agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

sakdag 15-02-2013 12:03

3 Eklenti(ler)
2. olarak sukulentler gelsin. Saksıların bir tarafı duvara dayanacağı için en arkaya uzun boylu bitkileri ekip, öne doğru kısaları ve sarkanları ekmeye gayret ettim. Sedum joy, şu kısa görünse de 25-30 cm'e kadar yükselecek bir süre sonra.

İçindeki bitkiler: 1. sedum joy
2.sedum plameri
3.echeveria elegans
4.oscularia deltaoides
5.kalanchoe pembe
6.kalanchoe kırmızı
7. ismini bir türlü bulamadığım sukulent(pembe kalanşonun arkasındaki :))

Eklenti 370063

Eklenti 370064

Eklenti 370065

sakdag 15-02-2013 12:29

3 Eklenti(ler)
3. aranjmanım. (şimdilik bu kadar,çalışmalar sürecek :) )

İçindeki bitkiler: 1. Aloe ciliaris
2.Gasteria bicolor
3.Echeveria setosa
4.Gpratopetalum paguyanse
5.Senecio herreanus
6.Delosperma cooperii
7.Crassula lycopodiodies
8.Delosperma echinatum
9.Graptosedum francesco baldii

Eklenti 370074

Eklenti 370075

Eklenti 370076

Sevgi 15-02-2013 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 883702)
Bir sonraki çiçek sezonuna kadar hepinizi saygıyla selamlıyor çiçeğim.... :cool:

Eklenti 257583

Eklenti 257584

Eklenti 257585

Sn. Sakdag; sayfanızı baştan sona gezdim. Çok güzeller maşallah. Ne güzel açmışlar kaktüsleriniz. Her açan kaktüsü gördükçe de aa. Aaa maşallah diye söylendim kendi kendime. Benimde 3 kaktüsüm var biri sizin yukarıdaki form gibi aldığımda çiçekleri vardı ama dah açık pembe renkliydi. 2 senedir hiç açmıyor. Üye arkadaşların tavsiyesiyle kışı soğukta geçirmek üzere kapalı kış bahçeme çıkardım. Ama halen tomurcuk belirtileri yok. Sizin tavsiyeniz olabilir mi? Birde çiçeklenmesi için özel gübre kullanıyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler.

Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p

ipektuğçe 17-02-2013 12:34

Sevgili sakdag, çok güzel bir çalışma yapmışsın. Hem yerden tasaruf, hemde arajman olunca çok güzel görünüyorlar. Gelişmeleri de eminim en üst seviyeye çıkar, büyük saksı olunca. ;) Emeklerine sağlık,büyüdükçe gelişmelerini de görmek isterim. Sevgilerimle...

sakdag 18-02-2013 13:36

Sayın Sevgi, Beğeniniz için teşekkür ederim. Kaktüsler genelde baharda açıyorlar; biraz daha sabrederseniz güzel çiçeklere kavuşacağınızı sanıyorum. Kaktüslerde çiçeklenmeyi arttırmak için kışı serin bir ortamda geçirmeleri doğru bir hareket, güneşin aydınlığından mahrum kalmasınlar ama. Gübre olarak yılda iki defa yanmış hayvan gübresi ilave ediyorum saksılara. Bu kıştan beri de orkideler için aldığım sıvı besinden veriyorum, 15-20 günde bir. Etkisini artık baharla birlikte açan çiçek sayısına göre değerlendiricem. Buna rağmen erken açan bir kaç kaktüste bol tomurcuk gördüğümü söyleyebilirim.

Sayın İpektuğçe, teşekkür ederim. Yerden tasarruf ve saksı kalabalığını ortadan kaldırmak ilk amacımdı, çok iyi oldu böyle. Umarım bitkilerim de memnun kalırlar değişimden. Onlar büyüsünler gelişsinler, ben onları poz poz fotoğraf çekip, çarşaf çarşaf yayınlarım. ;)

sakdag 18-02-2013 13:51

3 Eklenti(ler)
Bir kısmı donmaktan son anda kurtulan aşkın göz yaşları çeşitlerimi ve tepesinde çiçeği donduktan sonra yarıdan kestiğim kalanchoe longifoliayı bir saksıyla aldım, bu saksı biraz uzun boyluları bir arada gördüğümüz bir aranjman oldu. :D Bir çeşit gözyaşım açtı bu yıl, çiçekleri geçtikten sonra uygun bir boydan kestim, şimdi yan dallar verecek gibi görünüyor.

Eklenti 370927

Eklenti 370928

Bir saksıda da cylindropuntia subulata kaktüsüm ile 2 çeşit leş kaktüsümü birleştirdim. Leş kaktüslerin ikisi bir arada ekiliydi, kökleri sarmaş dolaş olduğu için ayıramadım. Öylece oturtmak zorunda kaldım saksıya. Şimdiden dolu dolu görünüyor saksı. ;)

Eklenti 370929

sakdag 18-02-2013 14:02

2 Eklenti(ler)
Assolistimiz, yeterince büyüktü ve görkemi nedeniyle sahneye tek başına çıkmayı tercih etti. Mayıs ayındaki görkemli çiçekleriyle yanına ne koysam sönük kalacaktı... ;) ;)
Saksı değişiminde en çok zorlandığım tür Prenses chamaecereus silvestrii oldu.;) Neresinden ellesem, minik yavrular dökülüyordu. Binbir zahmetle eski saksısından çıkarıp yeni saksısına yerleştirdim. Eski saksıyı 4-5 yerinden keserek alabildim bitkiyi ancak. Tüm özenime rağmen yine de düşen dallar oldu, onları da hemen yanlarına gömdüm. Ama yeni saksısı onu 5 yıl idare eder sanırım. Bol çiçek bekliyorum kendisinden bu yıl yine.

Eklenti 370930

Eklenti 370931

sakdag 18-02-2013 20:38

1 Eklenti(ler)
Altın kızlar...

Bu üçlü benim ilk kaktüslerim, 7-8 yıllık oldular, ilk aldığımda ceviz kadardılar. Hey gidi günler heyy! :p
Yerleri her zaman başkadır...;)
Bugün biraz yıkanıp temizlendiler.

Eklenti 371037

sakdag 18-02-2013 20:43

1 Eklenti(ler)
Echeverialar...

Bu çiçeği (sağdaki) ilk defa mahallemizde bir evin duvarında görmüştüm. Sahibini annem tanıyordu, annemi göndermiştim bir dal istemeye. ;)
Bu da 7-8 yıllık falan, aranjmalara katmaya kıyamadım. Böyle tek seviyorum.
Yapraklarının altında upuzun bir sapı var, palmiye gibi oldu artık. Boğumlarından yaşı sayılabiliyor.
Soldaki saksıda da yeni yetmeler büyüyor... ;)

Eklenti 371041

adneser 18-02-2013 20:55

Sayın Sakdag

Hepsinin maşallah'ı var, nazar değmesin elinize emeğinize sağlık.

Saygı ve selamlar.

selenn 18-02-2013 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1103703)
Assolistimiz, yeterince büyüktü ve görkemi nedeniyle sahneye tek başına çıkmayı tercih etti. Bol çiçek bekliyorum kendisinden bu yıl yine.

Sevgili Sakdag geçen seneyi aratmayacak güzelliğini ben de merakla bekliyorum. Bu sene tomurcuk ve çiçek şöleni yaşatacak bize:)
Hatta Kaktüs Albümündeki fotoğrafını da yenileriz bu vesile ile :D

Sudenur 19-02-2013 00:24

:eek: Tebdili mekanda ferahlık olduğu aşikar, çok çok güzel olmuş sevgili sakdağ, elinize emeğinize sağlık, bol bol çiçeklerini görmeniz temennisiyle.. :)

milaca2010 19-02-2013 03:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1103703)
Assolistimiz, yeterince büyüktü ve görkemi nedeniyle sahneye tek başına çıkmayı tercih etti. Mayıs ayındaki görkemli çiçekleriyle yanına ne koysam sönük kalacaktı... ;) ;)
Saksı değişiminde en çok zorlandığım tür Prenses chamaecereus silvestrii oldu.;) Neresinden ellesem, minik yavrular dökülüyordu. Binbir zahmetle eski saksısından çıkarıp yeni saksısına yerleştirdim. Eski saksıyı 4-5 yerinden keserek alabildim bitkiyi ancak. Tüm özenime rağmen yine de düşen dallar oldu, onları da hemen yanlarına gömdüm. Ama yeni saksısı onu 5 yıl idare eder sanırım. Bol çiçek bekliyorum kendisinden bu yıl yine.

Eklenti 370930

Eklenti 370931

Sn. sakdağ; Öncelikle assolistinizin maşallahı var, çiçekleriyle donanmış hali kimbilir ne muhteşem oluyordur, merakla paylaşımlarınızı bekliyorum.
Kaktüslerin saksı değişimi oldukça zor olmasına rağmen verim sürekliliği ve güzelliği için katlanılıyor.
Ellerinize emeklerinize sağlık.
Desenize Mayıs'ta görsel bir şölen bizleri bekliyor:))

Saygılarımla...

sakdag 20-02-2013 17:24

2 Eklenti(ler)
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, sayfamı ziyaretinize çok sevindim. ;)

Paskalya çiçeği;

Paskalyalar çiçek açmak için bol ışık ister, uzun gün çiçeğidir. Bazı paskalyalarda tomurcuklar görünmeye başladı. En kısa sürede tomurcuk görmek istiyorsanız, bitkinizi bol güneşli ve gün içinde uzun süre güneş alan bir yere konumlandırın, yer değişikliği yapmayın. Benimki gün boyu güneş alan güney cepheli pencere içinde. ;)
Eklenti 371490

Adeniumlar,

2 posta halinde ektiğim adeniumlarım, oldukça keyifliler. İlk ekilenler 6 yaprak oldular bile, 2. ekilenler şimdilik 2 yaprakcık. ;)
Eklenti 371491

sakdag 27-02-2013 09:57

1 Eklenti(ler)
Sürekli çiçekli olan bir kaktüs ister misiniz?

Astropyhtum asterias ;)

Eklenti 373606

sakdag 01-03-2013 13:04

1 Eklenti(ler)
Baharın gelmesini beklerken boş durmayalım...;)
Yeni kaktüsümüz ''setiechinopsis mirabilis'' :D

Eklenti 373996

nevsune 01-03-2013 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1111633)
Baharın gelmesini beklerken boş durmayalım...;)
Yeni kaktüsümüz ''setiechinopsis mirabilis'' :D

Eklenti 373996

İlahi sakdağ:))) Çok şeker olmuşlar. Setiechinopsis mirabilis'in çiçeğine bayıldım.

Şöyle bir şeker pembesi G. baldianum çiçeği bekliyorum;)

sakdag 14-03-2013 07:36

3 Eklenti(ler)
Beğenileriniz için teşekkürler arkadaşlar.;)
Üretim çalışmalarım devam ediyor, elimdeki yarım işleri de bitirdim.
Bakın bakalım nasıl olmuş...:p Şimdilik bu kadar, yeni ilhamlar gelmesini bekleyeceğiz...

Eklenti 377930

En soldaki Nevsune hanım için, G.baldianum... Yanında mammillaria, 3nolu setiechinopsis; 4 nolu A.asterias, 5nolu yine mammillaria; ortada ise chamaecereus silvestrii...;)

Eklenti 377931Eklenti 377932

sakdag 14-03-2013 07:45

1 Eklenti(ler)
Lithopslarımda bölünmeler başladı, Kasımdan beri hiç sulanmadılar.

Eklenti 377933

sakdag 14-03-2013 07:54

2 Eklenti(ler)
Kış güneşinin zararları...

Evim güney cepheli olduğu için, güneş bazen zarar veriyor, geçen gün pencere içindeki bitkim bir günde bu hale gelmiş. Gözlerime inanamadım.:(

Alacalı yapraklı crassulamın güneşten gövdesi yanmış, bir günde bütün yapraklarını döktü, yaprakları üretim için toprağa bıraktım daha sonra ama onlarda güneşten zarar görmüşler; geriye birkaç yaprak sağlam kaldı... Gövdede öldü.Umarım üretmeyi başarırım yeniden.

Eklenti 377934
Eklenti 377935

sakdag 14-03-2013 08:04

3 Eklenti(ler)
Paskalyalar; bir bölümü açtı, bir kısmı tomurcuk büyütüyor, bir kısmında da tomurcuklar yeni göründü. Bu tamamen güneşe olan konumlarıyla ilgili...

Eklenti 377939

Birbuçuk-iki yıldır tek yapraktan üretmeye çalıştığım paskalyalar...
Beyaz renk bulmam lazım.
Eklenti 377940
Eklenti 377941

nevsune 14-03-2013 08:53

Sevgili sakdağ, önce sabah sabah yüzüme kondurduğun gülümseme için sana teşekkür ederim. Bu kadar sessizliğin ardında hummalı bir çalışma olduğunu, döndüğünde yeni örgü kaktüsler geleceğini tahmin ediyordum inan. Çok güzel olmuşlar bayıldım. Ellerine, yeteneğine sağlık:)

Hangi birine ne diyeyim bilemiyorum. Nasıl güzel benzetmişsin, ayrıntıları ne kadar iyi kullanmışsın. Mammillarilar ayrı güzel, baldianum (um;) dikenleriyle- çiçeğiyle) ayrı güzel ama SDurul'un yazdığı gibi silvestrii gerçekten muhteşem olmuş. Gerçeklerini hiç aratmıyorlar. E aslında normaldir. Bu forumun en güzel silvestrii'lerii insanın gözünün önünde olunca:)

İlham bekliyorsun ya, rebutialar ve lobivialar sarı, kırmızı, pembe, beyaz çiçekleriyle koleksiyona dahil olmak isterler belki de;)

Crassulanın kış güneşinden bu kadar etkilenmesine şaşırdım. Gerçi bu yıl hava sıcaklıkları da abarttı ama yaz güneşi gibi değildir sonuçta. Neyse geçmiş olsun, olan olmuş. Yavruları bir süre güneşten uzak bir yerde tutsan. Sonra yavaştan alıştırırsın.

Paskalya acele etmiş, iklimden dolayı herhalde. Benimkinde tomurcuklar daha yeni görünmeye başladı. Hepsi çok güzeller, çok.

Sevgi Durul 14-03-2013 09:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 1119573)
Yavruları bir süre güneşten uzak bir yerde tutsan. Sonra yavaştan alıştırırsın.

Kesinlikle yavruları güneşten uzak tutmak gerekiyor.

Gözüne baktığım andromischus cooperi, gelişsin diye pencere önüne koyduğumdan ötürü bozuldu. Anne yaprak güneşten yanmış, yavrular da yumuşamış.:(

cemo 14-03-2013 09:34

Hay allahımmm...Ne yetenekler var içimizde.

Örgü türlere hayran oldum. Ne toprak, ne besin, ne su, ne de güneş derdi yok:))
Sürekli çiçekli, harika olmuş. Ellerine sağlık.

Dökülen yapraklar için üzülme. Sen onların herbirini yeşertirsin, bolca yavruların olur.

Diğer güzellerin son hallerini de görmek isterim. Özlemişim bir yıldır:)

Paskalyaların erken davranmış. Bendekilerin coğu gecen yıl öldü. Kırmızı var bende, bit kadar tomurcuğu daha:))

sakdag 14-03-2013 13:17

4 Eklenti(ler)
Sevgili Nevsune Hanım, Sdurul Hanım, Cemo Hanım; değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. ;)
Örgü işine biraz ara verdim, yeni renk iplikler almam gerek. Ve de yeni teknikler öğrenmem gerek.
Umarım alacalı crassulayı yapraktan üretebilirim. Biraz uzun sürüyor köklenme süreci bu bitkinin.

Bahar geldi artık birçok bitki uyandı.

Bir gecelik gelinim yeni ve güçlü bir kol uzatıyor. İnşallah bu yılda çiçek görürüm.
Eklenti 378031Eklenti 378032

Atlasım da 25 kadar tomurcuk var, bir o kadar da patlayacak göz var.

Diatomitteki hoyalar çok güzel gelişiyorlar. Çok memnunlar hallerinden, bir de çiçek görebilsek keşke. Nummularaoides ve lacunosa.
Eklenti 378033Eklenti 378034

sakdag 14-03-2013 14:10

5 Eklenti(ler)
Son gözdelerim...

Yanıbaşlarındaki koltukta oturup kahvemi içip, izlemekten çok keyif aldığım son gözdelerim...
C.sandersonii ilk kez açıyor, baharla birlikte sürgünü uzamaya başladı. Çiçeğininin güzel, hafif turunçgil çiçeği kokusu var.
Eklenti 378037

Çiçeğin açtığı zamanki ilk hali...Taçyaprakların ucundaki iplikçikler devamlı hareket halinde sallanıyorlar.
Eklenti 378038Eklenti 378039

Bir süre sonraki hali, taçyapraklar yukarı kıvrılıyor. 10 gündür çiçeği solmadı, solacak gibi de durmuyor henüz...
Eklenti 378040Eklenti 378041

berçin 15-03-2013 22:31

Son aranjmanlar çok güzel ve elişi göznuru kaktüslerinize bayıldım,kaktüs aşkı başka nasıl tasvir edilebilir bilmiyorum elinize sağlık.Umarım aranjmanlardan kopya çekmeme kızmazsınız.:))

sakdag 23-03-2013 17:33

1 Eklenti(ler)
Elbette kopya çekebilirsiniz Berçin hanım...;) Bu fotoğrafı sizin için çektim. Son günlerde saksım epey renklendi...

Eklenti 381056

sakdag 23-03-2013 17:37

3 Eklenti(ler)
Lithopslarımdan bazılarının yavruları bayağı bayağı göründü...;)

Eklenti 381057
Eklenti 381058
Eklenti 381059

sakdag 24-03-2013 12:02

2 Eklenti(ler)
İri çiçekli paskalyam bugün açtı... Diğer tomurcuklarda bugün yarın açarlar. ;)
Eklenti 381202

Normal çiçekli(sağdaki) ve iri çiçekli paskalyanın(soldaki) çiçek boyları farkı...
Eklenti 381203

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025