agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

sakdag 01-11-2012 10:08

Aşkın gözyaşları korosu

5 Eklenti(ler)
Hepsi 7 aylıklar, mini mini göz yaşlarından yetiştiler. En uzunu yarım metre uzunluğunda ve tomurcuklarla bezenmiş.Her saksının içine atlasalar da seviyorum bu türü... Gözyaşları üzerindeyken güzel görüntü veriyorlar, bu yüzden pek dokunmamaya, yerini değiştirmemeye gayret ediyorum.

Eklenti 342733

Eklenti 342734

Eklenti 342735

Eklenti 342736

Eklenti 342737

sakdag 01-11-2012 10:24

Aloe Veram

1 Eklenti(ler)
Benim de bir aloe veram var artık... Hem de kocaman bir tosuncuk, ilk başta kollarını bir araya toplayıp bağlamıştım ama dengede duramıyor sağa sola yamuluyordu. Malum aloe veraların kök sistemi çok gelişmiş değildir. Sonra kolları serbest bıraktım, ahtopot gibi yayıldı balkona...:p
(Kolları açık olarak balkon kapısını kaplıyor, o kadar büyük yani... )
Eklenti 342739

incii 01-11-2012 10:53

Sevgili sakdag, ne kadar güzel askin gözyaslari bunlar. Ben birtek kalin yaprakli olanini biliyorum birde bir arkadas da pembelisini görmüstüm, bunlar daha farkli, ve cokda güzel emeklerinize saglik....
Tüm katküsleriniz cok güzel hele acan ciceklerine bayiliyorum, bunlari görüpte kaktüs koleksiyonuna baslamak mümkün degil:) hayranlikla izlemekle yetiniyorum suan...

sakdag 01-11-2012 11:30

Beğeniniz için teşekür ederim İncii Hanım. Aşkın göz yaşları çok kolay yetişen, arsız bir bitki. Gözyaşları toprağa değsin hemen kök yapıyor veya bitkiden bir yaprak kırılsın kırıldığı yerde toprağa yapışıp kökleniyor, yavru vermeye devam ediyor.

Bazı bitkilerin tüm çeşitlerinden olsun istiyorum ben de. gözyaşları 4 çeşit oldu şimdilik. Atlaslar zaten en büyük takıntım. Kaktüs sukulent haricinde normal bitkilere de merağım çok. Begonyalara taktım bu ara, sonra japon gülleri de var sırada... Liste uzun say say bitmez... ;)

sakdag 12-11-2012 19:32

3 Eklenti(ler)
Lithopslarım açmaya devam ediyor. ;)

Eklenti 345708

Eklenti 345709

Diatomitte sukulent köklendirme denemem, toprakta olduğundan daha çabuk köklendi. Toprağa aktarsam mı kararsızım...:confused:

Eklenti 345710

sakdag 12-11-2012 19:43

4 Eklenti(ler)
Annemin kaktüslerinden (ya da benim yedek kaktüslerim mi diyelim ;)) bir bölümü...
Eklenti 345711

Echeverialar çok güzel olmuş, üstelik altları yavru dolmuş, biraz daha seçilsinler, nihayet hayalimdeki duvar panosu projesini yapabileceğim sanırım... :cool:

Eklenti 345712

Eklenti 345713

Eklenti 345714

Sevgi Durul 12-11-2012 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1039886)
Sevgi sieboldii... ;)

Bu çiçeğin eşit uzunlukta dallar çıkarıp açması gerekmiyor muydu?:p Olsun böyle de çok güzel bence...
Eklenti 342660

Balkonumun kadrolu arıları var, bunu farkettim. Cinsi nedir bilemiyorum ama bal arısı renginde, bal arısının çeyreği kadar büyüklükte ve saksıların içindeki toprakta yaşıyorlar ve 4 taneler...;)
Eklenti 342661

Ben bu mesajı beğenmişim ama bir şeyi kaçırmışım. O minik çelik mi bu, Sevgi sieboldii? Eğer öyleyse inanamıyorum deyip, bazı sorularım olacak.;)

Lipthos harika açmış bu arada, ellerine sağlık. Echeverialar da öyle. Bakalım ben cemo echeverialarda, nasıl bir başarı sağlayacağım?:rolleyes:

sakdag 12-11-2012 19:48

Evet Sdurul Abla, o minicik çelik, daha da güzel olacaktı saksı değişimini zamansız yapmasaydım... ;)

sakdag 12-11-2012 19:53

2 Eklenti(ler)
Ve miliilerim... Şu aralar tek tük açsalar da çok güzeller... Beyazımız eksik, inşallah onu da buluruz...:D
Eklenti 345717

Eklenti 345718

Sevgi Durul 12-11-2012 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1047084)
Evet Sdurul Abla, o minicik çelik, daha da güzel olacaktı saksı değişimini zamansız yapmasaydım... ;)

Güzel gelişmiş, sevgili sakdag, anneye yetişmiş.:)

Toprağı nasıl toprak? Gübrelemeyi hangi gübre ile ve hangi sıklıkta yaptığını öğrenebilir miyim?

Ya da elinden oluyor diyeceğim, aynı şeyi stapeliada da gördük. Ne diyelim, maşallah.

sakdag 12-11-2012 20:05

Toprak karışımı= torf+kum+bahçe toprağından oluşuyor; bu yıl yanmış hayvan gübresi pek bulamadım onun yerine NPK gübre(tarlalara atılandan) ayırmıştım bir kg kadar; onu kullanıyorum. Periyodik bir gübreleme standardım yok aslında, bir-iki ayda bir sulama suyunda (5 litre suya bir yemek kaşığı) eritip suluyorum. Tüm gün güneş altında duruyor diğerleri gibi..

selis 12-11-2012 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1047081)
Echeveriaların altları yavru dolmuş, nihayet hayalimdeki duvar panosu projesini yapabileceğim sanırım... :cool:

Panoya feda edilir mi o kadar yavru aşk olsun ;) Benimki öldü de :o

Aşkın gözyaşları açmadı mı daha?

sakdag 13-11-2012 08:22

Aşkın gözyaşları henüz açmadı, havalar serinleyince gelişimleri de biraz yavaşladı, Ben de merakla bekliyorum açmalarını. ;)

resul22 13-11-2012 08:55

Sayın sakdag bitkilerinize ne kadar özenli baktığınız çiçeklerinden belli oluyor. Sayfanızı baştan sona üç defa gezdim ve baktıkça bakasım geldi. Bu denli bol ve güzel çiçekler açmaları beni kendilerine hayran bıraktırdı. Hepsi bir birinden güzeller. Size kaktüslerinizle bol çiçekli günler dilerim. Ayrıca bu görsel şöleni bizlere sunduğunuz içinde teşekkürler.

sakdag 14-11-2012 13:18

1 Eklenti(ler)
Beğeniniz için teşekkür ederim Sayın Resul22.

Akşam oturmaya gelen misafirlerimden biri bir ara çiçeklerime göz atmak için balkona çıktı. İçeri girdiğinde ''Ters lalen çok güzel açmış'' dedi. Tabi ben de hafif şok durumları oluştu. Ters lale mi diye...!!?? ;) Nasıl yani, neden bahsediyorsun beraber bakalım dedim. Baktık meğersem benim solmuş ve boynunu bükmüş atlas çiçeğimmiş... Gülmekten çatladım tabi...:D:D

Buyrun Ters Laleme bakın... ;)
Eklenti 346092

sakdag 27-11-2012 12:45

3 Eklenti(ler)
Uzun zamandır (yani benim için oldukça uzun yaklaşık 20 gün :) ) bitkilerimle hiç ilgilenemedim. En son en değerlilerimi içeri kalorifer yanmayan bir odaya taşımıştım.Balkondakiler havaların henüz eksilere inmemesi sebebiyle açıktalar. Ama her ihtimale karşı, naylon brandalar yanlarında hazır bekliyor. ;)

Bu arada birkaç yeni çiçek ilave oldu koleksiyonumuza. ;) Ama hala beklediğim yılbaşılar burada satışa çıkmadı. :mad:
Eklenti 349468

Eklenti 349469

Eklenti 349470

sakdag 27-11-2012 12:56

5 Eklenti(ler)
Kocakafa kaktüsüm çiçek sezonunu açtı...
Eklenti 349471

Balkondan Sonbahar renkleri... Kızaranlar, sararanlar, açmaya çalışanlar...;)
Eklenti 349472
Eklenti 349473
Eklenti 349474
Eklenti 349475

sakdag 04-12-2012 18:16

4 Eklenti(ler)
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... :)

Ve yılbaşılar... Nihayet yenilerine kavuştum... Heh heh he... ;) Çok güzeller...

Eklenti 351472
Eklenti 351473

Şu tomurcukların şirinliğine bakın...;)
Eklenti 351474

Ve bu da tomurcuk mu, yaprak mı olacağına karar verememiş, ikisi de olmuş... Kanatlı tomurcuk...;)
Eklenti 351475

sakdag 04-12-2012 18:27

5 Eklenti(ler)
Aşkın göz yaşları ilk çiçeğini açtı, yığınla tomurcuk var, umarım şöyle salkım gibi açmış bir pozunu yakalayabilirim...
Eklenti 351476

Bir kaktüs, açmaya yeltenmiş ama güneş olmayınca açamadı şöyle kocaman...;)
Eklenti 351477

Sukulentler...
Echeveria çeşidi, ektiğim de mini mini bir yavruydu, findık kadardı. Bir yıl da çok yol katetti...
Eklenti 351478

Gri-yeşil yıldızlar...;)
Eklenti 351479

Bu crassula da çok minikti, yazın gelişme gösteremedi, havaların serinlemesiyle kendine gelenlerden...
Eklenti 351480

züleyha 04-12-2012 22:30

Koleksiyonuna yeni katılanlar ne alemde sevgili sakdağ?

züleyha 09-12-2012 22:43

http://www.agaclar.net/forum/attachm...4683-image.jpg Sevgili sakdag, bu resimdeki sarkan sedum'dan var mı sende? Hatırlayamadım da.

Sudenur 09-12-2012 23:36

İki saattir geziyorum bitiremedim, hepsi çok güzel maşallah. :eek:

Bazı türlere dönüp dönüp tekrar baktım, Ecveria'lara bayıldım.. :))

Elinize emeğinize sağlık sevgili sakdağ, sağlıkla çeşitlendiriniz bitkilerinizi. ;)

sakdag 11-12-2012 09:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 1064317)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4683-image.jpg Sevgili sakdag, bu resimdeki sarkan sedum'dan var mı sende? Hatırlayamadım da.

Sevgili Züleyha, resimdeki sukulentten bir kök var bende. Bir aranjmanın kenarına iliştirmiştim. ;) Ponpon görünümüyle çok şirin...
Eklenti 353248

Yeni üyelerimiz de adaptasyon sürecinde, henüz fotoğraflayamadım. Bu aralar, balkon karmakarışık, kimi içeri taşınıyor, kimi naylonla yaptığım basit seranın altına konuyor, kimi de açıkta kalacak. En iyisi görmeye gel, en kısa zamanda. ;)

selenn 11-12-2012 09:52

Çok güzel sevgili sakdag Sedum burriton. Sulamada dökülen taprakları olursa aynı saksıta atın yeni gövde oluşturur ve hepsi birarada sarkan şık bir hal alır.

Arkadaki Sedum nussbaumerianum'un da sarımsı rengi benim çok hoşuma gider. Aranjmanlara renk katıyor:)

sakdag 11-12-2012 09:53

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1064346)
İki saattir geziyorum bitiremedim, hepsi çok güzel maşallah. :eek:

Bazı türlere dönüp dönüp tekrar baktım, Ecveria'lara bayıldım.. :))

Elinize emeğinize sağlık sevgili sakdağ, sağlıkla çeşitlendiriniz bitkilerinizi. ;)

Beğenin için teşekkür ederim Sevgili Sudenur. Son cümleniz yüzümde bir gülümseme oluşturdu. Yazın daha çok bitki diye diye meğerse balkonu doldurmuşum. Kış birden bastırınca, soğuğa dayanıklıları ve dayanamayacakları ayırken anladım bir kez daha bunu... ;) Kıyamayıp içeri taşıdıklarımla heryer doldu, hala da balkon bitki dolu. Bir ara pes edip, usta çağırıpta balkonu kapattırsak daha az uğraşmış olurum diye düşündüm inanın.
Bir kaç kare gelsin çeşitlerden...;)
Eklenti 353249
Eklenti 353250

Bir de perdenin aralığından bakalım... ;)
Eklenti 353251

sakdag 11-12-2012 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1065346)
Çok güzel sevgili sakdag Sedum burriton. Sulamada dökülen taprakları olursa aynı saksıta atın yeni gövde oluşturur ve hepsi birarada sarkan şık bir hal alır.

Arkadaki Sedum nussbaumerianum'un da sarımsı rengi benim çok hoşuma gider. Aranjmanlara renk katıyor:)

Sedum burrito uzun zaman küçük saksıda durdu, fazla büyümemişti, aranjman saksısına alınınca gelişmeye başladı.

Sukulentleri büyük ölçüde bir araya toplayıp aranjman haline getirdim Selenn. Aynı şeyi kaktüslere de yapmayı planlıyorum baharda. İtiraf etmeliyim ki küçük saksılarda hiç verim alamadığım kaktüsler oldu bu yıl. Sulamayı fazla kaçırmayayım diye, az sulamadan ötürü hiç büyümeyen kaktüsleri uygun saksılarda bir araya getirmenin planlarını şimdiden yapıyorum. Şöyle geniş ama derin olmayan saksıları şimdiden arıyor gözlerim marketlerde. Yuvarlak bulabilirsem daha çok sevineceğim, bulamazsam da uzun dikdörtgen saksılar işimi görecek sanırım.

sakdag 18-12-2012 13:15

2 Eklenti(ler)
Soğuğa dayanıklı iki bitki çeşidi... Her ikisi de kışı dışarda geçiriyor, sadece yağmur almamalarına dikkat ediyorum. Silvestrii çok güzel bir form aldı yavrularıyla. Delospermayı yazın minik bir çelikten ürettim. Çok zahmetsiz bir sukulent.

Chamaecereus silvestrii ........................................ Delosperma cooperii

Eklenti 355646 Eklenti 355647

Ayşe Yıldız 18-12-2012 13:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1070517)
Soğuğa dayanıklı iki bitki çeşidi... Her ikisi de kışı dışarda geçiriyor, sadece yağmur almamalarına dikkat ediyorum. Silvestrii çok güzel bir form aldı yavrularıyla. Delospermayı yazın minik bir çelikten ürettim. Çok zahmetsiz bir sukulent.

Chamaecereus silvestrii ........................................ Delosperma cooperii

Eklenti 355646 Eklenti 355647

Ben burda dışarda bırakmaya korkuyorum. Zaten çok gösterişli halinden de eser kalmadı. Unlu bit istilası. Her yaz annemin balkonda bulaşıyor nereden bulaşıyorsa ve en çok ta C. Sil. seviyor. Ben de çoğunu dağıttım kendim azcık bir iki dal aldım. Seninkisi dışarda yumuşamıyor mu?

sakdag 18-12-2012 13:43

Burada en fazla -10 dereceleri görüyoruz. Afyon ve Kütahya biraz daha soğuk tabi ki. Ufak çaplı yumuşamalar görülse de baharda kendini toparlıyor, ben de çok önemsemiyorum açıkçası. Biraz kendi halinde yaşayıp gidiyor gibi...

Ayşe Yıldız 18-12-2012 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1070536)
Burada en fazla -10 dereceleri görüyoruz. Afyon ve Kütahya biraz daha soğuk tabi ki. Ufak çaplı yumuşamalar görülse de baharda kendini toparlıyor, ben de çok önemsemiyorum açıkçası. Biraz kendi halinde yaşayıp gidiyor gibi...

Evet Afyon geçen kış -32 dereceyi gördü. Bırak dışarda bırakmayı cam önündeki bitkilerin bazıları zarar gördü annemin. Erzurumla yarşıyor neredeyse soğuk konusunda.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025