![]() |
3 Eklenti(ler)
Silvestrii 3gündür deli gibi açıyor.
No:1 ;) Eklenti 406393 Eklenti 406394 No:2 Köydeki evimizde, geçen akşam üstü gittiğimde çiçeklerini yarı kapalı yakalayabildim ancak. ;) Çok sık göremiyorum kendisini. Eklenti 406395 |
5 Eklenti(ler)
Mammillaria çeşidi, upuzun dikenlerin içinde mini çiçekleri ve çapraz açması ilginç geldi bana.
Eklenti 406396 Yine açanlardan bir kare, arkadaki tomurcukluyu merak ediyorum, daha önce hiç açmamıştı. Eklenti 406399 Delosperma balkona renk katmaya başladı. Eklenti 406400 Echeveria ve crassulalar o kadar hızlı büyüdü ki, saksı değişi yapmak zorunda kaldım, küçük saksılar püskül püskül kökle dolmuştu. Eklenti 406401 İlk defa bir hoyam açacak, hoya lacunosa, 8-9 tane çiçek sapımız var, bir haftadır sabah akşam takipteyim kendisini. Kokusunu çok merak ediyorum. Eklenti 406402 |
5 Eklenti(ler)
Lacunosanın çiçek öbeğini açışını yakaladım.:eek: Rutin olarak saat başı açtı mı açmadı mı kontrollerini yaparken, ilk fotoğraftaki gibi bir taçyaprağın patladığını gördüm.:pOturup başında bekledim, yarım saat içinde tüm çiçekler çıtırdayarak açtılar.Çiçekler mini mini ama çok tatlılar.
Bir arkadaşım bir çiçeğiniz ilk defa açtığında pohpohlanmayı hak eder demişti. :p Ben de bir sürü fotoğrafını ekliyorum prensesin...:D Kokusu da çok güzel bu arada... Eklenti 406418 Eklenti 406419 Eklenti 406420 Eklenti 406421 Eklenti 406422 |
Sayın Sagdag,
Bu kış işlerimin yoğunluğu sebebi ile çok kayıplar verdim. Elimdeki tüm kaktüs ve sukulentlerden çelik alarak çoğaltmaya çalışıyorum. Kaybettiğim cinslerin çeliğini almadığıma pişmanım. Allah her zaman yüzünüzü güldürsün. Tavsiyem her türden bir iki saksı yapmalısınız. |
Aslında haklısınız Sayın Mkurtoğlu, şu an bir düşündüm de silvestrii haricinde yedeği olan bitkim yok gibi şu an. Kırılan kopan dalları üretmeye çalışıyorum genelde, ancak balkonu ziyaret eden eşe dosta dağıttığım için bir türlü yedekleme fırsatım olmuyor. Hemen en çok sevdiklerimden yedekleme yapmalıyım bence de.
Kayıplarınız için üzüldüm, bu yıl burada fazla kış olmasa da, ben de kayıplar yaşamıştım. İnsanı çok üzüyor bu durum. |
3 Eklenti(ler)
Rebutia muscula hergün bir çiçeğiyle balkonu renklendiriyor. Rebutialar, uzun süren çiçeklenme süreleriyle balkonumuzda olması gereken kaktüslerden.
Eklenti 409126 Aslında bir yer örtücü olan buz çiçeği de vazgeçilmezlerimden, saksıyı kaplayan görüntüsünü izlemeyi seviyorum. Eklenti 409127 Bu yaz çiçek açmasını en çok istedğim kaktüsüm, setiechinopsis mirabilis. Bir tomucuğu var, çiçeğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Eklenti 409128 |
5 Eklenti(ler)
Stepalia Variegata, ilk defa tohum tutmuş. Bu yıl daha açmadı, geçen yılın çiçeklerinden herhalde, yeni farkettim.
Eklenti 409140 Güler atlasın her zaman açacak çiçeği var. ;) Eklenti 409141 Tembel sempervivum, nihayet bu yıl 4 yavru vermiş.:mad: Bir türlü çözemedim şu sempervivumları, tüylüsü can çekişiyor yine. Gidici gibi duruyor. :(Halbuki sempeervivum aranjmanlarına bayılıyorum. Eklenti 409142 E. Miliiler de her zaman çiçekli ama hiç yan dal vermiyorlar, bir çubuk sap üzerinde üzerinde birkaç çiçekle geçiştiriyorlar beni ama; gözüm üstlerinde...:D Eklenti 409143 Eklenti 409144 |
3 Eklenti(ler)
Echinopsis subdenata da sezonu açtı. Kocaman borazanı ile gramafona benzemiyor mu? Peynir kutusunda kaldı garibim, çiçeğinin güzelliğini bu bile gölgeyeleyemese de daha güzel bir saksıyı haketti.;)
Eklenti 411065 Eklenti 411066 Eklenti 411067 |
2 Eklenti(ler)
Atlas ve sardunya sıkı dost olmuşlar. :D
Eklenti 411068 Aranjmanımdaki silvestriide açmış, boyuna bakmadan. ;) Eklenti 411069 |
2 Eklenti(ler)
Mammillaria nejapensis, güneşte keyifle açmış.
Eklenti 411073 Rebutialar, şen şakraklar. Bu türü çok seviyorum. Eklenti 411074 |
Sevgili Sakdağ,kaktüs ve sukulenleriniz benim uykumu kaçırdı sizden şikayetçiyim:D Efendim ne hakkınız var böyle güzel çiçeklerle milleti uykusundan ediyorsunuz,olan var olmayan var.:mad: Şaka bir yana sevgili Sakdağ sayfanda kendimden geçiyorum.Bu dikenli güzelleri önce sevgili Vildan hanım,sen ve gül hanımın sayfalarında önce hoşlandım sonra aşık oldum:D.Hakikaten muhteşem çiçekleri var,hayran kalmamak elde değil...Sevgiler...
|
Beğeniniz için teşekkür ederim Berçin Hanım, uykunuzu kaçırdığım için özür dilerim efendim. ;)
Kaktüs ve sukulentleri sevdirebildiğim için kendi adıma çok mutlu oldum. ;) Onlar açtıkça ben de fotoğraflarını paylaşıyorum. Bazen sevindiriyorlar, bazen de üzüyorlar; bir sonraki mesajımda anlatacağım gibi. |
4 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir aydır bu tomurcuğun peşindeyim. Her sabah uyandığım da yüzümü yıkamadan başına koştum, her akşam yatmadan son bir kontrol yaptım. Ne zaman açacağını kestiremediğim için.
Bir kaç gündür evde değildim, aklım ondaydı, dün akşam üstü eve geldiğimde açmaya başladığını gördüğüm de çok mutlu oldum. Hemen bir iki poz fotoğrafını çektim, açınca bol bol çekerim dedim kendi kendime. Fotoğraf makinesini hemen yanına bıraktım. Geceyarısına kadar çok az açtı, çok uykum geldiği için ''bu hızla ancak yarın sabaha açar bu çiçek'' diyip uyudum. Hem açsa bile ''bir gecelik gelin çiçeği mi bu sabaha solacak, diğer echinopsisler gibi öğleyi bulur solması, bol bol resimini çekerim'' dedim. Sabah atlı buçukta uyanıp başına koştum ve gördüklerime inanamadım. Kaktüsüm ben uyurken 6 saat içinde açıp solmuş. Hani derler ya başımdan aşağı kaynar su döküldü diye...:( Bir süre inanamadım yok yok daha açmadı galiba diye ama tomurcuk solgunlaşıp başını eğdi zamanla... Açmıştı ve maalasef kaçırdım. Bu yıl açmasını en çok istediğim kaktüsümdü. Bir daha dilek dilersem; açmasını çok istediğimi hem de açık halini görmeyi çok istediğimi belirtmeden geçemeyeceğim. ;) Çekebildiğim bir iki resmi...:(:mad: Eklenti 413143 Eklenti 413142 Bu da kapanmış hali... Eklenti 413144 Neyse ki vefakar echinopsisim açıyor bu akşam... Eklenti 413145 |
3 Eklenti(ler)
Bugün açanlar...:D
Notocactus türü... Eklenti 413309 Echinopsis batı penceresinde durduğu için, açan çiçeklerin kolları hep yamuk oluyor, yerini değiştiricem bugün; tomurcukların havaya doğru uzamasını istiyorum... :p Eklenti 413310 Eklenti 413311 |
3 Eklenti(ler)
Kırmızı delosperma, 2 yıldır 10 cm büyümedi, açmadı. Saksıda öylece duruyordu, nihayet bir çiçeğini gördüm. Lütfettiler kendileri.:p Pembe delosperma çok çabuk büyüyor ve yayılıyor, bol çiçek veriyor. Yaz sonunda kuru dallar kalıyor geriye, bir parça çelik alıp kışın içerde bırakıyorum. Kalan kuru çeliği yolup atıyorum, kışa dayanıklı aslında.
Eklenti 418014 Eklenti 418015 Delosperma ve acem halısı yanyana. Acem halısını çok küçük bir çelik ekmiştim, umarım açar. Eklenti 418016 |
4 Eklenti(ler)
Gymnocalycium ailesi üyeleri açmaya başladı.;)
Eklenti 418024 Eklenti 418025 Eklenti 418026 Eklenti 418027 |
2 Eklenti(ler)
Echeveria da çiçeklendi, çapı da çok büyük, lahana kadar oldu. ;)
Eklenti 418032 Ceropegia sandersonii, namı diğer minik paraşütler... Sıra sıra açılmaya başladılar..;) Eklenti 418033 |
2 Eklenti(ler)
Pembe chamaecereus silvestrii: Gövde kırmızı örümcekle savaş verdi, ölümden döndü. Buna rağmen açmayı ihmal etmedi.
Bir de sarısı var bu cinsin ama 2 yıldır bir türlü açmıyor. :mad: Eklenti 418482 Eklenti 418483 |
1 Eklenti(ler)
Ünal kaktüsten edindiğim yeni bitkilerim. Orada istediğim gibi güzel toprak saksılarda satılıyordu. Yer darlığından hemen üçünü beşini bir araya getirip ektim.
Eklenti 424104 |
2 Eklenti(ler)
Bu toprak saksım bayağı büyük, bende doldurabildiğim kadar çeşidi doldurdum içine. Çünkü yer sorunum hat safhada. ;)
Eklenti 424105 Eklenti 424106 |
3 Eklenti(ler)
On gündür evde değildim, tatile giderken bitkilerini ne yapacağını bilemiyor insan. Sulamasan olmuyor, kaktüs ve sukulentler 5 güne kadar bir problem çıkarmıyor ama süre uzun olunca komşumdan rica ettim sulaması için. İkisi atlas olmak üzere 5-6 çeşit kaktus ve sukulentim fazla sudan çürümüş ama yapacak bir şey yok. Bu kadar saksıyı sulamayı kabul etmesi bile benim için çok büyük bir yardım. Geldiğim de bitkilerimi büyümüş ve değişmiş gördüm; çok hoşuma gittiler. ;)
Eklenti 424107 Eklenti 424108 Eklenti 424109 |
2 Eklenti(ler)
Yenilerden, astrophytum capricorne. Birkaç tomurcuk çıkarıp açtı ancak çiçeğini bir türlü açık göremedim, sarı mı turuncu mu açtı bilinmiyor...;) Zaten bu sene diğer astrophytumlarım da açmadı.:mad:
Eklenti 424276 Echinocactusgillerden olduğunu tahmin ettiğim kaktüsüm, dikenleri batmıyor çünkü uçları küt. ;) Eklenti 424278 |
3 Eklenti(ler)
İlk defa açan kaktüsüm, Matucana krahnii. Çiçeği çokta ömürlü değil maalesef, bir-iki gün dayanabiliyor ve kokusuz. Ama rengi çok güzel...;)
Eklenti 425419Eklenti 425420 Eklenti 425421 |
1 Eklenti(ler)
Bu gymnocalcium türü bu yıl o kadar çok çiçek açtı ki... Hala da tomurcukları dolu, gymnoların çiçek ömrü de uzun, neredeyse bir hafta boyunca hergün açılıp kapanıyorlar. Bol güneş ve sıcaklık olmadı mı, çiçekler tam açılamıyor. Bu yıl kaktüslerin yerleri hep sabit olduğu için, yer değiştirmeden kaynaklanan tomurcuk dökülmesi de yaşamadım.
Eklenti 425422 |
Alıntı:
Ellerinize sağlık dediğiniz gibi gymnocalcium türleri devamlı çiçek açıyor, reimdeki kaktüsün dikenlerini tam olarak sayamadım kaç dikeni var. Saygı ve selamlar |
Kimi diken öbeğinde 5, kimi diken öbeğinde 6 diken var Sayın Adneser. İsmini netleştiremediğim kaktüslerden birisi.
|
Alıntı:
|
:eek: Çok güzeller sevgili sakdag, bak bak doyulmuyor.. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-dsc02571.jpg Bu saksıyı nasıl deldiniz, nasıl bağladınız, tam boyutlu görebilmem mümkün mü? :rolleyes: Evde bir dolu kurdela, halat ve boş saksı mevcut, askılı saksı yapasım geldi.. teşekkür ederim.. :) |
Saksıları plastik ip vs. ile bu şekilde yaparken en dikkat edilmesi gereken şey plastik güneş altında ve açık havada belirli bir zaman sonra özelliğini kaybederek kopması. Bu yaklaşık bir yıllık bir zaman alıyor. Zaman zaman kontrol ederek saksıların düşmesi ve çiçeklerin parçalanması önlenebilir. Saksıları pense ile tutulan kalın çiviyi kızdırarak istediğiniz yerden kolayca delebilirsiniz diye düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Beğeniniz için teşekkür ederim Sayın H doğan, paraşütler üstelik limon çiçeği kokulu (yoğun bir koku olmamakla beraber). ;)
Sevgili Sudenur, sizin detaylı fotoğraflar ekliyorum hemen. Aslında saksıyı askılı saksı olarak düşünmemiştim ilk başlarda, bir nevi köklendirme kabı gibi birşeydi, içindekiler birden büyüyüp sarkmaya başlayınca, asmaktan veya yukarıda bir yerlere koymaktan başka bir çarem kalmamıştı. Bu saksım mini bir leğen aslında çapı biraz büyük olunca koyacak yer bulamadım. Hemen pratik bir şekilde askılar yapıverdim. ;) Çatal-kaşık takımında bir türlü kullanacak yer bulamadığım çatalımsı parça bu iş için gözüme uygun göründü. Bir dişini ocakta ısıtıp plastik leğeni kolayca deldim. Sonra kurdelenin bir sezonu rahatça geçireceğinden emin olup kurdele geçirdim deliklere. Düğüm atıp bu işi bitirmeyi düşünmüştüm ki, saksının ağırlığıyla düğümlerin deliklerden bir süre sonra geçebileceğini gördüm ve düğüm atarken düğüme küçük bir düğme ekledim. Leğenin kıvrım noktasına geldiği için görünmüyor normalde.;) :D Bunlarda detaylar, Eklenti 427009 Sayın Muda, yardım bilgileriniz için teşekkür ederim. Ben kurdele kullanmama rağmen arada kontrol yapıyorum sağlamlık devam ediyor mu diye; çünkü öğleden sonra güneşini direkt alıyor saksı. Şimdilik sorun yok. Umarım da olmaz. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025