![]() |
3 Eklenti(ler)
Sayın Sonerordo, sempervivum yavrularını anneden ne zaman ayırmalıyız diye sormuştunuz bir süre önce, bu yavruların ayrılma zamanı gelmiş mesela, kılcal kökler vermişler yavru diplerinden.
Eklenti 493634 Tüylü Echeveria da çiçeğini açanlardan. Eklenti 493635 Minik paraşütlerde açmaya başladı. Eklenti 493636 |
4 Eklenti(ler)
Yurtdışı siparişimiz olan atlasların gelişim gayet iyi.
Eklenti 493637 Eklenti 493638 Beyaz çiçekli İzmirli Atlasımın henüz çiçeğini göremesem de gelişimi memnun edici. Eklenti 493639 Bu da Edirne'den annemin bir komşusundan rica minnet aldığım atlas türü, Çiçek rengi bilinmiyor ama sahip olduğum atlas çeşitleri içinde yaprak eni olarak en geniş olan.Bir yılda çok iyi gelişti. Eklenti 493640 |
Alıntı:
|
Çiçeklerini gündüz açıyor Sevgili Esin. Ancak bu saksı köydeki evimizde duruyor. Ve hafta sonları görebiliyorum.
Saksıyı kucaklayıp eve getirecektim ama çok yavru kopuyor ve çokta ağır, keyfini kaçırmak istemedim. |
1 Eklenti(ler)
Uzakları yakın eden teknoloji seni seviyoruz.... ;)
Köye giden yeğene rica ettim, bizim için Bayan Silvestriiyi resimledi. Eklenti 494173 |
Çiçekler açmamış hali bile müthiş bence. ;)
|
Bayan Silvestrii çok güzel olmuş....
|
Bayılıyorum turuncu çiçekli kaktüslere:)
|
4 Eklenti(ler)
Ön balkondan kareler.
Sedum saksım, Eklenti 494557 Delosperma pembe ve turuncu ve arkada sedum palmeri. Pembe henüz dolu dolu açmadı. Eklenti 494558 Yavru silvestrii, yanına kırılan delosperma dalını koymuştum, köklenmiş. Eklenti 494559 Echevieria ağacım. Eklenti 494560 |
Sayın profesörüm merhaba,
Bu echeveria agacınız kaç yıllık?? Alttan çıkan yeni sürgünlerin büyümesine izin vermezsek eğer agac formunu alması daha mı kolay olur?? Bir de 781 nolu mesajınızsa ; "Lithopslarım hala bölünemediler, bende her seferinde yerlerini değiştirmeyi unutuyorum" yazmışsınız, yerlerini değiştirmek neden gerekiyor anlayamadım?? |
:o
Sevgili Seabert, echeveriadan onlarca yavru aldım. Yaklaşık 10 yıldır kaktüs sevgim hat safhada. İlk yıllarda, aranjman işinden hoşlanmıyor, bitkilerin ayrı ayrı bakımından daha keyif alıyordum. Sonra zaman geçtikçe bitkilerin çoğalıp yer sorunu oluşturmasından mı, yoksa aranjmanla ilgili fikirimin yavaş yavaş değişmesinden mi (ki bunda Cemo Abla'nın payı büyük) bilmiyorum, sukulenti ve birçok kaktüsü aranjman yaptım. Echeveria 8-9 yıllık galiba(daha önce yazmıştım- tam hatırlayamadım farklı bir rakam (+-bir yıl) yazmış olabilirim. Evet, sorunuza gelince yavruları alırsak düz bir gövdeyle daha ağacımsı olur. Gövde uzadıkça yamulmalar oluyor, sürekli yön değiştirip düz tutmaya çabalıyorum. Bakalım ne kadar uzayacak daha. Lithopslara gelince, kapalı balkonda durdukları için nem oranı dışarıya göre yüksek. Bu da bölünmeyi geciktiriyor. Güney Afrika iklimini taklitle yani biraz esinti ve bol güneş ve açık hava daha iyi gelecektir. Bitkilerin yerlerini değiştirip ön balkona açık havaya alacaktım ama ne var ki hala alamadım. Unutuyorum hep, süreç biraz uzadı ama nerdeyse bitti bölünme safhası. |
5 Eklenti(ler)
Bugünkü fotoğraflarımız.;)
Eklenti 494980 Eklenti 494981 Mantar ve kaktüs iki ayrı iklimin bitkileri, kaktüsün suyu biraz fazla kaçmış olmalı ki, mantar çıkmış. Yanmış hayvan gübresinden gelmiş olmalı. Eklenti 494982 Bu sukulentim ilk kez açıyor. Eklenti 494983 Genel görünüm, bitkilere tepeden bakış.;) Eklenti 494984 |
2 Eklenti(ler)
Özel bitkilerimden, acanthorhipsalis monacantha ve lepismium houlleniatum yurt dışı siparişlerimden. Yeni yeni filiz vermeye başladılar.
Eklenti 494992Eklenti 494993 |
Hepside harika ayrıca delosperma ve yüzbin çiçekli silvestrii bayıldım muhteşem görünüyorlar sevgili Sakdağ:)
|
2 Eklenti(ler)
Bu pozla bu sezon biter, yavaş yavaş tomurcuk sayısı azalışa geçer bundan sonra.
Seneye görüşmek üzere... Eklenti 495688 Eklenti 495689 |
Sevgili sakdag bu ne güzellik, bu ne asalet... 41 kere maşallah görüntüsü şahane, vallahi ne diyeceğimi bilemedim tek kelimeyle harika, tam öğle saatinde çiçekleri tam açarken karşısına geçip seyretmek ne hoş olur, elinde bir fincan artık kahve mi olur çay mı olur of of değmeyin keyfime...
Diğerlerine haksızlık olmasın onlar da harika hele o paraşüt müydü neydi muhteşem bir şeymiş bayıldım ona, ilk fırsatta bütün sayfalarınıza göz atmam lazım, çok şeyler kaçırmışım çook. |
Alıntı:
Allahim ya bi kaktüs bu kadarmi güzel olur :eek::eek: Masallahhh, Sakdag ne deyim simdi inan bilemyorum hayranlikla izliyorum sadece :)) |
Sakdag'cım şu görüntüye ve silvestrii kızına bak bak doyamadım. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-dsc06547.jpg Harika görünüyorlar maşallah.. :) Lobelyalar da göz okşayıcı bir uyum içindeler, ellerine emeklerine sağlık.. :)
|
3 Eklenti(ler)
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. ;) Şu silvetriyi tam açık çiçekli maalesef yakalayamadım bu sezon. Onu geçtim başka kaktüslerimi de açık yakalayamıyorum tekrardan çalışmaya başladığım için. İşyerinde atılmış iki kaktüs buldum. Bakımsızlıklarına rağmen yaşama sıkı sıkı tutunmuşlar. Biri mammillaria diğeri ferocactus türünden. Onlarıda eklerim yakında.
Şimdilik üç güzel tür echeveria ekleyeyim, ikisinde tomurcuklar göründü. Glacua, tops-turvy ve shaviana türleri Eklenti 498398 Eklenti 498402 Eklenti 498403 |
4 Eklenti(ler)
Bir kaç güzel kare paylaşalım.;)
Hurnea çiçekte. Eklenti 500641 Aşılı kaktüsün gövdesi yan dal vermiş. Biraz büyüsün, ayırırım. Eklenti 500642 Carnosa white merakla çiçeğini bekliyorum, ilk kez açacak. Eklenti 500643 Ve çok çok hep çiçekli lacunosa. ;) Eklenti 500644 |
Kaktüs Dünyası.
Bambaşka bir dünya. Hiç kaktüsüm yok. Fakat fotoğrafları o kadar güzel, o kadar hoş ki.. İzlemek bile ap ayrı bir zevk. Burada paylaşımda bulunan, fotoğraflar yollayan ve bilgi aktaran tüm arkadaşlara çok çok teşekkürler |
Görüyorum ki, bitkilerinizin çoğu isimsiz. İsimsiz bitkilerin koleksiyonunun bir anlamı olmaz. Sadece teşhir etmiş olursunuz. İsimlerini bulamazsanız bence bir anlam ifade etmiyor. Yerel isimlerle bu konu çok anlamsız olur. Latince isimlerini bulup etiketlendirmeye de önem vermelisiniz... İşin doğrusu da budur diyorum...
|
Yukarıdaki mesajı bana göndermediğinizi düşünüyorum Sayın Mrmusti!!!
Bitki isimlendirilmesi konusunda gerek ''Bu kaktüsün adı nedir'' gerek ''Bu sukulentin adı nedir'' bölümlerinde arkadaşlara mümkün olduğunca yardım ederek isimlerini öğretip, onları da yazmaya teşvik eden biri olarak mesajınızı son derece anlamsız buldum. Kendi sayfamın mesajlarında da bitkilerin isimlerini yazmaya özellikle gayret ediyorum. Hangi mesajdan bu kanıya vardığınızı hiç anlamadım. |
Kaktüs olduğunu düşündüğüm :) çiçeğim
1 Eklenti(ler)
Selamlar resimdeki çiçeği annem büyütüp yetiştirip bana hediye etti. :)
Bunun bir kaktüs türü olduğunu düşündüğümden burada paylaştım ancak cinsi hakkında bilgim yok ayrıca nasıl çoğaltabilirim merak ediyorum. bilgi verebilirseniz sevinirim Eklenti 501062 |
Alıntı:
Merhabalar, bitkiniz hawortia da olabilir veya hawortia-aloe melezi olan gastraloe'ye daha çok benzettim. Fotoğrafınız çok küçük olduğu için bu kadar seçebildim. Bu arada bitkiniz kaktüs değil sukulent türüdür. Ayırma işlemini saksıyı boşaltıp, küçük yavruları kökten, anne bitkiden ayırarak yapabilirsiniz. Ama çiçeği geçtikten sonra yapın. |
5 Eklenti(ler)
Bu akşam bizimde açılışımız var.;)
Eklenti 501644 Echinopsis subdenata şimdilik, çirkin tomurcuğunu büyütmekle meşgul.:p Eklenti 501645 Cereopegia sandersonii, kibar çiçeğini hiç eksik etmiyor. Eklenti 501646 Hoya carnosa white'mde bir kaç tomurcuk gizli saklı büyümüş. Çok sevindim görünce. Eklenti 501647 Tohumdan yetişmeye çalışan setiechinopsis yavrularında bir tık ilerleme var sanki.;) Eklenti 501648 |
2 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelinin tomurcukları gelişiyor, ancak besleyemediği bazı tomurcuklarda dökülme var, bu boydakiler kendini kurtardı artık diye düşünüyorum. Biraz susuz bırakmış olabilirim, ilgilenemedim.. Buna bağlıyorum dökülmeleri.
Eklenti 503130 Hurnea angolensisti galiba adı. Eklenti 503131 |
Sevgili Sakdag; Sizin sayfalarınız o kadar akıcı ki baştan sona kim bilir kaç kere dolaşmışımdır bilemiyorum. Öyle şahane bitkileriniz var ki bak bak doymak bilmiyorum. 813. mesajınızdaki bir gecelik gelinin arkasında gözüken tüylü yapraklı kalanchoe cinsi mi?
Başarılarınızın devamını dilerim, iyi ki varsınız.... :D |
Tüylü yapraklı güzelin adı kalanchoe tomentosa diye biliyorum ****** sevgili sakdağ daha iyi bilir:)
Sevgili arkadaşım bitkilern herzamanki gibi harika, ah bende senin gibi sık sık fotoğraf çekip paylaşabilsem. Sevgiler, selamlar... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025