![]() |
2 Eklenti(ler)
Lithops saksımda iki lithopsum var, büyük olan bir kaç gündür değişiklikler yaşıyor, ortası açılmaya başladı. Sağlıklı bir şekilde yavrular geliyor, ortasındaki tohum kapsülünü alacaktım ama daha yaş görünüyor. Bir de zarar veririm diye dokunmadım.
Küçük lithopsum ise yeşil mercimek kadar, 2 gün önce sapasağlam duruyordu. Birden bire bu hale geldi. Kurudu mu, yoksa kabuk mu değiştiriyor anlayamadım. Lithopsları kışın almıştım, ilk defa değişimlerine şahit oluyorum. Bu çok ilginç bir olaymış. Ama kuruyor mu acaba diye tedirginim doğrusu minik lithops için... Eklenti 272239 Eklenti 272240 |
Güneşin Sihiri
4 Eklenti(ler)
Aaaaaa... :eek::eek:
Güneşi gören açmaya başladı, sabah bunların hepsi tomurcuktu... Açmaları 3 günü bulur diye düşünmüştüm... Pıtır pıtır patlamış bütün tomurcuklar... (Hepsi pembe tonları, ben sarıyı seviyorum ama...:dilli:) Birazdan atlasta açarsa hiç şaşırmayacağım doğrusu...;) Buyrun izleyelim hep beraber... Eklenti 272255 Eklenti 272256 Eklenti 272257 Eklenti 272258 |
2 Eklenti(ler)
Tomurcuğumuz işte bu kadar olmuş, birkaç gündür evde değildim, ben yokken açmasından korkuyordum... Hava bulutlu olduğu için açmasına daha var gibi görünüyor...
Eklenti 273299 Eklenti 273300 |
Ve 2 yeni kaktüs....
4 Eklenti(ler)
Stenocactus multicostatus
Eklenti 273301 Eklenti 273302 Gymnocalcium vatteri Eklenti 273303 Eklenti 273304 |
Muhteşem !....
5 Eklenti(ler)
Çiçeğim açtı, muhteşem görünüyor bence.Merak edenlere çiçeği kokusuz; çiçek boyu 16 cm, çiçek çapı 12cm; renk narçiçeği derler ya kırmızının en açık, turuncunun en yoğun tonu....:cool:
Eklenti 273716 Eklenti 273717 Eklenti 273721 Eklenti 273722 Flaşlı çekimin güzelliği... Eklenti 273723 |
Sakdag, beğen butonunu da kulandım ama dayanamadım.. Bitkiniz ilk defa açtı ve sözel pohpohlanmayı hak ediyor bence ;)
Bu çiçeği defalarca görmemize rağmen bir yenisini daha görmek, hattâ tomurcuğunu bile görmek insanı çok heyecanlandırıyor.. O kadar görkemli işte.. :)) Başka tomurcuk görünüyor mu? |
Alıntı:
:p, görkemli olduğu konusuna ben de katılıyorum... ;) Valla ne yalan söyleyeyim, bu tomurcuğa o kadar odaklandım ki başka tomurcuk oluşumu var mı yok mu bilmiyorum. :o Yarın iyice bir inceleyeyim, umarım başka tomurcuk gözü de vardır. (inşallah) , yüz tane falan fotoğraf çekmişimdir sevincimden...:dilli:;) |
Beğen butonu yetmedi, çünkü eğer kapanmadıysa çiçeğin tam yandan bir fotoğrafını almanızı istiyeceğim. Harika.
Çiçeğiniz büyüsün, saksılar dolusu olsun sevgili Sakdag..... |
2 Eklenti(ler)
Çiçeğimi beğenen tüm arkadaşlarım hepinize beğeni ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim...
Sevgili Selis, şimdilik başka tomurcuk yok gibi... 2 yerden daha göz patlatmış ama çok minik, çiçek mi olur filiz mi; zaman gösterecek... Vildan Hanım, sizin için yandan ve tepeden fotoğraflarını ekliyorum... (sonra da sahneden çekiliyoruz, sizleri sıkmak istemiyoruz... ;)) Eklenti 273974 Eklenti 273975 |
Güzel demek az kalır bayıldım...Benimkilerde tomurcukta beklemedeyim ancak atlasta hiç hareket yok yılbaşıda çiçeklenmeyi bitirdi toprak değişimi yapmalımıyım sizce..
|
Alıntı:
Sayın Mirbe, yılbaşınızı bu yıl aldıysanız toprağını değiştirin derim, büyük ihtimalle torfa dikilidir. Benim bu yıl aldığım yılbaşımda torfa ekiliydi, çiçeklerini döktükten sonra normalde yeni yaprak çıkarma eğiliminde olması gerekiyordu. Hiç bir değişiklik olmadığı için dün toprak(hayvan gübresi-kum-bahçe toprağı karışımı) değişimi yaptım ben de. Eğer yılbaşınız torfta dikili değilse, kum+hayvan gübresi karışımını saksıya ilave etmeniz yeterlidir bence. |
2 Eklenti(ler)
Bahar geldiğine göre çeşitlerimizi arttırmanın zamanı geldi bence... ;)
İşte çok güzel bir kaktüs, Mammilaria marnier-lapostellei. Çok merak ediyorum, bu kıvır kıvır dikenlerin arasından çiçek tomurcuğu nasıl yol bulacakta açacak acaba? Henüz tomucuğumuz yok ama umarım açar bu yıl... :p Eklenti 275260 Eklenti 275261 |
5 Eklenti(ler)
Yeni kaktüslerimizle tanışmaya devam edelim değil mi? :D
Mammillaria Surculosa (çok minik tomurcuk oluşumları var açacaklar listesinde) Eklenti 275403 Eklenti 275404 Mammillaria gracilis Eklenti 275405 Matucana krahnii Eklenti 275406 Eklenti 275407 |
4 Eklenti(ler)
Ve bir de bunlar var... :D Kontrolumu kaybettim galiba, her yer kaktüs doldu evde...:dilli::D
Gymnocalycium baldianum Eklenti 275408 Eklenti 275409 Mammilaria hidalgensis Eklenti 275410 Eklenti 275411 |
Hayata merhaba kardeşliği
1 Eklenti(ler)
Kışın biraraya getirerek ektiğim çeliklerim köklendiler nihayet, biliyorum burası onlara dar gelecek ama tephracactusu 4-5 ay sonra da olsa zar zor köklendirebildiğim için şimdilik saksıyla oynamayı düşünmüyorum.:rolleyes:
Eklenti 275738 |
Taşınıyoruz....
1 Eklenti(ler)
Dün yapılan balkon temizliğinin ardından kalorifer yanmayan iç mekandaki bitkilerimi bugün itibariyle balkona çıkarıyorum. Önce bir haftalık hava durumu kontrol edildi. Kafamızdaki ''soğuk havaların geri gelebileceği '' düşüncesi yok edildi ve taşınma işlemi onaylandı... :p:D
Tomurcuklu olan kaktüslerim açana kadar , dışarı çıkma haklarını kaybettiler.:dilli: Açtıktan sonra taşınacaklar...:D Eklenti 275739 |
1 Eklenti(ler)
Atlas çiçeği açınca fotoğrafını yükler misiniz dediğiniz için, sayfanıza yüklemek istedim.
(gerçi daha tam da açmadı ama iki güne kadar iyice açılır) |
Teşekkür ederim Güler Abla, harika görünüyor çiçeğiniz. Bu güzelim çiçekleri izlemek insanı çok mutlu ediyor. Çok çok beğendim... Keşke beğen butonuna 5-10 kere basılabilseydi... ;)
|
Nurtopu gibi lithopslarım oldu... :)
3 Eklenti(ler)
Nihayet lithopsum bölünme aşamasını tamamladı. Saksının yanındaki mercimek lithopsumu maalesef kaybettim, nedenini bir türlü çözemedim.
Şimdi iki sorunum var, yardımlarınızı bekliyorum. 1. Hala yeşil olan tohum kesesi 2 lithops arasına sıkışmış durumda, bunun için beklemeli miyim, ne yapmalıyım bilemedim? 2. Kasım ayından bu yana hiç sulama yapmadım , ne zaman başlamalıyım? Eklenti 276803 Eklenti 276804 Eklenti 276805 |
1 Eklenti(ler)
Cılız bir şekilde, tek dal halinde uzayan senecio'ya kızıp üç parçaya böldüm. Aynı saksıya diktim, umarım daha yoğun bir görünüme kavuşur. Kök uzantıları büyütmüştü zaten dalında, toprağa hafifçe batırdım.
Eklenti 276806 |
2 Eklenti(ler)
Nihayet saksı değişimi işimin bir bölümü hallettim. İlk partide tomurcuksuz olanları elden geçirdim. İnşaat kumu- bahçe toprağı-yanmış hayvan gübresi karışımı yaptım.
Eklenti 276809 Eklenti 276810 |
Sn sakdag, son kaktüsleriniz de çok güzel ama saksı harcında yanmış hayvan gübresini duyunca endişelendim. Çok yerde okuduğuma göre kaktüslerde kesinlikle hayvan gübresi kullanılmaması gerektiği yazılıydı. Ben de bu konuda tecrübeli değilim ama forumda deneyimli kişilerden okuyunca ben aklımın bir köşesine almıştım bunu. Umarım zarar görmezler ya da harcı değişseniz mi acaba:(
|
Sayın Kedi tırnağı; ben de okuyorum hayvan gübresinin kaktüs grubu bitkilere zararlı olduğu ile ilgili bilgileri ama hiç zararını görmedim şimdiye kadar. Yaklaşık 10 yıldır kaktüslerim var, en başından beri kullandım yanmış hayvan gübresini. Hiçbir zarar gelmedi kaktüslerime, aksine daha canlı ve güzeller...
|
Sevgili sakdağ 313. mesaj, 1. fotoğraf, orta sıra, soldan 2. kaktüsün adını öğrenmem mümkün mü ? ;) Yol tarifi gibi oldu ama adını bulamamıştım ;) Lithopslarınız çok güzel olmuşlar. Ben benimkileri suladım :( Her zaman aceleciyim nedense :(
|
Merak etmeyin Gülenmelek ; tarif ettiğiniz yolu buldum.. ;)
İsmi Gymnocalycium hossei... |
Benim lithopslarımı birkaç aydır 15 günde bir biraz suluyorum. Zararı olmadı. Benimkiler çok küçük olduklarından mıdır bilmem çok muntazam kabuk değiştirdiler, böyle zar gibi görünmüyorlardı hiç. Kabuk değişimininden önce de sonra da 2 lob halindeler.Çoğalmaları için biraz büyümeleri mi gerekiyor?
|
Alıntı:
Ben de lithopsumu bu kışın başında aldım, yeni yeni tanıyorum bu aileyi.Bölünmelerini izlemek çok ilginç.Tek bildiğim kışın su yok, yazın da çok çok az miktarda verilmesi. Sorunuzu konunun ustaları daha iyi yanıtlar umarım. Ben de merak ettim. |
Ben de okumuştum kışın su verilmemesi gerektiğini ama benimki kalorifer peteğine yakın ve öğleden sonra iyi güneş alan pencere önünde olduğundan vermeden duramadım :)
|
Eğer lithops'unuzun eski yaprakları iyice kurumuş suyu çekilmiş ise yavaş yavaş fısfıslama yapabilirsiniz. Ama bu konuda cimri davranın lütfen.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025