![]() |
Alıntı:
|
Sayın Sagdag, bir hayli çalışmışsınız. Baharın gelmesi ile saatlerce kaktüslerin başında vakit geçiriyoruz. Kare saksı seçimi ile oldukça az yer kaybettiğinizi görüyorum. Daire saksılar yer kaybına ve diplerinin daha dar olması sebebi ile ağırlık merkezleri kolay devrilmelerine sebep oluyor. Bu saatten sonra kare saksıya dönmekte gözümde büyüyor. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Kare saksılarım 7*7 cm , kaktüslerime çok iyi geldiler doğrusu. Yanyana dizince de gözüme güzel göründüler. Yavaş yavaş kare saksıya dönüştüreceğim ben bütün bitkilerimi. Yer sorunu ve gelecek kışı düşününce kesinlikle kare saksı diyorum.
Hafta sonum eve kum, çakıl, toprak, gübre taşıyarak geçti. (Kaçak inşaat yapar gibi :) ) |
Alıntı:
|
Alışveriş bölümünde satış yapan arkadaş var, ondan temin edebilirsiniz.
Toprak, gübre,gıda vb. Satış kısmında. Ben burda tesadüfen bir fidanlikta buldum. |
Sevgili sakdag kare saksılara geçmişsiniz, hayırlı olsun, gerçekten çok hoş gözüküyorlar.
bende geçen hafta bütün kaktüslerimi kare saksılara geçirdim tam 4 saat uğraştım delimiyim ne? ve hepsini kaktüslerim için aldığım rafa dışarıya koydum, sizce erkenmi oldu biraz? size bol kaktüslü ve çiçekli günler diliyorum Sevgiler... |
Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşım, kare saksıları sevdim ben de. Ama biraz süslü olsalar fena olmazdı değil mi? :p Kaktüsleri artık dışarı alma vakti, bence erken değil. Hele bir de balkonunuz güneş alıyorsa, değmeyin keyiflerine. Balkona attıklarımda da birer birer tomurcuklar belirmeye başladı. Her gün bir tomurcuğun gelmesini izlemek çok keyifli. Ama streste yapmıyor değil, ya birşey olursa diye. ;) Birkaç gündür bir çift kumru dadandı, korkuyorum zarar verecekler diye. Gerçi hayvanlar ne yapsın, onlarca balkon var etrafta, bir tek benim ki yeşil duruyor. :cool: Bitkilerime zarar vermeden yuva yapsalar keşke; balkonu kirletmelerine razıyım ben..:D Raf işini ben de düşünüyorum, gerçi duvara monte edemem. Isı yalıtım mantosuna zarar vermemem gerekiyormuş...:mad: Başka birşey düşünmem gerek. Aslında duvarlara asılan saksılara da bayılıyorum ama, elden birşey gelmiyor. :( |
Sayın Sagdag bitkileriniz ve onlarla olan iletişiminizi izlemek çok güzel,ara sıra bir iki kayıp üzücü oluyor,sayfanızın başındaki #2 mesajınızdaki beyaz açan kaynana topuzunuzu kaybetmenize üzüldüm,bendede hep pembesi hem beyazı vardı fakat beyaz açanı bir kaç sene önce kaybettim ve bir daha beyazını bulamadım,pembesi var hatta ayırdığım bir,iki tane yavrusuda mevcut,isterseniz size gönderebilirim.
Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Ykolko, bir yanlış anlaşılma oldu galiba, kaynana topuzum ölmedi, duruyor. Çiçek rengi çok açık pembe, ilk sayfadaki resmi acemilikle flaşlı çektiğim için beyaz gibi duruyor. Sizin için eski fotoğraflardan gerçek rengini ekliyorum. Beyazından bende de yok. Echinopsis subdunata var ona benzeyen, ondan var bir tane. O şimdi tomurcukta, açınca resmini eklerim.;) Bir tane de koyu pembesi var, en son siparişimde almıştım ama daha çok küçük ceviz büyüklüğünde.;)
Eklenti 278248 Eklenti 278249 |
Alıntı:
Not: Hazır sizin sayfanıza yazıyorken denk geldi, bir ricam var (aslında bu genel olarak bütün kaktüscü arkadaşlardan bir rica). Kaktüs fotoğraflarınızı yüklediğinizde isimlerini de yazabilir misiniz lütfen. Birkaç arkadaşın dışında pek önemsenmiyor bu. Bilmeyenler bilenlerden öğrensinler. |
Balıkesir'deyim Nevsune Hanım, burası yarı ılık, yarı soğuk bir iklim. Benimki kışı dışarda geçirdi, aşırı ayazlarda (max -9) üstünü örttüm sadece.
Annemler Edirne'de, onda da var bu çiçekten o da çıkarmış dışarı. Bayağı dayanıklı bir tür zaten... |
Echinopsis dayanıklı bir tür herhalde, Edirne'de soğuklara dayanmış olabilir haklısınız. Genel olarak sormuştum. Balıkesir'de gece gündüz farkı çok olmasa gerek. Bu saatten sonra oralarda kaktüslere açık havada birşey olmaz sanırım. Biz biraz daha beklemede kalacağız:)
|
Sayın Sakdag,ölmediğine sevindim,bendekide açık pembe,koyu pembe olan sanırım '' echinopsis hybrid '' oda çok muhteşem,birde turuncusunu görmüştüm harika,sağlıkla büyüsünler,bol çiçekli olsunlar.
|
2 Eklenti(ler)
İnşallah ; benim echinopsisim de büyüdüğünde bu renk açacak. ;)
İsmi '' Echinopsis kermesina''... Eklenti 278270 (fotoğraf alıntıdır.) Bu da benim güzelim ;) Eklenti 278335 |
Alıntı:
Benim rafım daha doğrusu dolabım duvara monte değil 5 raflı masif ağaçtan yapılma bir raf dolap, çok aradım ama sonunda istediğim gibi birşey bulabildim. Bu arada benim kaktüslerim evin güney cephesindeler şimdilik hallerinden memnunlar, umarım havalar yeniden soğumaz... |
2 Eklenti(ler)
:( Böyle bir olayı ilk defa görüyorum. Kaktüsüm patladı, daha doğrusu yarıldı. Kaktüslerim artık balkonda duruyor, dün hava çok sıcaktı (20derece civarı), gece yağışla birlikte hava sıcaklığı 2 dereceye kadar inmişti. Sabah çok soğuktu, sanırım bu soğuk-sıcak farkından kaynaklandı...:( 2 yerinden yarılmış, biri boydan boya açılmış, diğeri henüz küçük ... Umarım iyice büyümez o da. Yoksa karpuz dilimlerine dönecek kaktüsüm...:(
Eklenti 279157 Eklenti 279158 |
Geçmiş olsun Sayın Sakdag. Kaktüsünüzü sulamaya başladığınız için, içine hapsettiği su don etkisi ile gövdenin yarılmasına mı sebeb oldu. Aslında 4 derece suyun donma noktasının üzerinde bir değer.
Ben de kışı kayıpsız geçirdim derken, dün iki kaybımın olduğunu fark ettim. Kaktüsün biri az su vermeme rağmen kök çürümesinden öldü. Diğeri adeta şeffaflaştı ve etsi dokusunda benek beneklekeler oluştu. Havaların tutarsızlığı beni de korkutuyor. Gece ile gündüz sıcaklıkları oldukça geniş aralıkta seyrediyor. Seranın önünü kapattıp kapatmamakta tereddütlerim var. Belki doğal şartlar için bitkilerin mücadele vermesi için rahat bırakmalıyız. Tekrar tekrar geçmiş olsun. |
Sayın Sagdag kaktüsler kendini onaran yapıdalar,bu aralar fazla sulamazsnız,havalarda ısınmaya başladı kendini kısa zamanda onaracaklardır,forumda ortadan kesilen kakdüslerin kendini nasıl onardığı ve yavrulamaya teşvik için kesildiğini yazan konular var.
Geçmiş olsun. |
Demek patladı. PlentyPlant'ın kaktüsü de patlamıştı.:)
http://www.agaclar.net/forum/691889-post416.htm |
Karpuzun soğuktan çatladığını gördüm, ama kaktüsü ilk kez görüyorum.
Ama rengi canlı duruyor. Umarım birşey olmaz. |
Geçmiş olsun, umarım yarası çabucak kapanır. Tam bahar geldi derken yine sıcaklıklar epeyce düştü. Bu sabah Bursa 4 derece idi.
Alıntı:
Benim de bir kaktüsümde alındığında alt kısmında açık yeşil koyu yeşil lekelenmeler vardı. Sanki donmuş çözülmüş gibi. Sonra üst taraflarda kahverengi çürümeler oldu. Kaktüsün üstünü kestim. Bekliyorum bakalım ne olacak diye... |
Bu sabah ki kontrolde herhangi bir değişim yoktu kaktüsümde, artık yarasının kapanmasını bekliyeceğiz. Sayın Ykolko'nun dediği gibi ,sulamayı azaltıp-hatta bir süre sulamadan- kabuk bağlamasını bekleyeceğiz. Sayın Plentyplant'in kaktüsünde gerçek bir patlama yaşanmış bence. Ben kaktüslerimi çok sık elime alır, evirir, çevirir; bütün dikenlerini nerdeyse tek tek incelerim. Böyle bir durumdayken bu patlamanın gerçekleştiğini düşünemiyorum bile. Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir travma oluşur herhalde... ;) Neyse felaket senoryosu yazmayayım, değil mi? ;) Ama gene de içimde ufak bir korku oluşmadı değil, birkaç gün uzaktan gözlemleyeceğim sanırım...
Gelişmelerini paylaşırım yine... |
2 Eklenti(ler)
Sizce bu kaktüs neye benziyor?
Eklenti 279360 Şimdi oldu.... Bir de böyle bakın, :D Bu kaktüsüm mutfak penceresinde duruyor, mutfağa her girişimde bir şey tarafından izleniyormuşum hissine sürüklüyor insanı... Bir Marslı, yeşilse yeşil, kocaman gözler, kirpikleri bile var, tepede bir tutam saç, minik bir burun, tabi gülümseyen bir ağız(dost canlısı).... ''Selam dünyalı... '' (merak etmeyin , kaktüsüme zarar vermedim, ağzı A4 kagıdından, öylesine duruyor orda , yapışık değil) Eklenti 279361 |
4 Eklenti(ler)
Sonbaharda bu cevizi ağaçta gördüğüm ilk anda onunla ne yapacağıma hemen karar vermiştim. Ancak dün yapabildim... Cinsini bilmiyorum ama epey iri bir ceviz...Neyse özenle ikiye ayırdım cevizimi, içini yedim... ;)
Bize lazım olan kabukları zaten... Eklenti 279362 Sonra özenle minik bitkilerimi diktim, Eklenti 279363 Böyle daha iyi oldu sanki ;) Yüzen ceviz adacıkları... :D Eklenti 279364 Tabi ben bunlarla uğraşırken, Meraklı da camın dışından beni izliyordu. Bu deli ne yapıyor diye. Allah cümlemize akıl fikir versin. Amin.. :o;) Eklenti 279365 |
Ceviz kabukları çok ilginç bir fikir. Bende her yeri ve her nesneyi inceler oldum bu aralar. Değişik saksı modelleri oluşturabilirmiyim diye. Ellerinize sağlık. Çok yaratıcı olmuş. Hele uzaylı kaktüs diyecek laf bulamıyorum :))
|
Sevgili sakdağ, Marslı dediğiniz kaktüsün gözleri yakında kocaman olacak :D
Çünkü kardeşler gelecek gibi duruyor ;) |
Sayın Sakdag, ben sevimli bir fareye benzettim kaktüsünüzü. Üstteki iki filiz gözleri, ortadaki burnu.. Yaratıcılığa açık bir kaktüs. İlk defa gördüğüm bir cins. İsmini merak ettim. Güle güle büyütün. Cevizin büyüklüğüne de hayran kaldım. İçine 2-3 yavru sığmış. Onları ne kadar zaman barındıracak. Sevgilerle.
|
Alıntı:
Kaktüsün ismi Tephracactus articulatus varyete papyracanthus olması lazım(amma da uzunmuş ismi de), yanlış hatırlamıyorsam. Değişik, ilginç bir kaktüs; dikenleri bir değişik, kurumuş ot yapışmış gibi duruyor...;) Köklenme konusunda beni 4-5 ay oyaladı doğrusu. :mad: Sevgili Gülenmelek'in dediği gibi göz gibi görünen yerlerinden 2 çelik sürecek gibi görünüyor bu günlerde...:D Cevizin cinsini bilmiyorum, sitede ilgili arkadaşlara bir soracağım, onlar kesin biliyordur. Ağacı seyrek meyve yapıyor ama çok iri oluyor.Yazarım daha sonra. Yavruları ne zamana kadar barındıracak, bilemiyorum ama bir süre idare ederler herhalde. Biraz sıkışmaya başlayınca başka bir saksıya alırım...;) |
Annemin kaktüsleri
4 Eklenti(ler)
Fotoğraf arşivimi düzenlerken, geçtiğimiz sonbaharda çektiğim annemin kaktüslerini buldum. Sanki onlar benimkilerden daha mı güzeller ne? ;) Ben de simetri takıntısı olduğundan büyürken kaktüs ve sukulentleri rahat bırakmıyorum, ille müdahele edip benim istediğim gibi düzgün büyümelerini istiyorum. Mesela benim echeveriam bu resimdekinden daha yaşlı olmasına rağmen sağından solundan çıkan yavruları alarak tek rozet kalmasını sağlamıştım. Ama böyle çoklu hali de çok güzel görünüyor...:(
İlk olarak stepalia variegata geliyor, nasıl güzel, nasıl neşeli görünüyor. Coşmuş resmen. Benim ki budana budana zayıf kaldı galiba... Yanlız saksıdaki mesaja dikkat çekmek istiyorum: I LOVE STEPALİA :D :D Eklenti 279625 2. fotoğrafımız echeveria, anne çiçekleri klasik yağ tenekelerinde olur ya, bu da öyle; bakar mısınız güzelliğe..;) Eklenti 279626 Ve son fotoğraflarımız top kaktüslerimiz; Eklenti 279627 Eklenti 279628 (arka plandaki ayakkabılar için özür bu arada :o) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025