![]() |
Alıntı:
Maşşallah aynı anda çiçeklendiğini düşünmek bile baştan çıkarıcı :)) Sakdag kırmızı açan paskalyanın forumda fotoğrafı çok sık yayınlanıyor ama ben bulamadım..3,5 uncu yaprağına talibim.. :)) Seneye kadar dallansın budaklansın inşalllaaahhh ;) |
1 Eklenti(ler)
Sakdag sizin bitkiyi görünce birden dank etti.. Hemen fotoğrafını çektim.. 1 ay önce bu bitkiden aldığım dal yavruluyor sanıyordum..
Sanırım tomurcuk.. Büyüyünce sizinki gibi mi olacak ;) Sizinki ne renk? Bu kırmızıydı.. |
Evet Selis, tomurcuk sizinki de.
Benimkiler gibi olması için 6-7 yıl su içip, besin alması lazım... ;) Benimki de kırmızı açıyor. Bir de mini mini pembem var, tomurcuklu; bir de mini mini sarım var, tomurcuksuz... ;) |
2 Eklenti(ler)
|
Evden ekmek almak için A101'e gidip bu güzeli almıştım 4.90 tl'e. Yanımda 5 tl olduğu için ekmek alamamıştım tabi. Bir kere daha ekmek almaya dönmüştüm markete... ;)[/QUOTE]
bu cümleye bayıldım....bana çok tanıdık geldi...bizde de "bu ay çok açılmışım ço harcamışım bişey de almadım ki dediğimde " eşim hemen çiçek almışsındır diyor.... bu arada kaktüsleriniz çok güzel maşallah benimde açmak üzere olan tüylü tomurcuklu bir kaktüsüm var heceyanla bekliyorum 15 gündür açmasını...ilk kez bir kaktüsüm çiçek açacak sizinkilerin tomurcuğu kaç gün sonra açmıştı.... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kaktüsler yaklaşık bir ayda tomurcuklarını geliştirip çiçek açarlar Sayın Ceylin61. Açmasına bir hafta kala tomurcuk uzar, kendini iyice belli eder. Tüylü bir tomurcuk dediğinize göre aşağıdaki fotoğraftakine benziyordur. Benim tomurcuğumda 20 günlük, ama daha açmasına 10-15 gün var sanırım... Eklenti 290901 |
evet kaktüsüm ve tomurcuğu aynen böyle....tomurcuğun boyutuda yaklaşık olarak sizin ki kadar demekki aynı zamanlarda açacak kaktüslerimiz... ne güzel inşallah ben işteyken açmaz ve kaçırmam...
|
Merak etmeyin, bu kaktüs akşam üstü açmaya başlayıp, gece açıyor. Sabaha kadar tamamen açmış olarak karşılayacaktır sizi.
Ve çiçeğinin ömrü bir gün ne yazık ki... |
5 Eklenti(ler)
Gymnocalycium mihanovichii
Eklenti 291795Eklenti 291796 Eklenti 291797Eklenti 291802 Ve FİNAL...:p;) Eklenti 291799 |
Çeşitli görüntüler
5 Eklenti(ler)
Kare saksılara geç ulaşmam nedeniyle, saksı değiştirme işim yarım kaldı. Böyle değişik değişik saksılardan pek hoşlanmasam da bu sene böyle böyle kalsınlar artık.
Eklenti 292127 Telgraf çiçeği sukulent sayılır mı, bilmem ama çiçeğinin tonlarını beğendim. Eklenti 292128 Güler Abla Atlasım, 2 tomurcuğu var, ama bitkim küçük olduğu için, gücünü çiçeklere veriyor, bayağı yorgun duruyor. Besin takviyesi şart oldu. Eklenti 292129 Çocukken bir oyuncağım vardı. Dönen bir tablada ağızlarında demir parçası olan balıkları; mıknatıslı oltaya tutmaya çalışırdık. Aşkın gözyaşları yaprağına sıralanmış yavruların duruşu onu anımdattı bana... Eklenti 292130 Ve 1 nolu silvestriim, gün geçtikçe tomurcuk sayısı artıyor, ve tomurcuklar irileşiyor. Diğeri ne oldu acaba, ancak hafta sonu bakabileceğim. Çiçekli halini kaçırmak istemiyorum. Onu da bu evimize getirmeli. Eklenti 292131 |
Sevgili sakdağ önce silvestrii'nizi kutluyorum. Bu yıl 100ü geçeceğe benzer. Aferin güzel kıza:) Bunun çiçeği turuncu mu olacak? Tomurcuklar turuncu gibi sanki. Tomurcukların rengi çiçeğin rengini belirliyor mu? Benim minyatürün tomurcuğu pembe pembe tüylü de merak ettim.
Toplu kaktüslerinizden ön sırada "Matucana"sını okuyabildiğim kaktüsünüzün tam adını rica edebilir miyim. Aylardır adını arayıp duruyordum. Önce Gymnocalycium türü diye düşündüm, sonra olmadığını anladım. Arana, arana son olarak matucana'dan şüphelenmiştim de emin olamamıştım. Mr musti ile görüştüğümde artık çiçeğini bekleyelim demiştik. Hoş çiçek falan açacağı da pek yok ya. Tam zamanında görüntülediniz. Bir de arkadan 2. sıradaki soldan 3. yani stenocactus'un yanındaki dikenleri dışarı dışarı duran kaktüsünüzün adını rica etsem. Bu da aynı şekilde adından bir türlü emin olamadıklarımdan biri. |
Nevsune hanım, silvestriilerim kırmızı renkli, ama iyice kıpkırmızı değil. Evet tomurcukların rengi aşağı yukarı çiçeğin rengidir.
Öncelikle tebrik ediyorum, bu kadar belirsiz bir yazıyı okuduğunuz için. ;) Kaktüsüm Matucana krahni. Taner angay'ın sitesini incelerseniz bir sürü çeşidi var. Mrmusti bey'in dediği gibi açmadan tam adını bulmanız mümkün değil. Mesela M.krahni pembe renk, Başka bir matucana ...., beyaz renk gibi. Tarifinizi tam anlayamadım ama Gymnocalycium hossei galiba. Bir google'den bakın. |
En arka sırada beyaz tüylü uzun kaktüsünüzün tam önündekini soruyorum. Aslında bendekinin fotoğrafını göstersem daha iyi olacak diye yüklmeye çalıştım ama bir sorun var. Neyse buradan göstereyim hem sorduklarımın ikisi de bir arada, bunlar sizdekilerle aynı mı?
Daha önce de kaktüs adlarını sorduğumda 3. için hossei diye siz yanıtlamıştınız ama bir türlü emin olamıyorum. Hossei diye aratınca daha geniş ve daha yuvarlak dikenler çıkıyor. Bundaki ise dışarı doğru dik dik. Matucana diye sorduğum da 1. kaktüsüm. Not: sayfanızı işgal etmeme adına daha sonra bu mesajımı sileceğim. |
Matucana dediğimiz matucanaya benziyor, 2. adı çiçek rengine göre konacak. Veya başka yolu varsa da henüz o kadar uzman değilim... ;)
Hossei dediğimiz ise benimkiyle aynı bence. Bendekinin yazısı Taner bey'den geldiği için doğrudur diyorum. Bazı kaktüslerin küçüklük halleriyle, büyümüş halleri arasında epey farklar olabiliyor, bu da o çeşit bir kaktüs sanırım. Ben de kaktüsümün özelliklerini araştırırken soru işaretleri doğmuştu kafamda. Gymnolara benzemiyor görünüş olarak ama büyüyünce ne olur bilmiyorum. |
4 Eklenti(ler)
Ara sıra opuntiaya opuntia aşılamak gibi deli deli işler yapsam da ; aşı denemelerim devam ediyor. ;) 10 gün önce yapıldılar, etrafları sarılıydı yeni açtım.
Eklenti 292145 Eklenti 292146Eklenti 292147 Bu miniğin ismini bilen var mı acaba? Opuntia'lı bir şey olması lazım. Çiçek mi açacak, yavru mu; anlamış değilim... ;) Eklenti 292148 |
Kaktüs sulamak....
1 Eklenti(ler)
2 gün önce çok büyük bir hata yaptım...:( Akşam üzerine doğru elimde en büyük su boy bardaklarından bir yandan su yudumlayıp bir yandan pencereden bakınıyordum. Sonra kaktüsüm gözüme ilişti, tomurcukta olduğu için sulamasını azaltmış, kontrollu su veriyordum.
Toprağı iyice çatladığı için şuna 2-3 damla su vereyim dedim. Ve bardaktan şark diye sular tepesinden aşağı boşaldı. Öyle kalakaldım, kısa bir şoktan sonra suların bir kısmını boşalttım ama toprak kuru olduğu için büyük kısımını emdi. :( Dün sabah kaktümün tomurcuğu boynunu bükmüş, kendini salmıştı. Çok üzüldüm, ilk defa da açacaktı. Hemen güneşin altına koyup toprağını kuruttum gün boyu. Biraz düzelir gibi oldu. Bu sabah iyice kendini toplamış. ;) Bir daha yapmayacağım, söz veriyorum...:p:D Boynu bükük halini üzüntüden fotoğraflamamışım. Şimdi ki hali: Eklenti 292158 |
Geçmiş olsun. Bu akşam veya yarın sabah bir sürprizle karşılaşabilirsiniz, belli mi olur:)
Gymnocalycium mihanovichii'nizin çiçeğinizi merak ettim. Bu da mı 1 gün açıp kapayanlardan, yoksa hala açıyor mu? Yakında benimkiler de açacak da, yine evde olmazsam çiçeğini kaçırma olasılığı var mı diye sordum:) |
Alıntı:
G. mihanovichii'de; G. vatteri ve G. baldianum gibi çiçeklerini bir haftadır açıp kapatıyorlar. Dayanıklı çiçekleri var yani. ;) |
Echinopsis subdunata...
4 Eklenti(ler)
Bu ne güzellik böyle, beyazın sadelik ve şıklığı... Echinopsis çiçeklerini gerçekten özlemişim. Bir günlük ömürleriyle yaşamımıza kattıkları anlamlar için teşekkürler...
Eklenti 293003 Eklenti 293004 Eklenti 293005 Eklenti 293006 |
Baş tacımı nasıl unuturum...
1 Eklenti(ler)
|
Delosperma cooperii
1 Eklenti(ler)
Delosperma yavaş yavaş istediğim forma geliyor. Hem yayılıp hem de çiçek yoğunluğunu arttırmaya başladı. Çiçekleri hem iri hem de 15 gün boyunca açılıp kapanıyorlar. Bu bitkiyi çok sevdim... ;)
Eklenti 293447 |
Silverstrii Show Başladı... ;)
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
chamacereus silvestrii pembe
3 Eklenti(ler)
Pembe-viyolet silvestrimde ilk çiçeğini açtı. Etiketinde mor yazıyor ama...:p Moru ancak taç yapraklarında pembenin arasındaki harelerde görür gibiyim sanki...
Hibrit olmasından ötürü çiçek boyutlarıyla ilgili beklentim yüksekti ancak büyük değilmiş...:p Neyse buna da şükür... ;) Taç yaprakları dağınık formlu... Eklenti 296311 Eklenti 296312 Eklenti 296313 |
Sayın Sagdag tüm bitkilerinizi zevkle izliyorum elinize sağlık.
toplu kaktüs fotoğrafınızdaki Echinopsis kermesina sizde hiç açtı mı? |
Alıntı:
Sayın Ykolko; kermesina'nın açmasını ben de bekliyorum ama henüz çok küçük; sanırım bu sene açmayacak. Zaten Taner Bey'den alırken de satışta değildi, büyütmeden satmayı düşünmüyorum demişti. Çok çok rica ederek almıştım. Ama süprizde yapabilir belli olmaz, geçen sene echinopsisimin en son çiçeği eylül ayında açmıştı... |
5 Eklenti(ler)
Çiçeğime kavuştuğumda uykudaydı...;)
Eklenti 298278 Güneşle beraber güzelliğini görmeye başladık.;) Eklenti 298279 Sonra balkon demirlerindeki yerini aldı.;) Eklenti 298280 Açıldıkça açıldı.;) Eklenti 298281 Eklenti 298282 |
1 Eklenti(ler)
20.20.20 NPK gübreden sonra deliren echeveria. Çapı 25 cm'e ulaştı, pencereye sığmayacak yakında. Aynı performansı çiçek açmada da bekliyorum, şimdilik 3 çiçek dalı göründü ama...:D
Eklenti 299917 |
1 Eklenti(ler)
Silvestrii No:1'de açılışı yaptı, diğerine göre biraz gölgede olduğu için çiçeklenme gecikti biraz.
Eklenti 299921 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025