![]() |
Alıntı:
Forumumuza ve sayfama hoş geldiniz Sayın Azizebdy, bitkilerimi beğenmenize çok sevindim. Avatarınızdan gördüğüm kadarıyla sizde sukulent sevdalısısınız. Belki bir sayfa açıp bitkilerinizi bizimle paylaşmak istersiniz, seve seve takip ederiz sayfanızı.;) |
Alıntı:
Anlaşıldı :) Sizin Bergen eski haline dönünce yeni fotograflarıyla yeniden meşhur olacaktır o zaman.. sevgiler :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Maşallah ne güzel tomurcuklanmış atlasınız.. Bende ki içeride duruyordu açık balkona alınca güneş yanıkları oluştu. Nasıl tekrardan açık balkona adapte olacak bilmiyorum.
|
Maşallah maşallah nasıl güzel bir atlas harika görünüyor sevgili Sakdağ:)
|
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, bir de boydan çekeyim güzel atlasımı. 3-3,5 yaşında oldu bitkim. Sağolsun Güler Abla'dan geldiğinden beri durmaksızın büyüdü.
Sümeyra Hanım, güneş yanıklarına yapacak hiçbir şey yok maalesef. |
5 Eklenti(ler)
Sabah beridir balkonlarda temizlik düzenle uğraşıyorum, hala da bitirmiş değilim ama biraz mola zamanı. :p
Kapalı balkondaki kaktüsleri yıkayıp açık balkona aldım, geçen yıl açık balkonda sardunyagillerin çokluğundan kaktüsler kapalı balkondaydı. Bu balkonda biraz keyifsizlerdi, çiçek sayısında bariz azalma oldu. Bu yıl güneşin alnında yanacaklar. ;) Saksı değişimleri de halledilmişti yavaş yavaş zaten. Eklenti 543756 Eklenti 543757 Eklenti 543758 Eklenti 543759 Eklenti 543760 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Köyde 2 tane çatlak toprak testi bulmuştum, karınlarını açıp saksı haline getirdim. Biraz zor oldu, hem kırmamaya çalışıp hem yavaş yavaş kırmak...:p
Şimdilik bitkiler böyle, ancak bir iki aya çok güzel olacak bu aranjman...:cool: Toprak saksıları seviyorum. Diğerini daha yapamadım. Altına bir de sacayağı buldum. Eklenti 543762 Eklenti 543763 |
Sevgili Sakdag bunca güzelin arasında benim gözdem yine Güler atlas oldu. :D
Acaba bir lithopsta ben mi alsam diyorum, bakabilirmiyim bilemiyorum. |
Çatlak küp arajmanı harika görünüyor:) bir süre sonra süper görünecek bence
|
4 Eklenti(ler)
Dışarda fırtına ve yağmur-neredeyse kar-; Güler atlas açmaya başladı...;)
Eklenti 545923 Eklenti 545924 Eklenti 545925 Veee, geçen yıl ortak siparişle Hollanda'dan aldığım Tele Ann...Allahım lütfen lütfen dökülmesin, açsın. Eklenti 545926 |
Çatlak küpe bayıldım sevgili Sakdag.. Saksı altındaki ayagı çözemedim yalnız.. Onu nasıl yaptınız ??
Atlasları sizin kadar bizler de merakla bekliyoruz. Hadi hayırlısı :) |
Güler atlas adının sahibi gibi yağmur çamur demeden yoluna devam ediyor demek ki:) hollandadan gelenin rengini merak ettim inşallah tomurcuğu dökülmez bizde çiçeğini görürüz.
|
sevgili sakdag, testi arajmanı süper olmuş.ama güler atlas da ayrı bir güzel. benim de bir atlasım var. yaprakları piramit gibi yaklaşık iki yıllık hiç çiçeğini görmedim.hep açık balkonda çiçek açması için ne yapmalıyım.siz gübre kullanıyor musunuz? sevgiler.
|
Atlaslarınız şahane sağlıkla büyütün :D
|
Alıntı:
Tele ann sapsarı rengi ile benim de aldığım atlaslar arasında idi. Umarım rengi sapsarı olur. Sanki farklı bir renk gibi duruyor. Ancak bendeki nedense kurudu. söktüğümde ise dip tarafından yeni bir sürgün vermeye çalıştığını gördüm. Tekrar diktim ama muhtemelen o da kuruyor. Gelen atlaslarımın bir kısmını malesef kaybettim. Geride kalanlarla devam edeceğiz artık. Bence ne olursa olsun büyük saksılara dikmek gerekiyor. Dikmiş olduğum nisbeten küçük saksılarda istedikleri gibi bir gelişim gösteremediler. Güler hanımdan gelen atlaslarım ise oldukça fazla geliştiler. |
Alıntı:
Ben yapmadım. Onu da köyden buldum. Bildiğiniz sacayağı.Demirden kaynaklanmış. Biraz paslanmış, folyoyla sarmaladım.:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sanırım sizdeki pitaya kaktüsü. Sayfanızı tekrar inceleyeyim. Pitayayı Türkiye'de açtırabilen çok az insan var. Bende de uzun zamandır var ama açtıramadım. Gübre olarak Tekzenden aldığım Çiçekcoşturanın Orkide besinini tüm bitkilere zaman zaman veriyorum. |
Alıntı:
Teşekkürler Eneskrky, tamamen açmış çiçekli halini de ekleyeceğim yakında...:D |
Alıntı:
Sayın Muda, sarı mı turuncu mu olacak ya da açmayı başarabilecek mi; merakla bekliyorum. Geçen yıl aldığım atlasların (sanırım 13 çeşit almıştım) bir ya da ikisini kaybettim; geri kalanı yaşıyor. Tabi ki Güler atlas gibi hızla gelişip büyümeseler de durumları iyi şimdilik. |
3 Eklenti(ler)
2011 yılında küçücük bir bitkiyken yetiştirmeye başladığım aloe bitkim ilk kez açıyor.
Bu bitki susuz kalınca resimde görüldüğü gibi yapraklarını içe doğru kıvırıyor. Sulayınca düzeliyor. Eklenti 546227 graptopetalum çiçekleri. Eklenti 546229 |
3 Eklenti(ler)
Öğlen 1'de girdiğim kapalı balkondan tam 5 saat sonra çıkabildim. İçerisi full dolu olduğu için camları silemiyordum. Camlar silindi, yerler duvarlar ve bitkiler yıkandı.
Bu aranjmanım mini bir leğendeydi, leğenin derinliği fazla olmadığı için gelişim yavaşlamıştı. 2. kırık küp aranjmanımı bu leğendeki bitkileri komple küpe geçirerek yaptım. Kalıp halinde leğenden çıkardığım bitkileri çok hızlı bir şekilde küpe yerleştirdim. Sadece 3-4 yaprak zayiatı oldu. ;) Eklenti 546356 Geçtiğimiz sonbaharda tüm yılbaşı ve paskalyalar ölmeye yüz tutmuştu. Yılbaşılar gitti, paskalyalar birer yaprak kaldı. Diatomitte çok iyi geliştiler tekrardan. Pembe, iri çiçekli kırmızı renkler var. Bir de turuncu renk olacaktı ama ondan kalmış mı çiçek açınca belli olacak. Eklenti 546357 Güler atlasın çiçeklerinin açmasına çok çok az kaldı... Eklenti 546358 |
3 Eklenti(ler)
|
Atlasa bayıldım ben..Harika olmuş sevgili sakdağ. Suhulentlerinize söz bulamıyorum zaten..Hepsi muhteşem..
|
Maşallah maşallah atlas muhteşem görünüyor:)
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkürler arkadaşlar.
Atlasın fotoğrafını çekmeye doyamadım. Birkaç tane daha eklemek istiyorum..;) Eklenti 546964 Eklenti 546965 Rhipsalis cassutha da çiçeklenenlerden. Mini mini çiçekleriyle çok sevimli. Eklenti 546966 Çiçekleri solunca minik meyvecikler oluşturacak galiba. Eklenti 546967 |
Biz de atlası izlemeye doyamadık :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025