebiliyor ve keyifli bir sayfa sunabiliyorsam ne mutlu bana.

sakdag 18-05-2014 12:06

2 Eklenti(ler)
On-yüzbin tomurcuklu Bayan Silvestrii. :) Çiçeklerinin açık hallerini yakalayamadım bu yıl henüz. Umarım sezon bitmeden daha güzel bir görüntü sunabilirim sizlere.

Eklenti 493627

Eklenti 493630

sakdag 18-05-2014 12:15

3 Eklenti(ler)
İri çiçekli paskalya çiçeğim.
Eklenti 493631

Eklenti 493632

Bu mammillaria türünün çiçekleri gerçekten göz doldurucu.
Eklenti 493633

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025