![]() |
Alıntı:
Sdurul Abla, siz atlasınıza kızdıkça beni güldürüyorsunuz, yine atlasa kızgınlık ikonu gönderdi diyorum :) Çok kızıyorsunuz biliyorum , ama bu bahar sizi sevindirir inşallah, atın onu soğuğa da görsün gününü... Silvestrii haziranda çok güzel olacak inşallah, sizinkinin saksısıyla oynamayın ,bence arkadaş lazım ona...;) Ve ben de çok var...;) Her an gelebilir size doğru..;) |
Alıntı:
Hem da ne kızmak.:rolleyes: Soğuğa atmasına atacağım da, yine aşırı soğuklar geliyormuş.:( En iyisi kendi haline bırakmak, elbet bir gün açar.:rolleyes: Sevgili sakdag, chamaecereus silvestrii teklifiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu baharda da canlanmazsa, sizden isterim. Sevgiyle... |
5 Eklenti(ler)
2 saksı pembe yılbaşı çiçeğim var, biri 24 kasımda açmıştı, diğeri bugün açtı. Aşağıda resmi olan çiçeğimi 5 yıl önce 2 lob olarak ekmiştim. İlk defa bu sene açıyor, 6 tomurcuğu var güzelimin...
Eklenti 269822 Eklenti 269823 Eklenti 269824 Eklenti 269825 Eklenti 269826 |
Sevgili sakdag, bu ne güzellik. Maşallah. Sıra atlasınızda, merakla bekliyorum. Sevgiyle...
|
Alıntı:
üzerinde mumlar yanan pasta gibi;) Ve aylardır açıyorsa çok şanslısınız . Buna bakmak insanın içini açıyor;) |
Sayın Jezebel'e ...
1 Eklenti(ler)
;) Bu da bugünkü resmi... 6 sene önce aldığımda yanındaki minik saksı kadardı. Şimdi kocaman oldu... Bu fotoğraf sizin için geldi... ;)
Eklenti 269836 |
Alıntı:
Teşekkür ederim çiçeğim adına Sayın Sdurul... Atlası ben de çok büyük merakla bekliyorum... Gelişiyor tomurcuğumuz... |
Sevgili sakdağ,
sayfanızı dolaştım hepsi birbirinden güzel maşşallah.Böyle seyredince heycanlanıp ekiyorum ama bu yıl benim sukulentlerin büyük bir kısmı hakkın rahmetine kavuştu.Zannediyorum soğuğa fazla direnemediler allah sizinkilere uzun ömürler versin canım güle güle büyütün. Atlas en çok sevdiğim türlerden gelişimi baya iyi birde soğuğa en fazla o dayanıyor zannederim. İyi günlerde kayıpsız hepsini neşeli gör inşallah,sevgiler selamlar. |
Alıntı:
Alcen hanım, hoşgeldiniz sayfama... Bahçe sayfasından arkadaşlarımızı burada görmek ne hoş. Bizim burada o kadar sert bir kış olmadı, zaten ben dışarda pek bırakmadım bitkilerimi. En kötü ihtimalle balkona mini sera yaptım, kalorifer yanmayan bir odaya topladım.Sizin oralara bu sene çok fazla kar yağdı, zavallı bitkilerin o soğuklara dayanamaması çok normal bence de. Ama inanıyorum ki baharla birlikte o güzel bahçeniz canlanıp, eski neşesine kavuşacaktır. Zaten o clematisli kapının güzelliği yeter de artar bile... |
Sevgili sakdağ merhaba, İlk sayfada şoklandım resmen, ne güzellik böyle. Muhteşem bir çiçek, çiçeklerine bayıldım. Taçlı güzel bambaşka alem. Sayfalar arasında dolaştıkça benim halim perişan :o
Hepsi de çok çok güzel, umarım bir gün benimde böyle güzel açan kaktüslerim olur. Bu arada minyatür civciv ilk kez gördüm, hayran kaldım. Çok şeker şey. Bahçemizde bıcırığa arkadaş almak isterdim, fıstık gittikten sonra pek üzgün ve yalnız kaldı.:( Bol çiçekli günler diliyorum. Sevgiler. |
Bu güzel yılbaşı çiçeklerini izlemek üzüntümü hafifletti. Benimkiler vıcık vıcık oldu:(
Kar fena vurdu bizi bu kış offf. Pembe açan koca kafa kaktüse bayıldım. Bende de var, durumu nedir bilemiyorum. Bunları senin sayfanda izlemek iyi geldi bana, kal sağlıcakla. |
Alıntı:
Merhaba Doğayla barış, teşekkür ederim güzel sözlerinize... Merak etmeyin, sizinkiler de çabucak büyürler, Marmaris'in hava şartları çok elverişli, bu sizin bir avantaj olacaktır...;) |
Alıntı:
Moralinizi düzelttiğime sevindim Cemo abla , ;), Sizin kar altındaki bitkilerinizde umarım fazla zarar ziyan olmadan baharı getirirsiniz... |
Atlasın tomucuğu
3 Eklenti(ler)
Atlasımın çiçeği hızla büyüyor, Sevgili Selis, dediğiniz gibi renk önce turuncu oldu, sonra kırmızı- somona doğru değişti.
İşte son görüntüler...;) Eklenti 271683 Eklenti 271684 Eklenti 271685 |
5 Eklenti(ler)
Bir kaktüs almaktan daha güzel ne olabilir; tabi ki 2 kaktüs almak.....:D
Peki 2 kaktüs almaktan daha güzel ne olabilir, tabi ki ikisinin de tomucuk dolu olması...;):cool::D Eklenti 271686 Eklenti 271688 Eklenti 271689 Eklenti 271690 Eklenti 271691 |
Alıntı:
Bu güzelliği kışın ortasında göreceksiniz ne mutlu size ;) |
Ne enteresan kaktüsler bunlar. İlk kez gördüm böylesini, harikalar. Çiçekleri de enfes...
Atlası da sayenizde tanımış oldum. Tomurcuğu ve çiçeğinin rengi ne tatlı... Benim de üzerinde 8 tomurcuğu olan bir kaktüsüm var 2 haftadır çiçek açmasını bekliyorum, az kaldı... |
Alıntı:
Bir an önce açsın istiyorum, heyecanla bekliyorum tomurcuğumun açmasını... Merak etmeyin bu güzelin fotoğraflarını açar açmaz , sizlerle de paylaşacağım... Sayfama fotoğraf koyarken oldukça özen göstermeye dikkat ediyorum. Ama bazen fotoğraf küçülünce, bazen de makinamın şartları (7.2 piksel) gereği tam istediğim gibi olmuyor gibime geliyor... Siyah zemin kullanmaya çalışıyorum; çiçeği, bitkiyi daha da vurguladığını düşünüyorum... |
Alıntı:
Sayın Elta, eskiden beri kaktülerim vardı benimde. 10-15 çeşittiler, ben de kaktüslerin az çeşidi olduğunu sanıyordum, sonra değerli arkadaşlarımızın kaktüsleri ve araştırmalarımla ne kadar büyük bir aile olduklarını öğrendim... Başka insanların bu ne böyle , böyle çiçek mi olur demelerine aldırmadan devam ettim, bu güzel bitkileri yetiştirmeye.... Sizin kaktüsünüz de umarım en kısa sürede açar, keyifle izleriz çiçeklerini... |
Sevgili sakdag, size ne kadar teşekkür etsem az olacak. İyi ki bana davetiye gönderdiniz de ben de bu güzelliklerden mahrum kalmadım.
Harika bir başlığınız olmuş, kutlarım sizi. Her ne kadar kaktüsçü de olmasam bu ender güzellikteki çiçekleri görmek, izlemek çok güzel bir duygu. Hele hele sahip olmak kimbilir sizleri ne kadar mest ediyordur. Bu kadar emek vererek, inceden inceye uğraşmak sonra da neticesini, mükâfatı görmek sizleri mutlu ettiği kadar dolaylı olarak bizleri de mesut etmeye yetiyor. Ellerinize sağlık ve gerçekten sayfanızda dolaşmaktan çok mutlu oldum, teşekkür ederim. Atlas inşallah sizi daha çooook mutlu edecek, çünkü çok iyi ellerde. |
Stenocactusler dikenleri kimseye zarar vermemesi için, sakınıyor edası ile, gövdesine paralel tutuyor diye düşünürüm. Bu kaktüsün bendeki diğer izlenimi ise, diğerlerine göre daha güçlü ve mukavemetli bir duruş sergiliyor. Kaktüslerle ilk günerde yaşadıklarım aklıma geliyor. Dikenleri sürekli ellerime batardı. Zamanla bu sıkıntının kaybolduğunu gördüm. Artık ya onlar dost olduğumu anladılar ya da ben daha dikkatli hareket ediyorum. Bizlerle bu güzelliği paylaştığınız için teşekkürler.
|
Alıntı:
Güler Abla, atlasın son halini gerçek sabihibinin de görmesini istedim. Bence siz ödülü hakediyorsunuz , bu çiçeği Türkiye'nin dört bir tarafına dağıtarak, hem çiçeğin tanınmasını, hem de kaybolup gitmemesini sağladınız. Tabi birde gönderdiğiniz kişilerin mutluluğu da cabası...;) Ağaçlar nette bu kadar gezen başka bir çiçek var mı acaba? Çiçeğime gelince hem tomurcuklanıp, hem çoğalması çok güzel oldu... Yıllardır aradığım çiçeğin , kısa zamanda gelişmesini beni çok sevindiriyor. Atlaslar benim için çok özeldir... Benim bitkimin çelikleri de geliştiğinde ilk olarak anneciğime ve yengeme gidecek...;) |
Alıntı:
Bence kaktüsler onları sevdiğimizi anlayıp, dikenlerini bize göstermiyorlar artık. Yanlız ben Opuntia microdays v. rufida'dan hala çok çekiniyorum... İlk kez bu kaktüsle tanıştığımda elime 20- 30 diken batmıştır. Dikenlerde incecik ve sarı sarı olduğundan bulunmuyor nerde olduğu. 15 gün sonra bile hala diken aradığım olmuştu elimde... Acıtıyor ama görünmüyor...Şimdi uzaktan sevmeyi tercih ediyorum kendisini..:p |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir yanda onlarca çiçek tomurcukları, bir yandan yeni sürgünler. Eklenti 272094 Eklenti 272095 Eklenti 272096 |
1 Eklenti(ler)
Eski çiçekleri de solmaya yüz tuttmuşlardı. Bir yandan yenileri başladı.
Maşallahı var atlasımın, dur durak bilmiyor neredeyse, hep çiçekli. Eklenti 272097 |
Bir dalda o kadar tomurcuk olur mu yahu? O fotoğraf photoshop. :p :p
Diyecek bir şey yok. Maşşallah. Darısı olmayanların başına ;) |
Alıntı:
Bak ne diyeceğim. Bahçemizde çok güzel bir ayva ağacı vardı, ne olduysa oldu virüs girmiş meyvelerinin şekilleri iğrenç oldu. Biz de taze bir dalı bırakıp ağacın bütün dallarını kestik. O sırada da aşı yapılıyordu. Oğuz, bir iki dalına muşmula, bir iki dalına da armut aşıladı. ... Ve aşılar tuttu. Geçen sene harika bir şey oldu. Bodur bir meyve ağacı düşün. Bir dalı ayva verirken diğer bir dalı iri iri muşmula, başka bir dalı da armut veriyor. Bu ağacı bu sene bahçemde fotoğraflayacağım. Tam da photosopluk. :D |
Güler Hanım yazının başlangıcında öyle bir heyecanlandım ki.. Atlasın niçin bu kadar çok tomurcuk verdiğini, budamaya ilişkin sırlarınızı, ağaç örneği vererek paylaşıyorsunuz sandım.. ;)
Ama ayva ağacı daha ilginçmiş.. Ayva mevsimi bitiyor, armut ve muşmula kaldı bir tek.. O ağaçta üç meyveyi aynı anda mı görüyorsunuz? Fotoğrafını ne zaman göreceğiz? :)) |
Sevgili selis, armut belki biraz zor kalır ama o da geç olan cinstendi. Muşmula ekim gibi zaten ayva da olur o zamanda. İnşallah üçünü de bir arada sizlere fotoğraflayabilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Buna azmin zaferi diyebiliriz bence...:cool:
Tek bir yapraktan ibaret olan paskalyam ışıl ışıl güneşi görünce açıverdi.:eek: 1 yaprak = 1 çiçek prensibimiz olsun... :cool: Eklenti 272237 Eklenti 272238 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025