![]() |
Ahh sevgili Sakdag o rihipsalise bayıldım çok güzelmiş gerçekten:)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
2015 sezonu saksı değiştirme işlemlerine başlamış bulunuyorum. En eski kaktüslerimden başladım. Büyük saksılara geçiş yaptılar, onların saksıları bir boy küçüklere, onların saksıları daha küçük boylara şeklinde devam edecek geçişler....:p:p
Eski saksısıyla beraber yaklaşık 15 kg olan bu kaktüsü saksısından çıkarıp yeni saksısına transfer edene kadar canım çıktı...:dilli: Eklenti 539034 Ve bunlarda diğerleri.... Büyüklüklerini yan taraflardan görünen diğer kaktüslerle kıyaslayabilirsiniz... Eklenti 539035 Eklenti 539036 Biraz çiçek molası... Eklenti 539037 |
3 Eklenti(ler)
Toprak yiyen bitki....:eek: Sanırım geçen yılda değiştirmiştim ceropegianın saksısını... Yine toprak kalmamış, her yeri kök sarmış. Bu sefer onu 2-3 yıl idare edecek büyüklükte bir saksı ayarladım. Sardırmak için de ana direkleri metalden 1 metre boyunda sardırma aparatı hazırladım. Karışmış kolları da açmaya çalışmakta ayrı bir uğraştı...:mad:
Eklenti 539039 Eklenti 539040 Eklenti 539041 |
3 Eklenti(ler)
Hafta sonu çatıda sukulent buldum. Yerde ararken gökte bulmak gibi bir şey oldu...:D:D
Aklınıza deli sorular gelebilir ''çatıda ne arıyorsun'' ''sukulentin orda ne işi var'' vs gibi...:D Köyde bir tanıdığımızın yol boyunda evi var. Yolun toprak seviyesi zamanla yükseldiği için yol tarafında çatı bir insan boyunda görünüyor. Yosunların arasında mini mini sedumlar fark ettiğimde çok şaşırdım. Tohumdan çıkmış gibiler, oraya nasıl ve nereden geldiler hiçbir fikrim yok... Ama bir sürü bir sürü varlar...;) Doğa ananın mucizeleri... Eklenti 539044 Eklenti 539045 Eklenti 539046 |
Sevgili sakdag o kadar güzel görünüyorlar ki bayıldım bayıldım, hele ilk resimdeki istesek o şekilde bir dizayn yapamayız, bence hiç bozmadan yosunlarıyla birlikte bütün olarak alabilseniz ne kadar güzel olur... hepsi de çok güzeller maşallah şans diye ben buna derim.
|
Ne güzel ugraşlar bunlar.. Bahar gelmiş size... Küçülen elbiseyi kardeşe vermek gibi sizin saksıların durumu..
Sedumu tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım ben de ilk. Tohumların gözünün içine baktıkça yok olup gittiler.. Çatıya biryerlerden tohum mu geldi acaba, çok şirinler.. Sukulentlerde saksı değişimi ne zaman olacak acaba :p |
Adı üstünde Dam Koruğu sevgili sakdağ, ne mutlu sana sevgili akçabardak'ın dediği gibi ilk kareyi olduğu gibi aldığını umuyorum:confused:. Özellikle çoğu sukulentin Ege ve Akdeniz bölgelerimizde doğal ortamda mevcut olduğu biliniyor, bir kaç yıl önce bende Karadeniz ormanlarında başka bir türünü bulup getirmiştim şimdi her saksının dibinde, kurtulmak istiyormuyum?; Asla:D...
Saksı değişim yorgunluğunu bir haftadır bende yaşıyorum, senin aksine donan saksıları boşaltıp yaşayanları yeniliyorum:(.Yine bu bahar muhteşem karelerin yolda, kendi adıma bekliyor olacağım:). Sevgiler :)... |
Çatıdaki sukulentlere bayıldım. Ne hoş, ne harika bir görüntü... Zaten elimde olmadan insanların bahçesine, balkonuna ( nasıl çiçekler var diye) bakıp duruyorum. Bundan sonra çatılara da bakarım artık :)
Tebrik ederim sevgili sakdağ, çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı. Bu arada size sormak istediğim bir soru var. Ben atlaslarım için hiç vitamin veya gübre kullanmadım.Yine de her sene çiçek açtılar. Şimdi atlas sayfasını okudukça kafam karıştı. Siz kullanıyor musunuz, tavsiyeniz var mı? |
Alıntı:
İlk fotoğraftaki parçayı eve getirmiştim Sevgili Akçabardak Abla. Şimdilik ne yapacağıma karar veremedim. Bir tabağın içinde öylece duruyor.;) |
Alıntı:
Küçülen elbiseleri kardeşlere giydirme işi devam ediyor. İşten çıkınca ancak akşam saatlerinde ilgilenebiliyorum bitkilerle. Sukulentlere daha başlayamadım, önce kaktüs çeşitlerini elden geçireceğim. Biraz bakımsız kaldılar geçen sene. Bu arada balkon çok fena dağınık, dökülen topraklar, taşlar, saksılar... İşlerim bitene dekte öyle kalacak gibi...;) Kendi bitkilerim yetmezmiş gibi, apartmanın güllerini budamıştık, onlardan 20 kadar çelik aldım, onları köklendirmeye çalışıyorum, heves ettim aralarında müthiş güzel renkler var. O da yetmezmiş gibi, köydeki bir arazimize sera yaptırıyoruz, 200 metrekare kadar. Pembe domates deneyeceğiz, onların fideleri hazır alınacak ama özendiğimiz birkaç çeşidi de evde viyollerde yetiştiriyorum. |
Alıntı:
Berçin hanımcım siz yazana dek ''dam koruğu'' ismini çatıyla ilintilendirmemiştim doğrusu. :eek:;) Size de kolaylıklar diliyorum. Bakalım bu baharda nasıl güzel çiçekler göreceğiz. Aslında daha çiçeğini göremediğim bir sürü bitkim var, özellikle atlas çeşitlerim -size yazarken bu mesajı onlara da sesleniyorum açacaksanız açın artık :))- :D |
Alıntı:
Atlasların çiçeklenme periyodunda bence vitamin ve gübreden çok güneş alma durumları etkili. Siz bu isteklerini sağlamış olmalısınız ki, size bol bol çiçek vermişler. |
Sevgili Sakdag, dev tricolor opuntiana ba-yıl-dım. :D :D :D Keşke benim de dev kadar büyiyen bir kaktüsüm olsa diyorum bazen ama kim bilir sende ki kaç yaşındadır. Nazar deymesin, maşallah. :)
|
Sayfanızda üç gündür dolaşıyorum. Tıpkı sürükleyici bir kitap gibi, bir sonraki sayfada ne var? diyerek merakla ve zevkle okudum. Bitkileriniz zaten mükemmel. Tüm övgüleri hak ediyorsunuz. Sunuş ve betimlemelerinize, sorulara içtenlikle cevap vermenize de bayıldım.
Emeğinize sağlık |
denedim bakalım tutacak mı çok teşekkür ederim :)
|
ben yeni kaktüs meraklısı bir üye olarak kaktüslerin toprağını ne zaman değiştirmeliyim artı marketten alacağım toprağa ne katmamı tavsiye edersiniz
|
Sevgili Minearas, kaktüslerinizin toprağını şu an değiştirebilirsiniz. Bende fırsat buldukça değişimlerini gerçekleştiriyorum. Marketlerden aldığımız çiçek toprakları genel olarak torf içerir. Bu da su tutucu olduğundan kaktüs için uygun değildir. Bu toprağa bahçe toprağı ve inşaat kumu karıştırarak daha uygun bir karışım hazırlamış olursunuz.
|
*** ederim en kısa zamanda toprağı hazırlayıp saksıları değiştireceğim
|
kaktüsleri nerden alıyorsunuz acaba
|
www.kaktus.web.tr adresinden
|
2 Eklenti(ler)
Sedum palmeri ancak açabildi havalar biraz düzelince.Aynı saksıda pembe delosperma kışa dayanıklığını bir kez daha ispat etti ancak turuncu-kırmızı olan öldü galiba.
Eklenti 540947 Çatıda bulduğum sukulentten aldığım parça mutfakta pencere içinde duruyordu, çiçeğe durmuş. Fazla büyümeyen minyatür bir tür galiba. Eklenti 540946 |
Alıntı:
|
palmeri ??
1 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili Sakdag..
Sizin palmeri benimkine hiç benzemiyor ? Yaprak yapıları cok farklı.. Benim palmeri biraz daha uzun yapraklı.. Bir de İstanbul soguklarına o kadar dayanıklı çıktı ki, çok şaşırdım... Eğer bendekinden isterseniz, size gönderebilirim :) Alıntı:
|
Sn Sakdag selamlar;
Damdan düşer gibi yazacağım ama kaktüslerim için diatomit kullanmayı düşünüyordum, saksı değişimlerine başlayacağım, arama yaparken sayfanızda sizin de kullandığınızı gördüm, bilginize başvurmak isterim. Bahçe toprağı, lav taşı ve diatomit olmak üzere karışım yapmayı düşündüm ama miktarları bilemedim diatomiti ilk deneyeceğim de. Nasıl yapmamı önerirdiniz? Bir ara yazabilirseniz çok makbule geçer. ;) (Bir de frithia ile ilgili bilginiz varsa aynı karışımı kullanabilir miyim yeni aldım daha bebecik, çok nazlıymış çekiniyorum zarar verirsem diye.) Kolaylıklar dilerim. Not: Sayfanızın tümünü de en kısa zamanda gezme hevesine düştüm yorumlarımı ve tebriklerimi gezimin sonunda yazacağım. Paldır küldür kendi ihtiyacıma düştüm diye gönül koymayın olur mu ;) |
Sevgili sakdağ, dam koruklarına bayıldımmmm...
|
Merhaba ,
sayfanızı ziyaret ettim bugün ve hatta foruma da üye oldum. Gerçekten çok etkileyici sukulentleriniz var. dönüp dönüp bakıyorum bazılarına ve hatta resimlerini bile çektim bir kaçının:) Ne kadar marifetli olduğunuzu dillendirmeye gerek bile yok. sadece güzel paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum ve ilgilyle takip ediyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
Teklifleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlarım. ;) Sevgili Seabertcim bendeki palmeri biraz acıların palmerisi oldu. Kar üstüne yağdı, güneş üstüne doğdu, bu hallere düştü. Yoksa yaprakları sendeki gibiydi. ;) |
Alıntı:
Kaktüs toprağı geçirgen su tutmayan şekilde hazırlamanız gerekir, kum mutlaka koyun karışıma. Frithia bitkisini yetiştirmedim hiç, bu konuda bir şey diyemeyeceğim. |
Alıntı:
Tarla kuşu Ablacım özledim sizi, bahçenizde kimbilir ne güzellikler yarattınız görüşmeyeli... Havalar ısınsın ziyaretinize geleceğim inşallah. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025