![]() |
Rhipsalisin den gözlerimi ayıramıyorum, yapıştım ekrana:))
Canım, emeğine sağlık cok güzel bakmışsın ki, O da gelin gibi açmış. Tamamen açmış halini çok merak ederim şimdi. Gel sen bu hafta evde otur:)) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Rhipsaliste son durum... Çiçekler 3 gün açık kalıyor...;) Bir yandan çiçek açarken, bir yandan da uçlarından yeni filizler gelmeye başladı.
Eklenti 472052 Eklenti 472053 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Züleyhacım bu resimleri senin için çektim. Pembe kalanchoe senin hediyen olan.
Eklenti 472492 Limonu da araya sıkıştırayım. Şuna bir bak, umarım bol meyve olur. Eklenti 472493 |
2 Eklenti(ler)
Sayın Helin-123, rhipsalisler atlaslardan farklı bir kaktüs çeşididir. Ama uzaktan akraba olabilirler.
Rhipsalisten son bir fotoğraf ekleyelim ve seneye görüşmek üzere diyelim. Eklenti 472494 Güler atlas, çok yakında şölene başlayacak. :) Eklenti 472495 |
Sevgili Sakdag uzun zamandır siteye girmedim sayfanızı görünce bayıldım silvestrinin şekli harika.Rhipsalisin çok çok güzel görünüyor.Emeğinize ,ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Gerçekten kokusu çok çok güzel Fatitoo, balkon kapısını açık bırakıp odalara da dolmasını sağlıyorum bu limon çiçeği kokusunun. Meyve vermese bile çok üzülmem yani.
|
Alıntı:
|
Hay maşallah, gözlerimi alamadım limondan. 6yıldır limon ağacım var. Bir şöyle neşelendiremedim. Sırrını söylesen şekerim de bende böyle çiçekler görsem :))
|
[QUOTE=hilalll;1254301]Ne kadar şanlisiniz sicak bölgelerde yasayanlar , bir Kütahyali olarak limon, portakal çiceklerini henüz hayatimda hiç goremedim:-)[/QUO
Gerçekten mi:( Mersinde bahar aylarında tüm sokaklar bu muhteşem kokuyla dolar. Caddelerde, orta refüjlerde, apartmanların bahçelerinde, her yerde turunç, limon, portakal, mandalina ağaçları olur. Hele de akşam olmaya başladı mı başınız döner bu ılık ve yoğun kokudan... |
Güler atlas her bölgede farklı zamanlarda açıyor galiba. Benimki geçen sene yaz dönemi açmıştı. Seninki çok acele etmiş.
Ben de henüz tomurcuk yok. |
[QUOTE=fatitoo;1254391]
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ön balkonda kışı açıkta geçiren sukulent türlerine biraz müdahalelerde bulunuldu, havaların iyi gitmesi fırsat bilinerek.
Sempervivumları kırık toprak saksıya aldım, yanlarından yavrular çıkmaya başlamış. Toprak saksı onları güneşten daha iyi korur sanırım. Toprak saksılar iyi hoşta, bitkiyi daha büyük saksıya almak istediğinizde, genelde kökler saksının yüzeyine yapışmış oluyor, mecburen kırmak zorunda kalınıyor. Bu saksıda da begonya vardı eskiden. Bu şekilde değerlendirdim. Eklenti 473965 Sedum aranjmanım, bu aralar pek görkemli değil, sedum sieboldii ve sedum sarmentosum görünürlerde yok henüz. Eklenti 473966 Palmerileri azalttım ve delospermaların yanlarına iliştirdim. Eklenti 473967 |
Sayın Sonerordo, sempervivumların yavrularını ayırırken dalı anne bitkinin hemen dibinden kesin.Yavruyu dikerken; dalı da, yavru sempervivumun kök kısmını da toprakla örtün. Çoğunlukla yavru sempervivumun alt yanından köklenmeye başlıyor, dalın bir önemi yok gibi duruyor. Tabii ayırmak için belli bir büyüklüğe gelmeleri şart. Aradaki bağlantı dalı kahverengiye dönmüşse ayırın, eğer daha yeşilse gelişim tamamlanmamış demektir. Benim bu bitkiyle ilgili gözlemlerim bunlar.
|
2 Eklenti(ler)
Rhipsalis elipticadan sonra rhipsalis cassuthada açmaya karar vermiş. 2 tanecik tomurcuğu var.:o Dolu dolu bir saksıydı ancak toprak ortamda barınamadı. Elimde bir tek bu kaldı, güzel gelişiyor.Diatomiti çok sevdi.
Eklenti 475152 Epiphyllum anguliger, yan filizlerini 15 günde büyüttü.:eek: Toprak ortamda baktığım bir tane daha var, çiçek görmek istiyoruz artık.:mad: Taner Angay'dan almıştım, ne renk açar bilmiyorum. Eklenti 475153 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Sayın Sakdag,
Atlas yakıyor ortalığı. Kokusu var mı:confused: |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın Esin echeverialarla sempervivumlar oldukça farklıdır. Sizin yavru diye tanımladığınız şey, tomurcuk yığını da olabilir, yavru da olabilir. Sayfanızdan bitkinize baktım lakin, anlatımınızdaki oluşumu göremedim. Kendi echeverialarımdan fotoğraf çektim. 1.fotoğraftaki echeveria da üst kısımda, göbeğe yakın bölgede oluşan; ilk etapta yavru gibi görünse de bu bir çiçek sapı-tomurcuk yığınıdır. 2. fotoğraftaki echeveira da bitkinin yapraklarını hafifçe kaldırdığımızda görünen oluşumlar ise yavrulardır. Bunlar anne gövdenin dökülen yaprak çıkıntılarından büyüyerek gelişirler. Anneye bağımlı olmakla birlikte, bulundukları bölge genellikle hep nemli olduğu için zamanla toprağa havai kök atarak kendi köklerini oluştururlar. Eklenti 476514 Eklenti 476515 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Atlasgillerden hatırladığım kadarıyla kokusu olan tek bitki, bir gecelik gelin bitkisidir. Konusu açılınca, onun da resmini ekleyelim. Budadığım yerden yapraklandı.Yaklaşık boyu 1,5-2 metre civarında. Ağaç formunda büyümesini seviyorum. 2012 sonbaharında çiçek gördüm en son. Geçen sonbaharda tomurcuk yapmasına rağmen dökülmüştü, kırmızı örümceklerden ilaçlamayla kurtardım.Salondan açık balkona çıkarmadım, sonra da tekrar kırmızı örümcek sarar diye. Bu yıl daha çok güneş alan bir yerde duruyor. Eklenti 476516 |
Alıntı:
|
Alıntı:
;);) Hiç böyle düşünmemiştim Sevgili Yağmur. Dönüp resimlere tekrar baktırdınız bana da, evet erik çiçeğini andırıyormuş. :D |
Sn. sakdağ limonu araya sıkıştırmışsınız doğrusunu söylemek gerekirse farketmemiştim. Çok iyi çiçeklenmiş bence azotlu bir gübre kullanın yaprakları oldukça az. O kadar çiçeği besleyemez zaten hepsini tutmaz ama besleyebileceği kadar tutar. Bu durumda tutsa da besleyemez ileride döker.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın Sakdağ, yanıtınız için teşekkürler. Bendeki yavru gerçekten de bir yavru, tomurcuk değil ama sizin echeverialarınızın yavruları gibi de değil. Anne echeverianın dibinde bir dal üstünde, ana gövdeye toprak altında kalan kısımdan bağlı mıdır bilmiyorum. Eklenti 476568 |
Alıntı:
Minicik boyuyla actigi cicegi mutlaka paylasmam lazım Bu arada sevgili arkadasım o atlasın cicekleri aklımı basımdan aldı, kalkıp oralara gelesim var.... |
Alıntı:
Bendeki de hala açmadı, merakla bekliyorum minik rhipsalis çiçeklerini. Atlas gerçekten harika. Buyur gel, beraber izleyelim güzelliğini. Hergün yeni bir çiçeği açılmış oluyor. ;) |
5 Eklenti(ler)
Bahar kendini hissettiriyor artık.
Graptosedum francesco baldii de açanlar kervanına katıldı. Narin yaprakları çok çabuk kırılıyor ama çok çabukta yavru veriyorlar. Eklenti 476677 Bu senecio saksısını da bir türlü asamadım daha, yerlerde sürünmeye başladı. Eklenti 476680 Kaktüsüm geçen yıl açmayı pas geçmişti. bu yıl açacak, açacakta tomurcuklar etrafını saran diken kafesi nasıl geçecek meraktayım. ;) Eklenti 476681 Lithopslarda bölünme görünür hale geldi. Bölünmenin bir matematiği var mı acaba merak ediyorum?! Bir yıl sadece kendini yeniliyor, bir yıl bir taneden iki tane oluyor galiba. Geçmiş yıllardaki hallerini incelemem lazım. Eklenti 476682 Atlasın son hali, 25-30 tomurcuğu var açacak, bir iki tanesi sararıp düşmüş. bugün farkettim. Toprağı fazla kuruydu, susuz kalmış biraz sanırım. Ya da besleyememiş, sıvı besinle suluyorum bazen. bir sonraki sulamayı besinli yapmalıyım. Eklenti 476683 |
Maşallah harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025