agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

selis 04-04-2012 10:26

Siz söylemeseydiniz ayakkabılardan kimsenin haberi olmayacaktı bile ;)
I LOVE ECHEVERİA.. Tek kelimeyle muhteşem :)))

sakdag 06-04-2012 11:58

İnci Tanelerim....

3 Eklenti(ler)
Heyecanla beklediğim tomurcuklarım;
Gymnocalycium serisi geliyor... Ben inci tanelerine benzettim bu tomurcukları, nasıl güzel, nasıl şekerler...;)

Eklenti 280234

Eklenti 280235

Eklenti 280236

sakdag 15-04-2012 11:05

2 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeklerinin deli olduğuna hükmettim artık. ;) Asla kural tanımadan istedikleri gibi davranıyorlar. Çok sulayınca tomurcuk döküyor, az sulayınca döküyor. Bizimki de yeniden tomurcuğa durdu bu ayda. ;) (Neyse dedikodusunu yaptığımı duymasın gene döker tomurcuğunu sonra :) ) Aldığım da tomurcuk doluydu, sonra hepsini döktü. Beyaz diye almıştım, hanımefendi bir açsa da görsek rengini, endamını. 5 tomucuğu var, birinin açmasına bile razıyım...

Eklenti 283148

Ve yine tomurcuklanan atlasım...
Eklenti 283149

Kedi Tırnağı 15-04-2012 11:44

Annenizin kaktüs fotolarını paylaştığınız için teşekkür ederim. Tenekelerde ekili bitkilere bayılıyorum. Ya da peyzajcı gibi muhteşem düzenlenmemiş bahçe, balkon vs görüntülerine de. Böyle daha doğal geliyor. Aslında küçüklüğüme dönüyorum. Tarsus' ta babaannemin bahçesindeki bitkiler gözümün önüne geliyor. Hele dama çıkan merdivene dizilmiş teneke( tabiiki Vİta :D ) saksılar ve içlerindeki güzelim çiçekler aklımdan çıkmıyor. O evi ve bahçeyi geçen yıl kaybettik maalesef. Nenemden geriye kalan son hatıra da gitti. Çocukları sahip çıkmadılar. Sırf bu nedenle bile irtibatımı azalttım akrabalarımla. Böyle benzerlerini gördüğümde duygulanıyorum.

sakdag 20-04-2012 10:57

1 Eklenti(ler)
E. milii güzelliği...

Eklenti 284804

sakdag 20-04-2012 11:00

2 Eklenti(ler)
Mammillaria marnier-lapostellei, beyaz, narin, alımlı... ;)

Eklenti 284805

Eklenti 284806

selenn 20-04-2012 12:31

Çiçekleri kadar dikenleri de dikkat çekici Mammillaria'nın. Çok güzel, beyaz çiçekler ne kadar asil gözüküyorlar. Annenizin bitkileri de çok güzel. Ne zaman bir yağ tenekesinde coşmuş bir bitki görsem evdeki tüm saksıları atıp yağ tenekesi bulmak istiyorum. Plastik saksılar ya da çömlekler o yağ tenekelerinin yaptığını yapamıyor.

Ben de Bozcaada'ya gittiğimde benzer yağ tenekesi örneklerini görünce döner dönmez markete gittim. Eşime inatla yağ tenekesini gösterince gülmeye başladı. "Evde yağ var" demekle yetindi. "Olsun hep lazım" dedim. Sonra toprak, saksı, bitki taşımanın yanısıra şimdi de yağ tenekesi mi taşıyacağım deyince kıyamadım ona:)

sakdag 20-04-2012 13:56

4 Eklenti(ler)
Bunu yapmak zorundaydım...;)

Öğleden sonra şehir dışına çıkacağım ve bir kaç gün evde olamayacağım için bu çiçeği görmek zorundaydım... Sabah mami'nin çiçeği açacak gibiydi. pencere pencere güneşi takip ettik, olmadı, tam açılmadı...:(
Eklenti 284828

Sonra balkona direkt güneşe çıkardım, hava rüzgarlı olduğu için üzerine bardak kapattım. Çiçeğin açması için gerekli ISI ve IŞIK şartlarını oluşturdum...;) (evde olamayacağı için çiçeğin açmasını geciktimek için buzdolabına koyan arkadaşımız kimdi hatırlayamadım ama ondan ilham aldım)
Eklenti 284829

Ve açtı... Mükemmel renk... Mammiliaria'larımın sürekli pembe tonlarında açmalarından sıkılmıştım... Üstelik sarı en sevdiğim renk... Ama bütün bu övgülerimin yanında öyle güzel, öyle yoğun bir kokusu var ki... Çiçeğin açtığını görüp içeri almak için bardağı kaldırdığımda nefis kokular yayıldı balkona... Limon çiçeği kokusunda, kesinlikle bu kaktüsten(mammillaria surculosa) edinmenizi tavsiye ederim... Minik bir çiçek ve bu kadar güzel koku , inanmıyorum... :eek::eek:

Eklenti 284830

Eklenti 284831

nevsune 20-04-2012 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 950603)
Öğleden sonra şehir dışına çıkacağım ve bir kaç gün evde olamayacağım için bu çiçeği görmek zorundaydım...

Sonra balkona direkt güneşe çıkardım, hava rüzgarlı olduğu için üzerine bardak kapattım. Çiçeğin açması için gerekli ISI ve IŞIK şartlarını oluşturdum...;) (evde olamayacağı için çiçeğin açmasını geciktimek için buzdolabına koyan arkadaşımız kimdi hatırlayamadım ama ondan ilham aldım)

Ben de tam kaktüsün tomurcuğu açmak üzereyken ani bir haberle 3 gün şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Sanırım tek bir gün açacak bir çiçek ve ne yapayım diye düşünürken aklıma karanlık bir ortama bırakmak geldi. Hiç ışık almayan banyoya bıraktım. Bu akşamüzeri eve döndüğümde bıraktığım gibi aynı şekilde beni bekler buldum. Güneşe çıkarttığımda uçlar açılmaya başladı. Bu yöntem de işe yarıyor gibi. Acil durumlar için aklınızda bulunsun:)

sakdag 26-04-2012 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo (Mesaj 950735)
Sayın Sakdag surculosayı ben de sarı rengi için almıştım. güzel kokusu olduğunu öğrenince çok sevindim. benimkinde tomurcuk yok.seneye artık. diğer mammillaria da gelin gibi olmuş :) güle güle büyütün.

Rengi, kokusu güzel ve bir hafta oldu, çiçek hala sağlam, sabah açılıp akşam kapanıyor.

sakdag 26-04-2012 11:44

4 Eklenti(ler)
Kaktüs - Sukulent Kardeşliği

Bahçem olsaydı eğer çim yerine yerörtücü olarak kesinlikle bu iki güzel sukulenti kullanırdım. Ama maalesef şimdilik saksılardalar ve kaktüslere arkadaşlık ediyorlar. Sarkarak büyüyecekler. Kışın çeliklenmiştim, baharla birlikte ilk çiçekler göründü. İnşallah tüm saksıyı kaplamış, yoğun çiçekli hallerini de görürüm. Delosperma cooperi ve buz çiçeği ;)
(sarı, kırmızı, beyaz gibi renklerini de bulmak lazım, karışık renkli olarak büyük saksılarda aranjman güzel olabilir)

Eklenti 287198
Eklenti 287199

Eklenti 287200
Eklenti 287201

selis 26-04-2012 13:56

1 Eklenti(ler)
Sakdag Bende ikisinin de kırmızısı var.. Ama moru daha güzel..
Umarım seneye sizinki de saksıyı doldurur ;)..

Bu görüntü kırmızı olsaydı bu kadar dikkat çekici olur muydu?..
(Fotoğraf: Bir okulun penceresi)

sakdag 26-04-2012 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 954151)
Sakdag Bende ikisinin de kırmızısı var.. Ama moru daha güzel..
Umarım seneye sizinki de saksıyı doldurur ;)..

Bu görüntü kırmızı olsaydı bu kadar dikkat çekici olur muydu?..
(Fotoğraf: Bir okulun penceresi)

Ne? Seneye mi? Bu sene dolmaz mı saksı acep? ;)

Fotoğraftaki başka bir tür mü acaba? Acem halısı denilenden galiba, daha sık çiçekleri oluyor onun, daha güzel görünüyor.

(ilk fotoğraftaki yılbaşı aşım nasıl...;) )

selis 26-04-2012 14:27

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı aşınız bana ilham oldu.. Kaynana diline ben de denedim bakalım tutacak mı? Ordaki tuttu mu peki?

Temennimiz o saksı bu sene dolsun.. Hattâ taşsın ;)

Fotoğraftaki tür, acem halısıyla sizdeki türün arasındaki bir akrabası sanırım..
Yürüttüğüm tek dal:p
Çiçek açmaya çalışıyor ama yaprakları buruşmuş.. Sanırım tutmayacak.

sakdag 26-04-2012 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 954166)
Yılbaşı aşınız bana ilham oldu.. Kaynana diline ben de denedim bakalım tutacak mı? Ordaki tuttu mu peki?

Temennimiz o saksı bu sene dolsun.. Hattâ taşsın ;)

Fotoğraftaki tür, acem halısıyla sizdeki türün arasındaki bir akrabası sanırım..
Yürüttüğüm tek dal:p
Çiçek açmaya çalışıyor ama yaprakları buruşmuş.. Sanırım tutmayacak.

Bu temenni daha iyi geldi bana. ;)
Sizin ki de tutar büyük ihtimal, arsız oluyorlar biraz.

Bu aşı kışın ki, başarısız denemelerimden. Diğerleri kurudu, bu sağlam, tutmakla tutmamak arasında ama tuttu galiba. Şöyle bir çekiştirdim, dala yapışmış, olmuş bu olmuş. ;)

Ben de birkaç deneme daha yaptım aynısından, bu sefer daha iyi sabitledim.

sakdag 27-04-2012 08:48

3 Eklenti(ler)
Yapraktan sukulent yetiştirmeyi nihayet başardım galiba... Hiç bir püf noktası yok, sadece yaprakları toprak yüzeyine serpiştirdim o kadar. :p

Eklenti 287481

Eklenti 287482

Eklenti 287483

selis 27-04-2012 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 954575)
Hiç bir püf noktası yok

Şaka olmalı sanırım :)) Mutlaka olmalı..

sakdag 27-04-2012 12:23

Daha öncede pek çok kez denedim yapraktan üretimi. Ancak ya çürüdüler, ya kurudular. Bu sefer ''uğraşmayacağım sizinle, ne haliniz varsa görün'' deyip, saksıya saçtım öylesine. Fazla alakayı sevmiyorlar sanırım... ;)

Sizin delospermanın türünü bulmaya çalıştım ama 2 seçeneğe indirebildim. Delosperma ashtonii veya delosperma sutherlandii... Karar vermek için canlı canlı incelemek gerekiyor. Belki ikisi de olmayabilir.

selis 27-04-2012 13:40

Bir de yapraktan üretimin zorlayıcı tarafı var; bazılarını öylesine bırakıyorsunuz bazıları ise farklı bir işlem istiyor.. Bunu anlamak zor..

Kalanchoe panda ve türevleri ortadan kesilerek üretiliyor sanırım.. Crassula yaprakları da öyle.. Ama gel gelelim bende tutmuyor..

Toprağın da sürekli nemli olması gerekiyor değil mi?

sakdag 27-04-2012 13:53

2 Eklenti(ler)
Benim yaprakçıklarım, oluşturmaya çalıştığım sedum aranjmanımın içine serpiştirilmiş durumda. Çok nemli olduğunu söyleyemeyeceğim. 2-3 günde bir suluyorum. Yüzeyi geniş olduğu için toprak çabuk kuruyor.
Benim üretimlerim tamamen şans diyebilirim. ;)

Eklenti 287576

Bu yaprakları da iri oldukları için uçlarını toprağa gömmeyi tercih ettim..

Eklenti 287577

sakdag 27-04-2012 18:56

5 Eklenti(ler)
Gymnocalycium baldianum güzelliği... Bir kere daha hayran oldum gymno'lara...;)

Eklenti 287654

Eklenti 287655

Eklenti 287656

Eklenti 287657

Eklenti 287658

sakdag 28-04-2012 09:20

5 Eklenti(ler)
İnci tanelerim açmaya devam ediyor.Sıradaki Gymnocalycium vatteri, iki tomurcuğu vardı ancak ben evde yokken biri kuruyup düşmüş. Susuz kalmış sanırım.

Çok, çok güzeller. Çiçek taç yaprakları ipek gibi, renk geçişleri, hareler mükemmmel. Minicik kaktüsler kendilerinden büyük çiçek açıyorlar. Çiçekleri kokusuz ancak görsellikleri yeter bence.

G. Baldianum'da G. vatteri'de dün saat 15.00'de tomurcuklarını patlatıp açma yarışına girdiler. 16.00'da açmışlardı, 2 saat açık kalıp sonra kapandılar.Çiçek taç yaprakları çok sert, bu yüzden yoğun güneş ışığı ve ısısına ihtiyaçları var. Aslında video çekimi yapmak isterdim çiçek açma anlarını ama birden açıverdiler.;)

Eklenti 287825

Eklenti 287826

Eklenti 287827

Eklenti 287828

Camdan bakan güzeller...;)
Eklenti 287829

nevsune 28-04-2012 18:02

Sıkı bir baldianum hayranı olarak gıptayla seyrettim sizinkini. Dikenlerini benzetip 2 tane almıştım, birinde tomurcuklar oluşuyor. Bahtıma ne çıkacak bakalım:)

Gymnocalicium vatteri'nin renk tonlamaları da müthiş. Gymnoların hemen hepsi çok güzel açıyor ama bu ayrı bir güzel. Güle güle büyütün.

sakdag 30-04-2012 10:50

Nevsune Hanım, gymno çiçekleri gerçekten çok güzel, seyrine doyum olmuyor. Birkaç gündür gözlemliyorum. Evim komple güneş almasına rağmen saat 15.00'den önce açmıyorlar, 2 saat içinde de kapanıyorlar. Aklınızda bulunsun güzellikleri kısa sürüyor. Ama olsun; bu kadar kusur kadı kızında da olur demişler.. ;) ;)

sakdag 30-04-2012 10:55

Mevsimini şaşıran güzel...

2 Eklenti(ler)
Baharın gelmesiyle kaktüslerim bir bir açılmaya başladı, kışın tomurcuklarını döken (Beyaz?- Sarı? olduğunu belirleyemeyen, aslında beyaz diye alınan) yılbaşımda tekrar açmaya heveslendi. Kışın 2 ayda büyüyen tomurcuklar, baharda 1 ay olmadan açıldı. Rengini gösterdi bana...:D
Fazla söze gerek yok, işte güzelim:

Eklenti 288786

Eklenti 288787

ayseldeniz 30-04-2012 11:06

Bu rengini hiç görmemiştim.Üstteki kaktüslerin de renkleri çok güzel.

sakdag 30-04-2012 11:14

İnanın ben de görmemiştim Ayseldeniz hanım, bu yüzden açmasını diğer kaktüslerimin açmasından daha fazla heyecanla bekledim. ;)

Evden ekmek almak için A101'e gidip bu güzeli almıştım 4.90 tl'e. Yanımda 5 tl olduğu için ekmek alamamıştım tabi. Bir kere daha ekmek almaya dönmüştüm markete... ;)

sakdag 02-05-2012 09:51

3 Eklenti(ler)
Chamaecereus silverstrimden tomurcuklar lar lar lar . ... :D:D

Eklenti 289927

150 taneye kadar saydım, biraz daha vardı sayılacak, sıkıldım saymaktan... ;)
Eklenti 289928

Bu kadar tomurcuğu büyütmeye çalışırken bir yandan da yavru vermeye çalışıyor çılgın... ;)

Eklenti 289929

sakdag 02-05-2012 10:42

2 Eklenti(ler)
Sarı yılbaşının yanına kırmızı paskalya iyi gider bence. ;)
3,5 yapraklı paskalyamda çiçeklerini açtı, 3 çiçek, bir tomurcuğu var, iri çiçekli cinstenmiş. Bana bu çeliği gönderen arkadaşıma tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Eklenti 289944

Eklenti 289945

sakdag 02-05-2012 11:05

3 Eklenti(ler)
Bir varmış, Bir yokmuş.
Eklenti 289948 Eklenti 289949

Bir günlük yokluğumu fırsat bilip açtı nankör çiçek! Bir sene beklemiştim onu halbuki.Umarım 2. çiçeği kaçırmam.Gittiğim yere onu da götürecektim ama ellerim doluydu. Önce can, sonra canan... ;)

Eklenti 289950

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025