agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

Sevgi Durul 26-01-2014 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1244532)
Aşkın gözyaşları çiçeklerinin tomurcukları açtılar. Kapalı balkondaki yer darlığından ötürü, çiçeklenme bittikten sonra bu bitkiye koleksiyonumda yer vermeyeceğim sanırım.

Sizinle aynı fikirdeyim sevgili sakdag, sanırım seneye ben de yetiştirmeyeceğim. Ama her saksıdan fışkıran yavrucuklar ne olacak, hiç bilmiyorum.

Bir de sizinkilerin çiçek renkleri ile bendeki farklı sanırım. Bu bulunduğu ortam, ısı ışık faktöründen midir, cins farklılığı mıdır?

Fotoğraf ekleyecektim, tümünü silmişim. Kaktüs sayfamda fotoğraflar mevcut, renk farkı açıkça görülüyor. Sevgiyle...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1244536)

Echeveria ağacım diyeceğim artık ona. 7-8 yıllık, gövdesi uzadı kaldı, bol bol yavru veriyor, yavrular yurdun dört bir köşesine dağılmıştır. ;)
Eklenti 466824

Ayrıca echeveria ağacını çok sevdim, ben bu bitkiyi yaşatmayı bir türlü başaramadım.

sakdag 29-01-2014 10:23

Cemo Abla, echeveria ağacın çok güzel olmuş. ;)

Sdurul Abla, sayfanızdan baktım; sizin gözyaşları bitkiniz benim 1 ya da 3 numara ile belirttiğim türlerden biri sanırım. Güneş alma durumlarına göre renk farklılığı oluşmuş. Bitkinizin yapraklarını göremediğim için net bir şey diyemeyeceğim. Bendekiler balkonun tam köşesindeler, nispeten daha az güneş alıyorlar.

sakdag 29-01-2014 11:35

5 Eklenti(ler)
Pek çok sukulent çiçekte, ancak ilk açanlardan biri graptopetalum oldu. Yeni açan çiçeklerinin simetrisi çok güzel...:eek:
Eklenti 467326
Eklenti 467327Eklenti 467328

Pachveria ailesinden olduğunu düşündüğüm, echeveria görünümlü ancak graptopetaluma da benzeyen çok tatlı bir sukulent. Anne bitki kırılmıştı, geriye kalan çubuktan çıkan yavrular.
Eklenti 467329

Rhipsalis elliptica da tomurcuklar epey irileşti, merakla bekliyorum çiçekleri..
Eklenti 467330

Benol Hazaroğlu 29-01-2014 14:51

Açınca tam bir görsel şölen olacak.

loveforlife 29-01-2014 18:07

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sakdağ,

Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi:o
Eklenti 467406
Rhipsalis ellipticanın çiçeklerini büyük bir merakla bekliyor olacağım...;)

sakdag 29-01-2014 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1245633)
Sevgili Sakdağ,

Echeveria ağacına hayran oldum. Cemo Abla'daki gibi malzeme de bol değil ki! Sahip olduğum tek echeverianın yapraklarını yolup yolup atasım geldi:o

;) Teşekkür ederim Loveforlife. Yolma yaprakcıkları lütfen. Bizim yaşlı echeverianın bu kadar sevileceğini tahmin etmiyordum doğrusu, yavaş yavaş popularitesini kaybediyordu gözümde kendisi. Şöyle alıcı gözüyle bir daha inceleyeyim. :)

eceyıldız 30-01-2014 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1241802)
Tomurcuk olmasına çok sevindim Sayın Mmanager, benim bitkimde de çok sayıda o oluşumlardan var. İlk defa açacak, 2 yıldır bakıyorum kendisine.
Açma mevsimi bu herhalde, tam tanımadığımız için bitkiyi bilemiyoruz. Bir de Vehibe Hanımda var bu bitkiden ona da sormalı bitkisinin durumunu.

Benim bitkimden bir detay:

Eklenti 465156

Aynı oluşumlar benim bitkimdede var bunlar yaprak mı tomurcukmu çözemiyorum daha çok ufak Vehibe hanım vermişti sağolsun merakla bekliyorum bende...

cink2 06-02-2014 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 879241)
BUGÜN TAÇ GİYME TÖRENİMİZ VARDI....;) :cool:
Eklenti 255636
Eklenti 255637
Eklenti 255638
Eklenti 255639
Eklenti 255640

çok güzel görünüyor. maşaaallaahh

Narinkhn 06-02-2014 18:07

Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı:( Güneş,sulama vs.çok sevinirim.

cansuyu_yagmur 07-02-2014 09:53

hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş?
acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı?

sakdag 07-02-2014 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn (Mesaj 1247572)
Sevgili Sakdag senecio rowleyanusun bakımı ile ilgili biraz bilgi verir misiniz?Küçük bir çeliğim var ve büzüşüp ölmeye başladı:( Güneş,sulama vs.çok sevinirim.

Ben toprağı kurudukça suluyorum. Çeliğinizi toprağa uzatıp, ilk zamanlarda fısfıslayarak sulayın. Gövdeden havai kökler çıkarıp toprağa yapışacaklardır. Direkt güneşten ziyade sabah veya akşam güneşi daha uygun. Eğer bitkiniz köklü olupta büzüştüyse suya ihtiyacı vardır.

sakdag 07-02-2014 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cansuyu_yagmur (Mesaj 1247685)
hepsi birbirinden güzel maşallah. biryerde okumuştum doğrumu acaba; çiçek açmaları için kışı soğuk biryerde geçirmeleri gerekiyormuş?
acaba sizin kaktüsleriniz oda ısısındamı yoksa daha soğuk bir ortamdamı geçiriyorlar kışı?

Sayın Cansuyu_yağmur, evet doğru; kaktüslerin çiçek açması için kışı serin bir ortamda geçirmeleri gerekir.Benim kaktüslerim kapalı balkondalar. Açık balkonda her türlü hava şartına maruz kalan türlerde var. Kapalı balkonunuz yoksa kalorifer yanmayan bir oda da durabilirler. Bulunduğunuz iklim ılımansa açık balkonda da durabilirler.(yağıştan korumak şartıyla)

musbet 13-02-2014 21:30

Sevgili sakdag sukulentlerin harika.
Ellerini emegine saglik.

sakdag 17-02-2014 20:56

1 Eklenti(ler)
Güler atlasın 1,5 metrelik dalı tomurcuklarla bezeli, arka planda yapraksız ama çiçekli begonvilim de güzel poz vermiş. ;)

Eklenti 470122

cemo 17-02-2014 20:59

1.5 mt ha.. şaştım, bayıldım:) Kaç yaşında?

Begonvil de süper bu arada.

sakdag 17-02-2014 21:04

2 Eklenti(ler)
Sedum palmerim, sarı kızım, balkona renk verenlerden.
Eklenti 470125

Sempervivum yetiştirmeyi bir türlü başaramıyorum, anne sempervivum da ölünce yavruları açık balkondaki bir saksıya toprağın üzerine öylece bıraktım. Güzel güzel gelişiyorlar. Bir tanede başka saksıda tüylü sempervivum var yanlarına atayım bari...:)
Eklenti 470127

sakdag 17-02-2014 21:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1250415)
1.5 mt ha.. şaştım, bayıldım:) Kaç yaşında?

Begonvil de süper bu arada.

2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var.
Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz.

Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama.
Eklenti 470128

züleyha 18-02-2014 00:01

Canım arkadaşım,

Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık :(

edelvays58 18-02-2014 08:04

Sevgili sakdağ, görüntüler muhteşem. Atlas çiçeği Güler hanımın atlasına benzemiş gerçekten. Bayıldım. Ellerinize sağlık. Merak ettiğim geçen yıl , yani bir yıllık iken açmış mıydı?

sakdag 18-02-2014 08:11

Sevgili Edelvays58, bir yıllıkken de açmıştı, hem de bol bol. 489 nolu mesajımda fotoğrafı mevcut.

sakdag 18-02-2014 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 1250484)
Canım arkadaşım,

Yine harikalar yartmışsın. şu sempervivum olayını bende beceremedim. Benim balkon içler acısı. Sanırım ben senin yanından hiç ayrılmamalıymışım, beceremiyorum bu çiçek işini artık :(

Züleyhacım, lütfen böyle deme. Balkonunun müsait olmamasına bağlıyorum çiçeklerinin hoşnutsuzluğunu. Yoksa buradayken küçük bir cennetti balkonun. Nereye bakacağımı şaşırıyordum.

hnd76 18-02-2014 20:03

Sn.sakdag sayenizde gözlerim bayram etti. Hepsi de emeklerinizin karşılığını vermiş. Sempervivum konusunda çok tecrübeli sayılmam, sekiz adet sempervivumum var. Bildiğim tek şey soğuk havaları çok seviyorlar. Bol kaktüslü günler…

sakdag 19-02-2014 10:20

3 Eklenti(ler)
Merhaba Hnd76, balkonun konumundan yetiştiremiyorum galiba, güney cepheli. Konumundan dolayı maviş, küpe çiçeği, clematis, sempervivum gibi bitkiler maalesef pek olamıyor. Yazın saklayacak pek gölge, serin yeri de olmuyor ne yazık ki.
Şuna bir bakın, tüylü semper, yavru çıkarıyor galiba; eeee nihayet yani.. Çok sevindim. :D
Eklenti 470452

Rhipsalis, aç artık aç... Bugün bir tane çiçeği pıtladı, yarım açılmıştı, bir iki saat bekleyemedim, elimle tamamını açtırdım. Sabırsızlık işte...:o 5 kuruş iriliğinde krem rengi çiçekler, tek tek çok fazla görselliği olmasa da, bir arada açmış halleri çok güzel. Saksının tamamı açınca artık...:cool:
Eklenti 470453Eklenti 470454

cörekotu 20-02-2014 00:16

Sevgili sakdag, oflaya oflaya gezdim bütün sayfalarinizi... Ellerinize emeginize saglik, özellikle Silvestrii'lerinize bayildim bayildim... Ayrica Güler atlasiniza da masallah diyorum o ne sevktir ya Rabbim costukca cosmus darisi bizimkilerin basina... Artik bahar geliyor cicekleriniz daha bir güzellesecekler eminim, bizleri güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen...

Sıdıka 21-02-2014 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1250424)
2 yaşında Cemo Abla, epey büyüdü, çok fazla sayıda tomurcuğu var.
Tüm saksıyı çekmemişim, bir ara eklerim. Balkonun genelini çekeyim diyorum ama bir elipsin çeyreği biçimli balkon şeklimden dolayı istediğim genel görüntüyü çekemedim henüz.

Şöyle bir fotoğrafı buldum, tümü görünmüyor ama.
Eklenti 470128

sn.sakdağ, ne güzel derli toplu balkonunuz var - sanırım kapalı balkon - çiçekler orda olduğuna göre , benim balkon açık , durum böyle olunca çiçekler kışın içeriye alınıyor - sonra da yer sıkıntısı başlıyor , bakalım ne olcak bu işin sonu ... :(

sakdag 21-02-2014 09:32

Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu :) bir kış geçiyor. Geçtiğimiz kışlarda hemen hemen her odada çiçek yığınları vardı, pencere içleri dahil. Sığmayanlar balkonda muşambaların altındaydı. Gelen misafirlerin garip bakışları, eşimin bıktım bunlardan diye serzenişleri azaldı nihayet. Gerçi hala tam yerleşemedim kapalı balkona. Mum çiçeği çeşitlerim bir odada, bebek atlaslarım bir odada.

Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor.

Sıdıka 21-02-2014 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1251704)
Sıdıka Hanım sormayın; balkonu bu sonbaharda kapattırdım. İlk defa bütün odalar çiçek dolu olmadan huzurlu :) bir kış geçiyor. Geçtiğimiz kışlarda hemen hemen her odada çiçek yığınları vardı, pencere içleri dahil. Sığmayanlar balkonda muşambaların altındaydı. Gelen misafirlerin garip bakışları, eşimin bıktım bunlardan diye serzenişleri azaldı nihayet. Gerçi hala tam yerleşemedim kapalı balkona. Mum çiçeği çeşitlerim bir odada, bebek atlaslarım bir odada.

Arka balkon tamamen benim, ancak sığışamadık bir türlü. Mecburen budama, azaltma yapıyorum. Ön balkonda da hala değişik çiçekler, ağaçlar, çalı tipleri mevcut. Eşimin okulunun giriş kapısına soğuğa dayanıklı bir sarılıcı arıyorlarmış. Pasiflorayı gönderdim bu sabah. Akşamüstü de morsalkımı ve gül ibrişimi köydeki evin bahçesine götüreceğim. Bakım-sulama beni oldukça yoruyor.

Çok tanıdık geliyor , çünkü aynı durumdayım bende , kış gelince facia başlıyor , eşim ve oğlum başlıyorlar mualefete , ama yapıcak bişey yok . Aslında benim annem" büyük çiçekçi ", saksılar say say bitmiyor , neyse ki onun yeri var, kış gelince tavan kata yerleşiyor saksılar ... ama yaşlı ve yoruluyor, bende ona vazgeç artık şu çiçeklerden diyodum , en azından azalt biraz diyodum ,dinlemiyordu elbet , şimdi ona benzemeye başladım bende , anasının kızı dilmi demeye başladılar evdekiler .... :mad:

sakdag 21-02-2014 11:06

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1251213)
Sevgili sakdag, oflaya oflaya gezdim bütün sayfalarinizi... Ellerinize emeginize saglik, özellikle Silvestrii'lerinize bayildim bayildim... Ayrica Güler atlasiniza da masallah diyorum o ne sevktir ya Rabbim costukca cosmus darisi bizimkilerin basina... Artik bahar geliyor cicekleriniz daha bir güzellesecekler eminim, bizleri güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen...

Teşekkürler Sevgili Çörekotu, silvestriilerin bir saksısını geçtiğimiz yaz dağıttım yer sıkışıklığından. Atlasımın gerçekten maşallahı var bu yılda çok çiçek açacak. Baharı coşkuyla bekliyorum ben de, daha çiçeğini göstermeyen nice kaktüsüm var merak ettiğim.

Rhipsalisin bugünü: Daha çok çiçek açmış, gözümü alamıyorum. Ama ne yazık ki, haftasonu evde değilim. Şöyle tüm çiçeklerini açmış halini umarım yakalayabilirim. İlk açan çiçek hala açık, çiçekler gece kapanmıyor, aynen açık kalıyor. Sanki biraz kokulu gibi çiçekleri, ama aynı yerde limonda çiçek açtığı için kokular biraz karıştı. Hepsi açınca nötr bir ortamda tekrar koklayacağım çiçeklerini. Kucaklayıp haftasonunda benimle beraber gezdiresim var bu saksıyı ama sarkıcı olduğu için çok zayiat veririz diye korkuyorum. :p

Eklenti 470879Eklenti 470880

helin-123 21-02-2014 11:47

sayın sakdag ellerinize ve emeğinize sağlık ne kadar güzel açmışlar, sanki gülüyormuş gibi geldi bana size de öyle hissettirdi mi? Bu altasın beyazı mı yoksa başka çeşit bir kaktüsmü?

züleyha 21-02-2014 21:46

Bu rhipsalis pek bir tanıdık geldi bana, yoksa bundan aşırmışmıydım ben :) Eğer aşırmadıysam, yakında aşırabilirim :))))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025