agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sakdag / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25448.htm)

cansuyu_yagmur 18-03-2014 11:07

atlasınıza bayıldım..bende çelik arıyorumda bulamadım henüz..
kaktüslerin çiçeklerinin o kadar dikenin arasından zararsız çıkmasını bende hayranım.. :)

sakdag 19-03-2014 12:39

2 Eklenti(ler)
Minik çiçeğimin biri açılmış. ;)
Eklenti 476902

Eklenti 476903

sakdag 19-03-2014 12:50

2 Eklenti(ler)
Diatomitteki atlas türlerinden aşırı büyüyenleri daha büyük saksılara aktarmak için havaların güzelleşmesini bekliyordum. Kökler resmen sıkışıp kalmış pet bardakların içinde.

Saksı büyüdükçe daha fazla diaomit ağırlık yapıp, köklere fazla baskı olcağını düşünerek lav taşı ile diatomiti karıştırıp kullandım. Bakalım sonuçlar ne olacak? Duruma göre diatomitteki hoyalarda da bu karışımı kullanacağım. Aslında direkt toprağa almak isterdim bu atlasları lakin, diatomitten toprağa aktarımlarda kökler uyum sağlayamıyor. İleri zamanlarda kademeli olarak önce komple lav taşı, sonra toprak ortama geçişte olabilir belki.

Eklenti 476904

Kırmızı renkli sürgünler hayat dolu. :)
Eklenti 476905

musbet 19-03-2014 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1260908)
Minik çiçeğimin biri açılmış. ;)
Eklenti 476902

Eklenti 476903

Benim çiçeğimde açtı bugün ama rengi farklı turuncuya yakın bir sarı. acaba bu türün başka hangi renkleri var.

İremsıla 20-03-2014 15:08

Sevgili sakdağ maşallah atlaslarınız hayat dolu.bende diamoit perlit karışımına mum çiçeği ve menekşe yaprakları diktim.balık kılçığı atlası gönderecek bir arkadaşımız sizce diamoitemi ekmeliyim ne dersiniz.sevgilerimle..

mmanager 21-03-2014 08:34

Sayın Sakdağ ben de sizin tavsiyenizle bir kaç tane atlası diatomite diktim gelişimi gerçekten daha hızlı .Nasıl olup ta farkedemediğimi anlmıyorum.3 cm lik sürgün vermiş bir tanesi.Bir de şöyle bir şey var en az 2-3 com diatomite gömülmesi gerekiyor.Pardon tavsiyenizle değil görerek tabi. Bir de diatomitte çürüme riski nedir bazen ben acaba çürüyor mu diye diatomitten çıkarıp bakıyorum.Suyunu nasıl ayarlıyorsunuz bigi verebilirmisiniz..Yanlışım varsa düzelteyim. Dün bir şey daha öğrendim atlas çiçeği ithal türleri musluk suyunu hiç sevmiyormuş yağmur suyuyla sulamak gerekirmiş.Bu bilgiyi de sizlerle paylaşayım dedim.Selamlar saygılar...

sakdag 21-03-2014 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla (Mesaj 1261403)
Sevgili sakdağ maşallah atlaslarınız hayat dolu.bende diamoit perlit karışımına mum çiçeği ve menekşe yaprakları diktim.balık kılçığı atlası gönderecek bir arkadaşımız sizce diamoitemi ekmeliyim ne dersiniz.sevgilerimle..


Daha hızlı bir büyüme ve çeliğinizin hayatta kalma olasılığını artırmak istiyorsanız diatomite ekin derim. En önemli husus, çeliğin kesik kısmındaki yaranın iyice kapanması. Diatomit ıslak bir ortam olduğu için yara kapanmadan dikerseniz hızla çürütürsünüz. Çeliğin yarasının tamamen kapandığından emin olmak için 1 ay boyunca bir kenarda beklettiğim çelikler oldu.
Balık kılçığı türü için konuşacak olursak, diatomitte daha mutlu olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda toprak ortama diktiğim atlaslar yerinde sayıyorken diatomittekiler çok iyi gelişme gösterdi.

Şunu da belirtmem gerek ki, çift kap yöntemini değil de, tek kap yöntemini kullanın. Diatomitin kurumasına izin verin.

İlk ekerken, pet bardak veya saksıya doldurup ıslattığınız diatomitin saksının altına peçete koyarak saksı deliklerinden fazla suyu emdirin. Diatomiti hafif nem düzeyine düşürün.

cansuyu_yagmur 21-03-2014 09:02

faydalı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim. Diatomit i nerden temin ediyorsunuz?
google da arattım fakat bir sonuca erişemedim.

sakdag 21-03-2014 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mmanager (Mesaj 1261647)
Sayın Sakdağ ben de sizin tavsiyenizle bir kaç tane atlası diatomite diktim gelişimi gerçekten daha hızlı .Nasıl olup ta farkedemediğimi anlmıyorum.3 cm lik sürgün vermiş bir tanesi.Bir de şöyle bir şey var en az 2-3 com diatomite gömülmesi gerekiyor.Pardon tavsiyenizle değil görerek tabi. Bir de diatomitte çürüme riski nedir bazen ben acaba çürüyor mu diye diatomitten çıkarıp bakıyorum.Suyunu nasıl ayarlıyorsunuz bigi verebilirmisiniz..Yanlışım varsa düzelteyim. Dün bir şey daha öğrendim atlas çiçeği ithal türleri musluk suyunu hiç sevmiyormuş yağmur suyuyla sulamak gerekirmiş.Bu bilgiyi de sizlerle paylaşayım dedim.Selamlar saygılar...

Sayın Mmanager, evet, çeliği fazla derine gömmeyi tercih ediyorum ben de.
Çürüttüğüm çelik olmadı sanırsam diatomitte, ancak ilk dikimde çeliğin yarasının kapanmış olması çok önemli. Bunu sağlarsanız sorun olmuyor. Suyu diatomit kurudukça veriyorum. Üstten sulama yapıyorum, fazla suyun tabaklarında kalmasına izin vermiyorum. İlk etapta pet bardak yeterli oluyor 15 cmlik bir çelik için. Uzun zaman ıslak kalmıyor, dengeyi sağlıyor.

Yağmur suyuyla ilgili bir şey diyemeyeceğim. Hiç kullanmadım. Lakin direkt çeşmeden doldurduğum suyla da sulamıyorum bitkileri. Her zaman 3-4 tane 5litrelik pet şişede dinlenmiş su bulundurmayı adet edindim. bir veya iki sade suyla sulamaya karşılık bir besinli suyla sulama yapıyorum.

Pet bardaklar şeffaf olduğu için yeşillenme yapıyor bir süre sonra, hoşlanmadığım durumu bu sadece. O da uygun boyda renkli bir dış kapla engellenebilir gerçi. Ama ben uygun dış kap bulamadım. Zaten yakında geri kalanları da saksılara alıcam.

sakdag 21-03-2014 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cansuyu_yagmur (Mesaj 1261660)
faydalı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim. Diatomit i nerden temin ediyorsunuz?
google da arattım fakat bir sonuca erişemedim.

Büyük marketlerde (migros,carrefour,kipa) kedi bakım ürünler reyonunda kedi kumu olarak satılıyor. Ancak dikkat edin, içeriği diatomit olandan alın. Benim kullandığım Çarli marka. Fiyatı da en fazla 5-6tl bir paketin. Aynı ürünü bir defa A101den 3 tl'ye almıştım.

gulayb 21-03-2014 12:00

Evet sevgili sakdag'ın önerdiği diatomit türü en uygun olanlardan. Bir de yine aynı böyle beyaz çakıl görüntüsünde olup sıvıyı emer emmez topaklaşan diatomitler var, onlar uygun değil (paketin üzerinde yazar "topaklaşır" diye oradan anlayabilirsiniz). Diğer şeffaf çakıl görünümlü kedi kumu ise silis içeriklidir, onu yurtdışında da kullanana pek rastlamadım genelde bu amaçla nötr özellikli diatomit kullanılıyor.

Seabert74 21-03-2014 14:44

Burada fiyatı çok uygun geldi bana.. Tabii 7 adet birden almak fazla olabilir. Ancak ücretsiz kargo oluşu da cezbedici :)
Çarli Diatomit Kedi Kumu 6 Adet Ücretsiz Kargo 20695435 - n11.com

mmanager 21-03-2014 18:16

Kedi kumunu epey yıkamak gerekiyor bu da tabi azalmasına neden oluyor önemli değil gerçi de.Ben carrefoursa dan almıştım en uygun orada vardı.Şeyma çiçekçilik var sitedeki ismi alacakaranlık diatomiti daha sade olarak orada bulabilirsiniz.Hem de fiaytı daha uygundu tabi.Sadece diatomit için değil başka güzel çiçek çeşitleri de mevcut.Selamlar kolay gelsin.

sakdag 25-03-2014 08:16

2 Eklenti(ler)
Senecio crassissimus
Eklenti 478303


Sempervivum arachnoideum
Eklenti 478304

sakdag 30-03-2014 12:47

3 Eklenti(ler)
Nihayet kaktüs çiçekleri görmeye başladım. ;)
Stenocactus pentacanthus

Eklenti 479677Eklenti 479678

Eklenti 479679

sakdag 30-03-2014 12:54

2 Eklenti(ler)
En eski kaktüslerimden,ilk aldığımda 5,5 cmlik minik saksının içini bile doldurmuyordu, ceviz kadardı. Şimdi kocaman oldu. 8-9 yaşında.

Eklenti 479680

Eklenti 479681

ibocandan 30-03-2014 23:17

sn sakdağ hepside çok güzeller maşallah bende yeni üyeyim sukulentlerinize baktıkça acaba benimde böyle çeşitlerim olurmu diyorum.rica etsem tabi mümkünse sukulentlerinizden yani yapraklarınızdan veya çeliklerinizden bana gönderme imkanınız olurmu şimdiden teşekkür ederim.

GuneSunar 31-03-2014 17:38

Maşallah hepsi bir birinden güzel çiçek açmış, darısı başıma inşallah :)

serifekulu 12-04-2014 17:23

fazla yorum yapıp sohbetlere katılmasam da ilgiyle takip ettiğim sayfa sahiplerindensiniz Stenocactus pentacanthus başlı başına o kıvrımlarla harika zaten bi de çiçek :eek: her birine ayrı ayrı bayıldım sayın Sakdag
Sevgiler...

sakdag 18-04-2014 08:29

Sayın İbocandan, şubat ayında ürettiğim fazla sukulent ve kaktüslerle budadığım çok fazla sayıdaki sukulent dallarını dağıttım maalesef. Önümüzdeki sonbahara kadar bir dağıtım yapmayı düşünmüyorum. Beğeniniz için teşekkür ederim.
Sayın Günesunar, Sayın Şerifekulu beğeniniz için teşekkür ederim.

sakdag 18-04-2014 08:46

5 Eklenti(ler)
Balkonlardan görünümler:
Sukulent çanağı kışı açık balkonda geçirdi. İçindeki bitkileriden bir bölümü kışın yok oluyor. Bu aralar canlanmaya başladı. Kışa ve susuzluğa dayanıklılıkları ile geçer not alıyorlar benden.
Eklenti 483961



Selenicereus grandiflorus Pinar-del Rio; 2. dalını vererek sevindirdi beni. Çiçek açacağı günler ne zaman gelecek acaba? Daha çok mu bekleyeceğim...:confused:
Eklenti 483962


Caralluma lutae'yı az daha kaybediyordum 2012 kışında. Bir dal kurtarabildim, o zamandan beri çok az gelişme gösterdi. O güzel, sapsarı çiçeğini bir kez görebildim. Arkasında da ''tombiş eller sukulenti'' dediğim sukulent. Latincesini hatırlayamadım, tomentosalı birşeydi...:p
Eklenti 483963



Ceropegia sandersonii, nihayet uyandı, sürgün uzatmaya başladı.
Eklenti 483964


Pubicalyx hoyam, bir yaşını doldurdu. Gelişimi çok çok iyi, ondan da çiçek bekliyorum. Beklediğimi bilsin yani...;)
Eklenti 483965

sakdag 18-04-2014 09:09

5 Eklenti(ler)
Sedum burritoyu ektiğimden beri saksının içine yatırmıştım, kazara kırılmasın diye. Şimdi aşağı uzattım epey uzamış.
Eklenti 483968


Kaktüs aranjmanım.
Eklenti 483969


Karides çiçeği ve mercan küpelim sukulentlerle gül gibi geçiniyor. Arkada dev ama yavru vermeyen aloeveram görünüyor.
Eklenti 483970


Dikenlerinden ötürü uzaktan su atıp kaçtığım opuntia saksım, Her su atışımda Loveforlife ve Berçin arkadaşlarım sizi anıyorum.:D
Eklenti 483971


Genel görünüm, kadrajda hoya carnosa ve selenicereus görünüyor.
Eklenti 483972

sakdag 18-04-2014 09:26

4 Eklenti(ler)
Kırmızı delosperma bu yıl turuncuya döndü nedense. Geçen yıl full güneş altındaydı, bu yıl güneşi biraz daha az alan bir noktada.
Eklenti 483975


Gymnocalycium baldianumxandreium hibridinde de tomurcuklar göründü.
Eklenti 483976



E.milliler aynı saksıda, aynı kareye de girdiler. Pembe, kırmızı(mercan desek doğru olur) ve sarı.
Eklenti 483977


Ve lithopslarda son durum, biri dönüşümünü tamamladı. Diğerleri henüz bitmedi.
Eklenti 483978

sakdag 18-04-2014 09:38

3 Eklenti(ler)
Ve sırada kötü haberler...:(:( Bu kış kaybettiğim 2.adeniumum. Kıştan beri süzgün süzgün duruyordu. Tuttum çektim saksıdan, çürümüş. Bir yıllıktı. Sizlere ömür... Kök boyu beni şaşırttı.
Eklenti 483979


Ceropegia wodiiyle yıldızımız bir türlü barışmadı. Koca bir saksıdan bir dal kaldı. Onu da komple saksının yüzeyine yaydım, fazladan kök atar belki diye.
Eklenti 483980


Yurtdışı siparişlerimden Lepismium houlletianumu kışın diatomitte köklendirmiştim. Kazara elim çarpınca pet bardağı düşürdüm yere ve kökleri oynadı yerinden. Sonra çürüdü, kesip bu sefer lav taşına koydum. Tekrar köklenme başlamış ama vakit kaybettik. Bitkim iyice zayıflayıp kemik gibi kaldı. Yanındaki arkadışının durumu oldukça iyi.
Eklenti 483981

Fatih 18-04-2014 09:58

Sevgili Sakdağ, sabah sabah çok iyi geldi görselleriniz. İzninizle bir sorum olacaktı Ceropegia sandersonii'yi nereden edindiniz?

sakdag 18-04-2014 10:23

Yurtdışından çelik olarak temin etmiştim Sevgili Fatih.

eceyıldız 18-04-2014 11:22

Maşallah Sevgili Sakdağ, yine harikalar yaratmışsınız ellerinize emeğinize sağlık.

-Esin- 18-04-2014 16:34

Sevgili Sakdağ,

Kaktüslerinizin maşallahı var. Opuntia saksısı sizi yanına yaklaştırmıyor desenize :D
Tombiş elli sukulent cotyledon tomentosa, doğru hatırladınız. Ayı pençesi de deniyor ama tombiş eller sukulenti daha şirin bence :) Burrito almış başını gitmiş, bu gidişle kendini taşıyamayacak boya gelicek galiba :) Lithopslarınız bölünmede biraz gecikmişler mi? Bendekilerin hepsi bölünmesini tamamladı sayılır. Kurumamakta inatçı bazı eski yaprakları elinizle ayırıyor musunuz bir de? Sağ üstteki lithopsunuzun rengine ayrıca bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Çok güzel görünüyor.
Sevgiler.

sakdag 20-04-2014 20:04

Teşekkür ederim Sevgili Eceyıldız. ;)

Esin Hanım, burritonun çiçeğini çok merak ediyorum ama çiçek açacak gibi durmuyor pek.
Opuntiaların minik dikenlerini hiç sevmiyorum. Battıkları yerde görünmüyorlar ama vicdan azabı gibi sürekli rahatsızlık veriyorlar. ;)

Bence de lithopslar biraz geç kaldılar gibi, kapalı balkonda nem oranı onların istediklerinden biraz fazla sanırım. Bunu farkedip iyice gübeş alacakları cam kenarına yerleştirdim ama bölünme süreci yinede hızlı değil. Açık balkona alsam iyi olacak gibi.
Bölünmelerde bazan, dıştaki lithops içtekini iyice sıkmış gibi görünüyor, o zaman elle müdahale ediyorum doğrusu, çünkü sıkışıklıktan dolayı yeni doğacak lithopsta şekil bozukluğu olsun istemiyorum.
Aslında toprak değişikliği de yapmak istiyorum ama keyifleri bozulur da ölürler diye cesaret edemiyorum. Bu yıl küçük küçük kalacak gibiler, gübre desteği gerek. Bölünmesi tamamlananı bir kez suyla bir kezde sıvı gübreli suyla suladım. Değişimini gözlemleyeceğim.

sakdag 20-04-2014 20:23

2 Eklenti(ler)
Pitaya kaktüsüm bir köktü, geçen yıl çok bozuldu. Dörde bölüp ektim, hepsi tuttu. Biri oldukça neşeli görünüyor. Kuru havadan hoşlanmayan bir tür, etli yapısını kaybedip kemik gibi kalıyor yoksa.
Arkasında paskalya çiçeğim görünüyor. Bu bahar elimde kalanların hepsini bir saksıya ektim. Diatomit ve lav taşı karışımına. Sadece kırmıız iri çiçekli de bir kaç tomurcuk var. Pembe ve turuncu neredeyse birer lop kalmıştı, onlar yaprak üretmekle meşgul.
Eklenti 484620



Ağaçlar net toplantısında kalanchoe mangini de dağıtımı yapılan çiçekler arasındaydı ancak görmemiştim. Dağıtım bittikten sonra farkettim. :(
Bir-iki gün sonra annemin komşusunda gördüm bu çiçekten, istedim hemen.Sık dallarının arasında önceden kırılmış ama farkedilmemiş bir dalını aldım. Ölmek üzereymiş. Durumu iyi şimdilik, canlanacağını düşünüyorum, minik kurumuş saçak kökler vardı ektiğimde.
Eklenti 484622


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025