agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

Seabert74 30-01-2015 08:28

Merhaba sevgili Sakdag..

Ben de İstanbul'un yaşadıgı dondan sonra çok kayıp yaşayanlardanım.. Çok acemiliğime geldi , kendime de cok kızdım içeri alsaydım diye ama yapacak birşey yok.. Bu da bana büyük ve acı bir tecrübe oldu..

Bugün bir selam için girdim siteye, birkaç takip ettiğim sayfaya baktım , senin sayfanın "daha iyi" durumda oluşu moral verdi bana..

Senden gelen leş kaktüslerim (ilk kez çiçeğini görmüştüm), bir gecelik gelinim (çok çabuk serpilmiş ve büyümüştü) kayıplarımdan bazıları..

Bir umur baharda saksıdan birşey yeserir mi diye bekliyorum. Sayfanda gezmek keyif verdi bana, sevgiler

sakdag 30-01-2015 21:39

1 Eklenti(ler)
Sevgili Seabert74 bu yılki soğuklar tüm bitki severleri üzdü. Benim de bütün sardunya ve sakızlarımı yok etti. Aslında hava durumunu her gün takip ederim. Kış sezonu olduğundan aşırı soğukların gelişinden de haberdar olduğumdan açık balkondaki bitkileri sulamadan ve balkonun güzey cephe olduğuna istinaden az hasarla atlatırım diye ummuştum. Ama maalesef. İzmir'den sardunya serasından aldığım koyu bordo-mor sakız ve alacalı yapraklı sardunyam en çok üzüldüğüm bitkiler.

Ama yılmak yok, baharda çeşit çeşit sardunya ve sakızlardan yine edineceğim. ;)
Saksılarınızı boşaltmayın belli olmaz birşeyler yeşerir, şahsen benim de umudum var bu donmuş saksılardan yana.
Donan bitkiler için üzülmeyin temin etmeniz zor değil. ;) ;) Bahar gelsin görelim.
Bir gecelik gelinimin yazın açan çiçeklerini kurutmuştum, bu güzelliği kışında yaşayayım diye, buyrun gelsin fotoğrafı...;) Canlısının yerini %100 tutmaz ama idare edin lütfen...;)

Eklenti 535239

sakdag 30-01-2015 22:10

1 Eklenti(ler)
Soğuklar nedeniyle mutfak kapısının iç tarafına çektiğim aranjman saksım. Fotoğrafta büyüklüğü belli olmuyor ama saksı çapı 50 cm, en büyük boylardan. Saksının alt kısmı yarıya kadar strafor dolu olmasına rağmen oldukça ağır bir saksı.:p -2,-3 derecelerde üzerine örtü atarak idare etmiştik ama -10 derecede riske atamadım doğrusu, hele de ön kısımda sarkan oscularia'nın çiçeğini henüz görmemişken.

Eklenti 535240

Bu arada telefonda çok çok güzel ve renkli görünen fotoğraflar bilgisayarda garip renklere bürünüyor. Fotoğraf makinesine geri dönüş yapacağım sanırım.

berçin 31-01-2015 23:57

Sağlıklı bitkilerini görmek beni çok sevindirdi sevgili sakdağ, inanırmısın bilmem ama kendi bitkilerimin halini görünce ilk aklıma gelen loveforlife, sen ve Cemo bahçe oldu. Don buz olaylarını atlattık, inşallah lodosu da fazla zarar görmeden atlatırız:).

sakdag 02-02-2015 21:10

Çok şükür lodos fırtınasını da zarar ziyansız atlattık Berçin Hanımcım.
Şu bahar gelse de rahat bir nefes alsak, çiçeğe doysak diyorum. Üstelik bir sürü iş var yapılacak, saksı değişimleri, toprak ilaveleri... ;)

Bu arada bahar demişken bugün badem ağaçlarında açmış çiçekler gördüm burada...:eek::eek: Lodos onlar için çok aldatıcı olmuş. Umarım sonları hüsran olmaz.

berçin 05-02-2015 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1352921)
Çok şükür lodos fırtınasını da zarar ziyansız atlattık Berçin Hanımcım.
Şu bahar gelse de rahat bir nefes alsak, çiçeğe doysak diyorum. Üstelik bir sürü iş var yapılacak, saksı değişimleri, toprak ilaveleri... ;)

Bu arada bahar demişken bugün badem ağaçlarında açmış çiçekler gördüm burada...:eek::eek: Lodos onlar için çok aldatıcı olmuş. Umarım sonları hüsran olmaz.

Bizim burada lodosta etkili oldu yarım kalanların işini bitirdi anlayacağın
:(...
İşlerden hiç bahsetme sadağcığım kara kara düşünüyorum bende nasıl altından kalkacağım diye, bir taraftan da kendi kendimi ''nasılsa bir çok saksı boşa çıktı boşver yenileriyle doldurursun'' diye teselli ediyorum :). Burada bizim evin karşısındaki küçük korulukta da beyaz çiçekli birşeyler görünüyor, yol kenarlarındaki bazı bahçelerde eriklerin çiçeklendiğini gördüm bende. Dediğin gibi inşallah sonları hüsran olmaz.

sakdag 05-02-2015 19:55

2 Eklenti(ler)
Önümüzdeki pazartesiden itibaren yurt genelinde bir soğuk hava dalgası geldiği tahmini var Berçin hanım.

Bugün badem ağaçlarının resmini çekmiştim hemen ekleyeyim. Yazık olacak bu yavrucaklara, işin kötüsü işyeri bahçesinde incelediğim öbür ağaçlarda da tomurcuklar belirmiş...

Eklenti 536072

Eklenti 536073

İşler, işler.... Evet bu bir sürü saksı değişimi yapmam gerecek, saksısına sığamayanlar, saksısını ve toprağını beğenmeyenler... Alet, ekipmanı toparlamaya başladım.

Bu arada bahar heyecanını arttırmak için Taner Bey'den çok özel bitkiler sipariş ettim. Yarın elimde olurlar herhalde. ;)

Uzun zamandır değişik renkli echinopsisler arıyordum, görünce hemen sipariş verdim ama stoklar tükenmiş, sadece bir tanesinden 1 adet alabildim. Heyecanla bekliyorum yeni bitkilerimi.

sakdag 08-02-2015 20:18

2 Eklenti(ler)
Geçen ki lodos fırtınasında silvestrii penceredeki her zamanki yerinden düşmüş. Balkona ters kapaklanmış, haliyle bir sürü yavru kopup etrafa saçılmış. Zaten saksı hep aynı yerde yıllardır durduğu için güneş gören yüzde fazla yük vardı. Artık balkonda yerde duruyor.
Eklenti 536332

Kopan bebişler yeni saksılara dikildi. Sulama yapılmadı, yağış almayacak kuytu bir köşeye gizlendiler.
Eklenti 536333

sakdag 08-02-2015 20:25

1 Eklenti(ler)
Bahar gelmeden yeni bitkiler geldi, bu toplu fotoğrafları. ;)Tek tek tanışma işi sonra inşallah; hepsi çok güzel ve özel bitkiler. :cool:

Eklenti 536334

Gül Batur 08-02-2015 23:24

Çok güzeler güle güle büyüsünler hepside sağlıklı görünüyorlar yolda hırtalanmamışlar.

sardunya aşkı 09-02-2015 03:05

sn.sakdağ çiçekleriniz harika bu sitede dolaşmak insanı hem sevindiriyor hem üzüyor sevindiriyor gözümüz gönlümüz açılıyor .üzüyor yani beni oda fazla çiçek yetiştiricek yerim olmamasından dolayı. kıskanıyorum valla çeşit çeşit çiçek yetiştirenleri.bu dönemde bol bol çiçekleriniz olsun çiçeklerinizinde bol bol çiçekleri olsun inşallah

münevver48 09-02-2015 07:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1354548)
Bahar gelmeden yeni bitkiler geldi, bu toplu fotoğrafları. ;)Tek tek tanışma işi sonra inşallah; hepsi çok güzel ve özel bitkiler. :cool:

Eklenti 536334

:)sevgili sakdag,yeni bitkileriniz sağlıklı görünüyor.güle güle büyütün.bu güzel ve özel bitkilerinizi bizimle de en kısa zamanda tanışmalarını bekliyorum.sevgiler;)

berçin 09-02-2015 22:57

Silvestriye ayrı hayranım, silvestri deyince aklıma senin kız geliyor. Allah korumuş arkadaşım, çiçeksiz hali bile muhteşem nazar değmesin inşallah :). Yeni bebişlerin hayırlı olsun güle güle büyüt. Ben şimdilik zengarden ve diğer sitelerde dolaşıp bakınmakla yetiniyor kendimce bahara planlar yapıyorum. Ben delirmeden gelse bahar ;)...

sumeyra47 09-02-2015 23:34

Yeni bitkilerin hayırlı olsun sevgili sakdağ, çiçeklerini de görürsün inşallah..

sonkez 10-02-2015 11:15

Yeni bebişleriniz bol çicekli olsun.

sakdag 15-02-2015 15:01

3 Eklenti(ler)
Teşekkürler arkadaşlar, yeni bitkilerimi dikeli 1 hafta oldu. Bu süre zarfında hiç sulamadım. Tek tek tanıtacağım bu bitkilerimi ancak önce balkondan bugün çektiğim fotoğrafları ekleyeyim.
Rhipsalis elliptica bu sabah ilk çiçeğini açtı.
Eklenti 537095

Eklenti 537096

Bu da başka bir tür, onda da tomurcuklanmalar başlamış, epey tomurcuk üretecek gibi duruyor.
Eklenti 537097

sakdag 15-02-2015 15:11

4 Eklenti(ler)
Aranjman saksımdaki bitkim çiçeklendi.
Eklenti 537103
Eklenti 537104

Güler atlas da uyanmış, bir sürü bir sürü tomurcuk var bu yıl.:cool:
Eklenti 537105
Eklenti 537106

günebakan 16-02-2015 07:11

Sevgili Sakdag rhipsalislere bayıldım çiçekli halleri çok güzel oluyormuş bir ara bende edinmek istemiştim sonra bulamayınca vazgeçmiştim. Güle güle büyütün:)

tarla kuşu 16-02-2015 16:01

Maşallah ,güzellikler tam gaz devam ediyor...
Sevgiler..

berçin 16-02-2015 21:59

Güler Atlasa kendi kendime sesli bir şekilde kaç kere maşallah dediysem, eşimin bile dikkatini çekmiş neye maşallah deyip duruyorsun diye sorunca adamcağız kendime geldim:). Açınca seyrine doyum olmaz artık, sakın kendine saklama açtığı zaman bizlerde görelim bol çiçekli halini :)))...

Bal Kaktüs 16-02-2015 23:52

Müthiş, öğreneceğimiz çok şey var. Ellerinize sağlık.

sakdag 22-02-2015 17:40

2 Eklenti(ler)
Yeni bitkilerimi ancak fotoğraflayabildim. 1. fotoğrafta toplu halde kolaj yaptım. İsimler şöyle:

1. echinopsis tangerina
2.echinopsis cajamarca
3.huernia zebrina
4.orbea semitubiflora
5.stapelia glanduliflora
6.stapelia divaricata
7.caralluma dummeri
8.piaranthus decorus cornutus

Eklenti 538066

2.fotoğrafta da çiçek açtıklarında çiçeklerinin nasıl görüneceğini ekledim.

Eklenti 538067

sakdag 22-02-2015 17:44

1 Eklenti(ler)
Beğeniler için teşekkür ederim arkadaşlar, baharın bir an evvel gelmesini diliyorum. Yapılacak çok iş var.

Şimdilik camdan dışarıyı izleyen bu saksı aranjmanım da bugünkü güneşli havanın tadını çıkardı.;)

Eklenti 538068

lusoari 22-02-2015 18:28

Sevgili Sakdag, sen de senecio stapeliaeformis olduğunu bilmiyordum, nasıl oldu da gözümden kaçmış :D bayıldım ben ona, yanında ki ise senecio tamoides mi yoksa angulatus mu anlayamadım ama ikisinede hayran kaldım ellerine sağlık.
Bilseydim sen de bunlardan da olduğunu sulanırdım. :D Şaka bir yana onlar senin güzel kalbini yansıtıyor bana göre tekrar tebrik ederim maşallah ablam. :)

sakdag 22-02-2015 19:11

İkisi de değil o bir senecio articulatus.;) Yalnız bendeki bol yapraklı bir azman. İnternet görsellerinde sadece tombul bir gövde görünüyor. Ya besini suyu keseceğim ya da saçını başını (yapraklarını) yolacağım bu güzelin. ;)

Senecio stapeliaformise gelince; yanlarından 2 yavru çıkarıyor gibi, eğer bir aya kadar büyüyebilirlerse.... ;) ;) ;)

sakdag 22-02-2015 19:13

Bu arada yukardaki yeni bitkilerimi Taner Bey'den aldım. Aslında listemde 4-5 güzel bitki daha vardı. Ama ben 2 gün siparişimi vermeyi geciktirince stoklar tükenivermiş. :(

Seabert74 23-02-2015 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1351635)
Saksımı didikleyen hayvancığı bir gece yarısı baskınında suç üstü yakaladım. :p Derhal kapalı balkondan uzaklaştırıldı bu tırtıl. Geçen yılda bu zamanlar yine görmüştüm bu tırtıllardan.

Eklenti 534811

Benim çirkin saksılardan kaçıp güzel birşeyler görmek isteyince solugu burada alır oldum :)
"Şu tırtılın yerinde olmak vardı şimdi" diye içimden geçirirken yakaladım kendimi :p:p

sakdag 26-02-2015 21:03

Saksılarıma dadanan tırtılları kar buz demeden dışarı atıyorum haberin olsun Sevgili Seabert...;) ;)

sakdag 26-02-2015 21:07

2 Eklenti(ler)
Rhipsalis elliptica bitkim çiçeklerini sıklaştırdı. Çok sevdiğim bir türdür kendisi.
Eklenti 538625

Gözümün önündeki hoyalarım. Bellayı iyice kelleşince makasladım. Suda bekletiyorum.
Eklenti 538626

lusoari 26-02-2015 21:52

Rhipsalisin güzelliği zaten tartışılmaz. :D Hoya ailen ise söylenecek söz bulamıyorum. Senin gibi bir annenin evlatları oldukları için çok şanslılar. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025