![]() |
5 Eklenti(ler)
Delosperma güzel kokulu çiçekleriyle balkona neşe veriyor.
Eklenti 299934 Tesadüfe bakın, Vildan Abla'da bu iki sukulenti aynı saksıya dikmiş. Yeni farkettim.Tabi onunki çok güzel gelişmiş, benimkiler henüz o kadar büyük değil. Eklenti 299935 Kalanşo ve arkadaşı sedum... Kışın minicik bir çelikti ikisi de. ;) Eklenti 299936 Pencereden bir görünüm... Eklenti 299937 Kare saksılara geçişim devam ediyor. Bitkiler müsait oldukça,vakit buldukça devam ediyorum.;) Eklenti 299938 |
Sayın Sakdağ; 20-20-20 gübreyi çiçeklere ne zaman verdiniz? Elimde 15-15-15 taban gübresi var. Saksılara azıcık azıcık koysam bir sakıncası olurmu?
|
Alıntı:
2 lt suda bir çay kaşığı ya da bir şeker kaşığı (tam hatırlayamadım) gübreyi iyice eritip hepsine paylaştırmıştım azar azar. Bu gibi gübreleri kullanırken çok dikkatli olun lütfen, biraz fazlası çiçeğinizi öldürebilir. |
Delosperma güzel kokulu çiçekleriyle balkona neşe veriyor derken nasıl bir koku ilk kez duyuyorum.Çok değişik
|
Şebboy çiçeklerinin kokusuna çok benziyor kokusu.
|
Fotoğrafı gördüm önce, amma tesadüf derken mesajını gördüm. Bilmem aynı saksıya ekmek iyi mi, ben bu yıl ayırmak istedim daha rahat büyüsün diye. Kökler öyle birbirine karışmış ki ayıramayıp sadece saksıyı büyüttüm.
Bu arada silvestrin yürek yakan cinsten yani ;) Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Gymnocalycium Vatteri
Daha 2 gün önce bir şeyi yoktu kaktüsümün. Renginde bir tuhaflık sezdim, kahverengileşmeler vardı. Eklenti 301194 Hemen saksısını boşalttım, çürüme mi var dedim ama kökünü iyice yıkadım, sağlam. Kaktüsün gövdesinde yumuşama, içine çökmede yok. Anlamadım ki ne oluyor bu kaktüse. Tam da tomurcuk çıkarmaya niyetleniyordu. Eklenti 301195 Sadece merkezdeki dikenleri sallanıyor. Sanki içten içe bir şeyler oluyor kaktüse. Bu durumda ne yapmalıyım bilemedim. Bir şeyler olduğu kesin. Kesmeli miyim acaba? Eklenti 301196 |
Şimdilik kesme, güneşe koy biraz beklesin. Şayet merkezdekiler güneşte sertleşmez ise zaten çürüme içten içe oraya ulaştığı için yapacak birşey yok demektir. Şimdilik güneşte beklet suladığın zaman ortada biriken su nedeniyle yumuşma oluşmuş olabilir. Yumuşama sadece oradaysa üstten sert olan bölgeye kadar kes topraga yerleştir, kesilen bölgelerdeki köşelerden yeni yavrular gelir.
|
Sayın Mrmusti, dediğiniz gibi güneşte bekletiyorum kaktüsümü. Rengin biraz daha kahverengileşmesi dışında bir değişme yok şimdilik. Gelişmeleri aktaracağım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün ortasında birşeyler oluyordu, meğer 3 tomurcuk geliyormuş. Daha önce böyle göbeğinden açan kaktüsüm olmamıştı. ;)
Eklenti 302634 |
1 Eklenti(ler)
Aşı çalışmam yaprak vermiş, ben bu işi başardım galiba...;) Daha fazla aşı denemesi yapacağım ama kaktüsleri kesmeye kıyamıyorum...
Eklenti 302639 |
2 Eklenti(ler)
Koleksiyonuma katılan 2 yeni kaktüs. Çiçekçide bir köşede garip garip duruyorlarlardı. Minik saksılarını doldurup, epey büyümüşler, belli ki uzun süredir, sahiplerini bekliyorlarmış...;)
Bir Mammillaria ve bir Rebutia... Eklenti 303098Eklenti 303099 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Hepsi çok güzeller, bu arada.:cool: Sizi çok sevdiklerini çiçekleriyle göstermişler. |
Alıntı:
Adı Mammillaria ile başlıyor ama daha fazla tanımlayamadım doğrusu. Bu türe ait o kadar çok çeşit var ki; bir mammilaria kitabına ihtiyacım var sanırım. ;) Kaktüslerle ilgili öğrenmek istediklerimden biridir tür tanımlamanın inceliklerini. |
Bugün açan çiçeklerim...
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Rengi iyice bozulan kaktüsümde yumuşama da başlamış.
Eklenti 305221 2.defa saksısından çıkardım. Eklenti 305222 Kökler elimde kaldı...:( Eklenti 305223 Çürüme belki ilerlememiştir diye bir kısım kestim ama daha derinlerdeydi.:( Eklenti 305224 Yarısına kadar kestim, hala çürüme görüntüleri var; yani kaktüsü tamamen sarmış. Üstelik çok kötü kokuyordu.Üzgünüm ki artık yapacak bir şey kalmamış. Çok sevdiğim kaktüslerden biriydi diken şekli olarak. Yine de bir kaç gün böyle kurumasını bekleyeceğim. İlk defa bir kaktüsü çürüttüm galiba...:( Eklenti 305225 |
Sağlam yerine kadar kesmeye devam etmen gerekir.
|
Alıntı:
Maalesef sağlam yeri kalmamıştı, zaten 2 gün içinde kuruyunca de kabuktan başka bir şey kalmadı elimde. Gymno. Vatteri artık yok. :( |
1 Eklenti(ler)
Dün ziyaretime gelen arkadaşım kapıdan girmeden önce bir torba kaktüs uzattı. Çok güzel bir süpriz oldu bana. Çok sevindim...Üstelik ben de olmayan türlerdi.:p;)
Ancak üzücü tarafı hepsinde silikonla yapışmış çiçekler vardı. :( Bütün gün yapay çiçeklerinden ayırmaya çalıştım. Parmaklarım diken dolu hala. Top kaktüslere hiç bir zarar vermeden ayırmayı başardım, ancak sütun kaktüsler de çok zorlandım. Silikonu tam büyüme noktalarına sıkmışlardı. Birini biraz zedeledim, öbürü de az kaldı silikonun altından çürüyecekmiş zaten. :mad::mad: (Bu silikon çıkarma işlemim sırasında onları oraya sıkan kişilere ''en derin sevgilerimi göndermeyi !!!'' ihmal etmedim tabi...) Eklenti 306134 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Biraz da aşı çalıştım... ;)
Bir yılbaşı Eklenti 306147 Bir yılbaşı daha .............................................Bir atlas, Eklenti 306148 Eklenti 306150 Genel görünüm; önceden yaptığım 2 yılbaşı, 1 opuntia microdays vardı; şimdi 2 yılbaşı, bir atlas, bir de enine kesilmiş silvestrii denedim. Eklenti 306151 |
3 Eklenti(ler)
Silvestrii şov yakında bitecek...
Bu sene bitkinin kök kısımında ve uç kısımında açan çiçekler arasında ciddi ton farkı olduğunu keşfettim. Kök kısmında açanlar koyu kırmızı iken uçlara doğru turuncuya dönüyor nedense... :p Eklenti 306152 Pembe silvestrii de renkli bu aralar...;) Sarı delospermanın çiçeği de kendi gibi pek minişmiş... Eklenti 306153 Eklenti 306154 |
Sayın sakdag kaktüsleriniz muhteşem, baştan sona bütün sayfaları okumak istiyorum, fakat şu an zamanım yok. Hayran kaldım. Zaman bulduğumda hepsine tek tek bakacağım. Benimde 2 saksı silverstrim var fakat unlu bit her tarafını sardı. Ne yapabilirim. Lütfen yardım edin. Üzerinden tek tek kürdanla temizledim. Suya çok az deterjan katarak üzerine fıs fıs yaptım. Tekrar geldiler. Saygılar...
|
Alıntı:
Sayın Gülsu; aşağıdaki linki bir daha inceleyin. Gerçi sizin yaptıklarınızla aşağı yukarı aynı şeyler yazıyor. Benim kaktüslerim de böyle bir hastalık hiç görmediğim için başka bir yöntem var mı bilemiyorum doğrusu. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm |
1 Eklenti(ler)
Dün Ağaçlar.net'in kraliçesi Güler Ablamı ziyarete gittim... Çok çok büyük bir bahçesi var... Ünlü atlasını ve aloe verasını gördüm...
Beni en çok şaşırtan yaseminin büyüklüğü ve üzerindeki on-yüz bin adet çiçek oldu... ;) :eek: Rüzgarla birlikte yayılan, bahçeyi saran nefis kokuyu da unutmamak gerek tabi... Kaktüs sayfamda bu fotoğrafı es geçemezdim... ;) Eklenti 306563 |
3 Eklenti(ler)
Yürüyüş yaparken, mahallemizdeki insanların bahçelerini de incelemeyi ihmal etmem. ;) Bir iki sene önce içinde kaktüs bölümü olan bir bahçe görmüştüm. Yolum düştükçe kaktüslere bakıpta geçerdim. Ama sahiplerini bir türlü göremezdim. 2-3 gün önce bahçenin sahiplerini bahçede çalışırlarken gördüm ilk kez. Kendimi tanıtıp kaktüslerini çok beğendiğimi ve izinleri olursa bahçelerine girip yakından incelemek istediğimi söyledim. Bahçe sahipleri emekli karı koca; buyur ettiler bahçeye. (En son 15 gün önce geçmiştim o sokaktan, çiçekten yıkılıyordu kaktüsleri... )
100 çeşite yakın kaktüsüm olduğunu söylediğim de çok şaşırdılar. Nereden temin ettiğim, nasıl baktığım; kışın ne yaptığım gibi konularda sohbet ettik. Kaktüslerini inceledim, hepsi çok bakımlı ve büyüklerdi. Ortalama on yıllıkmış hepsi de. Çeşit bulamadıklarından; yavruları ayırarak çoğaltıyorlarmış. İstediğim kaktüsten alabileceğimi söylediler. ;) ;) Tabi hemen ben de olmayan bir çeşidi buldum, hediye ettiler. Çok sevindim. Kaktüs kardeşliği kuruldu...;) Birkaç fotoğrafta çektim...;) Echinopsislerin yavrularını ayırdıkları için hepsi kocaman kocamandı. Eklenti 308098 Kaktüs masası... Çok güzel görünüyordu.. Eklenti 308099 Ve benim minik hediye kaktüsüm... (Cylindropuntia imbricata) Eklenti 308100 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir dizi estetik operasyon geçirdik diyebiliriz... :p:D |
2 Eklenti(ler)
Echeveria bu yaz delirdi resmen. Saksısı görünmeyecek nerdeyse... ;)
Eklenti 309463 Echevaria kalbinin şekli de değişti... ;) Eklenti 309464 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025