agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

sakdag 21-06-2014 18:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 1297118)
Tüylü yapraklı güzelin adı kalanchoe tomentosa diye biliyorum ****** sevgili sakdağ daha iyi bilir:)
Sevgili arkadaşım bitkilern herzamanki gibi harika, ah bende senin gibi sık sık fotoğraf çekip paylaşabilsem.
Sevgiler, selamlar...

Doğru isimlendirme Sevgili Musbetcim.;) Çalışmaya başladığımdan beridir çok sık fotoğraf çekemiyorum bende. Kaktüs çiçekleri hep kapalı oluyor eve geldiğimde. Bu yıl sukulentlerle idare edeceğiz galiba. ;)

Eklenti 503872

sakdag 21-06-2014 18:50

5 Eklenti(ler)
Salınan tomurcuklarıyla bir gecelik gelinden görüntüler...
Eklenti 503873

Tomurcuklara daha yaklaşalım.Hızla büyüyorlar. ;)
Eklenti 503874

Ya bu güzelliğe ne demeli?Güzel ama kokusu daha doğrusu kokusuzluğu hayal kırıklığı yarattı bende. ;)
Eklenti 503875

Karman çorman ama güzel bence...:p
Eklenti 503876

Ya sana ne oldu?:dilli: İki gün önce suladım lithopsları, bu saksıya suyu biraz fazla kaçırdım. Silme doldu suyla, sonra aman ne olucak, birşey olmaz demiştim kendi kendime. Ama olmuş, biraz önce farkettim.Çektim aldım, bozulanı saksıdan, umarım diğeri de ölmez. Gıcık, geçimsiz lithopslar!!!
Eklenti 503877

lusoari 21-06-2014 19:34

Sevgili Musbet ve Sevgili Sakdag, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz doğru Sakdag sevinçlerimizi paylaştığımız gibi, sıkıntılarımızı da paylaşıyoruz sayfalarımızda.
Oldum olası bir iki tane kaktüs ve sukulentim vardı ama sizlerin saylarını dolaştıkça şundan da olsun, bundan da olsun diye geceleri uykularım kaçıyor. Elimdeki çeşitler çoğalırsa bir gün belki ben de kaktüs ve sukulent sayfası açabilirim. :o
Eğer bir gün olur da sizler gibi harika insanlarla yüz yüze tanışma fırsatım olursa sizden rica ediyorum o kalanchoei benden saklayın, yoksa bir dal çelik isteyebilirim. :D
Sağlıcakla kalmanız dileğimle.....

sakdag 21-06-2014 20:00

4 Eklenti(ler)
Tohumdan çıkan bu bitkiyi önce kaktüs sanmıştım ama sukulente dönüştü. Ama cinsi nedir bilemedim henüz.
Eklenti 503903

Pencere içinde yaşayanlar. Sağdaki mammillaria surculosa, tomurcukları vardı ama ben daha da çok tomurcuk çıkarır diye bol güneş gören yere alınca, eldeki tomurcukları da küstü. Bu yıl çiçek göremedim. Ama gelişimi çok iyi, 5cm'lik saksıdan 2 yılda 20 cm'lik saksıya yayıldı. Bir kaktüs için dev bir adım bence.;)
Eklenti 503904

Bunlarda çiçeğini göstermeyenler. Soldaki gymnocalcium 5-6 yıldır bende. Bir kere bile açmadı daha. Güneşe de koydum, kışın soğuklattırdım da fayda etmedi. Sağdaki de echinopsis kermesina, koyu pembe, fuşya echinopsis. Açsaydı da görseydik güzelliğini.
Eklenti 503905

Bunlarda mutfaktan kareler, resimden de belli olacağı üzere. Çaydanlığın içinde orkidenin ne işi var demeyin. :dilli:

Üçüncü çiçek sapını çıkarınca dengesi kayboldu sarı orkidenin. Belki on kere devrildi, Allah'tan bir şey olmadı diğer çiçekli dalına.Kendisine uygun ağır, seramik saksıda bulamayınca; ancak içi su dolu çaydanlık altında, rahat durabildi. Ben de kendisine verdim gitti çaydanlığı. ;) Yoğurt kaplarında çiçek yetiştirmezsek olmaz, o kadar uğraşıyorum düzgün saksılara almaya çiçekleri ama illaki kalan oluyor bu kaplarda.
Eklenti 503906

-Esin- 21-06-2014 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1298169)

Ya sana ne oldu?:dilli: İki gün önce suladım lithopsları, bu saksıya suyu biraz fazla kaçırdım. Silme doldu suyla, sonra aman ne olucak, birşey olmaz demiştim kendi kendime. Ama olmuş, biraz önce farkettim.Çektim aldım, bozulanı saksıdan, umarım diğeri de ölmez. Gıcık, geçimsiz lithopslar!!!
Eklenti 503877

Onca güzel bitkinin yanında nazar değmiş olmalı. İnşallah atmadan ortasına bakmışsınızdır, ordan gözüken bir yavru mu acaba?

sakdag 21-06-2014 21:52

Hayır yavru değil Sayın Esin, iyice açıp inceledim, pamukçuk gibi birşey olmuş küfümsü. İki lithopsun kökü ortakmış, diğerine birşey olur mu diye endişeliyim açıkçası. Kökün o taraftaki kısmını topraktan arındırdım biraz. Havalandırarak zararı önler miyim acaba diye düşünüyorum.

tarla kuşu 21-06-2014 22:15

Şey , ben doğru adresteyim dimi ? :))

-Esin- 21-06-2014 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1298234)
Hayır yavru değil Sayın Esin, iyice açıp inceledim, pamukçuk gibi birşey olmuş küfümsü. İki lithopsun kökü ortakmış, diğerine birşey olur mu diye endişeliyim açıkçası. Kökün o taraftaki kısmını topraktan arındırdım biraz. Havalandırarak zararı önler miyim acaba diye düşünüyorum.

Havalandırmanın faydası olur ama mantar ilacınız varsa birazcık köküne serpiştirseniz daha garanti olur. Lithopslardaki bu mantar sorunu gerçekten can sıkıcı oluyor bazen, umarım diğerini etkilemez.

sakdag 21-06-2014 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1298242)
Şey , ben doğru adresteyim dimi ? :))

Evet, evet...:D;)

sakdag 23-06-2014 21:12

2 Eklenti(ler)
Saksıyı elime aldığımda yana doğru yamulup kopuverdi, lithopsun bu parçası da gitmiş meğer. Kökü çürümüş, yapacak birşey yok. Bundan sonra sulamaya dikkat edeceğiz.
Eklenti 504318

Bu fotoğrafta lithopsun yapraklarının içini ne olduğunu merak edenlere.
Eklenti 504319

sakdag 26-06-2014 22:06

4 Eklenti(ler)
Çok çok güzel görüntüler...;)

Eklenti 504981

Eklenti 504982

Eklenti 504983

Eklenti 504984

tarla kuşu 27-06-2014 00:06

Harika ötesi bir çiçek....

Seabert74 27-06-2014 07:22

Muhteşem..
Açması hep akşam / gece oluyor değil mi Sakdag??
Yani adından anlaşıldıgı gibi ??
Bir de sadece senede 1 dönem (bu zamanlarda) mi açıyor??
Harika imiş.. Kızı da bende hatırlarsanız, annesi gibi güzel bir gelin olması ne kadar sürer acaba :)

Sevgi Durul 27-06-2014 13:59

Sevgili sakdag, acilen kıs-kan-dım, butonu istiyorum.;)

Şaka bir yana elinizden hiç bir bitkinin kaçarı yok, açmamaları mümkün değil. Nazarım değmesin, maşallah diyeyim.:) Darısı başıma.

Atlaslardan, hoyalardan, rhipsalislerden sonra bir gecelik gelin, dönüp dolaşıp sayfanıza yeniden gelmeme sebep oluyor. Ne diyelim, sağlıkla seyredin, güzellikleri ve gelişmeleri bizlerle paylaşmayı unutmayın.:)

Sevgilerimle...

fatitoo 27-06-2014 16:32

Of bu ne sevintir eminim sevgili sakdag ben de kiskandim vallahi . masallah.

sakdag 28-06-2014 22:32

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1299857)
Harika ötesi bir çiçek....

Görüntülerdeki iki tomurcuk farklı zamanlarda açacak gibi duruyorlardı. Ama dün gece ikiside aynı anda açmışlar Tarla kuşu hocam. Farkettiğimde gece 12 olmuştu. Küçük saksıyı getiremedim size.:(

Karşı apartmandan bir arkadaşıma da 2 yıl önce bir yaprak vermiştim. onun çiçeğinde de bir tomurcuk vardı. Hergün fotoğrafını çekiyor, heyecanla açmasını bekliyordu. Onun çiçeği de benim 4 çiçekle aynı gecede açmış. Sabah balkonda solgun çiçeği görünce çok üzülmüş, hayal kırıklığı yaşamış çiçeği kaçırdığı için.

Eklenti 505434

sakdag 28-06-2014 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1299899)
Muhteşem..
Açması hep akşam / gece oluyor değil mi Sakdag??
Yani adından anlaşıldıgı gibi ??
Bir de sadece senede 1 dönem (bu zamanlarda) mi açıyor??
Harika imiş.. Kızı da bende hatırlarsanız, annesi gibi güzel bir gelin olması ne kadar sürer acaba :)

Evet, akşam karanlığı çökünce açmaya başlıyor, sabaha solgun bir çiçek oluyor Sevgili Seabert74.

Açma zamanı eylüle kadar sürebiliyor.
Sizin bitikinizde umarım en kısa sürede açar... Güzel kokularını saçar size.;)

sakdag 28-06-2014 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1300041)
Sevgili sakdag, acilen kıs-kan-dım, butonu istiyorum.;)

Şaka bir yana elinizden hiç bir bitkinin kaçarı yok, açmamaları mümkün değil. Nazarım değmesin, maşallah diyeyim.:) Darısı başıma.

Atlaslardan, hoyalardan, rhipsalislerden sonra bir gecelik gelin, dönüp dolaşıp sayfanıza yeniden gelmeme sebep oluyor. Ne diyelim, sağlıkla seyredin, güzellikleri ve gelişmeleri bizlerle paylaşmayı unutmayın.:)

Sevgilerimle...

;);)
Sdurul Ablacım, bitkimin bu kadar neşeli olmasını hem kapalı balkonu sevmesine hem de bu yıl havaların aşırı nemli gidişine bağlıyorum.

Elbette; gündüz kaçırdığım çiçekler olsa da paylaşımlara devam.;)

sakdag 28-06-2014 22:47

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1300114)
Of bu ne sevinçtir eminim sevgili sakdag ben de kiskandim vallahi . masallah.

Son iki tomurcuğun açmış hallerini de ekleyeyim Sevgili Fatitoo, kıskanmayın sadece biraz sabredin. ;) Bu yıl açmasa seneye kesin açar çiçeğiniz.

Solgun avizeleri aynı şekilde baş aşağı kurutup, kuru çiçek olarak vazoya koymayı düşünüyorum, bakalım nasıl görünecekler.;)

Eklenti 505445

Eklenti 505446

cörekotu 29-06-2014 13:44

Harika sevgili sakdag benim gelinimde bu yil yaprak acti acaba ikinci senesinde cicek verirmi, sizin cicek veren yapraklariniz kac yasindalar?

sakdag 29-06-2014 14:31

Bir yaprak haricinde(emin olamadım bu yılın yaprağı olabilir) geçen ve ondan önceki yılın yaprakları.

Umarım sizin bitkinizde en kısa sürede çiçek açar.

sakdag 02-07-2014 21:49

4 Eklenti(ler)
Bir kaç güzel görüntü ekleyelim. ;)

Echeveria ağacım açtı...:p
Eklenti 506449

Eklenti 506450

Sevdiğim kaktüs çeşitlerinden ikisi. İki türde çok nazlı, narin yavaş büyüyenlerden.

Eklenti 506451
Eklenti 506452

sakdag 06-07-2014 19:25

3 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2,5 yaşındaki adeniumlarım; biri diğerinin 2 katı uzunlukta, farklı türler galiba. Yeterince gübre, su ve ışığa rağmen hala açtıramadım. Bu yıl için ümitliyim diyebilirim. 3 tane de 1,5 yaşında adeniumum var, onların gelişimi daha iyi.
Eklenti 507184

Sukulent aranjmanlarının son halleri. ;)
Eklenti 507185

Eklenti 507186

sakdag 06-07-2014 19:34

1 Eklenti(ler)
Epiphyllum chysocardium yaprak genişliği. ;)

Eklenti 507187

-Esin- 06-07-2014 20:44

Echeveria ağacınızın dümdüz uzayıp sağa sola kıvrılmayışı ne güzel :) Boyu ne kadar oldu? Sizinkinin torunu bendeymiş biliyorsunuz, henüz avuç içinden biraz büyük boyda ama daha şimdiden dipten yavru yapıyor, çok cömert ;) Bir de ilk aranjman fotoğrafının en solunda görülen bitkinin adı nedir? Onun da torunu bende olabilir, benzettim baya :)

sakdag 06-07-2014 21:09

Echeverianın sap boyu bir karışı geçti Esin Hanım. Ne güzel yavrularının yurtta geziyor oluşu.;) Benim bitkinin annesi de Edirne'de. ;)

İsmini sorduğunuz bitki ''Graptosedum franciscobaldi'' ; sizin sayfada ismini yazacaktım aklıma gelmedi o an. ;)

-Esin- 06-07-2014 21:25

Ay siz çok yaşayın, ismini bilmediğim sukulentim bir tek o kalmıştı :D Hemen yazayım, sağolun :)

Seabert74 07-07-2014 07:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1303092)
Echeverianın sap boyu bir karışı geçti Esin Hanım. Ne güzel yavrularının yurtta geziyor oluşu.;) Benim bitkinin annesi de Edirne'de. ;)

İsmini sorduğunuz bitki ''Graptosedum franciscobaldi'' ; sizin sayfada ismini yazacaktım aklıma gelmedi o an. ;)

Güler hanım'ın atlası,
Sakdag'ın Echeveria agacı...

Bunlar sitede marka oldu bilesiniz.. :)
Torunlardan biri de bende , şu an tam seyirlik durumda .. Akşama unutmazsam fotograflayayım :)

Seabert74 08-07-2014 07:54

Bir minicik agaccık varmış :)

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sakdag...

Echeveria torunlarınlarınızdan birinin fotografını gönderiyorum.. Yağmur suyunu çok sevdi bizimki, serpildi, güzelleşti ama 1 haftalık yoklugumda salyangozlarla savaşmış, döndüğümde yaprakları delik delikti..

Şimdilerde toparlanıyoruz..
Sizin geni taşıyor ne de olsa, o yüzden ileride agac olacagını biliyor ve bekliyorum :)
teşekkürler, sevgiler..

sakdag 08-07-2014 19:52

Bol bol çiçek sapı da vermiş, yerini sevmiş olmalı Sevgili Seabert.

Ne iyi ettiniz de paylaştınız resmini bizimle, böyle paylaşımlarda büyüyen bitkileri görmek daha da mutluluk veriyor insana.

Dilediğiniz gibi bir ağaç olur tez zamanda inşallah. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025