![]() |
Yılbaşım çiçek çiçek....
5 Eklenti(ler)
|
Diğer yılbaşım...
1 Eklenti(ler)
|
Yeni bitkim...
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yılbaşı cok güzel açmış maşallah. Ben saksı değiştirdim tomurcuklar döküldü:mad: Bauhaus dan 3 renk almıştım mini saksıda. Üçünü aynı saksıya diktim toprağı bozmadan ama, yinede döktü tomurcuklarını. Toparlanır inşallah. |
Alıntı:
|
Bunlar da köklendirdiğim minik bitkilerim....
1 Eklenti(ler)
|
Yerden kazanmak için, köklendireceğim yavruları bir saksıya birkaç adet dikiyorum. Daha sonra aranjman yaparken elimde hazır oluyorlar. Deneyebilirsiniz siz de.
|
Alıntı:
İnşallah sizinkiler gibi coşarlar Sayın Cemo. Sormayın Cemo hanım, yılbaşının tomurcukları çok hassas bu çiçek 8 tane birden açacaktı. Fotoğraf çekerken ordan oraya çevirirken üçünü kopardım. çok üzüldüm..:( Neyse öbürünü yerinden hiç oynatmıycam... |
Alıntı:
Evet Cemo hanım, bunu ben de uyguluyorum. Farkındaysanız yılbaşının saksını tam çekmedim resimlerde. ;) çünkü diğer tarafta 4-5 tane çelik ekili farklı bitkilere ait.. Komik duruyor.... Ne yapayım, şimdi kış , dışarda bırakamam ki, sıkışsınlar biraz, idare edecekler...:D |
Komik falan ama, büyünce insanı delirtiyor bu güzeller.:) Kazara kırılan minicik dalı bile hemen bir saksı dibine dikiveriyorum ben. Sonra bir bakmışım serpilmiş.
Bu sebeple komikliğini umursamıyorum çoğu zaman. Her birine ayrı saksı tahsis edecek kadar kapalı yerimiz yok, bu şekil idare edeceğiz. |
Çiçeklerimden değişim ve gelişmeler.....
3 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğimin minik tomurcukları irileşmeye başladı...
Eklenti 260512 Tomurcuklu olarak satın aldığım beyaz yılbaşı maalesef çiçeklerini döktü.. Kısmet seneye artık açması...:( Eklenti 260513 Eklenti 260514 |
1 Eklenti(ler)
Çiçeklenmesi biten yılbaşım, kuru çiçeklerinden de kurtuldu... Ve Cemo Hanım'a bahsettiğim saksısının diğer tarafı, bitki köklendirme havuzu...;)
Eklenti 260515 |
2 Eklenti(ler)
İki tane sümbül soğanım açtılar...Erken açmaları için onları kandırdım, buzdolabında bekletip toprağa dikmiştim....
Eklenti 260516 Lithopsum buruşmaya başladı... Hiç su vermiyorum... Eklenti 260517 |
2 Eklenti(ler)
Kazara kopan Senecio yaprağını toprağın üstüne öylece bırakmıştım, köklenmiş , gözlerime inanamadım.;)
Eklenti 260518 Eklenti 260519 |
Sedum palmerim çiçeklendi
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Anne Echeveria'nın kuru yapraklarını temizledim,meğer bir sürü yavrusu varmış...:eek:
Eklenti 260525 |
Bunlarda bebek bitkilerim
5 Eklenti(ler)
|
Taner Bey'den aldığım kaktüslerim
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 260636
Eklenti 260637 Eklenti 260638 Eklenti 260639 Yavru bile vermeye başladı...;) Eklenti 260640 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 260641
Eklenti 260642 Bir yavru da burdan...;) Eklenti 260643 Senecio herreanus büyüyor... Eklenti 260644 |
Çok üşüyorlar ama....
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüslerim hariç diğerlerin hepsi iç mekanda , güneş alan ama kalorifer yanmayan bir odadalar. Bunları içeri almıyorum baharda çok çiçek versinler diye bazı geceler çok soğuk oluyor,:( üstlerine battaniye örtesim geliyor ama direniyorum....:rolleyes:;) Üşümezlerse çok açmıyorlar sonra....:dilli:
Eklenti 260650 |
Bırak biraz üşüsünler, birşey olmaz kapalı soğuk yerde. Benim gariplerin çoğu dışarıda muşamba altında
Yaza deli gibi açtıklarında ısınacağız hep beraber:)) . |
Sayın sakdag, maşallah epey bir çeşit edinmişsiniz sağlıkla büyütün inşallah. Kaktüslerin çiçeklenmesini izlemek çok hoşuma gidiyor. Hiç merak etmezken ucundan kıyısından derken ben de kaktüs ve sukkulent sevgisi içinde buldum kendimi. Hediye gelen kaktüsler kendi edindiklerimle birlikte yavaştan bir çeşit oluşturmaya başladım ben de :) İsimleri konusunda hiç bilgim yok nasıl ayırt edebildiklerine şaşırıyor ve hayran kalıyorum açıkçası.
Sayfanıza abone oldum, gelişmeleri ben de takip edeceğim. Saygılar.. |
Teşekürler Sayın Hakkı Şen, yeni bir kaktüsçü arkadaşımız oluyor galiba, merak etmeyin çeşitler hızla çoğalıp gidiyor... Bizlerde destek oluruz elimizden geldiğince... Siz sayfanızda yayınlayın kaktüslerinizi , isim konusunda yardımcı oluruz. Bir süre sonra insan ezberliyor isimlerini zaten...
Saygılarımla.... |
Güle güle büyütün yeni çeşitlerinizi sevgili sakdağ. Hepsi çok güzeller maşallah. Umarım bol bol çiçeklerini görürsünüz. Bizde nasipleniriz buradan resimlerine baktıkça. İnsan bir an önce bahar gelsin havalar ısınsın istiyor değilmi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025